Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתגייס ביום חמישי הקרוב, וקשה לי להפרד מהזקן (בעיקר בגלל צריבות, גירודים ופצעים לאחר גילוח וכמובן בגלל המראה).

קראתי את השרשור הזה, אבל שמעתי שישנם דרכים להוציא פטור כאשר מתגייסים.

אמרו לי יותר מפעם אחת שאם אני מגיע לבקו"מ עם זקן, אז יש לי פטור מזקן.

השאלה היא האם זה באמת תופס? ובנוסף אני הולך לקורס קד"צ, ואני צריך להביא תמונה, ככה שאני לא מצטלם (לפחות לא נראה לי).

אם יש עוד דרכים, אשמח לדעת. תודה.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

אתה ועוד איך תצטלם בשרשרת חיול בבקום. התמונה שתביא תיזרק איפה שהוא גם ככה...

כל עוד אתה בתמונה בחוגר עם זקן, יש לך פטור. מה שכן, אם הורדת אותו פעם אחת הפטור לא תופס.

פטור מזקן זה ממש לא בעיה גם אם תבוא מגולח למשעי, בטירונות תראה רופא בימים הראשונים ותגיע מגולח עם כל הפצעים שזה גורם (גם לי יש את הבעיה הזאת), והוא ייתן לך פטור לכל הטירונות.

בסדיר כל רס"ן יכול לחתום לך על אישור זקן.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

לפי מה שאני יודע היום בצבא יש כבר דבר שנקרא אישור זקן שאומר שלמשך שנה אתה לא מתגלח משהו כזה הזוי, בקיצור תברר מחר שתגיע וגיוס קל.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה שלך?

אם אתה כיום עם זקן, ולא משנה מה הסיבה לכך, אף אחד לא יגיד לך להורידו ובתנאי שהוא זקן מסודר.

אם אין לך זקן כיום, אזי אפשר להוציא פטור מסיבה רפואית, אבל מעניין מה יחשוב הרופא כשתבוא אליו: מה פתאום עכשיו זה התחיל ? ואם היתה לך בעיה רפואית, איך בבית התגלחת, וכאן בטירונות זה הופך לבעיה ?

לגבי אישור זקן: נכון שכיום רס"ן יכול לאשר גידול זקן כפי שהוזכר, אבל בטירונות לא נראה לי שיש איזה מפקד שיתן לך דבר כזה, כך שאל תבנה על זה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש דבר כזה ואין בעיה להוציא, בבקו"ם לא יגידו לך כלום וכשתגיע לבסיס טירונים תקבל אפשרות להוציא( אם יש סיבה מוצדקת ) , אבל זה אומר שאתה לא מתגלח מתחת לגובה סביר במשך חצי שנה או שנה , אחרת תשפט.

פורסם
אני לא מבין מה הבעיה שלך?

אם אתה כיום עם זקן, ולא משנה מה הסיבה לכך, אף אחד לא יגיד לך להורידו ובתנאי שהוא זקן מסודר.

אם אין לך זקן כיום, אזי אפשר להוציא פטור מסיבה רפואית, אבל מעניין מה יחשוב הרופא כשתבוא אליו: מה פתאום עכשיו זה התחיל ? ואם היתה לך בעיה רפואית, איך בבית התגלחת, וכאן בטירונות זה הופך לבעיה ?

לגבי אישור זקן: נכון שכיום רס"ן יכול לאשר גידול זקן כפי שהוזכר, אבל בטירונות לא נראה לי שיש איזה מפקד שיתן לך דבר כזה, כך שאל תבנה על זה.

.

א. תמיד חשבתי שאסור בכלל להיות עם זקן בצבא.

ב. אני עם זקן קבוע, אני לא מתגלח רק מקצר. השבוע התגלחתי כי נאלצתי לעשות טיפול פנים, וחוויתי את כל חוויות הגילוח מחדש.

תודה על התשובות, עזרתם לי מאוד.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

אישור זקן - אתה חותם על גידול זקן לשנה.

הכי קל ופשוט.

כל מי שטוען שברגע שבתמונת החוגר הוא מופיע עם זקן וזה תופס - לא היה ולא נברא.

ניסיתי את ה"שיטה" הנ"ל כשהתגייסתי (לפני שנתיים) ובבסיס הטירונים (ניצנים) אמרו שזה לא תקף.

בסופו של דבר, נאלצנו להוריד את הזקנים (או פשוט להוציא פטור מגילוח).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תסתכל כאן, זה מהאתר של הצבא.

4. חייל שהתגייס לצה"ל והוא מגדל זקן, רשאי להמשיך בגידולו ויצויד

באישור מפקד בדרגת רס"ן, לפחות, ביחידה אליה הוצב ממיטב.

הבנתי שבשביל שזה יתפוס בטירונות צריך פטור רפואי.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם

אני הורדתי את הזקן ביום הראשון בניצנים ולמחרת כבר התחלתי לגדל מחדש - קיבלתי אישור מהרופא שם.

בקיצור, הכי טוב וחכם יהיה לגשת (במידי) לרופא בבסיס הטירונים ולבקש ממנו פטור לגידול זקן - אין סיבה שלא יתן לך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם בטירונות אפשר להשיג פטור, תגיע עם זקן ואל תסכים לגלח אותו, תסביר להם שזה בעייה רפואית.

אבל!

תזהר לקצץ אותו. תעשה מספר 6 במכונה, לא פחות - אחרת יכריחו אותך להתגלח.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם לי זה חורה..

אם כבר אז "פטור זקן".

או יותר נכון "אישור זקן".

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה הזכיר לי משהו - כאשר הייתי בטקס חתימת השלום עם ירדן (עקבה) , פגשתי כמה חיילי קבע ירדנים והם סיפרו לי שבצבא קבע הירדני חובה לגדל שפם.

רק מסיבות רפואיות :shock: מותר להתגלח .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כיום אין חיה כזו פטור מגילוח. יש אישור לגדל זקן וכל אחד יכול לקבל אותו בתנאי שיתחייב לגדל אותו לפחות לשנה וישמור עליו מסודר. זה דורש חתימת רס"ן ולרוב גם הבסיסים מקשיחים ודורשים אישור גם את אישור רס"ר הבסיס.

ככלל ההנחיה אומרת שבקורסים והכשרות לא ינתן האישור הזה למעט מקרים רפואיים חריגים.

לדעתי חבל על המאמץ שלך. סיים את הטירונות עם הסבל, אח"כ תוציא אישור בנקל ושלום על ישראל. לא תצטרך לסבול כל השירות.

• תוכן חדש...