Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כרגע מחובר למחשב שלי מסך 19" של חברת MAG מדגם 996PF, בזמנו הוא עלה 1300 ש"ח ובאמת סוס עבודה, רק מה הוא פולט חום שמעלה לי את הטמפ' בחדר וגם אוכל חשמל - בקיצור הגיע הזמן להחליף.

התקציב: עד 800 שקל.

החברה: לא ממש משנה, רק שתהיה מוכרת, לא אכפת לי שתהיה MAG עוד פעם ומצידי גם שתהיה ACER כל עוד יש עליו המלצות טובות.

**רק מסך דק, לא מבין פלאזמה\LCD, אני מניח שאני רוצה LCD.

פה באמת אני צריך את העזרה ממי שמבין כי אין לי מושג מה זה:

- רזולוציה מקסימלית ולמה זה טוב? גם ככה אני לא מגיע ל2040X 2000 ומשהו הזה כי זה ממש קטן ואני לא רואה כלום,

כרגע אני על 1152X864 שזה נראה הכי טוב על המסך שיש לי כרגע עם 75HZ קצב רענון.

- מסך 4:3 אני יודע מה זה - מרובע (כמו שיש לי עכשיו)

16:9 זה מסך רחב, איך זה בהפעלת מחשב? הבנתי שלראות סרטים זה מצוין , השאלה איך זה בהזזת עכשיו ואם זה לא

רחוק מידי מקצה לקצה?

- הבנתי שבמסכים הדקים יש מה שנקרא קצב רענון תמונה וזה נמדד במילישניה, יצא לי לשבת מול מסך יחסית ישן (LCD דק) שהוא עם 12 מילישניה והיו מריחות של העכבר, כמה צריך להיות שתהיה תמונה חלקה לגמרי גם בסרטים וגם במשחקים ובכלל בפעולות שצריכות החלפת צבעים מהירה?

אם יש למישהו עוד הערות להוסיף לגבי דברים טכניים אשמח לשמוע.

**המסך הישן (וגם החדש העתיד להירכש) מחובר לכרטיס מסך ג'יפורס 4 440MX עם 64MB, כן אני יודע זה בערך כמו פיאט אונו שנת 90 קרבורטור (סורי למי שיש את הרכב) אבל כל המחשב הוא ישן ובשביל אינטרנט, הורדות וג'יטיאי סאן-אנרדס (המשחק היחידי שאני אוהב) הוא מתאים.

תודה,

אוהד.

פורסם

מה זה "סורי למי שיש את הרכב"?

אתה מעיר הערה מיותרת לחלוטין ואח"כ מבקש סליחה? באמת שאני לא מבין מה פשר ההערות האלו, אנחנו יודעים גם בלי זה שהכרטיס מסך שלך ישן.

פורסם

אם היה אפשרות לרשום "ח" כפול מספר פעמים - הייתי רושם בערך 10 כי פשוט הרגת אותי עם תגובת ההתגוננות על הרכב.

STIO - לא הייתה לי שום כוונה להעליב אותך או את רכבך שאני בטוח שאתה מאד אוהב אותו (כמו שכל אחד וכמובן גם אני מת על הרכב שלי), בנוסף גם לא רציתי להעליב את כל בעלי כרטיס המסך ג'יפורס 4 שאם הייתי אומר שהכרטיס הזה חרא (והוא באמת כזה) אז היה קם איזה אחד ואומר "מה?! הכרטיס לי סוס ומריץ דום 3 על המקסימום".

חוץ מזה תסכים איתי שהכרטיס הוא ממש לא משהו (נכון?) ביחס לאיזה ג'יפורס חדש מפוצץ כמו שהפיאט וגם הקולט שלי לא משהו ביחס לבאמוו אמ 3 חדשה נוצצת (אבל שוב אני מאד אוהב את הרכב שלי ואני בטוח שגם אתה.

קח את זה בציניות :lol: ושוב מצטער עם נפגעת\ו כל בעלי הפיאט שנת 90 קרבורטור למיניהם שבפורום.

ואשמח לעזרה ממי שמבין וגם ממך STIO,

המשך ערב\לילה טוב,

אוהד.

פורסם

למה אתה חושב שמסך אחר יחמם פחות את החדר? או יצרוך פחות חשמל?

אני הייתי משקיע את הכסף דווקא בלהחליף את המחשב. לדעתי הוא זה שמחמם לך את החדר,

והוא גם דיי ענתיקה. באלפייה כיום אתה יכול להרים משהו טוב פי כמה וכמה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני לא מעוניין להחליף את המחשב, הוא עושה את העבודה מצוין ואפשר לחשוב כבר מה אני עושה עליו שצריך להחליף אותו.

בסך הכל מוריד סרטים, גולש קצת באינטרנט וצורב מוזיקה לאוטו, בלי קשר אני חיברתי למחשב 7 מאווררים פנימיים שחלק מוציא אוויר וחלק מכניס, בגדול המעבד עובד סביב ה30 מעלות.

את המסך אני כן מעונין להחליף כי הוא גדול , מכוער, פולט המון חום והגיע הזמן להתקדם לא? (בלי קשר הוא שוקל 25 קילו - מדוד).

אוהד.

פורסם

פה השאלה זה מה ההבדל? 16:9 - הרחב, מתאים להפעלה על מחשב? הכונה חוץ מלראות סרטים עליו (שזה מצוין) הפעלת המחשב עם העכבר לדוגמא להזיז את העכבר מקצה לקצה זה לא יהיה רחוק ולא נוח לתפעול?

אם לא- אז יש 16:9 רחב חד משמעי

אם זה כן משפיע על התפעול וזה לא נוח ונראה מוזר, אז 4:3 (מרובע) כמו המסך CRT שיש לי עכשיו.

תודה,

אוהד.

פורסם

לדעתי עדיף 4:3.

אני לא בטוח שהכרטיס מסך שלך יתמוך ברזולוציות של 16:9, צריך לוודא זאת.

בתקציב של 800 שקל, ובהנחה שאתה הולך על 4:3 , תוכל לקנות מותגים כגון MAG, BENQ ומטה.

אם תתקרב ל1000, תוכל לקנות דגמים יותר טובים של סמסונג ו LG.

לעומת זאת , אם אתה הולך על 16:9, תוכל לקנות מסכים של היצרנים המובילים כבר בתקציב שלך.

למשל : LG 196WTQ שהזמנתי עבור אחד העובדים בצוות שלי , ומתברר כאחלה מסך.

אגב, לא מזמן היה מבצע באקסלנט מחשבים, של מסך מאג 22 אינץ' ב900 שקל, מבצע חבל על הזמן, כי זה מחיר ריצפה למסך טוב (קנינו אחד כזה לחברה).

עריכה:

ראה כמה הזדמנויות בתקציב שלך

http://www.wallashops.co.il/ws/מחשבים/מסכים

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחלה אם ככה הכל מצוין רק 2 דברים:

איך אני בודק אם הכרטיס מסך שלי:

GEFORCE 4 440MX 64MB

תומך ב16:9 הזה.

והאם זה נוח מבחינת הפעלה של המחשב ? כמו שכתבתי קודם להביא את העכבר מקצה לקצה, לא קצת מציק? ובמשחקים לדוגמא (המשחקים עובדים של מסך מלא) זה לא יראה קצת רחב ומכווץ?

אוהד.

פורסם

אני קניתי מוואלה שופס מסך רחב של פיליפס 190SW 5MS ב950 שקל עם FULL HD.

לפני חודש בערך מאז המחירים ירדו ,המסך ממש טוב רואים בו מצויין סרטים והכל , אין בו טיפת חום (בדקתי עם היד).

ממליץ על הדגמים של פיליפס .

ואל תפחד מרחב יש לו רק יתרונות ,שאתה גולש באינטרנט הוא מראה לך פשוט יותר רחב בלי מריחות ,זה נוח לעבודה עם מצגות כי אתה יכול לעבוד על שני מסכים במסך אחד.

הנה דגם מתקדם יותר משלי עם 2MS.

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1MF190CW8FB

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אחלה אם ככה הכל מצוין רק 2 דברים:

איך אני בודק אם הכרטיס מסך שלי:

GEFORCE 4 440MX 64MB

תומך ב16:9 הזה.

והאם זה נוח מבחינת הפעלה של המחשב ? כמו שכתבתי קודם להביא את העכבר מקצה לקצה, לא קצת מציק? ובמשחקים לדוגמא (המשחקים עובדים של מסך מלא) זה לא יראה קצת רחב ומכווץ?

אוהד.

תסתכל ברשימת רזולוציות של הכרטיס מסך ,אם יש לך שם :

רזולוציה: 1440x900

בקשר למסכי פיליפס, מעולם לא יצא לי לראות מסך פיליפס בפעולה, הם ממש לא נפוצים , אז אין לי חוות דעת.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל - ברשימת רזולוציות אין לי 1440X900, אבל כן יש:

1280X720- שזה מראה לי תצוגה ממש רחבה

1280X768- אותו דבר רק קצת פחות רחב

1360X768- מראה תצוגה רחבה

1600X900- אותו דבר

1920X1080- גם מאד רחב

ואחרון 1920X1200

כל שאר התצוגות הזמינות הם מרובעות.

**יש ברשימת רזולוציות בDISPLAY PROPERTIES - SETTING, רשימות של הרזולוציות ומאין תמונה של מסך קטן מעליהם עם הספרה 1 עליו שמשתנה לפי הרזולוציה שאני בוחר עם העכבר ובעצם נותן "תצוגה מקדימה" לפני הOK.

-אני מאמין שהרזולוציות האלה יתאימו לכל מסך רחב, נכון?

טיפים ועוד משהו לפני הקנייה אשמח לשמוע.

תודה,

אוהד.

פורסם

קודם כל - תודה לכל מי שענה ועזר,

אני רוצה לעדכן, קפצתי לאופיס דיפו היום לראות מסכים, ראיתי מסך LCD 20" של חברת MAG, המסך הוא רחב 16:9, עלה 900 שקל.

זמן תגובה 4MS ורזולוציה מקס' היא 1680X1050.

הכל עובד טוב, נראה מצוין והכל יפה רק יש בעיה אחת, המסך ממש ממש בוהק בעיניים, אני כבר יושב 20 דקות וממש כואבות לי העיניים ואני מתאמץ לראות.

הורדתי את רמת הבהירות - לא עזר,

הורדתי את הCONTRAST - גם לא עזר.

ניסיתי לשחק עם הצבע, שוב גם לא.

יש מה לעשות אם זה לפני שאני נהיה עיוור?

בנוסף לרזולוציות, ניסיתי לשחק איתם, שמתי על המקסימום - רואים באמת חבל על הזמן וגם לא כלכך בוהק וכואב בעיניים, הבעיה שהכתב וכל שאר האייקונים ממש קטנים ואני לא רואה כלום.

אז כרגע אני עם רזולוציה 1280X720 שזה בדיוק בגודל המתאים, אבל בגודל הזה כואבים לי העיניים.

מה עוד אפשר לעשות?

**הבעיה של כאב בעיניים קוראת רק במצב הפעלה של ווינדוס, שאני מפעיל סרט על מסך מלא אין שום בעיה והסרט נראה מצוין.

**בנוסף יש לי נקודה אדומה שלא קשורה לכלום בצד ימין של המסך למעלה לקראת הפינה של המסך, פיקסל שרוף? אמור להיות ככה?

תודה,

אוהד.

• תוכן חדש...