Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני רוצה להגביה פלטת שיש אצלי במטבח (להכניס תנור לגומחה מתחת).

האם לצורך העניין, שוברים את החומר שמחבר בין השיש לקיר מסביב, עם פטיש ואיזמל?

יש שם מן סטנד כזה, שאני רוצה לנסר, האם מסורית ברזל תוכל לעשות את העבודה? או שאצטרך להשתמש בדיסק חיתוך..?

איזה חומרים אצטרך על מנת לאטום בין השיש לקיר ? סיליקון RTV רגיל? זה מה שיש שם כרגע.

אני בסה"כ רוצה להרים את הפלטה הזאת בחמישה - שישה סנטימטרים.

להלן תמונות..

אשמח לעצות לגבי סדר העבודה, הכלים, וטיפים כלליים.

תודה

DSCF1826.jpg

DSCF1821.jpg

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יובל, הוא ממש נמוך (יש לו רגליות פנימיות כאלה, שלא מגביהות אותו בכלל). גם אם הייתי מוציא את הרגליות, מדובר בפער של -2-3 ס"מ... מה שאומר שהשיש חייב הגבהה קטנה, כי התנור בגובה 85 ס"מ, והשיש 83 ס"מ.

אם לא הייתי צריך את הכיריים החשמליים - הייתי מעיף לגמרי את השיש הזה. אבל מאחר שלהתחבר לגז, יעלה לי כמעט 900 שקל, וזה לא ממש יחסוך לי חשמל, כנראה שעדיף להישאר עם החשמל, ולא לעבור לגז.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ממה שאני מבין, השיש תפוס בצד אחד על מוט ברזל שמופיע בתמונה. מה קורה בצד השני?

תיאורתית, אתה יכול לנסר את המוט הזה בעזרת מסורית. מעשית, לא הייתי רוצה לנסות, אלא אם יש לך המון עצבים לשחרר.

אבל למה לא לפרק את המוט מהקיר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,

בצד השני אין כלום.

השיש פשוט מוצמד לקיר עם חומרי בניה (סיליקון/שפכטל/לא יודע מה בדיוק).

השאלה שלי היא, איך כדאי לי לפרק את זה, על מנת שאוכל להגביה את השיש..?

אני רוצה להשתמש בפלטה, כי היא מותאמת לצנרת שעוברת שם. חשבתי לאחר שאפריד אותה, לשים שניים שלושה "רשים" ממתכת (כמו של מדפים) ועליהם להניח את הפלטה.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

את החיבור בין השיש לקיר עושים באחת משתי הצורות:

1. בעזרת דבק שיש, שמתקשה לחוזק דומה לשיש עצמו. אם מדובר בחומר הזה, רוב הסיכויים שלא תצליח לפרק את הפלטה בלי לשבור את השיש, ראה הוזהרת.

2. בעזרת סיליקון, רובע ושות'. כן תספיק הזזה קטנה של השיש כדי לשבור את העסק, או (סיליקון) משיכה של הפלטה ממקומה.

אם תצליח להזיז את השיש (נראה לי שתצטרך להזיז את הפלטה למעלה למטה), מצבך טוב. הורד את הפלטה לרצפה, חבר פלטה מגביהה כלשהי לקיימת, חבר פלטה זהה לקיר בצד שני (עם דיבל ג'מבו או משהו דומה) תוך הקפדה על גובה זהה (הכי קל להיעזר בשטיכמוס), ואז שים את הפלטה חזרה, ואטום את הכל (רצוי לא בעזרת סיליקון, כי גם הטובים שבהם יגדלו עליהם, מתישהו, עובש ופטריות).

בכל מקרה- להקפיד להרים את הפלטה לפחות שני אנשים, כי הדבר הזה שביר לאללה. כמו כן - מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות חובה (פלטה כזו על אצבע? לא כיף !).

פורסם

טוב, מה זה שטיכמוס?

סליחה על השאלות האלה.

לגבי השיש, אני מניח שלא אשבור אותו, אבל לגבי לתפוס אותו לקיר, פלטה מגביהה... אין לי, אני אקדח חורים חדשים.

הבעיה שזאת דירה ישנה, הקירות חלשים יחסית.

תודה על התשובות!

Skoda Fabia 2025 

פורסם

saar,

לפני שאתה פותר בעיה אחת, בדוק שאתה לא מייצר בעיה שניה.

אתה רוצה להגביה 5-6 ס"מ, שזה נראה כלום.

בד"כ משטחי עבודה מותאמים לגובה עבודה נוח. יכול להיות שאם תגביה את פלטת השיש, תגלה ש-5-6 ס"מ, הופכים את השימוש בכיריים ללא נוחים.

עצתי לך לפני שאתה משנה משהו, קח איזו פלטה בעובי 5-6 ס"מ, אפשרי גם מרצפות ישנות ושים אותם על גבי השיש הקיים, על זה הנח את הכיריים. בדוק במשך מס' ימים אם זה נוח לך (ולאחרים הגרים איתך) לעבוד באופן שוטף (לא רק מים לקפה).

תזכור שלא כולם בגובה 188, וגם בחור/ה בגובה 165 צריכים להתמודד עם זה.

אם זה נוח, נעבור לשלב הבא:

לגבי חיזוק השיש לקיר בגובה החדש - לפני שאתה עוקר את השיש מהקיר, קנה ברזל זוית באורך המתאים למידות השיש וחתוך כבר בהתאם לאורך והרוחב (כל מידה 2-3 ס"מ פחות מהאורך והרוחב, כדי שלא יבלוט וכדי שלא יהיו נקודות מפגש בקצוות). אפשר להשתמש גם בברזל זוית המשמש לבנית מדפים במחסנים (כמו בצבא), זה כבר מגיע עם חורים לברגים.

נסה לקדוח בקיר (בדיוק במקום הנדרש לצורך חיבור הזוית) , ובדוק אם הקיר חזק או מתפורר. אם הוא חזק דיו, תוכל לחזק את ברזל הזוית באמצעות ברגים ודיבלים באורך מתאים. אפשר גם ג'מבו.

אם הצלחת, כמובן שתוכל לשנות את מיקום השיש, אולם אם הקיר מתפורר, אין טעם שתנסה שיטה זאת ולדעתי גם לא כדאי לך לתקוע ברזל כמו שהיום, כיוון שלא בטוח שהקיר והבטון החדש יתחברו זה לזה באופן שיספק יציבות כפי שהיום.

במקרה דומה שהיה לי, וגיליתי שהקיר מתפורר, חיברתי את החיזוקים עם ברגים של תושבת מזגן שעוברים את הקיר מקצה לקצה ובנוסף שמתי פלטת פח מבחוץ ומבפנים כדי לפזר את הלחץ של הברגים.

אם הכל בסדר עד כאן, הדבק את השיש לזוית (בחלקו התחתון), וכן לקיר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...