Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם. זוהי הודעתי הראשונה בפורום אספנות - אז מזל"ט לי, וסליחה אם עברתי על איזשהוא כלל.

במסגרת עבודתי כעו"ס קשישים, נפגשתי השבוע עם אדם שבבעלותו הרכב שבכותרת - יד 1 עם 100K.

הוא אינו יכול יותר להחזיק את הרכב.

האם לרכב כזה יש ערך אספני, או שהוא מיועד למכירה בשוק כרגיל?

(הרכב שמור בצורה יוצאת דופן - מגבות על כל חלק למניעת נזקי שמש וכו'.)

צביקי

פורסם

היי ומזל"ט על ההודעה הראשונה.

לענייננו, התשובה היא לא. לא היה ולא יהיה ערך אספני בגלל כמויות, אקזוטיות ומשיכה.

לעומת זאת עוד תראה עוד 20 שנה אנשים ש"מתים" לכזה רכב כמו שהיה לאבא כשהיו ילדים.

אבל רמת העיקרון אין שום סיכוי שבעולם (גם אם פתאום יגרטו את כל הפיאסטות בעולם וזאת תהיה האחרונה לא יהיה לה ערך אספני).

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

כל נושא האספנות הוא עניין של נוסטלגיה (האוטו הריאשון שלי, האוטו שהיה לאבא וכו) כל רכב כזה הוא פיסת היסטוריה.

לאחרונה נתקלתי בכמה אנשים שחיפשו פיאסטה דור ראשון שהיו מאוד נפוצות וכיום פשוט כמעט ואין למצוא.

סוחרי הברזל כבר גרטו את רובם.

גם את לדור השני, שכיום עוד אפשר למצוא , מצפה גורל דומה.

הפיאסטה לא תיהיה נחשקת כמו קורבט למשל, אבל למי שיש סנטימנטים לדגם הזה היא תיהיה שווה אפילו יותר!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

יש מחיר לכל דבר ויש מחירון לכל דבר,

מי שלא רוצה להכיר בו זו בעיה אחרת.

היו עשרות דיונים בפורום בנושא ''ערך אמיתי'' של רכב אספנות וקלאסי.

מלבד מחירונים בינלאומיים כמו קראוס והלוח האינטרנטי הבינלאומי WWW.NADA.CO.IL

ישנם שמאי רכב שההתמחות שלהם היא רכבים קלאסיים ואספנות,

הבעיה שרובנו חוטאים ומעדיפים את דרך הנסיון והתהייה וללא הערכת מחיר מקצועית,

מכאן נובעת הטעות.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
אשמח אם תשלח לי בפרטי את הטלפון של הקשיש הנחמד. אני מעוניין ברכב.

בביקור הבית הבא - אברר באם הוא מוכן.

או בתחילת שבוע הבא.

צביקי

פורסם
אל תתקרב לפיאסטה.

לרכב הזה לא יהיה ערך גם עוד 20 שנה.

תתרחק כמו מאש, רכב גרוע!

שלום רב!

בתור אחד שמכיר היטב את עידן ב.מ, שהוא בעצמו נוהג בפיאסטה זהה שנת 89 נדמה לי.תגובץו נכתבה כתגובה

אירונית, הוא אוהב את הרכב, ומשקיע את זמנו הפני ואת מרצו ברכב.

והוא עצמו כנראה מעוניין ברכב.

בכל מיקרה צביקי אני ממליץ שתפנה ותעניין עם הרכב את חברי מועדון פורד ב"קלאסיקר":

http://www.classicar.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=5652

עידן בעצמו פתח בשרשור שבו הוא מבקש יעוץ בששר שיפוץ המנוע שלו, או שדרוג למנוע גדול יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אל תתקרב לפיאסטה.

לרכב הזה לא יהיה ערך גם עוד 20 שנה.

תתרחק כמו מאש, רכב גרוע!

התמונות להמחשה בלבד.

הן ממחישות שהפיאסטה מגיעה גם לאילת וגם לצפון דרך יוקנעם :-D

ערך אספני כלכלי- אין, לא היה וכנראה שגם לא יהיה לפיאסטה. ערך אספני סנטימנטלי- זה כבר תלוי בך ובאוטו.

אני הייתי קונה את הרכב, בגלל שהוא במצב נדיר לפי דבריך, נותן לו צ'אנס, וכמו ידידינו עידן- נכנס לעולם האספנות בצורה יותר פשוטה.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
עידן בעצמו פתח בשרשור שבו הוא מבקש יעוץ בששר שיפוץ המנוע שלו, או שדרוג למנוע גדול יותר.

בברכה

לו יהי, לו יהי, אנא לו יהי, כל שנCVH לו יהי...

אז ככה, בנימה קצת יותר רצינית:

אם אתה רוצה להכנס לעולם האספנות אבל לחכות כמה שנים ולהשתפשף - הפיאסטה היא אחד הפתרונות היותר כיפים ויעלים שיש.

הרכב עצמו פשוט לטיפול ולתחזוקה, וגם אם אין לך ידע חזק בכל מה שקשור למכונאות, פשוט שב ותסתכל על המנוע פעם פעמים שלוש... בפעם הרביעית כבר תדע לעשות ראש מנוע 8)

מבחינת חלקי חילוף אין כל בעיה, ובמקרה הכי הכי גרוע תגלה שמקום אגזוז חדש אתה יכול לקנות רכב שלם לחלקים (למרות שמאז האולימפיאדה בביג'יין זה נהיה קצת יותר קשה...), הבעיה שלך תהיה דווקא באיזור החלקים הקוסמטים (חלקי האינטרייה), תגלה שמצחיית דשבורד לא סדוקה זה פלא העולם השמיני, דיפונים לא קרועים וכל מיני מפסקים (הפלסטיק המחורבן עשוי מתערובת של פלסטיק+ניילון...:shock:)

אני אומר משהו שכבר אמרתי לאחדים אתמול במפגש סובארו - הפיאסטה דור ראשון כבר זוכה לעדנה, הפיאסטה דור שני מתחילה לקבל אותה טיפין טיפין, היא תהיה החיפושית ה"מודרנית" בשנים הבאות, אז כדאי לנצל הזדמנות. וכמה שאני שונא את המתחסדים ש"לא יכולים לראות יותר מאזדה 3 או יונדאי גטס" כאילו כל רכב תוצרת המזרח גורם להם לחלחלה, הפיאסטות, ביחד עם פליטות שנות ה80 (שלפי דעתי היו העשור האחרון שבהם תעשיית הרכב יצרה רכבים "אמיתים"!) יראו שונות בנוף של שדות הלבן-שמפניה-תכלת עם הדלקן, השטיפומט, ומדבקות ה-"איך אני נוהג? 1800-יש לי דלקן תקנא!"

עוד דבר שאני מציע זה ללכת דווקא על הדגמים הטיפה יותר "מאובזרים" (לוח שעונים, דשבורד, דיפונים גדולים יותר וכמובן גיר 5 הילוכים לשיוט יותר נוח...) דגמי הCL או הS הספורטיבי שבא עם מוט מייצב, צמיגים רחבים, שעון טורים והרבה כיף בסיבובים :twisted:

תנסה גם לקנות רכב עם מזגן - זה הפינוק של הפיאסטה, שהיא יכלה לבוא עם מזגן שמקרר דווקא לא רע בכלל.

הפיאסטה שלי נמצאת אצלי באוקטובר הזה כבר 3 שנים, ביינתים, למעט כמה תקריות חורף-שלוליות-מפלג-פלאג-באסה! הרכב לא אכזב אותי, הוא נסע לאילת עם המון מצב רוח, וחזר את העליות שיש לנו עם 2 נוסעים נוספים לא שלא נלקחו בחשבון, עשינו את כל הדרך בחזרה משם כאשר אני מסתכל על כל מיני רכבים "קצת" יותר חדשים נתקעים בצד הדרך - בבלוק הברזל של הפיאסטה זה לא יקרה לך, מספיק שתהיה לך 3/4 מכמות המים ותוכל לחזור לת"א כמו גדול, נסענו לצימרים הכי רחוקים ברמת הגולן, עלה מספר פעמים לעיר הקודש, ועבר נסיעות סיבולת ל"עיר עם עתיד" (חיפה) שהייתי קורסיסט בטכני - נסיעה על 130 כמעט חצי מהדרך לאורך כביש החוף. זה נשמע כלום אבל חכה שתראה את מחוג הסל"ד (של פיאסטה S) על 4K...:shock:

המנוע שלה יספוג כ"כ הרבה התעללות, יאכל קילו שמן לכל ליטר דלק שתשתה אבל עדיין יקח אותך עם המון סטייל תפרני וחיוכים ברמזור ממי שהחזיק רכב כזה ועכשיו יושב מאחורי הגה של אסייתית אמינה.

cvhin.jpg

תמונה 063.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• אחראי פורום
פורסם

עידן, מי השחית שעון טורים של סוד והדביק אותה בפיאסטה?

תן לי שם וכתובת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
שלום לכם. זוהי הודעתי הראשונה בפורום אספנות - אז מזל"ט לי, וסליחה אם עברתי על איזשהוא כלל.

במסגרת עבודתי כעו"ס קשישים, נפגשתי השבוע עם אדם שבבעלותו הרכב שבכותרת - יד 1 עם 100K.

הוא אינו יכול יותר להחזיק את הרכב.

האם לרכב כזה יש ערך אספני, או שהוא מיועד למכירה בשוק כרגיל?

(הרכב שמור בצורה יוצאת דופן - מגבות על כל חלק למניעת נזקי שמש וכו'.)

צביקי

שאל את עצמך 6 שאלות בבחירת רכב אספנות - אם יש לו ערך אספני:

1). האם הרכב היה יקר ביום יצורו? (ודאי שישאר כך גם היום).

2). האם לרכב יש מורשת או היסטוריה מיוחדת? (חלוץ בתחום מסויים, השתתף בסרטים, פרץ דרך בתחום טכנולוגי)

3). האם יוצרו ממנו יחידות מועטות יחסית? (עד 30.000)

4). האם נותרו ממנו יחידות מועטות בעולם? (כמה אלפים)

5). האם הוא בן 50 שנה ומעלה?

6). האם הרכב יוצר בסדנה מיוחדת אן תחת ידו של מעצב בעל שם עולמי?

אם ענית בשלילה על כל ששת השאלות קרוב לוודאי שאין לרכב ערך אספני,

אלא סנטימנטלי בלבד.

שבוע טוב

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תוכן חדש...