Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדריכים לקניית מצלמה דיגיטלית אומרים לדוגמא :

http://www.photo-id.org/contents/digitaltips/howtobuy/

מדריך לקניית מדפסת :

http://www.techno.co.il/article.php?p=9

אומרים, שאין קשר בין DPI לבין רזולוצית צילום.

למרות שכול צילום שצילמתי במצלמות שונות, במאפיינים של הקובץ רשום נתונים שונים (בדרך כלל המצלמה ממלאת אוטומטית את כול נתוני הצילום).

לדוגמא מצלמה שלי 5.2 מגה פיקסל צילמה ברזולוציה מסויימת ב72DPI (על פי הנתונים בקובץ).

מצלמה של חבר מקצועית יותר 12 מגה פיקסל צילמה ברזולוציה מסויימת ב 96DPI (על פי הנתונים בקובץ).

עוד מצלמה קודאק, עם 7.1 מגה פיקסל צילמה ברזולוציה מסויימת ב420DPI (והתמונה ניראת ממש טוב במחשב).

ואז הם אומרים על פי מחקרים של נסא, העיין האנושית שלא מסוגלת להבחין ביותר מ 250-300DPI צפיפות.

ואז אני אומר מה ? מוכרים היום מדפסות על רזולוציה של 1200X1200DPI, 2400X1200DPI ואפילו 4800X2400DPI.

ו300DPI ? המדפסת HP540 שהייתה לי לפני 10 שנים הייתה מדפיסה ברזולוציה כזו, וההבדל שמיים וארץ ורואים את ההבדלים בשקיפות בין 600DPI ל1200DPI.

להדפיס ב300DPI יהיה חרא.

מה אתם אומרים, שפכו :

תמיר

פורסם

ההבדל במדפסות החדשות הוא לא ה DPI.

מעל 300 אתה לא מסוגל להבחין בהבדל ואם תסתכל על מדפסות המראת צבענים, תראה שאתה מקבל איכות פוטוגראפית ב 300 DPI בלבד.

במדפסות החדשות הצליחו להקטין את גודל טיפות הדיו למניעת מריחה ולהשתמש בסוגי צבע שלא עולים אחד על השני ועושים בוץ חום.

מעבר לזה יש שינוי גדול בשיטת הערבוב של הצבעים.

גם מכונות הדפוס לא עוברות את ה 300 DPI.

פורסם

אני יודע דבר אחד, באותו מדפסת אם תדפיס על 300DPI או 600DPI או 1200DPI תמיד תראה את ההבדל באיכויות.

תמיר

פורסם

תעשה ניסוי

תיקח תמונה ותבדוק בהגדרה של המדפסת שהיא מוגדרת לאיכות הגבוהה ביותר האפשרית (לפעמים זה מוגדר כהדפסת תמונות) אבל תשאיר אותה על 300DPI.

תראה אם אתה רואה הבדל.

• תוכן חדש...