Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום!

כיצד אני יכול לעשות המרה של מידות צמיגים משנת 70 למידות של היום ?

לדוגמה אצלי רשום 15\700 15\700 ברישיון הרכב (ג'יפ מודל 70) ולא קיימים היום צמיגים כאלו

האם ישנה אפשרות להחליף את המידות במשרד הרישוי לצמיגי ג'יפים של היום ואיך זה עובד?

או שפשוט יש טבלה להמרת מידות אבל זה לא יהיה רשום על הצמיג כמו ברישיון.

"היה מקדים בשלום כל אדם, והיה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים". "אל תהיה בז לכל אדם, ואל תהיה מפליג לכל-דבר שאין לך אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום." חז"ל.

פורסם

בכל מכון רישוי תוכל למצוא מידות חליפיות לרכבך.

לרכבך מותר לאשר כל מידה שמתאימה ל-cj.

אם כרוני אינו מטעני המידות הלו יתכנו:

1. 235/75R15

2. 10R15

3. 31/10.5R15

פורסם
בכל מכון רישוי תוכל למצוא מידות חליפיות לרכבך.

לרכבך מותר לאשר כל מידה שמתאימה ל-cj.

אם כרוני אינו מטעני המידות הלו יתכנו:

1. 235/75R15

2. 10R15

3. 31/10.5R15

איך ניתן לירשום אותם ברישיון?

"היה מקדים בשלום כל אדם, והיה זנב לאריות ואל תהיה ראש לשועלים". "אל תהיה בז לכל אדם, ואל תהיה מפליג לכל-דבר שאין לך אדם שאין לו שעה ואין לך דבר שאין לו מקום." חז"ל.

פורסם

השיטה הכי טובה (כמובן אחרי שבדקת שזה אפשרי) היא פשוט לקנות את הצמיגים ולשים על הרכב.

כשתגיע למכון הטסטים במעמד הטסט השנתי, ידאגו "לפסול" אותך - אתה תמלא טופס שעולה 30 שקלים ואח"כ יאשרו את השינוי ברישיון.

ברישיון הבא שתקבל כבר תהייה הרשומה המידה החדשה.

פורסם
השיטה הכי טובה (כמובן אחרי שבדקת שזה אפשרי) היא פשוט לקנות את הצמיגים ולשים על הרכב.

כשתגיע למכון הטסטים במעמד הטסט השנתי, ידאגו "לפסול" אותך - אתה תמלא טופס שעולה 30 שקלים ואח"כ יאשרו את השינוי ברישיון.

ברישיון הבא שתקבל כבר תהייה הרשומה המידה החדשה.

מאיפה אני משיג את הטופס?

ממשרד הרישוי?

או שאולי כדאי למלות אותו ליפני הטסט?

זה רכב שאמור לעלות לכביש כאספנות

והאם אפשר לירשום כמה מידות ברישיון?

ומה קורה כאשר המידות מתאימות לכול הCJ חוקית ולא מופיע אותה מידה ברישיון האם אפשר לקבל דו'ח משוטר?

פורסם

כאשר רכבך נועל צמיגים במידה שלא רשומה ברשיון שוטר שיעצור אותך ייתן לך דו"ח, אם נפלת על סייר בוחן זה ילווה בקנס של 1000 ש"ח ושליחה לביצוע טסט.

במקרה חס וחלילה של תאונה חברת הביטוח יותר מתשמח מלהתנער מתשלום בטוענה שרכבך לא מילא את תנאי הרשיון.

פורסם

היום השוטרים אינם ממהרים לבצע הורדה מהכביש, הם מסתפקים בעיכוב רשיון ל-48 שעות ללא קנס.

את הרישום ניתן לבצע בכל עת באחד ממכוני הרישוי ואין צורך להמתין עד למעמד הטסט.

העלות היא של 22 ש"ח, 30 ש"ח הינה עלות רישום מנוע.

פורסם

שאלה שעלתה לי : האם אפשרי לגשת למכון טסט עם הצמיגים הקיימים על הרכב ואשר רשומים ברשיון ולבצע המרה למידה שמאושרת אך הצמיגים במידה הזו אינם מורכבים על הרכב פיזית .

I LOVE MY ALFA ROMEO

פורסם

האם המידה החדשה נרשמת פיזית ברשיון? האם אני צריך לראות אחר כך מספרים חדשים שרשומים בעט עם חותמת או משהו כזה?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אני החלפתי צמיגים בג'יפ מהמידה המקורית 600X16 למידה שהיתה בשימוש צהל 700X16 וכשקיבלתי את חידוש הרשיון, המידה החדשה כבר היתה מודפסת ברשיון הרכב.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

זאת אומרת שאני יכול לינסוע שנה שלמה

עם הצמיגים הישנים כי אני לא מצרף את הטופס של העברה עד השנה הבאה

שהרישיון ישונה ע"י משרד הרישוי ואז יש לי שנה להחליף צמיגים וגם נוסע ללא דו'ח

משוטר בשום מצב. נכון? ולא חשוב באיזה צמיג אני נוסע.כי אם אני יחליף צמיג אני

יציג את הטופס ואם אני לא יחליף אני לא יציג את הטופס אבל יש בעיה כי צריך לעבור טסט 2 בשנה

זאת אומרת שאפשר "לשחק" חצי שנה. נכון?

פורסם

שים לב ,אתה יכול לשים רק צמיגים שרשומים בספר כמתאימים לרכב שברשותך!!!

המרה של מידה ממידה ישנה למידה חדשה תתבצע במכון הטסטים , הגדלה של מידת הצמיג תעשה במסלול אחד במשרד הרישוי בחולון, וגם שם אסור שהצמיג יבלוט מחוץ לכנף והם לא מאשרים הגדלה של קוטר הצמיג רק רוחב (זה נכון לגבי חיפושית לא יודע אם זה נכון גם לגבי ג'יפ).

פורסם

ידידי,

אני מניח שלא קראת את כל התגובות או שלא הבנת. כפי שכתב מת"ח, אתה חייב להופיע עם הצמיגים ה"חדשים" בשביל לבצע את השינוי ברשיון. אם שווה לך כל פעם שאתה רוצה לנסוע על צמיגים שונים (החדשים או הישנים בלבד), להחליף את הצמיגים ולאזן מחדש, שיבושם לך. אם יש לך ג'נטים זהים, נוספים, אז אתה צריך רק להחליף גלגלים בכל פעם....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

• תוכן חדש...