Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חיפשתי אך לא מצאתי תשובה.

בימים אלו חבר טוב שלי מתכנן לעשות פרוייקט שיקום לרכב נדיר בארץ אך נפוץ וזול בחו"ל.

הוא מעוניין לרכוש רכב לפירוק בחו"ל, לפרקו לגורמים בחו"ל ולשלוח את כל החלקים ארצה במכולה (פרט לשלדה, שאין מה לעשות איתה).

את החלקים שהוא יביא לארץ הוא מתכנן להלביש על שלדה ישראלית. ומה שיישאר אקסטרה ישמש לחלקי חילוף בעת הצורך.

את הרכב לא ניתן לייבא לארץ כיוון שהוא טרום אספנות (לא מלאו לו 30 שנה).

הסיבה שזה נכתב בפורום הזה היא הניסיון הרב שיש כאן לחברי הפורום.

אז בקיצור, האם זה בר ביצוע?

פורסם

205 GTI, אבל זה לא כ"כ משנה.

פשוט אחת במצב מושלם, נסחרת באנגליה סביב ה-500-750 פאונד.

בלתי אפשרי למצוא אחת במצב טוב ומקורי בארץ.

כולן "משודרגות".

והחזרה למצב מקורי ע"י רכישת אביזרים וחלקים בארץ הופכת את העניין ללא אפשרי מבחינה כלכלית. (מה גם שקשה למצוא חלקים)

פורסם

אתה לא יכול לעשות את מה שרצית.

תוכל להביא רק פלסטיקה וחלקי פח

כל שאר מכלולי המנוע לא יעזרו לך מכיוון שצריך אישור משרד התחבורה, והם מאשרים רק חדש.

מעבר לזה, רוב המכלולים (הגה ואחרים) הם לרכבים צד ימין (כמו צינורות, מערכת קירור ועוד)

פלסטיקה פנימית לא תתאים, כי שוב, ברכב ההגה בצד ימין

גם לא פנסים קדמיים, מזגן (אם קיים) וכ'ו.

חוץ מזה, יהיה לך יותר זול לקנות את החלקים פה, במקרה אני יודע איפה להשיג אותם.

פורסם

ניתן בהחלט!

אני עשיתי בדיוק את זה. הייתי צריך ראש למרצדס ענתיקה, והמחירים היו מטורפים. קניתי אוטו שלם באי ביי, שילמתי עוד כמה לירות (אמריקאיות...) בשביל שיוציא את המנוע והגיר וישלח לי. קיבלתי את התוצאה הכי טובה שרק אפשר ובמחיר הכי נמוך שיש.

הובלה ימית היום היא דבר זול מאוד ומשתלם מאוד. אם אין מספיק חלקים לקונטיינר שלם אפשר להוביל ב lcl וזה יוצר אפילו יותר זול.

נכון, צריך אישור משרד התחבורה לזה. לוקח בדיוק 5 דקות.

מכס, 10% מערך החשבונית (כמעט בטוח, היה מזמן)

כל מה שקשור לפח וריפודים וכו', לא מאמין שצריכה להיות איזושהי בעיה.

חלקי מתלים, מן הסתם יותר מסובך ופחות משתלם. אם צריך תהיה יצירתי.

מכלולים מכניים, תשאיר הכל צמוד למנוע והאישור יכלול את כולם.

בקיצור, כיסינו כמעט הכל.

אם צריך, שלח ה"פ. אשמח לעזור.

איתן

• תוכן חדש...