Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין במוכנאות ושיפוץ אבל נסיוני הוא דל ביותר, לכן לאחרונה החלטתי שאני אנסה לשפץ וספה ולהביא אותה למצב שמיש ויפה (נראה לי כמו פרוייקט טוב להתחיל איתו ... יחסית פשוט\עלות נמוכה). לא כל כך פשוט למצוא וספה שאינה משנות ה שמונים\תשעים וזקוקה לשיפוץ לכן רוב מה שנתקלתי בו זה וספות לפירוק \ חסרות רשיונות \ ניירות. השאלה שלי היא מהו החוק לגבי רכבים, או אופנועים לצורך העניין,בלי ניירות ? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי שייסעו חוקית על הכביש אחרי שיפוץ? או שניתן רק להשתמש בחלקים ו"להלביש" אותם על רכב עם ניירות? כמו כן עצות לגבי מציאת וספות משנות ה שישים\שבעים יתרקבלו בברכה.

תודה רבה

פורסם

בעידן הווספה מהשנים האלו,

הרגל שלך, זאת שאתה הולך איתה, היא המפתח לווספה, את הווספה מתניעים עם קיק,

+ העובדה שמנעולים בשנות ה-70 לא היו דבר כל כך מפותח,

ווספה ללא רישיונות -> ווספה גנובה או אחת שהורדה מהכביש.

ואלה שמקשקשים עליך "דוד שלי קנה ועזב לחו"ל" וכו', דלג הלאה,

הכלי תחבורה הזה יפה רק בתור עציץ וביום מן הימים שבעליו החוקי יגלה שהוא אצלך, הוא יהיה רשאי לקחת אותו בחזרה.

----

פורסם
בעידן הווספה מהשנים האלו,

הרגל שלך, זאת שאתה הולך איתה, היא המפתח לווספה, את הווספה מתניעים עם קיק,

+ העובדה שמנעולים בשנות ה-70 לא היו דבר כל כך מפותח,

ווספה ללא רישיונות -> ווספה גנובה או אחת שהורדה מהכביש.

ואלה שמקשקשים עליך "דוד שלי קנה ועזב לחו"ל" וכו', דלג הלאה,

הכלי תחבורה הזה יפה רק בתור עציץ וביום מן הימים שבעליו החוקי יגלה שהוא אצלך, הוא יהיה רשאי לקחת אותו בחזרה.

יש סיבות אחרות לכך שישנן ווספות ללא רישיונות. לדוגמה, במושבים וקיבוצים רבים משתמשים בקטנועים

לניוד בתוך היישוב. לא טורחים לחדש רישיונות ולא לבטח. הם עוברים מיד ליד תמורת מזומן בלי העברת בעלות. אחרי עשרות שנים כאלה, גם אין מס' רישוי על הקטנוע ואף אחד לא יודע למי הוא שייך. אני מכיר כמה מקרים כאלה.

פורסם
יש סיבות אחרות לכך שישנן ווספות ללא רישיונות. לדוגמה, במושבים וקיבוצים רבים משתמשים בקטנועים

לניוד בתוך היישוב. לא טורחים לחדש רישיונות ולא לבטח. הם עוברים מיד ליד תמורת מזומן בלי העברת בעלות. אחרי עשרות שנים כאלה, גם אין מס' רישוי על הקטנוע ואף אחד לא יודע למי הוא שייך. אני מכיר כמה מקרים כאלה.

אני תקוע עם מקרה כזה : עיזרו לי להציל את הווספה שברשותי

רכשתי במחיר אפסי ווספה VBB שנת 62 מקיבוץ באיזור הדרום. הווספה לא במצב נסיעה ועמדה מספר שנים , במזכירות הקיבוץ לא מצאו את הרשיונות של הווספה ונתנו לי ייפו כח חתום ע"י עורך דין שאני יוכל לגשת למשרד הרישוי ולהסדיר את עיניין הניירת והעברת הבעלות.שמח ומאושר ניגשתי למשרד הרישוי ברחובות ( הווספה כבר אצלי במרכז ) ואז הפקידה שם אומרת לי "אתה בטוח שעורך דין נתן לך את ייפוי הכח הזה"? השבתי לה כן ואז היא אמרה לי : " מספר הרישוי שרשום בייפוי הכח הוא בכלל לא של ווספה וגם לא רשום על שם הקיבוץ " , "יכל להיות שהם טעו במספר הרישוי " אמרתי לה ונסעתי לבית לראות מה המספר שמופיע על הווספה.

מספר הרישוי שצבוע על הכנף הקידמית ומספר הרישוי החדש מאחור ( מחזיר אור צהוב ותקני) זהים למה שכתוב בייפוי הכח בנוסף לזה אני קולט שמאחורי מספר הרישוי החדש האחורי מסתתר מסתתרת הלוחית הישנה וגם עלייה מספר זהה.

ניגשתי שוב לגברת הנחמדה ממשרד הרישוי ברחובות ואמרתי לה שאולי היא טעתה בהקלדת מספר הרישוי במחשב, בבדיקה נוספת שהיא עשתה היא אמרה לי שוב שזה לא מספר הרישוי של הווספה ובגלל אכזבתי הרבה היא אמרה לי שבגלל שהרכב שלו שייך מספר הרשוי הורד מהכביש , למרות שאסור לה היא תגיד לי מה הוא.

הרכב הוא אופנוע מסוג BSA עם סירה שעד שנת 90 היה עם רשוי ובשנת 96 הורד מהכביש וגם שם הבעלים נאמר לי.

ניגשתי לקיבוץ לברר את פשר הקומבינה והם בשלהם טוענים שבמשרד הרשוי טועים.

הווספה ברת שיקום וחבל לי לוותר עלייה העזרה שאני צריך היא:

האם יש למישהו מפה קשרים במשרד הרישוי \ משטרה והוא יכל בעזרת מספר המנוע ומספר השילדה של הווספה לאתר לי את הבעלים שלה?

לאחי נגנב אופנוע ואחרי 3 שנים הודיעו לו שמצאו רק את השילדה זרוקה ביקנעם כך שבעזרת מספר השילדה אפשר למצוא בעלים של רכב.

בבקשה לפנות אלי בפרטי או להשאיר לי טלפון ואני יחזור אליכם.

תודה.Avi66

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

• תוכן חדש...