Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כמתענין מבקש לדעת האם כדאי להכנס להרפתקאה של שיפוץ אופנוע מתוצרת

B.M.W או B.S.A מתחילת שנות השבעים מנסיונכם ברצוני לקבל תמונה על מצב

חלקי החילוף בארץ אם קיים ? וסדר גודל של הוצאה בהנחה שהאופנוע במצב נסיעה

ועל איזה משני הכלים כדאי ללכת? לידיעה אין לי רקע במכונאות

פורסם

למה לא להכנס לזה ? אתה בלחץ של זמן ? אם יש לך זמן, תעבוד לאט - אתה תגלה ממילא שלא תוכל לעבוד עליו כל הזמן.

חלקים יש - בשביל זה יש את האינטרנט. אתה לא תאמין מה תמצא בו : חלפים ב- ebay, קבוצות דיון של בעלי אופנועים דומים, של משפצים. פתאום תגלה שמישהו באיזה כפר נידח באירופה מצא במחסן שלו אופנוע שעמד שם עשרים שנה הואו מוכר את החלקים שלו.

לטעמי זה נשמע כמו חוויה נהדרת. ביחוד כשבסוף הוא יעבוד.

פורסם

אבל מגלישה באתרים שונים ברשת ושמיעת "עדויות" של משפצים ישראליים, עולה תמונה שלפיה יותר "קל"לשפץ את הבימרים דווקא.

זואת בעיקר בגלל 2 סיבות :

1. התמיכה של היצרן (שבניגוד לBSA, עיין חי, קיים ונושם) ועזרתו ונכונותו במציאת חלקים שונים.

2. משום מה, הזמינות של חלפי הבימרים גדולה יותר והסחר בחלקים בקבוצות דיון שונות ברשת, הוא קל יותר ופעיל יותר (כנראה, רק כנראה - בגלל שנמכרו יותר בימרים מBSA)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

בהמשך לתגובתו של כרובי אכן שיפוץ בימר עדיף על אופנוע אחר וזאת בגלל שהיבואן הקודם של BMW גדליה ארנון מחזיק סטוק של חלפים לאופנועים אילו.

דרך אגב ממומלצים הם דגמי ה750 בשנים האילו והמומלץ ביותר הוא R75/6

פורסם

יש בבריטניה בתי מלאכה ומפעלים שעדיין ממשיכים לייצר חלקים לנ"ל וניתן להזמין דרך האינטרנט

הנה שלושה לינקים לדוגמא:

http://granite.cyg.net/~trirmb

http://britcycle.com כאן ניתן להשיג גם ל-BSA

נורטון וכ"ו.

http://www.motopartsinc.com/index.htm כנ"ל עבור אופנועים בריטים.

אם יעלה בידך להיתקל במגזין the classic motorcycle magazine אזי תמצא שם עוד הרבה כתובות להשגת חלקים.

שם שיפוץ אופנועים ישנים זו תעשיה מפותחת בדיוק כמו ייצור חדשים מה שלצערי לא כך אצלנו.

לגבי שיפוץ ותקציב, היופי בשיפוץ (אם יש סבלנות ותאמין לי שצריך הרבה) זה שזה לוקח זמן ואתה לא צריך לשים את כל הכסף מיד על השולחן אלא משפץ ואם נתקלת במחסור במזומנים פשוט עוצר חוסך וכשיש מספיק ממשיך לשלב הבא. זו אחת הסיבות ששיפוץ לוקח משהו כמו שנתיים בערך.

פורסם

כן.

תבחר לך את האופנוע ותכנס באמ-אמא שלו.(=תשקיע בזה מאוד)

זו חוויה וזה כיף שאין כדוגמתו. אין כמו לחכות לחלקים לצבוע, לשייף לחרוט, לנקות, לתדלק , להניע.....לנסות עוד פעם.....ולנסוע.

Ohlins steering damper, Zero Gravity dark smoke double bubble screen, dynojet Power commander 3 USB, TRS tri-oval Yoshimura carbon slip-on, yamaha factory seat cowl, Gregg's custom flashmounts, harris grips, ART CARBON tank protector,SS Galfer break lines YEC roller protectors, YEC exhaust hanger, earache barends, lp mini rear indicator, Pirelli Diablo corsa rear180 and front

פורסם

אני די חדש בתחום המכונאות והחלטתי לשפץ אופנוע מצאתי BSA נחמד והלכתי להתייעץ אמרו לי שצריך לייבא מחו"ל ואם יש תקלות קריטיות ואתה חייב את האופנוע אז צריך לנסוע לת"א (מירושלים)

קיצר ירדתי מהעיניין ....

מה אתם אומרים?

לנסות למצוא בימר?

ובקשר לבי אס איי נתנו לי אלף סיבות למה לא ליקנות אחד אז נראה יל שחבל לכם על המאמץ לשכנע אותי...

מאור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

מצטרף להמלצות לשיפוץבימר ישן. בנוסף לכל הסיבות הנכונות שצויינו פה, אחרי השיפוץ פשוט יהיה לך כלי רכב אמין מאד, שימושי ופרקטי, שתוכל להשתמש בו על בסיס יומיומי.

ואכן לגדליה יש את כל מה שצריך כדי לתחזק אותו. האמינות של הבימרים הישנים בכלל, ושל דגמי ה-R75 בפרט, שמה ללעג את אמינותם של אופנועים מודרניים רבים, כולל הבימרים החדשים.

בהצלחה

פורסם

אתה יכול להתייעץ גם ב"אספנות" בפורום אופנועים בתפוז,

וביוני מ"יוני אופנועים" בירושלים.

------------------

מוות לזבובונים המתאבדים! :borg:

פורסם
אתה יכול להתייעץ גם ב"אספנות" בפורום אופנועים בתפוז,

וביוני מ"יוני אופנועים" בירושלים.

אספנות גולש גם פה

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/profile.php?mode=viewprofile&u=3789

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

היא זמינותם של החלפים ותאימותם.

לאלפרד, בוגר כמה וכמה בימרים משנות השבעים-שמונים, מעולם לא היתה בעיה להשיג חלפים. בארץ. יש את גדליה (אמר אלפרד ולא יסף ), ישנם כמה פרטיים שמתעסקים בזה, ויש את קמור, שמוכנים להזמין כל חלק שקיים (ולנקנק בתמורה את מעמקי ארנקו של האומלל שזחל לפתח מחסן החלפים שם. לא כולל מע"מ), ויש את אופנועי המשטרה הצבאית שמוצאים מהשוק אט אט לפירוק.

בנוגע לאמינות, אלפרד חושב שעם כל הכבוד לבריטים, עדיין אין מה להשוות בוקסר משנות השבעים ל- BSA. "אספנות", מן הסתם, יחלוק על אלפרד.

אלפרד היה הולך, בלי לחשוב פעמיים, על בוקסר. בהגדרה "כלי-תחבורה יומיומי", אלפרד לא מצליח לראות BSA. גם אם הוא מאוד מתעקש.

פורסם

אתה צריך כסף,זמן,וסבלנות

לאחר שיפוץ/שיחזור כלי הוא אהיה אמין 100 אחוז עם תילך לפי הספר.

קיום ישנם שידרוגים למע' החשמל של אז מוסתי מתח מכנים ,לאלקטרונים כך שבעיות החשמל

(דינמו) ניגמרו גם מע הצתה מוחלפות לאלקטרוני(יקר)

קיום החומרים שאתה תישתמש מדבקים לאטמים ולשמנים עולים ברמתם של מה שהיה פעם

ברשותי BSA לאחר שיחזור שנסע יום יום במשך שלוש שנים ברציפות עד שאני החלטתי לעצור אותו מיתוך כבוד לגילו!!(הוא עדיין חי ונושם)

עברתי לכלי מודרני מסיבות של נוחיות מהירות וכד'

זה לא משנה איזה כלי תיבחר לשחזר זה העם תהיה לך סבלנות ליגמור את השיחזור עד סופו

או שתהרוג עוד כלי דוד גלגלי שהיה ניתן להחיותו

כנס לקישור המצורף שם תימצא הרבה חומר על הנושא

הBMW יותר מהיר

בתמונה :טיול לדרום ליד המכתש הקטן החולות הצבעונים

אני מהצפון בגליל

רק תדמיין כל יום נסיע לחיפה לעבודה וחזרה חורף קיץ סתיו אביב (חוץ מטיולים כל יום שישי) במשך שלוש שנים, וטיולי הקפת המדינה לשלושה ימים פעמיים בשנה

מי עומד על יד זה?

עם בחברת BSA היו יודעים את זה לא היו מפסיקים ליצרו

האופנוע BSA שנת 1942 דגם M-20 צבאי

PICT0149.JPG

לכל ברזל עם שני גלגלים חייב להיות כידון

http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=2715

• תוכן חדש...