Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה תקף גם אותי ה"חיידק", אולם העולם הזה של רכישה,שיפוץ ואחזקה של מכונית "אספנות" זר לי לחלוטין. ראיתי מכונית בת 40 שהסעירה את דימיוני אולם מצבה הכללי מחייב שיפוץ מעמיק. אני חייב לציין שהאל לא חנן אותי בחוש טכני מפותח וארגז כלים הוא לא ממש "כוס התה שלי". והנה השאלות אשר אינם פתורות בעיני:

1. האם מבחינת רישוי עלי לסווג את הרכב כרכב אספנות? ואם כן אז מהם הקריטריונים?

2. האם ישנם בארץ מוסכים אשר מתמחים בסיוע לשיפוץ מכוניות עתיקות? אם כן, היכן (אני מאיזור השרון)

3. האם היבואנים של היצרנים השונים בארץ מסייעים לחובבי עתיקות להשיג חלפים ולקשר אותם למקורות נוספים?

4. בהנחה שאין לי את היכולת הטכנית לבצע את השיפוץ במו ידי, לאיזה סדרי גודל של עלויות יכול השיפוץ להגיע?

אודה לכם אם תוכלו לסייע לי בסוגיות אלו בהקדם מאחר וחלון ההזדמנויות של הרכישה קצרצר ועלי לקבל החלטה.

בתודה מראש

פורסם

1) כל רכב מעל 30 שנה. מדובר בעניין פורמלי בלבד שלא עולה כסף אבל לאחר ששינית את הסטאטוס אין דרך חזרה.

2) יש מעט מוסכים שמתעסקים עם מכוניות אספנות, אנו צריכים לדעת את סוג הרכב כדי להפנות אותך למוסך הנכון.

3) לא.

4) תלוי בסוג הרכב ומצבו הכללי. לדוגמא שיפוץ חיפושית לא יעלה כמו שיפוץ מרצדס/יגואר ישנה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
שלום לכולם, לאחרונה תקף גם אותי ה"חיידק", אולם העולם הזה של רכישה,שיפוץ ואחזקה של מכונית "אספנות" זר לי לחלוטין. ראיתי מכונית בת 40 שהסעירה את דימיוני אולם מצבה הכללי מחייב שיפוץ מעמיק. אני חייב לציין שהאל לא חנן אותי בחוש טכני מפותח וארגז כלים הוא לא ממש "כוס התה שלי". והנה השאלות אשר אינם פתורות בעיני:

1. האם מבחינת רישוי עלי לסווג את הרכב כרכב אספנות? ואם כן אז מהם הקריטריונים?

אם יש לרכב טסט, אתה יכול להעביר אותו בעלות על שמך, אם אין לו טסט אז ניתן להעביר אותו לבעלותך רק ע"י שינוי סטאטוס לאספנות (ללא לשלם את האגרות)

2. האם ישנם בארץ מוסכים אשר מתמחים בסיוע לשיפוץ מכוניות עתיקות? אם כן, היכן (אני מאיזור השרון)

יש ויש, אתה יכול לקרוא עליהם כאן בפורום (חפש את השיפוץ של בני הספל למשל)

3. האם היבואנים של היצרנים השונים בארץ מסייעים לחובבי עתיקות להשיג חלפים ולקשר אותם למקורות נוספים?

במילה אחת, בוודאי... בשתי מילים בוודאי שלא... בדרך כלל היבואנים אפילו לא טורחים לחזור אליך עם הפרטים. ככה זה היה עם המרצדס שלי. גם בארץ וגם בארה"ב. יכול להיות שלך יהיה יותר מזל. בכל אופן יש חלקים, לרכבים מסויימים אפילו מייצרים חלקים חדשים מפסי יצור שניקנו ע"י מפעלים שזו פרנסתם.

4. בהנחה שאין לי את היכולת הטכנית לבצע את השיפוץ במו ידי, לאיזה סדרי גודל של עלויות יכול השיפוץ להגיע?

תלוי מה מצב הרכב ולאיזה מצב אתה רוצה להגיע.

מחיר התחלתי יהיה כמה אלפי שקלים (ישור קו שכולל ברקסים, צמיגים, גומיות וכו') ויכול להגמר בסכומים שאותם יגביל מנהל הבנק שלך.

אודה לכם אם תוכלו לסייע לי בסוגיות אלו בהקדם מאחר וחלון ההזדמנויות של הרכישה קצרצר ועלי לקבל החלטה.

בתודה מראש

מילה אחת לי אליך, סבלנות.

אם יש לך סבלנות, רכב אספנות הוא תחביב בשבילך.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום חגי.

קצת קשה לי להסכים עם גילי :-) אבל הוא צודק, ובעיקר בנושא הסבלנות.

רכב אספנות אינו רכב שקונים בכל יום, ולא תמיד תמצא מי שיקנה אותו ממך אם לא תהיה מרוצה. לכן, לאחר העצות של שני חברי, אני רוצה לייעץ לך בנוסף:

ראשית חלון ההזדמנויות לא קצר, כלום לא בוער, הרכב שאתה רוצה בו עוד לא פתח תור ארוך של קונים בפועל. כך זה בתחום לצערי. נוסף לכך, אם תפסיד אותו - תמיד יהיה רכב אחר.

עצתי לך לא למהר. גש לפחות כמה פעמים למפגשי שישי של מועדון החמש, ושוחח עם החברים על רצונך לרכוש רכב, על סוג הרכב, שמע באופן ספציפי אם יודעים על בעיות מיוחדות עם אותו סוג רכב, שמע על מוסכים ומחירים שהם נתקלו בהם.

אם רכב כזה מצוי ברשות אחד החברים ייתכן אף שתוכל לנסות ולנהוג בו, ותווכח אם הוא נח לך או לא (לפעמים מתלהבים מצורה של רכב, אבל לא מודעים לשלל הבעיות שיש באותו סוג, או לכך שהוא ממש לא נח נהיגה).

רק אחרי זמן, ואחרי שתהיה מעורה ובקי, תוכל להחליט איזה רכב לרכוש, אם בכלל. קניה מהירה ומתלהבת ללא שאתה בתוך הנושא משרתת את המוכר, אך לא תמיד את הקונה.

אם אתה גר בצור משה (ע"פ שם המשתמש), אתה מוזמן להגיע בימי שישי למפגש בצומת רעננה, בין השעות 16:00 - 19:00

ולשוחח איתי או עם אחד החברים האחרים. שאל במפגש מי זה גידי, דורון, טל, או עלי, מישהו מאיתנו ישמח להכניס אותך לנושא בצורה זהירה ומהימנה, להכיר לך חברים נוספים בתחום ולתת לך בסיס רחב יותר של הכרת הנושא.

אם אתה מאיזור מגורים אחר, קרא בבקשה על מיקום יתר מפגשי שישי של המועדון, וגש אליהם:

http://www.5club.org.il/weekly.asp

בברכה ובהצלחה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

תרשה לי להרחיב לגבי סעיף מספר 1 .

תקנות רכב אספנות באות לקראתך הכמה דברים ,ומונעות ממך שניים.

רכב רגיל לא יכול לעבור בעלות ללא טסט וצריך לשלם את האגרות אחורה שלא שולמו, רכב אספנות רשאי לעבור בעלות ללא טסט, ולא משלם אגרות אחורה.

רכב רגיל שלא עבר שנתים טסט צריך גם לעבור בדיקות מעמיקות יותר מאשר טסט (מעבדה מוסמכת) שאספנות לא צריך.

ביטוח החובה ברכב אספנות זול בהרבה 25% אם אני לא טועה .

ולמניעות :

אסור לך להשתמש בו לעיסקך.

אסור לך לנוע בדרכים בין 7 בבוקר ל9 בבוקר .

כדאי שתציין את סוג הרכב , כדי שמי שמכיר טוב את הדגם יוכל לומר את דברו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הייתי אומר, שאם אתה לא מעוניין לעבוד בעצמך ולהשאיר את כל העבודה לבעלי מקצוע, עליך להיות עשיר.

הדרך הנכונה היא ללמוד בהדרגה כיצד לעבוד ולהיעזר בבעלי מקצוע לפי הצורך.

לגבי הרכב הספציפי, מכוניות BMW נוחות מאוד לעבודה עצמית, אולם הדגם שאתה שואל עליו "המודל החדש" ידוע כסובל מבעיות חלודה. הקריטריון הקובע לגבי הרכישה צריך להיות מצב הגוף: אם יש הרבה חלודה, התיקון יעלה הרבה יותר מדי וכדאי לבחור פרויקט אחר. אם הגוף במצב סביר והשיפוץ שאתה מדבר עליו הוא מבחינת המערכות המכאניות, ניתן להתגבר על כל התקלות לאט ובהדרגה.

ל-BMW יש מחלקת הסטוריה שאמורים לספק את החלקים לכל הרכבים הישנים, וניתן להזמין אותם דרך היבואן בארץ, אבל המחירים גבוהים מאוד. האלטרנטיבות הן בדרך כלל להשיג חלקים מפירוק או ממלאים שנשארו אצל סוחרים ברחבי העולם, עבור הרכב הזה המלאים די מצומצמים כאשר מדובר בחלקי פח או חלקים יחודיים לדגם, ולכן, שוב המחירים גבוהים, גם בחו"ל. לגבי חלקים מכאניים הם משותפים בדרך כלל גם לדגמים יותר מאוחרים של BMW ולכן יותר קל להשיג אותם.

יחד עם לימוד המכונאות עליך גם ללמוד את תורת חיפוש החלקים באינטרנט, ככל שאתה יודע יותר שפות זה יותר קל.

אם כל זה מפחיד אותך, ישנם גם דגמים אחרים של מכוניות. ככל שהדגם יותר נפוץ, יותר קל להשיג חלקים ובעלי מקצוע מתאימים. ואולי כדאי לך להתחיל מרכב שהוא במצב נסיעה, גם אם מצבו אינו מזהיר, ולסדר אותו יפה לאט לאט. זה הרבה יותר קל מלקחת רכב שעומד ללא שימוש הרבה שנים ולשחזר אותו.

בהצלחה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הי חגי,

ברשותי רכב כזה.

הרכב מקסים, מהנה, מהיר וחזק לתקופתו (ולא מתבייש גם מול רכבים מודרניים), ויחד עם זאת, אלא אם מצבו הראשוני הבסיסי טוב+, ממש לא מומלץ כרכב אספנות ראשון.

כפי שציין עמוס ידידי,החלק המכני הוא הקל בסוג הרכב הנ"ל: המנוע (M10) יוצר ללא שינויים מהותיים עד ל87', כך שחלקים מכניים לא נדירים, אולם חלקי מעטפת, וחלקים יחודיים לדגם (שבעצמו מחולק לכמה תתי דגמים) דיי קשים להשגה.

במידה ותחליט לכיוון בכל אופן, ו/או תהיה מעוניין להתייעץ ולהתרשם מהרכב - צור קשר בה"פ.

בהצלחה,

שמוליק.

MVC-609X.JPG

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...