Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מזגן בדירה שכורה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי לדירה שכורה בלי מזגן, בגלל שזה דירה ראשונה חשבתי שאני וזוגתי נסתדר אבל התברר שזה קצת קשה במיוחד כאשר באים אנשים.

חשבתי אולי להתקין מזגן ב2 אופציות: האחת לקנות מזגן שיהיה שלי וכשאני אעזוב אני אקח אותו איתי, הבעיה היא הסירבול בפירוק, הובלה והתקנה מחדש, ואני גם לא יודע אם אני רוצה "להסתובב" בשנים הבאות עם מזגן. האופציה השנייה והיותר קורצת לנו היא התקנה של מזגן כאשר העלות מתחלקת ביני לבעלת הבית חצי חצי, וגם בחישוב כלכלי זה משתלם.

אם נצא מנק' הנחה שהכל טוב ויפה והמזגן הותקן והכל איך אני יכול להבטיח שברגע חידוש החוזה הבעלת בית לא תבוא ותגיד לי שבגלל שעכשיו יש מזגן בדירה אני מעלה את השכ"ד ב X ש"ח, האם למשל אני יכול לחתום איתה בעת התקנת המזגן על זיכרון דברים או משהו דומה שיגן עליי בעת חידוש החוזה?

פורסם

אני הייתי באותה סיטואציה כמוך.

רכשתי מזגן ביוזמתי והתקנתי אותו ביוזמתי - בלי שום אישור או בקשה מצד בעל הבית. ביום שאני יעזוב את הדירה, אני יעמיד לבעל הדירה 2 אופציות: או להשאיר את המזגן בדירה בתמורה לתשלום, או שאני מפרק אותו ועוזב יחד איתו.

בכל מקרה זה ישתלם לך - לפרק מזגן ולקחת אותו יחד איתך זה ממש לא כזה נטל ואתה לא צריך "להסתובב" איתו לשום מקום. סביר להניח שבעל הדירה יסכים ואף ישמח להשאיר את המזגן בדירה בתמורה לתשלום שיהיה מין הסתם נמוך יותר מעלות של מזגן חדש. זה רק יוסיף לו לדירה שאותה הוא ירצה להשכיר שוב אחרי שתעזוב.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

אפשר לסכם עם בעל הבית בחוזה את מה שאתה רוצה באמצעות נספח או חוזה חדש.

לעניין המזגן;

א. אתה יכול לקנות מזגן נייד ולקחת אותו איתך או למכור אותו בתום השכירות

ב. אם ההתקנה לא קשה או מסובכת, תתקין מזגן ותיקח אותו איתך אח"כ.

ג. כמו שכבר הציעו, תתקין מזגן ובתום השכירות תציע לבעל הדירה את המזגן(כולל מחיר ההתקנה) במחיר אטרקטיבי (נניח, חצי מחיר).

אינני יודע כמה זמן אתה מתכנן להישאר בדירה הזו, אבל אם אתה לא מתכוון כרגע לדרוש תשלום על המזגן - אם בעל הבית ירצה בחידוש החוזה להעלות את דמי השכירות, תציע לו שתשאיר לו את המזגן בתום השנה השניה או השלישית של השכירות מבלי שהוא יעלה את המחיר של השכירות.

אם סיכמת משהו עם בעל הדירה, אל תשכח לסכם (לטוב או לרע) על חוזה כתוב את נושא האחזקה של המזגן, למרות שאתה קנית - יכול להיווצר מצב שהוא ידרוש ממך תשלום תיקונים על המזגן (כשבפועל בעל הדירה צריך לתחזק במצב תקין את הרכוש במידה ומתקלקל משהו שלא נעשה בו שימוש לקוי או מעשה זדון).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מסכים עם איציק פרט להמלצה למזגן נייד,

היה לי אחד כזה עד לפני חודש, זה רעיון נחמד אך לא נוח.

ישנו צינור פליטה של אויר חם שצריך להיות מחוץ לחלון מה שגורר חלון פתוח או תריסים סגורים (אם מצליחים לקמבן שהצינור יצא דרך חלק מהתריס).

בגלל שהמזגן הינו יחידה אחת הוא מפיץ חום בעצמו בניגוד למזגן קבוע, מעבר לכך מחירו אינו זול בהשוואה למזגנים שיש היום.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

בוא נתחיל מזה שעשית טעות. לא נכנסים לגור בדירה בלי מזגן. ואם כולם היו נוהגים ככה, בעלי הדירות היו מתקינים מזגנים וחוסכים את כל הבלגן הזה - מי יכול לגור בדירה בלי מזגן?

ולעצם העניין - לדעתי לא משתלם עכשיו להכנס להוצאות בשביל חודש שימוש במזגן - מאמצע אוקטובר כבר ממש אין צורך בו בד"כ. קיץ שלם סבלתם - תחזיקו מעמד עוד קצת.לקראת הקיץ הבא אני ממליץ לחפש דירה עם מזגן, גם ככה השכ"ד יקר בימינו, למה להכנס לעוד הוצאות?

פורסם

תתפלא אבל רובן המוחלט של הדירות (לפחות בחיפה) בלי מזגן.

קל לך להגיד "אני ממליץ לחפש דירה עם מזגן", אבל אין לי כח ועצבים לעבור דירה כל שנה, הדירה שאני גר בה עכשיו מרווחת, זולה ויש הרבה חנייה וזה לא דברים שהן מובן מאליו בחיפה.

רק בשבילך אני אפרט לך את החישוב: נגיד שמזגן עולה 2500 ש"ח, בהנחה שחצי אני משלם וחצי הבעלת בית יוצא שאני משלם לשנה על מזגן 1250 ש"ח כלומר כ100 ש"ח בחודש, דירה נורמלית עם מזגן עולה בערך 200 ש"ח יותר לחודש מהדירה שלי, קח בחשבון שעם המעבר לדירה אחרת צריך גם הובלה, כך שאני יכול לחסוך את ה200 ש"ח בחודש=2400 ש"ח בשנה, לזה תוסיף הובלה בתקופת הקיץ שהיא יקרה יותר(שאין לי מושג כמה זה עולה), שורה תחתונה כמו שהבנת עדיף להתקין מזגן ולהישאר בדירה הנוכחית שלי

פורסם

במועד חידוש החוזה הבא (מתי זה יוצא) בעל הבית ממילא ירצה להעלות לך את המחיר.

למה? כי הוא יכול.

לפני החידוש זו הנקודה לדבר על מזגן.

נניח שבעל הבית רוצה להעלות את המחיר - אתה יכול להציע לו שבמקום העלאת מחיר לשנה הקרובה אתה תתקין על חשבונך מזגן שיישאר בדירה.

לחלופין אתה יכול להסכים להעלאה רק בתנאי שיותקן מזגן (ולשלם רק לאחר שיותקן, לא לשלם מינואר עד יולי ולקבל תירוצים של "אני אתקין בקיץ, מה אתה צריך עכשיו" ואז להישאר בלי)

חוץ מזה יכול להיות שבמועד החידוש הבא בעל הבית בכלל יעיף אותך מהדירה בלי קשר למחיר השכירות - אולי הוא ימכור את הדירה או שירצה לגור בה או שירצה אותה בשביל הבת שלו.

ככה שאין מה להתקין עכשיו בשביל חודש בקושי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כבר הייתי בסרט הזה וכל האופציות בו התקיימו.

א) התקנתי מזגן על חשבוני כשבשאר החדרים בדירה לא היה מזגן (דירת שותפים במהלך התואר -לא אנושי ללמוד לבחינות ככה)

ב) בעל הדירה העלה את השכר דירה בגלל שיש מזגן ! (שהוא על חשבוני!)

ג) הסכמתי להעלאה, ובעל הדירה שילם לי את עלותו המלאה של המזגן (זה היה התנאי).

ד) בשאר החדרים הותקנו מזגנים יותר טובים ע"ח בעל הדירה.

בשורה התחתונה ,ההרפתקאה היתה לי שווה גם אם לא הייתי מקבל חזרה את עלותו של המזגן. כי אין מחיר לנזק שהיה נגרם בלמידה לבחינות בלי מזגן (או יותר נכון - אי למידה).

לדעתי אם אתה מתכוון להשתקע שם , תתקין מזגן. אם אתה לא רואה את עצמך ממשיך את החוזה - תכף נגמר הקיץ תסחוב עוד קצת ויאללה לדירה הבאה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תשמע, הכל כבר אמרו לך.

רק דבר אחד לא. אני בתור בעל הדירה, אין לי שום אינטרס שתשאיר לי המזגן.

אני משכיר אותה עם או בלעדיו.

אבל בעת התקנת המזגן יש די הרבה עבודה.

ואחרי שתסיר אותו יישארו חורים בקירות.

תעלות מיותמות.

וכמובן שתרצה לקחת איתך את התושבת שמשאירה לי חורים בקירות החיצוניים.

אני מצפה שתחזיר לי את המצב לקדמותו.

תסתום את כל החורים ותוציא את התעלות.

וזה כסף.

סתם שתיקח את זה כעוד אופציה בחשבון.

מזגן נייד היא אופציה לא טובה. מניסיון של מס' אנשים.

אני אישית אם הייתי חושב שאני מתכוון להשאר בדירה (כמובן שאין לדעת מה יקרה, אבל בגדול מתכנן להמשיך) אז הייתי מתקין מזגן.

פורסם

מזגן נייד המורכב משתי יחידות הוא פתרון טוב יותר מאשר המזגן עם הצינור הרחב שבסופו של דבר מפזר חום פעולה בתוך הבית.

גם אם משאירים קצת חלון פתוח, זה הרבה פחות מאשר להוציא את הצינור הרחב של מזגן יחידה אחת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
מסכים עם איציק פרט להמלצה למזגן נייד,

היה לי אחד כזה עד לפני חודש, זה רעיון נחמד אך לא נוח.

ישנו צינור פליטה של אויר חם שצריך להיות מחוץ לחלון מה שגורר חלון פתוח או תריסים סגורים (אם מצליחים לקמבן שהצינור יצא דרך חלק מהתריס).

בגלל שהמזגן הינו יחידה אחת הוא מפיץ חום בעצמו בניגוד למזגן קבוע, מעבר לכך מחירו אינו זול בהשוואה למזגנים שיש היום.

אתה מדבר על מזגן נייד שהמעבה שלו נמצא בתוך החדר - ולא לזה אני מתכוון. אני מתכוון למזגנים הניידים שהמעבה מחובר עם צינורות ליחידה הפנימית - ואת המעבה תולים בחוץ (כמדומני מגיע איזה מתקן שאפשר להניח אותו על מסילות החלון).

[קרא מה שאמיר שליט כתב].

זה פתרון לא רע בכלל לדירה שכורה (זה אולי לא שקט ברמה של מזגן עילי) אבל זה בהחלט פתרון מתקבל על הדעת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, גם עם מזגן נייד כזה צריך להשאיר פתח בחלון כדי לאפשר את יציאת הצינורות למעבה. נכון שזה יותר טוב ממזגן שהמעבה שלו יושב בתוך הבית אבל זה לא מושלם.

מההתרשמות האישית שלי ממזגן כזה שבשימוש אצל חבר - הוא עדיין רחוק מהדבר האמיתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
איציק, גם עם מזגן נייד כזה צריך להשאיר פתח בחלון כדי לאפשר את יציאת הצינורות למעבה. נכון שזה יותר טוב ממזגן שהמעבה שלו יושב בתוך הבית אבל זה לא מושלם.

מההתרשמות האישית שלי ממזגן כזה שבשימוש אצל חבר - הוא עדיין רחוק מהדבר האמיתי.

את הפתח אפשר לסגור באמצעי אילתור בסיסיים מאוד (ספוג, קרש וכד').

מההתרשמות שלי לפחות, זה אולי לא "הדבר האמיתי" אבל זה עושה את העבודה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היה לי את שני סוגי המזגנים הניידים.

ההוא עם הצינור שמוציא אוויר חם (יחידה אחת) פשוט זבל של דבר. לא מקרר בכלל ולא שווה שקל

השני שמגיע עם 2 צינורות (עבים יחסית) ויחידה שמוציאה אוויר חם בנפרד - שווה כל שקל ! היה מקרר בצורה מעולה את החדר בלילה ממש כמו מזגן עילי, מה שכן צריך למצוא מקום לשים את היחידה שמוציאה אוויר חם + צינור מים. , אצלי הייתי פשוט מוציא מחוץ לחדר (החדר אמבטיה היה קרוב לחדר, ושם הנחתי את היחידה) ואת הדלת סגרתי כמה שאפשר, עדיין היה קר מאוד בחדר .

עדיין במחירים של היום - הייתי ממליץ לך ללכת על האפשרות השניה, לעשות חצי חצי עם בעלת הדירה (זאת במידה ואתה רואה את עצמך בדירה מעל שנה. שנתיים לפחות וזה משתלם לך יופי יופי , מזגן יעלה לך בערך 2000 ש"ח עם התקנה, 500 ש"ח לשנה בשביל מיזוג ראוי, הייתי משלם בשמחה)

• תוכן חדש...