Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

אני מעוניין לרכוש מסרטה טובה ולא בטוח מה עדיף:

מצלמת וידאו עם הארד דיסק :

PANASONIC HDC-HS9

או מצלמה דומה רק עם כרטיס זיכרון:

PANASONIC HDC-SD9

שמעתי גם שמצלמות HIGH DEFINITION דורשות מחשב יחסית חזק ותוכנה מיוחדת בשביל העריכה (בגלל פורמט הקלטה).

אולי כדאי בכלל לוותר על high definition, לחסוך 1500 ש"ח ולקנות מסרטה יותר פשוטה

SDR-H280 PANASONIC ?

תודה למגיבים

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בבקשה, מישהו שמתמצא בנושא?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי

הבחירה בפנסוניק כבר טובה:-)

עכשיו השאלה היא למה אתה צריך HD?

כמו שכתבת - אתה צריך חומרת מחשב חזקה ותוכנה שעושה את העבודה בצורה טובה. וגם כך ההמרה לוקחת הרבה זמן.

אם אתה צריך את זה לשימוש חובבני - לדעתי תישאר עם פורמט ה DV ויש לו כמה יתרונות.

1. אתה נשאר עם המקור תמיד לצורך גיבוי - מה שלא קיים בפורמטים הדיגיטליים. הלך הDVD? הלך הסרט

2. לא צריך חומרה חזקה.

3. כל התוכנות הכי פשוטות - אפילו החינמית שמגיעה עם חלונות - עושות עבודה טובה מאד עם החומר המצולם.

4. הן זולות.

מצלמה מעולה שתעשה לך את העבודה בצורה מצויינת (עם 3 CCD) היא הGS320 של פנסוניק.

אבל לפני הכל תחליט אם ה HD אכן חשוב לך.

פורסם

חשבתי על HD רק בגלל איכות הצילום, אני צריך את המצלמה לצורך צילום ביתי, לא יותר מזה.

ולאור מה שאמרת, אני מוכן לוותר על HD.

לא התכוונתי לקנות מצלמה שמקליטה ישר על DVD, אלא מצלמה עם הארד דיסק ואפשרות הקלטה על כרטיס זיכרון: http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=2277&p=37 - מצלמה עם 3CCD

אתה יכול להסביר לי, בבקשה, מדוע אתה ממליץ יותר על קלטות DV ולא על דיסק קשיח או כרטיס SDHC?

ההפרש במחירים של המצלמה שהמלצת עליה לבין המצלמה שאני מתכוון (עם הארדיסק 30 GB) רק 300 ש"ח.

יש הבדלים בעריכה ? עוד דברים אחרים שאני לא מודע עליהם?

פורסם

ההבדלים כמו שכתבתי לך למעלה

בנוסף - איכות הצילום במצלמות HDD שהן לא HD - נמוכה מהאיכות שתשיג עם DV בגלל דחיסת JPEG שמאבדת איכות.

פורסם

אני גם לאחרונה עשיתי תחקיר לא קטן לקראת קניה של מצלמת וידאו HD.

אם אתה רוצה אתר ביקורות מקצועי:

http://www.camcorderinfo.com/ratings.php

אתר צרכני טוב שמרכז מידע ועושה עבורך את כל התחקירים, מכיר לך את המונחים, איך לבחור, מה כדאי, מה ממליצים באתרים המקצועיים השונים:

http://www.consumersearch.com/www/photo_and_video/hd-camcorders/

הפנסוניק sd-9 מוצלחת וזולה ולכן זכתה לבחירה כ-budget hd camcorder.

אני לא רואה סיבה להתעקש היום על DV. הטענה העיקרית היא לאיכות עדיפה ובדור האחרון של ה-avchd הפערים די נסגרו (וההשקעה של היצרנים בבירור עוברת לתחום הזה).

אתה נשאר עם המקור תמיד לצורך גיבוי - מה שלא קיים בפורמטים הדיגיטליים. הלך הDVD? הלך הסרט

:shock:

אני מבין למה התכוונת אבל יצא לך משפט שבערך כל מילה בו לא נכונה...(HDV זה אנלוגי ? אנלוגי=גיבוי, דיגיטלי אין גיבוי ? הלך הדיסק ? הלך הסרט, ומה אם הלכה הקלטת ? וכו')

הטיעון הנכון הוא לגבי קלטות זמינות (למי שכבר יש DV ישן) וגיבוי זול אבל לי אין קלטות ואני לא מתרגש מהנפח. אפשר לצרוב, אפשר סתם לשים על HDD (הנפחים גדלים והמחירים יורדים).

עריכה זה בכל מקרה בלאגן אבל אכן בפורמט החדש זה בעייתי יותר כי הוא עוד לא בשל מספיק.

ברור שבשביל שימוש ביתי סטנדרטי, HD לא נראה קריטי כרגע אבל אני העדפתי לחשוב קדימה (כבר היום תוכל להנות מההבדל במסכי HD שמאוד נפוצים היום, אז תחשוב איך הקלטות SD חשובות שתעשה היום ייראו לך בעוד 10-20 שנה. לא עיקר ההקלטות של רובנו אבל שוב, העדפתי לחשוב קדימה).

מה שכן, אם אתה לא הולך על משהו מהדור האחרון ב-avchd אז האיכות יכולה להיות גבולית משהו (בעיקר בתנאי תאורה בעייתיים). HDD או כרטיס זכרון יש יתרונות וחסרונות (התלבטתי מאוד בין שני דגמים ובסוף ההכרעה נפלה על זמינות בחנות בחו"ל).

HDD - נפח מאוד גדול שבטוח יספיק לך עד שתהיה ליד מחשב. מצד שני הופך את המצלמה ליקרה יותר (ברור אבל שהרבה יותר זול מלקנות כרטיסים שיגיעו לנפח הזה), רגישה יותר, גדולה/כבדה יותר.

כרטיס זכרון - יכול מאוד להגביל במיוחד באיכות המקסימלית של HD (שעה-שעתיים). צריך להסתובב עם כרטיסים אקסטרה (וזה עדיין לא מאוד זול בנפחים גדולים). אין חלקים נעים.

ניר

פורסם

לא יודע למה זה לא נשמע לא נכון.

תיקרא את המשפט שלי שוב

"אם אתה צריך את זה לשימוש חובבני - לדעתי תישאר עם פורמט ה DV ויש לו כמה יתרונות.

1. אתה נשאר עם המקור תמיד לצורך גיבוי - מה שלא קיים בפורמטים הדיגיטליים. הלך הDVD? הלך הסרט"

אתה צריך להבדיל בין אנשים מקצועיים לבין חובבנים או פחות שכל מה שהם רוצים זה סרט DVD.

ב DV מעבירים את החומר למחשב וצורבים DVD ואת הקלטת שמים על הארון.

מבחינתם - אם הDVD נהרס איכשהו תמיד יש את המקור שם למעלה שאפשר לשחזר.

בפורמט HDD (דיגיטלי מלא) אתה מעביר את החומר ל PC - צורב DVD אבל אין יותר מקור.

רוב האנשים ימחקו את הסרט מהמחשב ואז או שיעשו גיבוי DVD או מה שסביר יותר - זה העותק היחיד.

אנשים יותר מבינים ישמרו עותק על HDD חיצוני אבל כמה כאלה אתה מכיר מאלו שרק רוצים לצלם (ואפילו לא עורכים בד"כ) שיעשו את זה?

זאת היתה הכוונה בסעיף הזה וברור שיש עוד לכאן או לשם

פורסם

אם בן-אדם שומר גיבוי או לא זה קשור אך ורק אליו ולא לפורמט.

אם נניח מדובר במצלמה ששומרת ל-DVD אז מה ההבדל מקלטת ? גם פה הוא יכול להוריד להרד-דיסק ולשמור בצד את הדיסק כגיבוי.

ומי אמר שאני שומר בצד את הקלטת לגיבוי ? אולי אני מוריד לדיסק וממשיך להקליט עליה דברים אחרים ?

בקיצור, אם זה חשוב לך אז תשמור גיבוי וזה לא משנה באיזה פורמט מדובר.

פורסם

ערב טוב ,

עדכון:

היום קניתי NV-GS330 PANASONIC עם 3CCD. עושה רושם שהמצלמה טובה.

בהפרש מהמחיר של המצלמה זהה עם הארדיסק, אפשר לקנות דיסק קשיח חיצוני 500 GB לאיכסון סרטים (בעיקר ממצלמה הקודמת - אנלוגית) ועוד כמה קלטות מיני DV.

תודה על הייעוץ.

פורסם

תתחדש בחירה מצויינת.

כמה עלתה לך אם אפשר לדעת?

בזמנו ה 320 שלי עלתה 3100 ש"ח (כולל תיק, 5 קלטות וכבל ILINK)

• תוכן חדש...