Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא חשמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שמבין קצת בחשמל...

כשיש חדר עם 2 מפסקים, שכל אחד מהם מדליק ומכבה את האור, איך זה בעצם עובד?

נניח מפסק מס' 1 ומפסק מס' 2.

כל מפסק סוגר ופותח את המעגל החשמל.

נניח אני פותח את האור ממספק מס' 1. כעת האור דלוק, המעגל החשמלי סגור.

עכשיו אני בא למפסק מס' 2 וסוגר את האור. פותח את המעגל החשמלי.

לאחר מכן אני פותח את האור ממפסק מס' 1. איך בעצם האור נדלק? מפסק מס' 2 פתח את המעגל החשמלי מקודם ולכן מהצד שלו כעת זה פתוח, ככה שאי אפשר להדליק את האור ממפסק מס' 1. בנוסף, כעת כשאני לוחץ על מפסק מס' 1 אני בעצם פותח את המעגל החשמלי שמקודם סגרתי.

ההבנה שלי בחשמל זהה להבנה של אחותי הקטנה במכוניות (ואין לי אחות קטנה...) ככה שאשמח להבהרה.

Back to the original - NC again.

פורסם

המפסקים במעגל כזה הם לא מפסקים רגילים.

למפסק רגיל יש שתי רגליים, אחת שממנה נכנס הזרם ואחת שממנה יוצא הזרם, והמפסק קובע אם יש חיבור ביניהן או לא.

במעגל כמו שאתה מתאר יש מפסק מסוג אחר, שנקרא מפסק מחליף. למפסק זה יש שלוש רגליים, כאשר המפסק קובע איזה זוג של רגליים מחובר (תמיד מחובר זוג אחד). יש רגל אחת שתמיד מחוברת, כאשר המפסק קובע איזה משתי הרגליים האחרות מחוברת אליה (ראה ציור 1).

מה הכוונה? תאר לך מפסק שיש לו רגל אחת של כניסה ושתי רגליים של יציאה. המפסק לא קובע אם יעבור זרם, אלא לאן יעבור הזרם, כלומר איזו משתי הרגלים של היציאה מחוברת לרגל של הכניסה.

יכול להיות גם מצב הפוך, שבו הזרם יכול להגיע משתי רגליים והמפסק בוחר מאיזו רגל יגיע הזרם.

כדי לפשט את ההמשך, נקבע שלרגל שתמיד מחוברת קוראים קומון (common).

במעגל כמו שתיארת יש לנו שני מפסקים כאלה.

בראשון, החשמל מחובר לקומון, והמפסק קובע לאיזו משתי הרגליים יגיע החשמל. הרגליים של המפסק הראשון מחוברות לרגליים של המפסק השני, כאשר הקומון של המפסק השני מחובר לנורה. אם המפסק השני קובע שהחשמל יגיע מאותה הרגל שהמפסק הראשון מנתב אליה את החשמל, הנורה תידלק. אחרת, הנורה תכבה. מעגל כזה מצויר בציור 2.

מפסק מחליף 1.JPG

מפסק מחליף.JPG

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני מקווה שתהיה לך סיבה לעוד אירוע :)

בחשמל אני מבין - כך שגם סכמה פשוטה תרענן את זכרוני.

כך אני הייתי מצייר במקומך בכדי לחסוך זמן.

.

מפסק מחליף.doc

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התרשים שלך מצויין ומציג טוב יותר את המעגל החשמלי.

הנה תרשים עקרוני של מפסק מצליבה (לא אני ציירתי, נא לא לבוא אליי בטענות :wink:):

172160.JPG

• תוכן חדש...