Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי שיטת התגמול החדשה , מי ששירת לפחות 23 יום יזכה למענק.

בד"כ מזמנים אותי ליותר מהמכסה הנ"ל, החודש הזה הצבא "התחשב" בי וזימן אותי רק ל 21 יום.

ברור לכל מה עומד מאחורי הקטנת ימי המילואים.

אני חושב שהשיטה הזאת יוצרת הפליה בין משרתי המילואים, וגורמת בכך להורדת המוטיבציה.

לדעתי היה נכון יותר לעשות שיטת תשלום אחרת(נניח על 10 יום תקבל X ש"ח, 20 יום 2X ש"ח וכו' ).

מה דעתכם?

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

מדובר על חישוב ימים שנתי, לא חד-פעמי, גם אם הימים לא רצופים.

וגם ככה הוענק על ימי המילואים שהתקיימו ב-2007.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לי היה הכבוד לעושת בשנה שעברה 22 ימים (בהתנדבות יתרה) ולגלות שהמענק הוא מהיום ה23 ואילך

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
מדובר על חישוב ימים שנתי, לא חד-פעמי, גם אם הימים לא רצופים.

וגם ככה הוענק על ימי המילואים שהתקיימו ב-2007.

ברור וידוע.

אני מדבר על העיקרון הלא שיוויני של שיטת התגמול.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

זה לא שאתה לא מקבל תגמולים מביטוח לאומי עבור ימי המילואים שלך. נהפוך הוא. בתור שכיר, אתה מקבל משכורת גבוהה יותר (בהנחה ששירתת בשבת או בחג, כלומר יותר מ-5 ימי חול), כי הצבא משלם עבור כל יום בו אתה מחוייל.

ההטבה ניתנת לחיילים בשמ"פ ששירתו מעל 23 ימים בשנה, והיא נוספת על התשלום עבור הימים. בתחילת החודש הועברה ההטבה לחשבונותיהם של אלה שעשו מעל 23 יום ב-2007.

פורסם

שמר, לא ירדת לסוף דעתי.

השאלה שלי היא עקרונית:

מדוע אדם ששירת נניח 22 יום בשנה לא זוכה אפילו לשקל אחד(מענק כמובן)?

לדעתי,הקריטריון המוזר שקובע שהמינימום הוא 23 , מוטעה מיסודו והיה צריך להיות פונקצונלי.

יש כאן אי צדק גדול עם שאר משרתי המילואים.

פורסם
שמר, לא ירדת לסוף

אני מבקש ממך, זה פורום מכוניות, לא פורנו.

המענק הוא למי שתורם באופן משמעותי לצבא ולמדינה - ע"י ביצוע ימ"מ רבים.

היו מתחילים ב-22, היית שואל מדוע לא ב-21, היו מתחילים ב-8, היית שואל למה לא מתחילים ב-7.

אם היו מחלקים את המענק לכולם, הוא היה יוצא לא משמעותי - אז החליטו לתת למי שעושה באמת כמות גדולה.

פורסם
זה לא שאתה לא מקבל תגמולים מביטוח לאומי עבור ימי המילואים שלך. נהפוך הוא. בתור שכיר, אתה מקבל משכורת גבוהה יותר (בהנחה ששירתת בשבת או בחג, כלומר יותר מ-5 ימי חול), כי הצבא משלם עבור כל יום בו אתה מחוייל.

לא מדוייק, פעמיים.

פעם אחת, כי ביטוח לאומי משלם עבור כל יום מילואים, ולא משנה איזה יום בשבוע, 1/30 משכורת ממוצעת חודשית (ממוצע שלושה חודשים) ואילו שכיר שעובד חמישה ימים בשבוע מקבל 1/22 משכורת עבור יום עבודה. ככה שעבור יום מילואים שחל ביום עבודה ב"ל משלם פחות (אבל המעסיק לעיתים משלים את ההפרש) וביום שישי-שבת יותר.

הצבא למד לזמן למילואים כשהוא נמנע מסופי שבוע. בממוצע, מילואים שמתחילים בראשון ונגמרים בחמישי הם לרעת החייל.

פעם שנייה - ב"ל משלם לפי ממוצע 3 משכורות אחרונות, ברוטו (כולל כל המרכיבים). בשנה שעברה עשיתי 26 ימי מילואים

שהחלו ב-27 במאי, כאשר במשכורת מאי קיבלתי מענק שנתי. לצורך חישוב הממוצע נלקחו משכורות פברואר - מרץ - אפריל :-( מי שמקבל משכורות משתנות (בונוסים, עמלות, היקף משרה משתנה) עשוי להרויח או להפסיד.

לגבי המענק:

1. קיבלתי לחשבון הבנק 2200 ש"ח בלתי מוסברים - ואני תוהה אם זה "זה".

2. למי שהתלונן על 21 ימי מילואים - אני בשמחה הייתי מוותר על המענק תמורת קיצור או ביטול המילואים המיותרים שעשיתי

בתפקיד דחליל (השמות אורנה ובלה בטח מזכירים ללא מעט קורים זכרונות, ולא געגועים).

:turn-l:
פורסם

חבל שאתם לא מצליחים להסתכל מעבר לקצה האף ומנסים לראות את הצד החיובי של החוק החדש.

המענק הזה והפטור מאגרת רישיון הנהיגה הם התחלה של רוח חיובית בגבם של המשרתים במילואים, רוח שהיתה צריכה להתחיל לנשוב כבר לפני שנים.

יובק - אין לי מושג איך חישוב המילואים נעשה אצלך בעבודה. עד היום בכל מקומות העבודה שיצא לי לעבוד בהם פשוט העברתי לכוח אדם את האישור ממשרד קישור, והימים בהם נעדרתי למילואים נחשבו לי כימי עבודה רגילים לצורך חישוב השכר. את נושא השכר הממוצע אני יודע שמחשבים רק אם אתה תובע ישירות את ביטוח לאומי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניקנקו אותך.

המעביד חייב להבעיר לעובד את כל הכספים ששולמו לו ע"י ביטוח לאומי. הוא משמש רק כצינור (שאתה קיבלת, במקרה הזה).

פורסם

עשיתי פעם דוקטורט בעניין...

בעבר, מקום העבודה שלי היה נוהג לשלם "כרגיל" - יום עבודה על יום מילואים שחל בימים א-ה' - וכלום על סופ"ש. אני, שנהגתי לעשות מילואים בעיקר בחגים/שבתות (כשהייתי סטודנט) גיליתי שאני מפסיד. לאחר ויכוח עם חשב השכר ושאילתה ששלחתי בעניין

לביטוח לאומי, קיבלתי את התשובה המוסמכת מביטוח לאומי שהבאתי. יש לי את המכתב עוד איפהשהו.

היום, בעקבות "חוק יובל", המעביד שלי משלם את הגבוה מהשניים - משכורת מלאה, והפרשי מילואים אם התשלום מביטוח לאומי

עלה על התשלום הרגיל.

עד היום בכל מקומות העבודה שיצא לי לעבוד בהם פשוט העברתי לכוח אדם את האישור ממשרד קישור, והימים בהם נעדרתי למילואים נחשבו לי כימי עבודה רגילים לצורך חישוב השכר. את נושא השכר הממוצע אני יודע שמחשבים רק אם אתה תובע ישירות את ביטוח לאומי.

התשלומים מביטוח לאומי מוגדרים בחוק (גם אותו היה לי איפהשהו) והמעביד חייב להעביר אותם לעובד. רבים ממקומות העבודה

נוהגים כמו שמתואר - אבל הם לעיתים עוברים על החוק, כי הסכום המגיע לעובד על פי ביטוח לאומי עשוי לעלות על הסכום המחושב

על פי ימי עבודה (כאמור, מילואים בשישבת, מילואים בחודש שאחרי מענק וכו').

עריכה: הנה ציטוטים מהחוק: http://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%94%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97_%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99

271. הזכות לתגמול [127סח]

(א) מי שמשרת כחוק במילואים ישולם לו תגמול בשיעור האמור בסעיף 272 בעד כל יום שירותו במילואים.

272. שיעור התגמול [127ע]

(א) שיעור התגמול ליום יהיה, למי שבתכוף לפני שירותו במילואים היה -

(1) עובד - שכר העבודה הרגיל;

(2) עובד עצמאי - הכנסתו הממוצעת;

(3) לא עובד ולא עובד עצמאי - התגמול המזערי.

(ב) לא יפחת שיעור התגמול ליום מהתגמול המזערי ולא יעלה על התגמול המרבי.

...

273. שכר עבודה רגיל והכנסה ממוצעת [127עא]

(א) (1) שכר העבודה הרגיל של עובד וההכנסה הממוצעת של עובד עצמאי, לענין סעיף 272, הם סכום ההכנסה בעד רבע השנה שקדם ל-1 בחודש שבו החל שירות המילואים (בסעיף זה - רבע השנה); חל פיצוי לאחר חודש שבתקופת רבע השנה, תוגדל ההכנסה בעד אותו חודש בשיעור הפיצוי שחל לאחריו ועד סיום תקופת השירות; סכום ההכנסה המתקבל כאמור יחולק ב-90;

:turn-l:
פורסם

באמת שאין לי טענות והמענקים האלה הם דבר מבורך.

רק לא ברור לי למה החליטו לעשות את זה ב"קפיצות" במקום בהדרגה.

אני שנה שעברה עשיתי 30 יום, עוד יום אחד והייתי מקבל עוד 1200 ש"ח. (אבל אני מפצה על זה השנה, עשיתי כבר יותר מ-37 יום מה שאומר 4500 ש"ח!).

yuvk - אם הסכום שנכנס לך הוא 2268 אז זה כנראה זה. (היה אמור להכנס ב1.9)

• תוכן חדש...