Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפס פנסי איתות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג שברולט שנת יצור 1936. אני מחפס פנסי איתות קדמים שממוקמים על הכנפיים ופנסי איתות אחוריים.חשוב לציין שבמקור כלל לא היו פנסי איתות,אולם מכון הרישוי מחייב בכך.חשוב לי שבכול זאת יהיו ברוח התקופה.כל עזרה תתקבל בברכה.

פורסם
ברשותי רכב מסוג שברולט שנת יצור 1936. אני מחפס פנסי איתות קדמים שממוקמים על הכנפיים ופנסי איתות אחוריים.חשוב לציין שבמקור כלל לא היו פנסי איתות,אולם מכון הרישוי מחייב בכך.חשוב לי שבכול זאת יהיו ברוח התקופה.כל עזרה תתקבל בברכה.

לטעמי - עדיף פנסי איתות אשר כמעט שאינם נראים (כאשר הם כבויים).

דוגמה יפה היא הפורד מודל A, שנת 29, אשר מופיעה בד"כ במפגשי המועדון בת"א. בעל הרכב "החביא" פנסי איתות זעירים בתוך הפגוש. הם ממלאים את תפקידם, אך אינם פוגעים בצורה המקורית של הרכב.

עודד

פורסם
עודד שלום ! מה גודלם? מה החוק מחייב? האם אתה יודע היכן ניתן להשיגם?מהלגבי האחוריים?

תמונות של ה"פורד" הנ"ל, מלפנים ומאחור, מופיעות בשרשור "מפגש נוקיה 1.8 והצגת MG", בתמונות של TALGALAPO ושל ILARON. חפש טוב, הפנסים ממש זעירים, "מוחבאים" בתוך שני הפגושים.

לדעתי החוק אינו מתייחס לגודל הפנסים, אלא רק למרחק ממנו הם צריכים להראות.

בהצלחה!

עודד

פורסם

אם ברכב קיימים(חובה שיהיו) אורות חניה קדמיים ואורות אחוריים, ניתן ע"י פעולה פשוטה של שינוי בית הנורה ממגע אחד לשני מגעים וכך ליצור ע"י חיוט איתותים כשאין צורך בהתקנת פנסים נוספים.

פורסם
אין החוק מחייב אלא את מה שהיה במקור גם אם היה רק פנס אחד מאחור ....

יש להתעקש על כך - מי שמעונין לשמור על מקוריות בכל מחיר ...

אודי.

פורסם

לא מדוייק.

התקנות בארץ לעיתים מוסיפות על התקינות האירופית והאמריקאית, לדוגמה:

1. פנסים סימטרים באמריקיות יוחלפו לפנסים אסימטריים.

2. רכבים משנת יצור 83' ואילך מחוייבים בפנסי איתות על הכנף(צדדיים). לא כל הרכבים באים איתם מהיצרן.

3. רכבים משנת יצור 88' ואיך מחוייבים בפנס ערפל אחורי. לא כל הרכבים באים איתם.

4. רכבים משנת יצור 69' ואילך מחוייבים בחגורת בטיחות למושבים הקדמיים(ה-MG של הג'ינג'י לא הגיעה איתם במקור).

פנסי איתות - רכב חייב לפחות בשני פנסים, בתנאי שאלו באים מצידו הרחב של הרכב וניתן להבחין בהם, הן מקדימה והן מאחור. אם אין פנסים כאלו, יחוייב הרכב בארבעה פנסים, שניים לפנים ושניים מאחור(ומשנת 83' ב-6, ראה דוגמה מס' 2).

פורסם

תודה למגיבים! אבל יצאתי מבולבל....שאלתי הראשונה האם רכב משנת יצור 1936 שבמקור לא היו לו כלל פנסי מחויב בהם? במידה והתשובה היא כן האם ניתן להתקין בקצוות של הפגושים הקידמי והאחורי פנסי איתות קטנים למשל כמו באופנוע?

• תוכן חדש...