Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שלא מזמן היתה הצעת חוק שאמרה שבמידה ולא השתמשו במוצר עד 14 יום מקנייתו ניתן לקבל את הכסף בחזרה (לא זיכוי על אותו סכום לחנות הספציפית ולא החלפה על מוצר אחר).

האם החוק הזה עבר או שעדיין לחנויות יש זכות לתת זיכוי?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

חוק הגנת הצרכן קובע שניתן לבטל עסקה תוך 24 שעות ולקבל את הכסף בחזרה זאת לאחר החזרת המוצר באריזתו המקורית וללא שימוש.

החוק גם אומר שניתן להחליף מוצר תוך 14 יום, כמובן באריזתו המקורית ולאחר שלא נעשה בו כלל שימוש , אם אתה לא מוצא פריט אחר שאתה מעוניין להחליף אליו החובה היא לספק לך זיכוי.

אחרי 24 שעות אף אחד לא מחוייב להחזיר לך כסף, ולאחר 14 יום גם לא חייבים לתת לך אפשרות להחליף או לקבל זיכוי.

כמוכן, לכל חנות/חברה/מוכר חייבת להיות מוצגת מדיניות החזרת מוצרים המפרטת את המדיניות של אותו מוכר/חנות/חברה וזה בחייב להיות במקום ברור ונגלה לעין.

כמוכן, על פריטים שהם בגדר מבצע כלשהיא שעליהם אין אפשרות החזרה חייב להיות אזכור לכך בחשבונית הקנייה של אותו עסק.

כלומר, חותמת שאומרת:"אין החלפות או החזרות- מבצע" שחתומה על חשבונית היא מהווה ראיה לכך שזו מדיניות החברה/עסק/מוכר בנוגע לממכר במבצע.

under construction..

פורסם

אז בתור מנהל חנות באחת הרשתות ספורט אופנה הגדולות בארץ אני יכול להגיד לך שהחוק הזה תקף רק אם אין לחנות מידיניות

ברגע שיש מידיניות וכתוב שם שאין החזר כספי, אז אין!

Y'all pop the trunk, I pop the hood - Ferrari

;)

פורסם

אז הרשת עבריינית ובתור מנהל החנות גם אתה עבריין!

יש חוק במדינה הזאת, את מי מעניין השלטים הדבילים שהנהלת הרשת החליטה לתלות מעל הקופה?

אולי תתלו גם שלטים שמדיניות הרשת לאחר הרכישה היא שהלקוח משאיר את המוצר בחנות ולא מקבל אותו לעולם?

אם המוצר באריזתו החדשה וללא שימוש אתה תחזיר כסף מזומן (או זיכוי כרטיס האשראי, תלוי בצורת התשלום במקור)על אפך ועל חמתך, מרצון או מכורך צו בית משפט.

בית קפה יכול לקבוע מדיניות ש "אצלנו מותר לעשן" ?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

הרשת המדוברת אגב היא המשביר לצרכן.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
אז בתור מנהל חנות באחת הרשתות ספורט אופנה הגדולות בארץ אני יכול להגיד לך שהחוק הזה תקף רק אם אין לחנות מידיניות

ברגע שיש מידיניות וכתוב שם שאין החזר כספי, אז אין!

אתה רוצה להתערב על זה?:).

החוק אומר שהרשת תהיה מחוייבת להציג מדיניות החזרת מוצרים, אבל היא עדיין כפופה לחוק גם אם היא כותבת שם שטויות שאין להם בסיס.

למעשה, אולי אתה פשוט לא יודע אבל בכל רשת יש נוהל של "החזר כספי", פשוט לרוב מדובר על הליך בירוקרטי שבו הכסף נשלח ישירות ללקוח דרך הדואר על מנת שעובדים לא יוציאו פיזית כסף מן הקופות(למרות שגם לזה יש מענה ואין חשש מביקורת מס הכנסה).

בעסקה של כרטיס אשראי אתה פשוט מבטל את העיסקה תוך 24 שעות ואתה גם לא יכול להתווכח.

רשתות ספורט-אופנה כמו סקאל ספורט,מגה ספורט וספורט ורטהיימר אצל כולם אתה יכול לבטל עסקה תוך 24 שעות ולהחליף את המוצר תוך 14 יום.

למעט מה שכתבתי לפני לגבי תקופת מבצע וחותמות על חשבוניות.

אגב, יש חברות שהמדיניות שלהם היא הרבה מעבר ל14 יום, בזארה זה 30 יום אם אני זוכר, בIKEA לדוגמא אתה יכול לקבל את הכסף בחזרה גם אחרי 30 יום.

בקיצור, המדיניות נועדה לכסות את החברות מול החוק ולא להפר אותו.

under construction..

פורסם

החוק הינו בסיסי ויצאו לו תיקונים עם רבות השנים (הוא מ1981).

תסתכל ותראה שבחוק כתוב טריליון פעם :"מה שיקבע השר", בקיצור, המון תיקונים נכתבו והועלו במיוחד לנושא של אחריות,שירות תיקונים,ביטול עסקה והחזרת מוצרים.

זה תוקן בשנים האחריות לאחר כניסת חברות הסלולאר,ספקיות האינטרנט והשיחות הבינלאומיות ,הייבוא הסיני המסיבי וכמובן פתיחת המסחר החופשי ליבואנים פרלליים.

בעסקה של רכישה בחנות(יש הרבה סוגים של רכישות)-מה שכתבתי בהודעות הקודמות זה מה שתקף כיום.

under construction..

פורסם

החוק היום ברור לחלוטין, אם העסקה בוצעה במזומן והמוצר לא היה בשימוש, באריזתו המקורית ועדיין בתקופה הניתנת להחזרה על פי מדיניות בית העסק, חייבים להחזיר לצרכן מזומן, במידה וכמובן הוא דורש זאת.אם הוא מעוניין בזיכוי, ברור שאין בעיה לתת זיכוי וכבר ניתקלתי בבתי עסק (זארה) שהציעו לי זיכוי של 130 ש"ח במקום החזר כספי של 100 ש"ח.

פורסם

ז"א שאני יכול לדרוש מזומן או לא (במידה והחזרתי את המוצר,כמובן שלא משומש,לפני תום ה14 יום) ?

פורסם

כן, בהחלט!כמובן שגם שילמת במזומן, אי אפשר לרכוש באשראי ולהזדכות במזומן .

מה שכן, החוק בארץ הוא המלצה בלבד ולכן למרות התיקון בחוק אל תתפלא אם בחלק מהחנויות תיתקל בבעיה בקבלת מזומן.

אני אספר פה סיפור על גאפ (GAP), קניתי בניו יורק מכנס לאישתי עפ"י מקט שהיא הורידה באינטר-נט. הגעתי הביתה וגילינו שזה לא אותו מכנס.

שנה לא נסעתי לחו"ל. אחרי שנה נסעתי ללונדון, אישתי אמרה, "יש שם גפ, תחליף שם".

נכנסתי לגאפ, החלפתי בלי שום בעיה למכנס אחר לגמרי (נראה אתכם מחליפים בארץ נעל ספורט שרכשתם בחו"ל) אבל, אישתי רצתה כחול, היה רק ירוק והיא לא ענתה לטלפון, לקחתי ירוק.

הירוק לא התקבל בברכה אבל אני בערב כבר עוזב את לונדון, אבוד, אי אפשר להחליף.

5 חודשים אחרי זה אני טס במקרה לפריז, נכנס שם לסניף גאפ, ומבקש להחזיר את המכנס.

"אין שום בעיה אדוני, אני מתנצל ששילמת על העיסקה המקורית בדולרים ואני יכול לתת לך אך ורק יורו, שיהיה יום יפה אדוני, תודה שקנית אצלנו, מקוים לראות בקרוב"

הייתי די המום מרמת השרות.

פורסם

אני לא רואה שום בעיה לזכות לקוח כספית בתוך ה14 יום אם המוצר חדש.

הבעיה מתחילה שאדון ישראל ישראלי מגיע עם מוצר לאחר זמן רב או שהמוצר היה בשימוש וצורח:

- "איך אני אדע אם אני לא אנסה????!!!"

- "אין לי קבלה תבדקו במחשב!!!"

- "אז מה אם קיבלתי את זה במסגרת מבצע לא רוצה את זה!!"

- "למה כמה זה עולה לרשת גדולה כזאת??"

- "למה אי אפשר להחזיר אוזניות?? מה ז"א זה מוצר הגייני?!"

- "אני לא מרוצה מהמוצר תביאו את הכסף"

- "קיבלתי את זה עם האריזה ככה"

- "איזה כבל לא היה שום כבל בפנים"

- "לא צריך לקרוא הוראות, כמה קשה להפעיל את זה?!"

-"הייתי בחו"ל לכן לא באתי"

-"אני גר רחוק (במדינת ישראל שנסיעה מעיר לעיר במרכז שעה מקסימום)".

בקיצור הלקוח הישראלי, לקוח מאוד מאוד קשה, רמת השירות לא גבוהה בארץ עקב האנטי והשחיקה שנוצרים אצל נותני השירות וכולם מפסידים בגלל זה, תריך סבלנות ועצבים מברזל כדי להמשיך לתת שירות טוב.

פורסם

וכרגיל, בגלל אותם לקוחות חארות,

הלקוחות שהם בסדר, שבאמת צריכים להחליף/להפעיל אחריות וכו' פשוט נדפקים.

:evil:

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא מסכים שהם נדפקים, אצלי למשל האדם שמולי נשפט באותו רגע.

אם ניצב בפני אדם נעים ונימוסי ששואל בעניין אם יש אפשרות לקבל כסף במקום זיכוי אני אשמח לתת לו ולפעמים באין קבלה אנחנו אפילו טורחים ומשחזרים העתק קבלה עבורו ומזכים אותו במקום.

מצד שני, אם אכן נכנס אלי לקוח מתלהם בצעקות ותלונות, על הבעיה הכי קטנה ושולית אני פשוט אסרב לקבל חזרה את המוצר, מצידי שילך למשטרה.

אותו כנ"ל לגבי הנחות, לקוח/ה חביב שאומר לי שזה קצת יקר ואולי אפשר לקבל הנחה יקבל בשמחה הנחה משמעותית.

לקוח שיש תוקף ב "מה קרה לכם, ירדתם מהפסים? תוריד, תוריד את המחיר, מה זה, מזהב?" יתקל בחומה בצורה ועיקשת של חוסר סובלנות מוחלט ושום הנחה אפילו לא של שקל.

מה תגידו שמישהוא נכנס אתמול לעסק, בחר במוצר שעולה 85 ש"ח, הגיעה לקופה (אחרי שראה את המחיר על המוצר) שאל כמה עולה (85 כמובן) ואז התחיל לצעוק על העובד שהוא לא ישלם שקל מעל 70 ש"ח, זרק 70 ש"ח על רצפת החנות ויצא עם המוצר :shock:

למה הדברים האלה קורים כשאני ואלת הבייסבול שלי לא בסביבה :x

• תוכן חדש...