Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להיכנס לפרטים, אציין שהסיפור מעלה מעט תהיות:

א. למיטב ידיעתי, לב לאחים לא עוסקים במקרים מעין אלו. הם נלחמים במסיון ובנישואי תערובת.

ב. פקידות סעד לסדרי דין עושות את עבודתן במימון הרשות המקומית ומשרד הרווחה. אין עלות למשפחה.

ג. בשל חזקת הגיל הרך , לא קורה כמעט אף פעם שילדים בגיל זה מוצאים מרשות האם. אם זה כבר קורה, זה לאחר דיונים ארוכים בהשתתפות פאנל נרחב של בעלי מקצוע.

אני לא טוען חלילה שהסיפור אינו אמת, אלא שהוא נותן תמונה קצת חלקית מדי לטעמי של הדברים. חסרה לי מאוד תגובתו של הבעל \ באי כוחו, והתסקירים של הפק"סית.

צביקי

פורסם

נכנסתם וקראתם את הסיפור ?

http://img2.timg.co.il/forums/1_121700726.pdf

הבעל לקח את הילדים לפי פסיקה של בית דין רבני , לא ממש מעניין אותם נהלים ושטויות העיקר שהילדים יהיו דתיים.

המקום ממנו הבאתי את זה הוא פורום ותיק של יוצאים בשאלה שבעבר גם כתבתי בו קצת , ואני קורא בו שנים.

הדמויות שקוראות שם להירתם למאבק אומנם לא מוכרות לי אישית אבל אלו דמויות מרכזיות בפורום .

(בערך כמו שאני אתן אמון כלשהו די בקלות אם פתאום חבר פורום ותיק פה יבקש עזרה .)

מעבר לזה הוצאת הכסף פה היא תשלום למסיבה , את ההכנסות הם יקדישו לנושא .

גם אם באופן מפתיע הסיפור מעוות (ואינני מאמין שהוא כזה ) נהנה ממסיבה .

איש לפי שיקולו

אומי

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם אתה באמת מאמין שבית דין רבני יכול לעשות ככל העולה על רוחו את אתה טועה.

יש כאן כל כך הרבה גורמים מעורבים שדבר כזה לא נעשה סתם בגלל שהאבא הפך לדתי אלא בגלל שקולים אחרים שלפורום שמשם הבאת את זה יש כנראה סיבות להתעלם מהם.

ברוב המקרים האמא מקבלת חזקה כמעט אוטומטית על הילדים אלא אם באמת משהו אצלה לא בסדר.

ולב לאחים לא מתעסקים בעניינים האלו

יש להם מספיק צרות אחרות.

פורסם

כנראה לא קראת הכל, האבא לקח את הילדים,בית הדין הרבני איים עליה לפני זה .

בתי דין רבניים לא תמיד כל כך תמימים ,יש להם סמכויות ,והם לא יהססו להשתמש בכל כלי שיש להם כדי לקדם את רצון האל .

אתה לא חייב לבוא , ואתה לא חייב להאמין .

כל מה שהכסף הזה יעשה הוא לתת לה הזדמנות לעורך דין טוב .

ומאיפה אתה יודע מה יד לאחים עושים או לא עושים?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

קראתי את הכל, ואפילו בעיון.

לבית דין רבני בהחלט יש סמכויות, כמו גם חוק לפיו הוא פועל, ונציבת תלונות השופטים אליה הוא כפוף (ולבג"ץ)

לחשוב שהוא פועל מחוץ לכל קנה מידה רק לפי עקרונות היהדות זו מחשבה מעניינת, אך לא מעוגנת במציאות.

מאחר והפורום הוא של יוצאים בשאלה, האם ניתן להניח שהם נרתמים לעזרת האם רק כדי שהילדים לא יקבלו חינוך דתי, ומתעלמים מנתונים אחרים של המצב?

אני לא טוען שכך הוא, אבל אני חוזר ואומר שחסר מידע רב. אני מציע לך לבדוק עם מי שהעלה את ההזמנה לפורום מה קורה שם באמת.

צביקי

פורסם

כאחד שקורא שם הרבה אני יכול להגיד לך שהגישה שם היא לא לשלול אמונה של אחר .

אם תבקש שם עזרה בלמנוע מחבר לחזור בתשובה לא תמצא הרבה מענה ולהיפך.

בית דין רבני בהחלט מערים קשיים על צדדים חילוניים בקשר מעורב .

גם כדי להגיש בג"ץ צריך כסף.

לא כתוב שבית הדין לקח את הילדים אלא שהוא איים עליה , הבעל לקח את הילדים והיא מנסה להחזיר אותם(לפי חוק יש לאמא יתרון ואם אני לא טועה יש לה יתרון בכך שהוא זה ששינה את אורח חייו ,אבל גם בשביל עורך דין סביר צריך כסף. )

צביקי תקן אותי אם אני טועה , אתה דתי או מסורתי נכון?

ושוב כסף לא מעביר ילדים ,הוא רק נותן לאמא סיכוי למשפט הוגן עם עורך דין טוב

פורסם

עם יד לאחים יש לי היכרות קרובה (שכנים וחברים לעבודה)

אני בדיוק יודע מה הם עושים ובדיוק יודע במה הם לא מתערבים.

כל סכסוכי הזוגות הם מחוץ לתחום שלהם גם אם מדובר בדתי/חרדי/חילוני או אטאיסט.

הכרתי זוג שהבעל (או יותר נכון החיה הטורפת) היכה את אשתו בשיטתיות, עינה אותה ונעל אותה בבית שלא תוכל לברוח.

פנו ליד לאחים והם אמרו שאלו לא מקרים שהם מטפלים והפנו אותם למשטרה.

אני אומר שוב. בתי דין רבניים כמו כל בית דין בארץ כפופים למשרד המשפטים (בנוסף למשרד הדתות) ולא יכולים לעשות שום דבר על דעת עצמם.

וכמו שצביקי רמז ואני כתבתי למעלה - אולי הפרסום בפורום הזה הוא לא מקרי.

בשביל השקט הנפשי שלך אני מציע לך לבדוק למה באמת הילדים לא אצל האמא.

פורסם

ואני אומר שאם אתה מכיר כלכך טוב את יד לאחים , אתה כנראה בא מרקע לא בדיוק אוביקטיבי לגבי דין תורה , ואולי זה לא מיקרי ששני אלה שהכל פה נראה להם מוזר הם דתיים (תקנו אותי אם אני טועה ).

ועל תדאג לכפיפות שלהם , הרי הפטנטים המתחכמים שלהם לא חדשים לא לי ולא לך.

ובשביל השקט הנפשי שלי אני הולך למסיבה שהכנסותיה קודש למשפט , לא לכולל ולא ישיבה .

וכמו שיוליה אמרה :

מי שטוב לו שיבוא מי שלא שלא יבוא .

פורסם

מבלי להיכנס כרגע לסיפור הדברים הנ"ל, אני יכול לומר שהסיכוי להוציא ילדים קטינים מאמא, ולעקוף את חזקת הגיל הרך, הוא נדיר ובמיקרים בהם יש מסוגלות הורית בעייתית לאם ו/או מסוגלות הורית עדיפה לאב.

בתי הדין הרבניים, עם כל הקושי של אותם חברי פורום חביבים להאמין בכך, כפופים לחוק הישראלי.

גם אם במסגרת תביעת גירושין שנפתחה בבית הדין הרבני, נפסקה משמורת כזו או אחרת, יש לבימ"ש סמכות לשנות זאת. דלתות בימ"ש פתוחות תמיד בפני קטינים. הן לגבי מזונות, והן לגבי משמורת. לו הייתה מסוגלות הורית תקנית או שווה לפלונית, אותה וועדות הרווחה באמצעות פקידות הסעד, היו ממליצות לגביה, אזי ברוב המקרים יינתן לכך תוקף של פס"ד בבית משפט, לו יתבע לתת את דעתו על כך.

הסיכוי, האבסורדי, במדינת ישראל, לאב לקבל משמורת על ילדיו, שואף לאפס. על משמורת משותפת מקיאים דם, ובקושי יכולים לקבל.

אמנם, בתקופה האחרונה, יש התקדמות בפסיקה בנושא זה, וועדת שניט למי שמכיר וכו', אך רחוקה עדיין הדרך שנות אור.

לסיכום ניתן לומר, שמסיבה זה סבבה וכיף לשמח מישהי שנמצאת בהליך מורכב, מסובך וקשה, אך אם כבר, מוטב היה, לו היינו מקבלים את סיפור הדברים המלא.

ולא, אני לא דתי..

פורסם

אם תקרא את הסיפור תראה שהבעל לקח בכוח את הילדים ולא בית הדין.

בתי דין רבניים כפופים לבית המשפט זה לא אומר שהם לא בצד של אלוק , וינסו לתמוך בצד הדתי .

ממתי פתאום כולם נותנים כל כך הרבה אמון בחוסר השחיטות בארץ?

כן מגיע לה ייצוג הולם , כאחד שבא מרקע דתי אני יודע כמה עמותות יש לעזור לחוזרים בתשובה , תהיו בטוחים שלה אף אחד לא עוזר .

שוב אני לא מכיר את הסיפור אישית , ולכן אני לא טוען שהיא 1000% צודקת , אני כן טוען שקל לי מאוד להאמין שבית הדין הרבני תומך באבא , ואני אשמח לדעת שיש לה עורך דין טוב .

אני לא מתכוון להמשיך להתווכח על זה , אין לי עוד נתונים , ולא לכם .

אני יודע כמה קשה להילחם מול הממסד ובמיוחד הדתי ,אני יודע שרבנים(במיוחד חרדים) יעקמו הכל למען שם שמיים , ואני יודע שבחורה בת 30 פרודה +2 בטח אין כסף לעורך דין נורמאלי.

שלכולם יהיה יום טוב

אומי

אגב אתה לא תקבל מאבא תגובה ,אינטרנט זה שיקצא .

• תוכן חדש...