Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חגורות בטיחות לרכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :?:

שאלה למיקצוענים שביניכם

רציתי לברר האם לג'יפ שלי מודל 70 שברישיון רשום M1 פרטי רכב שדה

צריך לשים חגורות בטיחות

לפי מיטב ידיעתי אין שום אפשרות לשים חגורות בטיחות מכיוון שגם קשת התהפכות לא חובה בג'יפ

וכמו כן לא היה חוק שמחייב חגורות בטיחות באותה תקופה לפי דעתי גם לא ייצרו בארץ את הג'יפים עם

חגורות בטיחות האים אני צודק?

או שיש עניין בנושא רכב שדה?

"היה מקדים בשלום כל אדם, והיה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים". "אל תהיה בז לכל אדם, ואל תהיה מפליג לכל-דבר שאין לך אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום." חז"ל.

פורסם

החוק לא חייב אז חגורות בטיחות כלל.

ברכב שלי (טנדר פולקסווגן חד קבינה שנת 70) אין חגורות ואין אם זה בעיה לא בטסט ולא כשהמשטרה עוצרת לבדיקה.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

טעות.

ישנו הבדל גדול בין רכבך(משא) לבין הג'יפ(פרטי).

רכבים מסוג פרטי חייבים בחגורות בטיחות למושבים הקדמיים החל משנת היצור 69' ואילך.

רכבים מסוג משא עד 4 ט' חייבים בחגורות בטיחות למושבים הקדמיים החל משנת היצור 76' ואילך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
טעות.

ישנו הבדל גדול בין רכבך(משא) לבין הג'יפ(פרטי).

רכבים מסוג פרטי חייבים בחגורות בטיחות למושבים הקדמיים החל משנת היצור 69' ואילך.

רכבים מסוג משא עד 4 ט' חייבים בחגורות בטיחות למושבים הקדמיים החל משנת היצור 76' ואילך.

כן, אבל מה קורא כאשר הרכב הוא רכב שדה?

"היה מקדים בשלום כל אדם, והיה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים". "אל תהיה בז לכל אדם, ואל תהיה מפליג לכל-דבר שאין לך אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום." חז"ל.

פורסם

הרכב שלך הוא בראש ובראשונה רכב מסוג פרטי ללא כל קשר להגדרת המשנה שלו.

עכשו השאלה היא איך אתה רואה את נהיגתך ברכב, חגור או לא חגור?

אם אתה מנסה לקבל פה חיזוקים לפטור מחגירת חגורה, אתה לא במקום הנכון. ישנם פה חברים אשר גם ברכבים מיושנים יותר משלך, אשר גם פטורים מזאת מעצם התקנה, הרכיבו ברכבם חגורות בטיחות.

פורסם

מבחינת החוק, רכב שדה, פטור עד שנת 76 מחגורת בטיחות (מבדיקה עם חבר שיש לו ג'יפ שנת 74) בפועל רצוי ואף מומלץ לשים חגורות ולחגור אותן. בג'יפים הללו החגורות הן אביזר הבטיחות היחיד שימנע ממך לעוף החוצה בזמן תאונה.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם
הרכב שלך הוא בראש ובראשונה רכב מסוג פרטי ללא כל קשר להגדרת המשנה שלו.

עכשו השאלה היא איך אתה רואה את נהיגתך ברכב, חגור או לא חגור?

אם אתה מנסה לקבל פה חיזוקים לפטור מחגירת חגורה, אתה לא במקום הנכון. ישנם פה חברים אשר גם ברכבים מיושנים יותר משלך, אשר גם פטורים מזאת מעצם התקנה, הרכיבו ברכבם חגורות בטיחות.

שלום לך

קודם כל הבירור שלי הוא בדיקה בבחינת החוק בלבד

ללא קשר לנהיגה שלי, אני בעד חגורות גם ברכבים שהחוק אינו מחייב. וכן אני במקום הנכון לבירור מיכוון שזהו ברור יסודי לרכבי אספנות בשנים הבעיתיות שהחוק יצא.

ואני מצפה לקבל תשובה מאנשים שביררו את החוק וההחלטה עם לשים חגורות או לא (במידה והחוק לא מחייב) החלטה של כל אחד ואחד

פורסם

לפי מיטב ידיעתי

ג'יפים לא חייבים גם בקשת התהפכות (ככה אמר לי טסטר פעם בטסט כי אין חוק שמחייב קשת) אז ככה אין איפה לשים את חגורת הבטיחות (ככה לפחות נאמר לי לפני 15 שנה שהייתי עוד הולך לטסטים לפני ההפקדה)

פורסם
לפי מיטב ידיעתי

ג'יפים לא חייבים גם בקשת התהפכות (ככה אמר לי טסטר פעם בטסט כי אין חוק שמחייב קשת) אז ככה אין איפה לשים את חגורת הבטיחות (ככה לפחות נאמר לי לפני 15 שנה שהייתי עוד הולך לטסטים לפני ההפקדה)

ובכן ...

הלכתי לתחנת משטרה ושאלתי שלושה או ארבע או חמש שוטרים שונים בינהם בוחן רכב וכולם ענו לי תשובות שונות

אפילו בדקו בספר החוקים שלהם קראו לו "חנה"(מיכיוון שביקשתי את התקנה) עם אני לא טועה ולא מצאו שם בסוף הפנו אותי למישרד הרישוי (התחבורה) טרם הגעתי לשם!!!!

פורסם

את הבקשה עליך להפנות לאגף הרכב ושירותי תחזוקה של משרד התחבורה.

כמדומני ניתן לבקש זאת גם דרך האתר בפניה אל דובר המשרד(חוק חופש המידע).

פורסם
את הבקשה עליך להפנות לאגף הרכב ושירותי תחזוקה של משרד התחבורה.

כמדומני ניתן לבקש זאת גם דרך האתר בפניה אל דובר המשרד(חוק חופש המידע).

היי, תודה רבה

אני מבטיח לעדכן במידה ואקבל תשובה

• תוכן חדש...