Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה סבי נפטר והותיר אחריו אופנוע מסוג BMW R50 1967.

אציין כי האופנוע עומד כבר 12 שנה סגור ועטוף במכולה.

האופנוע כפי שניתן לראות בתמונה במצב חיצוני מושלם (למעט ציר הגלגל הקדמי שפורק ונעלם:|)

מצבו המכני לא ידוע אם כי הוא נכנס לאפסון במצב מעולה, ונסע באופן קבוע.

יש אצלי את הרשיונות האדומים של הכלי (משנת 1996)

שאלותי הן:

1. איפה ואיך בדיוק אני מעביר בעלות? יש צו ירושה כללי בו כלום לא מפורט פרט לאחוזי חלוקה. האם אני צריך את כל היורשים בכדי להעביר?, או מספיק אחד? (אולי אפילו עם הודעות בכתב מהשאר).

2. איך אני מחזיר את האופנוע לכביש? והאם אני בכלל יכול להעביר בעלות לפני שאני עושה זאת?

תודה

untitled.JPG

פורסם

לגבי הירושה תאלץ להתייעץ עם עורך דין. נראה לי שצטרך אישור של כולם (אבל אני לא בטוח).

האם ברישיונות הכתומים רשום לפירוק או הפקדה זמנית?

אם הפקדה זמנית אז אתה פשוט צריך להגיע עם כל המסמכים למשרד הרישוי (כולל מכתב מעו"ד וכו') ולהוציא את הרישיונות מהקפאה. אם רשום לפירוק אז הדרך חזרה כמעט בלתי אפשרית.

לאחר מכן יש לך 2 ברירות:

א) לעשות טסט ובדיקת מעבדה (ולשלם חובות אגרה אם יש) ואז לחזור לכביש כאופנוע רגיל.

ב) לרשום כאספנות (דרך חד סטרית) ואז חלות עלייך כל הזכויות והחובות של רכבי אספנות.

בכל מקרה, שיהיה לך המון בהצלחה ואל תתקמצן בתמונות.

פורסם

ערב טוב,

התהליך אינו מסובך, אבל מצריך 'מעט' בירוקרטיה:

באם צו הירושה הינו כללי, הרי שהיורשים עפ"י דין הם הצאצאים של בני הזוג (אלא אם הסבתא בחיים - ואז היא היורשת של הרכב/אופנוע).

בין אם המדובר בסבתא (שתיבדל לחיים ארוכים) או ילדי הסבא והסבתא (הווה אומר שהסבתא, לא עלינו - ז"ל), הרי שעל היורש לפנות למשרד הרישוי, שם תבוצע העברת הבעלות.

לאחר ביצוע העברת הבעלות (מכוח ירושה), ובמקביל לכך, ניתן יהיה לבצע - ע"י בן המשפחה אשר ירשם כבעלים - שינוי רישום הרכב כ'אספנות', ואז לבצע העברת הבעלות על - שמך (יש להגיע למ. הרישוי עם צו הירושה, ת.זהות, וכסף לתשלום האגרה בדואר).

הכל, כמובן, בתקווה שרישום הבעלות על-שמך מוסכם ע"י היורש/ים.....

זה התהליך 'על רגל אחת', ואתה יכול לפנות למ. הרישוי ע"מ שיסבירו לך באופן מפורט יותר מה התהליך/הדרישות.

• תוכן חדש...