Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אני מתנצל על שלא צירפתי שאלה זו להודעה הקודמת.

שאלתי היא:

ברצוני להעלות לפורום כתבה מתוך עיתון שגודלו 35X38 ס"מ. הסורק עצמו מאפשר לי לסרוק דפים בגודל של A4.

כיצד עלי לסרוק כתבה כזו?

מדובר בכתבה משנת 1962 שאני משער שתענין את מי שמתענין ברכב ישראלי ובמיוחד את מריוס. הכתבה עוסקת בהשתתפות מכונית הספורט הישראלית הראשונה בתצוגת מכוניות בינלאומית (תערוכת המכוניות הבריטית הבינלאומית ה -47 בלונדון).

בתערוכה השתתפו 3 ישראליות: "צברה", "סוסיתא" ו"כרמל".

בכתבה נאמר ש3 מכוניות אלו יוצאות דופן בתערוכה גדולה זו כיוון שמלבדן יש רק עוד דגם אחד העשוי מחומרים פלסטיים (פיברגלס) והוא תוצרת "ראליינט", מפעל שנתן את הידע המקצועי לייצור "צברה".

• אחראי פורום
פורסם

סרוק פעמיים או כמה שצריך (כל פעם חלק אחר מהכתבה, בצורה שתכסה את כל הכתוב),

ותעלה את כל הקבצים לפי סדר שיתאפשר לקרוא.

או שאם אתה מעוניין בצורה המקורית , לא נראה לי שיש בעיה לשלב את הסריקות לקובץ אחד בפוטושופ.

אתה מוזמן לשלוח לי למייל ואעשה את זה.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
ראשית, אני מתנצל על שלא צירפתי שאלה זו להודעה הקודמת.

שאלתי היא:

ברצוני להעלות לפורום כתבה מתוך עיתון שגודלו 35X38 ס"מ. הסורק עצמו מאפשר לי לסרוק דפים בגודל של A4.

כיצד עלי לסרוק כתבה כזו?

מדובר בכתבה משנת 1962 שאני משער שתענין את מי שמתענין ברכב ישראלי ובמיוחד את מריוס. הכתבה עוסקת בהשתתפות מכונית הספורט הישראלית הראשונה בתצוגת מכוניות בינלאומית (תערוכת המכוניות הבריטית הבינלאומית ה -47 בלונדון).

בתערוכה השתתפו 3 ישראליות: "צברה", "סוסיתא" ו"כרמל".

בכתבה נאמר ש3 מכוניות אלו יוצאות דופן בתערוכה גדולה זו כיוון שמלבדן יש רק עוד דגם אחד העשוי מחומרים פלסטיים (פיברגלס) והוא תוצרת "ראליינט", מפעל שנתן את הידע המקצועי לייצור "צברה".

שלום אמנון,

"צברה" בעברית או באנגלית?:wink:

ובכן לטובת אלו שמתענינים בתחום יצור הרכב והחומרים...

כבר לפני ועד שנת 1962 נבנו מכוניות שהמרכב היה מפיברגלס. ביניהן מפורסמות יותר ואחרות פחות ויחודן היה שבחלקן נבנו למירוצים או שוייכו למכוניות ספורט: לוטוס אליט 57, אסארדו, דיימלר ס.פ.250, דיפ סאנדרסון, דיוה ג'י טי, ג'י בי פאלקון, ג'י 4 ואחרות שכרגע איני זוכר...

יתכן שכוונת המשורר הייתה לדגם הואן(מסחרית) של הסברה ולא לסברה ספורט? מרכב הרליאנט האנגלי התלת גלגלי - הבסיס של הסברה, אכן היה מפייברגלאס והחידוש היה בכך שלראשונה רליאנט תכננה עבור אוטוקרס רכב 4 גלגלי בעל מרכב מפייברגלאס.

מריוס

פורסם
שלום אמנון,

"צברה" בעברית או באנגלית?:wink:

ובכן לטובת אלו שמתענינים בתחום יצור הרכב והחומרים...

כבר לפני ועד שנת 1962 נבנו מכוניות שהמרכב היה מפיברגלס. ביניהן מפורסמות יותר ואחרות פחות ויחודן היה שבחלקן נבנו למירוצים או שוייכו למכוניות ספורט: לוטוס אליט 57, אסארדו, דיימלר ס.פ.250, דיפ סאנדרסון, דיוה ג'י טי, ג'י בי פאלקון, ג'י 4 ואחרות שכרגע איני זוכר...

יתכן שכוונת המשורר הייתה לדגם הואן(מסחרית) של הסברה ולא לסברה ספורט? מרכב הרליאנט האנגלי התלת גלגלי - הבסיס של הסברה, אכן היה מפייברגלאס והחידוש היה בכך שלראשונה רליאנט תכננה עבור אוטוקרס רכב 4 גלגלי בעל מרכב מפייברגלאס.

מריוס

שלום מריוס,

אכן גם אני נוהג לרשום 'סברה', אך בכתבה מדובר על 'צברה'. הכתבה היא בעברית מתוך העתון "דבר".

הסברה מוגדרת בכתבה כמכונית הספורט הראשונה מתוצרת ישראל, כלומר מדובר במכונית ספורט ולא בואן. אגב, מעולם לא ראיתי ואן סברה. האם תוכל להעלות צילום?

לגבי מכוניות מפיברגלאס, הכוונה היתה שלפי הכתבה, היו בתערוכה 4 מכוניות פיברגלאס (3 הישראליות + הראליאנט), ולא בתעשיית המכוניות בכלל.

אמנון

פורסם

המכונית הראשונה של אוטוקרס מדגם סברה הייתה מסחרית(ואן באנגלית) המבוססת על רליאנט ואן תלת גלגלי דגם: C.W.T 5. הדגם שתוכנן בלעדית עבור אוטוקרס היה נחות מבחינת הנדסת אנוש והסדרה הראשונה סבלה מכל בעיה אפשרית עד כדי התפרקות מרכב העץ מהשילדה - שאליה היה מחובר באמצעות שלד עץ.

הסברה ספורט היה מוצר שפותח לקראת שנת 1961, כשנתיים לאחר בניית דגם המסחרית הראשונה בשם סברה.

שם המותג סברה הפך בלעדי רק לדגם הספורט לאחר שהשם של הדגם הראשוני שונה לסוסיתא. בארה"ב שווקו 3 דגמי סברה:מסחרית(ואן),סטיישן וטנדר.

הספר שניכתב ע"י: "מסע מוטורי בארץ הקודש" עוסק גם(לא רק) בארועים השונים הקשורים באוטוקרס ובמכוניות השונות שפותחו במשך הזמן עבורה, בנוסף לאספקטים מפתיעים שלא היו ידועים לציבור הרחב.

אני מצ"ב את הפרסומת המקורית למסחרית מדגם סברה ששווקה בניוק יורק...

מריוס

SABRA.jpg

• תוכן חדש...