Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה לגבי יבוא רכב מאיטליה.

לפי מה שהבנתי, ישנן 2 דרכים להוציא רכב מאיטליה:

1. הדרך הפשוטה: המוכר פשוט שולח את הרכב כמו שהוא עם הלוחית זיהוי שלו + ה TITLE שבאיטליה זה: libretto כאשר בארץ הרכב עובר "גיור" אני צריך לשלוח למוכר את הלוחית זיהוי של הרכב + ה libretto כדי שהוא יוכל לבטל את
    רישום הרכב באיטליה. יש כאן חיסרון אחד: המוכר חייב להאמין שהקונה באמת ישלח לו בחזרה את הלוחית וה libretto ומוכר כזה יהיה קשה למצוא.
  2. המוכר מבטל את רישום הרכב באיטליה ולפני זה עושה צילום למסמך ה libretto. בגלל שהוא מבטל את הרישוי של הרכב באיטליה, הלוחיות נלקחות.

השאלה שלי היא האם אופציה 2 מספיקה על מנת לייבא לכאן רכב משם? האם זה בסדר שהרכב יגיע בלי לוחיות ועם צילום מסמך ה libretto או שאני חייב ללכת על אופציה מס' 1?

תודה!

בהפתעה מוחלטת, הגיעה אהבה חדשה...

פורסם

תבדוק טוב לפני שאתה קונה.

בשלהי 2006 ממשלת איטליה חוקקה חוק שלא ניתן להוציא

מגבולותיה רכבים מסוג פיאט 600 ופיאט 500

מכיוון שמדובר במורשת.

בדוק הייטב אם מדובר ברכבים אלו.

רשיון רכב מקורי חייב לצאת את גבולות המדינה יחד עם הרכב, לא הבנתי איזה קומבינה

המוכר רוצה לבצע?

ניתן ליצא את הרכב ללא לוחיות רישוי. מספיק רשיון רכב מקורי.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

מי שאמר לי את כל זה, הוא לא מוכר אלה סתם מישהו בפורום שמבין.

כאשר מוכרים רכב בתוך איטליה, הלוחית שלך הולכת איתך. הרעיון הוא שהמוכר בעצם אומר שהרכב ירד מהכביש ועל מנת להוריד רכב מהכביש הוא צריך למסור את רשיון הרכב + לוחיות הרכב למשרד הרישוי שם.

לכן, הדרך הכי פשוטה ובלי בירוקרטיה היא פשוט לשלוח את הרכב כמו שהוא עם הרישיון המקורי והלוחויות לארץ וכאשר התהליך כאן מסתיים, אני צריך לשלוח לו את הרישיון שלו + לוחיות כדי שהוא יבטל את רישוי הרכב באיטליה.

אם ניתן בארץ להסתפק בתצלום והרכב לא צריך לוחיות - עוד יותר טוב כי ככה המוכר לא צריך לסמוך על הקונה שישלח לו בחזרה את הרישיון והלוחיות.

כמובן שאני אבדוק את כל הענין שוב ושוב עד שאני אהיה 100% אבל לפי מה שהבנתי - אין שום מניעה להוציא פיאט 500 או כל רכב אחר מאיטליה.

תודה :wink:

פורסם

יש מניעה להוציא חלק מהרכבים שהוכרזו לשימור מורשת,

אגב למיטב ידעתי גם ווספה נחשבת כזו!

לגבי העברת הבעלות בתוך איטליה, הסכום להעברת הבעלות הוא גבוה מאוד.

ולעיתים ממש לא שווה להעביר בעלות על רכב יד שניה!

לגבי ההסדר להוצאה מחוץ לאיטליה, שווה לבדוק ספציפית כלי רכב מסויים

ולא באופן כללי!

האיטלקיים אלופים בבירוקרטיה מתישה!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יש מניעה להוציא חלק מהרכבים שהוכרזו לשימור מורשת,

אגב למיטב ידעתי גם ווספה נחשבת כזו!

לגבי העברת הבעלות בתוך איטליה, הסכום להעברת הבעלות הוא גבוה מאוד.

ולעיתים ממש לא שווה להעביר בעלות על רכב יד שניה!

לגבי ההסדר להוצאה מחוץ לאיטליה, שווה לבדוק ספציפית כלי רכב מסויים

ולא באופן כללי!

האיטלקיים אלופים בבירוקרטיה מתישה!-רן

סליחה על השאלה הטיפשית, אני חייב בארץ להציג מסמך שהרכב הועבר על שמי? כלומר, המוכר חייב לבצע העברת בעלות או פשוט לשלוח לי את הרכב עם הרשיון רכב ואישור ששילמתי אבל ללא טופס העברת בעלות?

כי מה שאמרו לי, הדרך להוציא רכב בקלות מאיטליה היא פשוט לשלוח אותו בצורה רגילה לכל מקום בעולם עם כל המסמכים שלו ואז כאשר הרכב עובר גיור באותה מדינה שאליו הוא הגיע, הקונה שולח בחזרה את הרישיון רכב והלוחיות והמוכר מוריד את הרכב מהכביש - לא מבצע העברת בעלות אלה פשוט מבטל את הרישיון של הרכב באיטליה...וככה נמנעים מכל הבירוקרטיה...

מה נכון ומה לא נכון?! :?

• תוכן חדש...