Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איכות VS. מחיר- דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ויש שני מוצרים, אחד העתק של השני.

הראשון מיוצר בארה"ב (לדוגמא), בידי יצרן מוכר בעל שם עולמי, העומד מאחורי כל המוצרים שלו, המוצר סוג א' איכותי ביותר, העובר ביקורת איכות קפדנית ביותר, והוא עולה X.

השני לאומת זאת, מיוצר בסין, בידי יצרן לא מוכר, המתבייש לרשום את שמו על המוצר, והוא מועתק מהראשון, המדבקות בקרת איכות על המוצר מודבקות כחלק מהפס ייצור. המוצר הזה עולה חצי מהראשון.

ונניח שעל אף אחד מהם אין אחריות יצרן מוצהרת לפעילות ממושכת.

לעין הלא מזויינת, שני המוצרים נראים אותו הדבר.

האם תלכו על האיכותי והיקר, או תתפתו למחיר הנמוך של הזיוף/ העתק?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אם שתי במוצרים זהים בתיפקודם הייתי הולך על העתק

בדרך כלל ההבדלים במחיר כל כך גדולים שאפשר לקנות 3 מוצרים לא מקוריים במחיר של מקורי אחד

ככה שגם אם אחד יתקלקל יש עוד 2 ספייר

פורסם

לטעמי, זה מאד סובייקטיבי. אם תחפש זול, לך על ההעתק. אם תחפש מותג - גם בגלל איכותו וגם בגלל מיצובו ביחס להרגשתך, לך על אורגינל.

אני באופן אישי, מרגיש מובך, ללכת עם העתק זול. משהו פנימי כזה. כאילו פדיחה שאני עובד על עצמי [ולא על סביבתי].

אפילו אם שום עין שבעולם לא תזהה שהג'ינס דיזל שלי הוא בעצם זבל סיני זהה, לא אלך עם כזה. זה אולי אידיוטי אבל ככה אני.

השאלה הזו גם בעייתית מעצם הגדרתה, לא תמיד הזול יותר אכן נחות. לעיתים יש במותג היקר והאורגינל, בעיקר את המיתוג שמייחד אותו, ולא ערך מוסף אמיתי על ההעתק הסיני. ועל כן גם זה מאד משתנה בין דבר לדבר.

אני זוכר שיצאו "תואמי IBM" "זבלים סינים" שנתנו בראש לIBM בכל פרמטר [עד שכמעט העלימו אותו].

פורסם

למה אתה לא מפרט מהוא המוצר, זה סוד?

זה חשוב כי יש דברים שניתן להתפשר עליהם. לדוגמא אני לא הייתי רוכש מוצר אלקטרוניקה סיני. גם כלי עבודה/לדרמן מזוייפים לא הייתי רוכש. לא כל מה שנראה זהה הוא אכן זהה. בגדים לעומת זאת זה סיפור אחר.

פורסם

שאלה כללית מדי - התשובה תלויה בסוג המוצר/ים ובמחיר/ים שלו/שלהם.

דוגמה מוכרת היא למשל עמדות הלחמה, שנראות בסך הכול זהות לגמרי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=189522

האם כדאי בהכרח לקנות WELLER? אני בספק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאלה מאוד בעייתית, אני אתן לך דוגמא מעולם האקוריומים.

משאבת אויר(מה שעושה את הבועות אויר)סינית פשוטה עולה 29 ש"ח.

משאבת אויר איכותית של RENA עולה 139 ש"ח.

מרבית האנשים קונים את הסיני מתוך מחשבה שברור שמשאבת האויר לא תחזיק כמו ה RENA אבל בפער הזה הם יחליפו משאבה כל שנה ועדיין ירוויחו ולכן משאבות האויר הסיניות שולטות בשוק.

ולעומת זאת:

מחמם למים (עם טרמוסטט) סיני עולה 75 ש"ח.

מחמם מים (עם טרמוסטט) של RENA עולה 195 ש"ח.

אבל (וזה אבל גדול) התקלה הכי נפוצה בסינים היא לא שהמכשיר מפסיק לעבוד אלא שהטרמוסטט מפסיק לעבוד והאקוריום פתאום נהפך למרק דגים וזאת סיבה מספיק טובה להפוך את המחממים הסינים למוצר יחסית נדיר באקוריומים.

אז אתה מבין, השאלה היא מה הרווח ומה הסיכון במוצר נחות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם באמת מדובר במוצר מקורי איכותי , מול העתק , אז ברור שעל המקורי.

אם קורה מצב שמדובר באותו מפעל שמייצר גם את המקורי וגם את ההעתק וההבדל ביניהם הוא מדבקה, אז ברור שההעתק.

אני באופן עקרוני קונה רק דברים איכותיים, ואין לי בבית מותג אחד של יצרן עלום שם. גם במחיר של לחכות הרבה יותר זמן עד שיהיה את התקציב המתאים כדי לקנות את המוצר האיכותי.

למשל : חיכיתי שנתיים לרכישת פלזמה איכותית, במקום לקנות את הזבל שמוכרים בסופר מרקט בשליש/חצי מחיר.

בקשר לדגים, בתור חובב דגים , הפילטר/משאבה הסיני גם נסתם צ'יק צ'ק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני באופן עקרוני קונה רק דברים איכותיים, ואין לי בבית מותג אחד של יצרן עלום שם. גם במחיר של לחכות הרבה יותר זמן עד שיהיה את התקציב המתאים כדי לקנות את המוצר האיכותי.

+1

:mm_yeah::mm_yeah:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

זה תלוי מאוד מה המוצר.

אוראל למשל מעדיף לקנות את הפאביה ולא את הפולו המקבילה לה, למרות ששקודה ממוצבת נמוך יותר מפולקסווגן. ;)

וברצינות לרגע - אם המוצר הוא מוצר טכנולוגי נטו, והסיני טוב מספיק בשביל הפרמטרים שלי - אז אני אקנה את הסיני.

ולגבי בגדים - גם ככה רוב בגדי המותג מיוצרים היום בסין.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
זה תלוי מאוד מה המוצר.

+1

זו נקודה הכי חשובה.

אין כאן שחור ולבן.

סינים, תראה להם איך ניראה המוצר, תגיד כמה צריך לייצר והם יעשו. אם מהות המוצר רק באיך שהוא ניראה והוא באמת ניראה 1 ל-1 כמו המקור, אפשר לשקול קנייה שלו. אבל אם מהות המוצר היא פונקציונלית, הרי כאן יש לשקול גורמים נוספים, כגון: אמינות, תדירות שימוש, סכנות שיכולות להווצר עקב תקלות שלו וכד'.

למשל, אם אתה שיפוצניק וכל יום קודח חורים בבטון, כניראה תקנה פטישון איכותי, משהו של BOSH, HITACHI או יצרן מוכר אחר, אבל אם אתה צריך לקדוח 3 חורים ואחרי זה הפטישון הולך לשכב בארון כמה שנים טובות - מה הטעם לשלם פי 4 יותר?

מוצר טוב, זה מוצר שעלות מול תועלת שלו מצדיקים אחד את השני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תלוי מה ובכמה.

אם מדובר במוצר צריכה פשוט ולא קריטי וההפרש יהיה משמעותי אקנה את הזול הידיעה שהוא יתקלקל יותר מהר ואז אזרוק אותו ואקנה אחר אבל אם מדובר במוצר בטיחותי, מוצר עם הבדלי תפקוד או מוצר בעלות זניחה שרוב העלות שלו היא בטרדה שבהחלפתו אלך על האיכותי ביותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חצי מחיר הפרש יכול להיות גם חצי שקל אם מדובר על מסטיק סיני מול גרמני, חצי מחיר זאת הגדרה גדולה מידי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

האמתי, אין לי מוצר ספציפי בראש, אבל דוגמא טובה תהיה צמיגים, אנשים מוכנים לסכן את חייהם בשביל לחסוך כמה שקלים.עוד דוגמא, היא כלי עבודה, דוגמא נוספת זה נגנים, ועוד אין ספור דגומאות.זה אכן מאוד תלויי במוצר עצמו, אבל השאלה שלי היא כללית יותר.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...