Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי היום להוציא רשיון נהיגה בינ"ל, לקראת נסיעה מתוכננת לגרמניה באמצע אוקטובר. אני הנהג על-שמו מוזמן הרכב, ולפי טופס ההזמנה אני צריך להביא איתי גם רשיון בינ"ל (למרות שלמיטב ידיעתי הרשיון הישראלי תקף בגרמניה).

אחרי שחזרתי מסניף הדואר הסתכלתי ברשיון יותר לעומק ואני תוהה אם הכל תקין.

1. כתוב Permit ולא Licence - זה בסדר? (על הרשיון הישראלי שלי כתוב Driving Licence)

2. לא כתוב מתי הוצאתי את הרשיון, אלא רק מתי הונפק הרשיון הבינלאומי. על הרשיון הישראלי שלי כתוב בשדה 4a תאריך שהוא ככה"נ התאריך בו חידשתי את הרשיון (טסט עברתי ב-26/10/2004, התאריך הכתוב בשדה 4a הוא 04/10/2006). בצד האחורי של הרשיון הישראלי, בקטגוריות כלי הרכב, כתוב 2004 ליד קטגוריה B - שזו השנה בו הוצאתי רשיון.

האם זה נראה לכם תקין?

תודה.

פורסם

חשבתי שהרישיון הישראלי החדש תופס באירופה, זאת לא הסיבה ששינו אותם?

4a זה תאריך תשלום. מאחורה רשום ליד כל דרגה שיש לך את השנה שהוצאת רשיון לדרגה הזאת.

פורסם

הרשיון הרגיל שלך אמור להיות קביל בחו"ל, הרשיון הבינלאומי שהוצאת בדואר הוא ליתר ביטחון . חוץ משניהם אתה לא צריך שומדבר אחר ( תדאג לקחת את שניהם תמיד ביחד). ה"רשיון הבינלאומי" הוא בסה"כ מסמך שבא בנוסף לכרטיס הרשיון ויש בו כמה הסברים באנגלית בשביל השוטרים המקומיים של איפה שלא תהיה בו.

פורסם

אתה בקצת בעיה.

משרד הרישוי עשה טעות, וכל מי שקיבל את הרישיון שלו בשנתיים האחרונות, קיבל אותו עם תאריך הנפקה במקום תאריך הוצאת רישיון

מה שגורם למי שיסתכל על הרישיון שלך בחו"ל להגיד "אין לך רישיון מעל שנה".

אני מציע לך להראות רק את הרישיון בינ"ל שקיבלת בדואר (של מ.מ.ס.י) , ואת הרישיון שלך הרגיל תשאיר בארנק, אם ישאלו אותך לגבי התאריך, תגיד שזה התאריך שהוצאת את הרישיון הבינ"ל. הם לא יוכלו לדעת (ברישיון שלך הם מכירים את הסעיפים והם ידעו)

שיהיה בהצלחה.

נ.ב בעקרון אמורים להראות את הרישיון בנוסף לרישיון הבינ"ל - אבל זה לא כתוב בשום מקום באנגלית כך שאף אחד לא יבקש ממך :)

פורסם

תאריך ההנפקה המופיע על הרשיון הוא 04/10/2006 - כלומר, יחשבו שיש לי רישיון שנתיים במקום ארבע.

יש טעם לפנות למשרד הרישוי ולבקש שינפיקו רישיון חדש? תוך כמה זמן הוא יגיע אליי?

בכל מקרה, חברת ההשכרה דורשת לראות רישיון ישראלי+רישיון בינ"ל.

פורסם

טוב, התקשרתי לאיזה מוקד של משרד התחבורה לשאול אותם.

היא שאלה אם הרישיון לידי, ואמרה לי לבדוק אם בצד האחורי כתוב ליד השדה של דרגה B שנה כלשהי (אכן כתוב 2004). היא אמרה שזו שנת הוצאת הרישיון ודי בזה. שאלתי לגבי העובדה שבשדה 4a בצידו הקדמי של הרישיון מופיע תאריך ההנפקה, והיא אמרה שזה לא משנה, העיקר שכתוב מאחורה 2004.

בכל מקרה, אפשר להנפיק רישיון חדש, אבל ייקח לו חודש להגיע.

האם כדאי לקחת את הרישיון שיש לי מהפורמט הישן, ולהציג אותו בתור רישיון הנהיגה שלי בגרמניה/צרפת? את החדש קיבלתי בדואר ממש לפני חודש, והתוקף של הישן הוא עד 2011. כתוב עליו מקדימה - משנת 2004, אבל מאחורה לא כתוב כלום...

פורסם

בקיצור, אני אקח את החדש, לאור העובדה שכתוב 2004.

איזה משרד של מטומטמים!

תודה :)

(אם למישהו יש עוד משהו להוסיף מנסיונו או איזה הצעה, אני אשמח)

פורסם

לפני שנה טרחתי להוציא רשיון בינלאומי.

בסוף כשבאתי לקחת את הרכב מסוכנות ההשכרה, גיליתי ששכחתי את הרשיון הבינלאומי במזוודה.

לא שזה באמת היה משנה, נתתי להם את הרשיון הרגיל, צילמו אותו, והרכב שוחרר לאחר כבוד מחניון חברת ההשכרה.

אם השנה אני אוציא זה בשביל שחברים שלי יפסיקו לנג'ז לי על זה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מה שנמאוד מצחיק כי הרשיונות הישראליים החדשים נועדו כדי שלא נצטרך להוציא רישיון נהיגה בין לאומי לאירופה וארה"ב (השוואת קטגוריות)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

הייתי לוקח איתי את החדש והישן ,ודואג לשאול שוטר אדיב ברחוב (כשאני ללא רכב לידי כמובן) אם הכיתוב מאחורה בחדש תופס .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...