Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט ספיידר 1972

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שחיפש את ההוכחה שרכבי אספנות זה התמכרות - חודש וחצי אחרי שמכרתי את הקרמן גיהה האהובה שלי (אל תקראו לי בוגד - זה היה בצער רב ומחוסר ברירה), מצאתי בלוח CLASSIC CAR מודעה לפיאט ספיידר. בהתחלה זה נראה לי מצחיק - רכב קטנטן, מנוע 900 (כמו בפיאט 127, סיאט פורה, פיאט אונו 45 ועוד...) אבל אחרי מחשבה שניה - בודי פתוח, 2 מושבים, מנוע אחורי והנעה אחורית, 52 כ"ס על 700 קילו, והכי הכי חשוב - שם שמעביר צמרמורת - ס--פ--י--י--ד--ר . נשמע מרושע, נכון?

אז ככה, שהרכב כ"כ קטן שאני בקושי נכנס (זה לא שומן - זה שרירים...), אבל אחרי הכל הוא נוסע טוב, במצב מכאני מושלם כי הבעלים הקודם היה מוסכניק, והחזיק בו 14 שנה. מבחינת פחחות צריך אמנם עבודה, אבל הבסיס בהחלט טוב. חלקים וגג חדש הזמנתי כבר מארה"ב באמצעות E.BAY, ועכשיו נותר רק לעבוד קצת ולהעלות אותו סו"ס על הכביש!

ולסיום - אם למישהוא יש ידע מכאני על בעיות אפשריות "כרוניות" או אפילו חלקים לדגם הזה (ניקלים, פנסים אחוריים, טמבונים וכו') - אני אהיה אסיר תודה.

שנה טובה.

fiat_900.jpg

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
עד כמה שאני יודע, מדובר במנוע של פיאט 850, לא של 127 ודומותיה. לא?

בעיקרון, הדגם נקרא "פיאט 850 ספורט ספיידר", להבדיל מהספיידר הגדולה שהתבססה על פיאט 124. הבסיס של הרכב הוא שילדה מוארכת ומורחבת של פיאט 850, ובדגמים המוקדמים באמת היה מותקן מנוע 850 שהיה חלש מדי. בשנים 1970-1973 התקינו ברכב מנוע חדש לחלוטין, בנפח 903 סמ"ק, מודרני יותר וחזק לאין שיעור (עוד 50 סמ"ק אימתניים... :lol: ). בכל מקרה, זה אותו המנוע שהמשיך עד לפיאט אונו 45 (לא ה"פייר"), אולם בספיידר הוא היה חזק יותר.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ציפיתי שעד עכשיו יהיו בערך 1,543,753.27 תגובות לגבי מכוניות לפירוק, חלקים וכו'. מה קרה לכם? יום שישי אז אתם בחוסר הכרה עקב מנת-יתר של צ'ולנט? ורק אני מחכה פה בדד, לכל אותם בעלי מידע מסתוריים המשוטטים ברחבי הפורום. נו, נראה אתכם!

פורסם

קודם כל ברכות!

כשהייתי בן 13 אבא שלי קנה רכב כזה.

מס' רישוי 360-804

שנת 1971.

הרכב עבר אצלנו שתי סדרות של שיפוצים ולבסוף, לאחר 9 שנים, נמכר עקב מחלתו של אבי שכבר לא יכול היה לנהוג בו.

הרכב שלנו היה עם גג טרגה ולכן האטימות שלו בתא הנוסעים הייתה מצויינת, אם כי חלודה כרונית הייתה גם הייתה, בעיקר באזור מכסה תא המטען הקדמי.

מדובר בבונבון אמיתי. לא נוסע מהר, אבל מספק המון כיף. ולדעתי הוא יפה בהרבה מהאלפא ספיידר או מהפיאט 124 ספיידר.

יש לי קצת חלקים:

אלטרנטור ומתנע - שאין לי מושג מה מצבם.

קשתות לגג קנבס - שצריכות שיפוץ, אבל לך תשיג כאלו...

צור קשר בה"פ אם אתה מעוניין.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם
למי שחיפש את ההוכחה שרכבי אספנות זה התמכרות - חודש וחצי אחרי שמכרתי את הקרמן גיהה האהובה שלי (אל תקראו לי בוגד - זה היה בצער רב ומחוסר ברירה), מצאתי בלוח CLASSIC CAR מודעה לפיאט ספיידר. בהתחלה זה נראה לי מצחיק - רכב קטנטן, מנוע 900 (כמו בפיאט 127, סיאט פורה, פיאט אונו 45 ועוד...) אבל אחרי מחשבה שניה - בודי פתוח, 2 מושבים, מנוע אחורי והנעה אחורית, 52 כ"ס על 700 קילו, והכי הכי חשוב - שם שמעביר צמרמורת - ס--פ--י--י--ד--ר . נשמע מרושע, נכון?

אז ככה, שהרכב כ"כ קטן שאני בקושי נכנס (זה לא שומן - זה שרירים...), אבל אחרי הכל הוא נוסע טוב, במצב מכאני מושלם כי הבעלים הקודם היה מוסכניק, והחזיק בו 14 שנה. מבחינת פחחות צריך אמנם עבודה, אבל הבסיס בהחלט טוב. חלקים וגג חדש הזמנתי כבר מארה"ב באמצעות E.BAY, ועכשיו נותר רק לעבוד קצת ולהעלות אותו סו"ס על הכביש!

ולסיום - אם למישהוא יש ידע מכאני על בעיות אפשריות "כרוניות" או אפילו חלקים לדגם הזה (ניקלים, פנסים אחוריים, טמבונים וכו') - אני אהיה אסיר תודה.

שנה טובה.

ראשית תתחדש.

לפני 17 שנה הייתה לי אחת כזאת מודל 72 צבע תכלת ונהנתי מכל דקת נסיעה בה. אם כי הייתה לי בעיית התחממות יתר של המנוע שלא הצלחתי לפתור. רוב המכונאים שבדקו אמרו שזה נובע מכך שהמנוע נמצא מאחור.

כבר ממבט חטוף בתמונה שצירפת אני יכול להגיד לך שהטמבונים שם הם "קומבינה" , המקוריים הם מניקל קטנים מאד ועדינים. כמו כן הצלחות של הגלגלים הם כנראה תוצרת קנה ובנה מח' רכב, המקוריות הם כמובן מניקל מולבשות במרכז ולא מכסות את כל הג'נט ויש במרכזן סמל פיאט.

תצרף עוד תמונות גם של מנוע ופנים הרכב ואוכל לתת לך פידבקים ע"י השוואה עם התמונות של הרכב שלי.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
אפשר לשאול את השאלה הכל כך ישראלית כמה עלה התענוג?

פשוט בזמנו חיפשתי אחת ולא מצאתי...

או, חיכיתי לשאלה הישראלית הזו. מצטער, המחיר כידוע ברכבי אספנות לא לפרסום, אבל יש אחת כזו למכירה בלוח קלאסיקקאר בעלות של 30,000 ש"ח בערך. הרכב שם הוא לא הרכב שבתמונה המוצגת בצמוד למודעה, אבל רכב במצב טוב ומעלה, צריך להמכר במחיר של 20-25 ש"ח לדעתי. בכל זאת, פיאט פיאט אבל ספיידר...

פורסם

שנה טובה.

ראשית תתחדש.

לפני 17 שנה הייתה לי אחת כזאת מודל 72 צבע תכלת ונהנתי מכל דקת נסיעה בה. אם כי הייתה לי בעיית התחממות יתר של המנוע שלא הצלחתי לפתור. רוב המכונאים שבדקו אמרו שזה נובע מכך שהמנוע נמצא מאחור.

כבר ממבט חטוף בתמונה שצירפת אני יכול להגיד לך שהטמבונים שם הם "קומבינה" , המקוריים הם מניקל קטנים מאד ועדינים. כמו כן הצלחות של הגלגלים הם כנראה תוצרת קנה ובנה מח' רכב, המקוריות הם כמובן מניקל מולבשות במרכז ולא מכסות את כל הג'נט ויש במרכזן סמל פיאט.

תצרף עוד תמונות גם של מנוע ופנים הרכב ואוכל לתת לך פידבקים ע"י השוואה עם התמונות של הרכב שלי.

שיהיה בהצלחה.

הטמבון האחורי מקורי אבל צבעו את הניקל (מישהוא יודע כיצד פותרים את הבעיה? מסיר צבע בלבד?), הקדמי מפלסטיק ו"מקומבן" - יש לי את המקורי, מניקל, ואני בהחלט מתכוון להרכיב אותו. אני אשתדל להעלות תמונות נוספות, בתהליך השיפוץ. תודה.

פורסם

קודם כל תתחדש! מזל טוב!

חוץ מזה, אולי תוכל לקשר ביני לבין הקונה המאושר של הקרמן גיאה שלך? אולי הוא ירצה להצטרף למועדון הקרמן גיאה 8)

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• תוכן חדש...