Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרתם בהוכחות לבית משפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני נמצא כרגע בהליך משפטי מול מישהו שלא שילם לי משכורת במשך תקופה והוא טוען מצידו שהוא הוציא לי את התלושים לצורך פיקטיבי כדי שתהיה לי האפשרות לחתום אבטלה.

לבנאדם הזה אין מה להפסיד ולכן הוא הולך על קו כזה שמפיל עלי את זה שאני ביקשתי ממנו להוציא לי תלושים פיקטיבים (כנראה הוא חושב שזה יפחיד אותי להפסיד ושיפתח לי תיק פלילי וזה יגרום לי לבטל את התביעה).

בכל אופן, בדיון הבא יהיה שלב הוכחות, יש לי ביד את התלושי משכורת עם מכתב פיטורים, בנוסף יש לי את המפתחות לקופה הרושמת בעסק (שנסגר) וכמובן כמה עדים שעבדו איתי שם.

העזרה שאני צריך היא באישורים נוספים, למשל האם יש משהו ממס הכנסה שאני יכול להוציא שיעיד על כך שעבדתי שם?

האם יש עוד מוסדות בהם אמור להיות מדווח שאני עובד אצל מישהו?

לאן אני פונה כדי להוציא אישור שמעולם לא חתמתי אבטלה?

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי השאלה האחרונה שלך - אתה יכול לפנות לביטוח לאומי ולבקש מהם תדפיס שיאשר שסך כל דמי האבטלה שקיבלת בתקופה מסוימת עומד על 0 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לגבי השאלה האחרונה שלך - אתה יכול לפנות לביטוח לאומי ולבקש מהם תדפיס שיאשר שסך כל דמי האבטלה שקיבלת בתקופה מסוימת עומד על 0 ש"ח.

טוב לדעת

יש עוד דברים שיכולים לעזור?

in the face

with a chair

פורסם

תצלומים ממצלמת אבטחה בעסק, אם יש לך יכולת להשיג

לקוחות שמכירים אותך וקנו שם

דוגמאות לפריטים שמכרת

דוגמאות למה נמכר בעסק כולל פרוט עמוק

קבלות על שם העסק אם יש לך

קבלות שהעסק הוציא ונמצאות בספרים של מי שמכרת לו

וכל דבר שיוכיח התנהלות רגילה של עסק

פורסם

אני לא מבין מדוע אתה יכול להיות מואשם בעברה פלילית, גם אם ביקשת ממנו תלושי שכר פיקטיבים, למה זה עושה אותך פושע?

האם אם אלך לבנק ואגיד להם שאני רוצה שיביאו לי צ'ק של מישהו אחר כדי לפדות אותו בבנק אחר, והפקיד יביא לי - אז הוא בסדר?

אם הוא טוען שהוציא לך תלושים פיקטיבים אזי הוא הפושע ולא אתה, הוא לא היה חייב לתת לך אותם גם אם ביקשת

פורסם

אתה צריך ייעוץ משפטי, משתי סיבות מרכזיות:

1. החוק הוא עניין טכני ואתה צריך מישהו שמכיר את הטכניקה הנכונה. אם אין חבר שייעץ אז תבדוק באחד האתרים ההתנדבותיים המסייעים לעובדים (אולי גם יש של הממשלה).

2. עצם ההאשמה שלו אולי יכולה להיות בסיס לתביעה נוספת מצידך נגדו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

[quoteוהוא טוען מצידו שהוא הוציא לי את התלושים לצורך פיקטיבי כדי שתהיה לי האפשרות לחתום אבטלה.

לא מאמין שהוא טוען כך בבי"המש. השופט יראה בו קומבינטור שמרמה את החוק. לפי התיאור שלך הוא "נחש" גדול אבל לא אהבל. לדעתי, אתה לא צריך אישורים נוספים, העדים והחומר שיש בידך, יש בו מספיק כדי לזכות במשפט.

האם הוא הגיש כתב הגנה, ומה כתב בו?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תומר,

אם קיבלת משכורת באופן מסודר, אני מניח שיש לך הפקדות בחשבון הבנק. גם אם קיבלת את שכרך במזומן (מה שלא כל כך טוב), אני מניח שהפקדת את הכסף (או רובו) בחשבונך.

אם הכסף הופקד בחשבונך ונישאר שם להתנהלות שוטפת במהלך החודש, אזי זאת הוכחה טובה שעבדת וקיבלת שכר.

במקרה שכזה, תדפיסי בנק יוכיחו את דבריך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

קטונתי, באמת קטונתי לחלוק על דבריו של אמיר שליט התותח. :-P

אבל אם תומר הכניס את המשכורת מזומן לחשבון הבנק, זה לא "לא כל כך טוב", אלא אין לזה כל ערך משפטי.

דוד.

פורסם

דוד,

כשאני אומר "לא כל כך טוב", זה לא אומר שזה אינו הוכחה, אלא שהדרך להוכיח מעט מסובבת.

כאשר אתה מקבל המחאה מהמעביד, או הפקדה לחשבון, הרי שיש הוכחה ישירה ומוחלטת לתשלום השכר.

כאשר אתה מפקיד מזומן, לא בהכרח אתה מפקיד את כל השכר, וגם לא בטוח שאתה מפקיד אותו בסמוך למועדים המקובלים לתשלום שכר. נניח שהעובד קיבל 3,000 שקל במזומן, והפקיד רק 2,000. סביר שהעובד לא קטף כסף מהעצים והפקיד, אלא קיבלו ממעבידו, אבל ההקשר הישיר קצת כהה, ואם הסכום אינו זהה לתלוש, גם זה קצת מכהה.

זה לא אומר שזה פוסל את העובדה שקיבל שכר, זה רק מספק לנתבע אי אילו נסיונות לתרץ שאין קשר בין זה לבין זה. במקרה שכזה צריך להתאמץ יותר כדי להוכיח את ההקשר שהנתבע ינסה לפסול.

הפורום אינו המקום לתת יעוץ עד תום למהלכים שכאלה, שכן דקויות שונות יכולות לשנות מקצה לקצה, ועל-כן טוב יעשה תומר אם יפנה ליעוץ מסודר, גם אצל אירגונים אשר מתמחים בהגשת סיוע שכזה. חשוב לרכז את התחמושת כולה במחסנית ולא להשאיר דברים להפתעות. קל יותר להגיב כאשר הכל מסודר לפניך מאשר להגיד בבית-משפט, יש לי מסמך/הוכחה/תיעוד/עדים, אבל אני צריך לארגן, לחפש, להביא... ולכן יעוץ מסודר רק יגביר את סיכויי ההצלחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לצערי אני לא מסכים עם זה "נניח שהעובד קיבל 3,000 שקל במזומן, והפקיד רק 2,000. סביר שהעובד לא קטף כסף מהעצים והפקיד, אלא קיבלו ממעבידו". אין לזה ערך משפטי, ואין זו הוכחה בבי"המש שקיבל את הכסף ממעבידו.

צילצלתי לבן אחותי שהוא עו"ד, ממנו קיבלתי את הגיבוי לתשובות שלי, דבר שלא רציתי לגלות, אבל משכת אותי בלשון.:-P

יחד עם זאת נכון שהפורום אינו המקום לתת יעוץ עד תום למהלכים שכאלה, לא נתתי יעוץ, אלא הבעתי את דעתי(שים לב למילה "לדעתי"). וטוב שתומר יפנה ליעוץ מסודר.

דוד.

פורסם

אני רוצה להבהיר לכם כמה דברים.

דבר ראשון, לא קיבלתי משכורת בשום צורה! ובגלל זה אני תובע.

דבר שני אין לי אפשרות להוציא משם חשבוניות כי העסק כנראה כבר נסגר ולא פעיל יותר.

יש לי עורך דין, פשוט מאוד אתמול היה קדם משפט, שזה אומר שיש דיון (לא יודע אם זה היה עם שופטת או מישהי שהוסמכה לעניין), כל אחד בא וטוען את הצד שלו, והיא מציעה פשרה, וכמובן כל הדיון נרשם בפרוטוקול.

אם יש הסכמה, מה טוב, אם אין הסכמה היא מעבירה את התיק הלאה לבית משפט לשלב הוכחות עם 5 שופטים.

העניין הוא שלכל אורך הדרך היא רמזה שאם ימצא בבית המשפט שאכן התלושים שהוצאו הם פיקטיבים, אני נחשב לשותף לפשע וכמובן שאני אקבל את העונש שקבוע בחוק ולכן בגלל שאני צעיר כדאי לי לשקול אם להמשיך בתביעה הזאת.

העורך דין שלי אמר לי לרדת מהתביעה בגלל הסיכון וללכת לביטוח לאומי ולהגיד להם שהוא הוציא לי תלושים פיקטיבים וככה רק הוא ידפק בעניין.

כל המשפט יסתובב סביב השאלה האם באמת עבדתי שם בפועל או לא.

לפי מה שהבנתי לא בטוח שתהיה לי אפשרות להביא עדים בשלב הזה ולכן אני מחפש עוד דרכים כדי להוכיח שאכן עבדתי שם בפועל.

הוא מבחינתו מוכן לשבת בכלא על התלושים פיקטיבים רק כדי לדפוק אותי גם ולא לשלם לי שקל (הוא מתאבד כי אין לו מה להפסיד בחיים).

in the face

with a chair

• תוכן חדש...