לא נראה לי DM. הקבינה באמצע.
סביר שהתחיל את חייו אצל האמריקאים שבנו את הבסיסים בנגב.
תמונה של RD600 מחו"ל.. מצא את ההבדלים.
מה ראשי תיבות של RD?
DM זה דמפר-מיקסר
http://www.classytrucks.org/Mack/Mack1989.RD600gk.jpg
זאב- אתה חוזר לתחום? :roll::wink::twisted:
חס וחלילה חס וחלילה חלילה וחס, סתם נוסטלגיה וקצת געגועים אבל בפינטוז בלבד חחחחח, ממש ממש אין לי חשק לחרה הזה ,אני כבר רחוק רחוק מזה קדימה,
מועדון סאאב
23/06/12, 9:04
לא נראה לי DM. הקבינה באמצע.
סביר שהתחיל את חייו אצל האמריקאים שבנו את הבסיסים בנגב.
תמונה של RD600 מחו"ל.. מצא את ההבדלים.
מה ראשי תיבות של RD?
DM זה דמפר-מיקסר
שתי התמונות ביחד.
ניתן לראות ששתי הקבינות באמצע ולא בצד - לכן לא DM.
ההבדל המהותי בין השניים הוא מודות גלגלים - קוטר גדול יותר במשאית שבארץ, מה שגרר התקנה "נמוכה" יותר של הפנסים הראשיים.
שתי התמונות ביחד.
ניתן לראות ששתי הקבינות באמצע ולא בצד - לכן לא DM.
תודה אורן, אכן הפנסים נמוכים יותר במאק הישראלי עם מיכלית המים, בכלל - נראה כמו גורר תומך שעבר הסבה..
סביר להניח שיובא תחת תקינה ישראלית וזו לא משאית אמריקאית פליטת הבסיסים בנגב.
אאל"ט במאק MH הותקנו פנסי החזית בפגוש מאותה סיבה. מישהו יודע אם היה יבוא סדיר רציף של RD600?
שבוע טוב :)
גיא א.
לפי מה שלמדתי על Pirsch, (וזאת רק אחרי שהכרתי את המותג בעקבות משאית ספציפית זאת) עיקר החדשנות שלהם היה אכן בתחום ציוד הכיבוי, ולא בתחום האוטומטיבי. תקופה מסוימת הם סיפקו כבאיות על שלדות "זרות" - סטרלינג, דיאמונד-T, אינטרנשיונל, ושנים רבות הם השתמשו בתאי נהג של GMC.
ועכשיו לתמונות הבאות - משאית Walter (פה כנראה לא טעיתי....). לא הצלחתי לזהות דגם מדויק. המבנה הכללי שלהם (אף בולט הרחק מעבר לסרן הקדמי) נשמר למשך עשרות שנים. לפי תוית ה"פטנט" שעל הדיפרנציאל (מישהו יודע מה הפטנט?) המשאית כנראה משנות ה-40.
עודד שלום,
התייחסות באיחור מה (מילואים..) אבל עדיין התייחסות...
לגבי ה- WALTER בדומה ל- PIRSCH , מדובר באחת מן החברות הקטנות שנוסדו בתחילת המאה שעברה.
צודק גיא כי רק אלו שהיו ייחודיות ותותחיות שרדו , רובן התרסקו במהלך שנות ה-20.
ייחודה של החברה הנ"ל היה ברכבי 4X4 גדולים , ובחלק מהזמן אפילו ייצרו מנועים.
בין הרכבים המיוחדים ניתן למצוא מפלסות שלג , כלים גדולים לעבודה במחצבות וסוגים שונים של גוררים.
החברה בסופו של דבר נקנתה ע"י קבוצה גדולה יותר בשם KOVATCH וקיימת למעשה עד היום.
לגבי התמונה:
עד לאמצע שנות ה-50 למשאיות היו כנפיים מעוגלות , ומכאן אני מסיק שהמשאית הנה מאמצע שנות ה- 50 אולי תחילת ה- 60.
מצ"ב קישור דרך ה- ATHS (מומלץ ביותר) ותמונות של ההבדל בין שני המודלים.
יום טוב,
שי
http://forums.aths.org/151923/Walter-Truck?PageIndex=1 (http://forums.aths.org/151923/Walter-Truck?PageIndex=1)
ATHS זה המועדון ה-5 של המשאיות בארצות הברית.
הלינק הבא הוא ל"אבטומוביל" שלהם.
מה אני יגיד לכם, כל גליון (http://www.aths.org/wheels-of-time/show-time-archives) זה לחרבן קוביות ולהשפיך ניטים שעה!
שמתם לב שהשירשור הזה מתקרב למיליון צפיות?
מעניין אם המונה יתאפס או ימשיך למיליון! - רן
[quote=shay_d1;3449737
לגבי ה- WALTER בדומה ל- PIRSCH , מדובר באחת מן החברות הקטנות שנוסדו בתחילת המאה שעברה.
צודק גיא כי רק אלו שהיו ייחודיות ותותחיות שרדו , רובן התרסקו במהלך שנות ה-20.
שי
/quote]
שי מחזק נקודה חשובה: גם כיום יצרן שלא מיוחד, נמחק או נמכר.
כמה מיזוגים ב 10-20 שנה אחרונות:
פאקאר-דאף-ליילנד.
וולבו-רנו-מאק
הסיפור שלא נגמר ולא ברור מתי יגמר: פולקסואגן-מ.א.ן.- סקניה
יש הרבה יתרונות לחברה גדולה וממוזגת, ועל הדרך מכניס פחות תחרות לשוק בגלל צמצום מותגים.
הצרכן לא בהכרח רואה יתרון, ככל שהחברה גדולה יותר כך עולה רמת הקיבעון וקשה מאד להכניס טכנולוגיה חדשה וליישם פריצות דרך. התשלום על הקיבעון המחשבתי מגיע ישירות לנהג או חברת ההובלה שמשלמת המון על דלק ו/או קנסות זיהום אוויר.
מה שכן, עם גדול הקיבעון והכוח של הגדולים שנותרו, גדלה הכדאיות של חברה קטנה להכניס רגל לשוק...
מה שכן, עם גדול הקיבעון והכוח של הגדולים שנותרו, גדלה הכדאיות של חברה קטנה להכניס רגל לשוק...
... וזה מה שאנחנו עושים. רק שיש חסמים הדרך, כמו כל דבר חדש - המוצר הטוב ביותר יתקל בהנתגדות רק כי הוא חדש ומאיים על הדרעק הקיים.
אומנם לא אספנות אך הדגם הזה של ההנעה הכפולה די נדיר
היום ליד דימונה .. אין לי מושג איזה דגם זה אבל הוא מהיר מאוד
OSHKOSH MTVR
נפוץ בחילות מיוחדים של ארה"ב,מה הוא עושה בארץ ??!! היה עליו מספרי רישוי כלשהם ??
די נראה רכב של מתקן מיוחד כלשהו אמריקאי... כלומר- לא שייך לצה"ל...
היום בבאר שבע
הפרייטליינר הזה היה מועמד אפשרי להיות שלי- אך רצו עבורו סכום שלא ממש תואם את המצב, ובמיחד לא את מה שיכלתי ורציתי לשלם עבורו- וטוב מאד שככה כי אחרת הייתי מפספס בגללו את שלי! בסכום הזה עוד ימשיך לעמוד הרבה זמן לדעתי...:roll::cry: עצוב לי שמשאיות האמריקאיות הכי יפות שהיו בארץ (לטעמי כמובן)- הולכות ונעלמות להן כי אין להן כבר שום ערך...
לגבי המשאית הצבאית - ללא מספר רישוי , היו בפנים חילים זרים , מה שהדהים אותי זה התאוצה שלי
אני עם האקסנט שלי לא הדבקתי אותה ..פשוט מדהים ..
חלגבי הפרייטליינר - אכן משאית יפיפיה ועם נוכחות מדהימה .. חבל שתגרט לברזל בסוף ..
אתמול בצומת כנות..
שנת 81 , 4x4 עם מתקן קידוח כל שהוא..
היום בעליות לירושלים..
הופתעתי שהמאנים הצבאיות עוד נוסעות .. ועוד מובילות טנקים !
מצטער על האיכות
בירושלים .. פרייטלינר שראתה ימים טובים יותר..
למה, למה הייתי חייב עכשיו להתקל בזה למה?!? -היה אחד כזה במצב יותר טוב בחיפה במגרש הברזל- ולא הצלחתי להציל אותו!!!:cry: :cry: :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=pZewMFRXKxQ&feature=related
gabyglazer
04/07/12, 15:08
אני לא איש של משאיות (למרות שעובד עם 15 כאלה) וגם לא איש של סטטיסטיקה, אבל לא יכול להתעלם מהעובדה שהשישרשור הזה נצפה יותר ממיליון פעם !!! :shock::shock::shock:
הערה: בתמונות היפות רואים נגמ"ש כבד, לא טנק. משקלו בערך 40-60 טון..
שאלה - האם גם אצל קבלן אזרחי ה-MAN היה שורד כמו מאק DM שעדיין מסתובב בכבישים?? התשובה בגוף השאלה..
היום בעליות לירושלים..
מצטער על האיכות
לא נראה לי שהמאן הזאת עוד מובילה :cry:
אחרי כמה קילומטרים ממקום צילום התמונה (ליד שורש) התחיל לצאת מיסוך עשן כבד מאגזוז והמאן נעצרה בשוליים.
נראה כאילו הלך מנוע.....
מעניין אם ישפצו אותה.
שמתם לב שהשירשור הזה מתקרב למיליון צפיות?
מעניין אם המונה יתאפס או ימשיך למיליון! - רן
סתם ממשיך..... :lol:
וואי וואי כמה הספקתי היום ..
ברחבת משרד הרישוי בחולון .. עדין עם המספר הצבאי
עדן אלימלך
04/07/12, 22:08
ארז הבלייזר הזה בשבילך משאית הא חח
מכיר את הג'יפ והוא גם למכירה עכשיו ביד 2
זה גיר רגיל???
וואי וואי כמה הספקתי היום ..
ברחבת משרד הרישוי בחולון .. עדין עם המספר הצבאי
DM600, אולי פליטי חיל האוויר, איך מעלים על הכביש?? אם זה ליד משרד הרישוי אז אולי לתת למשאית דחיפה קטנה לכיוון עמדה מס' 1 :-) ושם כבר יחתמו על מה שצריך.. למה לא? הבעלים הקודם טיפל בזמן, החליף מה שצריך. :-P
CUCV M1009
05/07/12, 18:07
זה גיר רגיל???
לפי מה שזכור לי אוטומט 5.7L
עכשיו הכל מסתדר לי: לבן אדם הזה היה לפני כמה שנים סופרליינר יפה, הוא בסוף מכר אותו למישהו מהצפון (והאוטו עובד עד היום עם הלובי ונראה מצויין!), כנראה שלא הייתה לו עבודה- ועכשיו הוא קנה את האוטו הזה שעמד כמה שנים באשדוד- כנראה שיש לו עבודה מזדמנת עכשיו...8)
Kenworth Man
07/07/12, 18:07
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=294855&d=1341423929
שאלה למה הקאבינה שלה לא ממורכזת??? למה היא בהטיה?
ולא תגיד זה רק החלטה של איזה קצין חימוש בצה"ל - גם בNYPD זה ככה:
http://farm3.staticflickr.com/2754/4106570149_12c95d3244_o.jpg
http://farm3.staticflickr.com/2053/3560384952_e8d79e55e1_o.jpg
מהי טעמא???
[/quote]
שאלה למה הקאבינה שלה לא ממורכזת??? למה היא בהטיה?
מהי טעמא???[/quote]
אתה צודק, תא הנהג בדגמי מאק DM אינו סימטרי במרכז השילדה, הסיבה פשוטה - תא המנוע ארוך יותר, גם כדי לתת מקום למנוע גדול יותר מדגמי מאק בעלי אף קצר יותר כמו R600 שמוכר מאוד בארץ וגם כי אף ארוך פגע בשדה הראיה של הנהג, לכן, הקבינה הוזזה הצידה כדי ששדה הראיה של הנהג לא ייחסם בגלל אורך תא המנוע והמכסה שמעליו. מול הנהג נמצא החלק המשופע והנמוך של תא המנוע.
אז נכון, יש כאן שיקול הנדסי - שיהיה מקום למנוע גדול יותר וגם שיקול של הנדסת אנוש - שיפור שדה ראיה. עד כאן התאוריה. בפועל המנועים ב DM600 או DM800 לא היו גדולים משמעותית מאשר דגמי מאק האחרים, העיצוב נזנח אחר כך בדגמי הסופרליינר (שגנאדי מת לתפוס אחד כזה..) שהתאפיין בחרטום מרובע עצום שחסם אפשרות לדעת מה קורה במטרים הקרובים לחזית הרכב, בעצם תחילת הנסיעה הסתמכה על נבואה וניחוש. היה שם חתול? בעיה שלו ;-)
הסיבה למגה חרטום בסופרליינר היה רדיאטור עצום בחזית שהוא בתורו תוצר של מנוע גדול יותר- מאק E9 או קמינס N14 שחייב תוספת שטח קירור.
רק לציין לסיום- גם כיום תכנון מערכות הקירור במשאיות נמצא בעידן הניאנדרטלי, את כל הרדיאטורים צריך לפזר לאורך השילדה במקום בחזית הרכב. יש הרבה מה לשפר ומה לעשות, זה שוק שמרן שקשה לגרום ליצרן להחליף שייבה או קפיץ.
שבוע טוב
גיא א.
בסוף לא קיבלנו הסבר למה הקאכינה בצד?
(ידעתי פעם, אבל אני לא רוצה להגיד...)
http://www.youtube.com/watch?v=pT_nnBdLmEw&feature=player_detailpage
ראיתם את הסרט בערוץ ההיסטוריה, על קו הייצור של המאק "טיטאן"?
שם למדתי למה הבולדוג שעל מכסה המנוע פגם כסוף ופעם מוזהב. מי יודע?
בסוף לא קיבלנו הסבר למה הקאכינה בצד?
(ידעתי פעם, אבל אני לא רוצה להגיד...)
דב, כתבתי שהקבינה בצד, כדי לשפר שדה ראיה, אם יש עוד דעות, שתף אותנו בבקשה.. :)
לחברי הפורום ראיתי מודעה מעניינת מכירת עיזבון כלי רכב בחדרה במודעות סוף השבוע
בינהם : של משהו שנפטר בחדרה
משאית מודל 1965 (טטרה?) רוסית 6*6 עם מיכל זפת
משאית פורד 1974
טרקטורים ישנים
דודג דארט 1974
מה זאת אומרת?!?! אתה בטוח שזו מודעה עדכנית- כי ממה שאני יודע הכל נמכר מזמן! אני השתתפתי במכרז על הטאטרה ולא זכיתי... :-( וזה היה משהו כמו לפני שנה לדעתי!
דב, כתבתי שהקבינה בצד, כדי לשפר שדה ראיה, אם יש עוד דעות, שתף אותנו בבקשה.. :)
א. מאיך שכתבת, זה נראה כאילו אתה חושב שיש עוד סיבה/ות
ב. בכל זאת מאק הם לא היצרנים היחידים שנדרשו לרדיאטורים גדולים, אבל רק הם (אם אני לא טועה) הצחעו משאיות כאלה מיצור סדרתי... - ולא כולן עם רדיאטור גדול.
ואני לא זוכר אם אכן יש עוד סיבות...
עומדת ומרקיבה בשכונה שבכרמל - לא יודע אם כבר העלו כאן כי אין מצב לעבור על 300-ומשהו הודעות. זיהוי בבקשה.
זוהי משאית D-400 מתחילת שנות הששים, צבאית לשעבר, עם קבינה ישראלית ודלתות של "ויליס".
ראה את כל הסיפור באתר המרתק של יוחאי שנער - http://israelmotorindustry.org/dodge-d400-israel-1960/
מה זאת אומרת?!?! אתה בטוח שזו מודעה עדכנית- כי ממה שאני יודע הכל נמכר מזמן! אני השתתפתי במכרז על הטאטרה ולא זכיתי... :-( וזה היה משהו כמו לפני שנה לדעתי!
מודעה חדשה מהשבת האחרונה
לדעתי עדיין יש כמה פריטים בחצר של עמוס.
אנסה לעבור שם היום.
ישי
א. מאיך שכתבת, זה נראה כאילו אתה חושב שיש עוד סיבה/ות
.
א. יכול להיות שתא המנוע הארוך ב DM נועד לאכלס מנוע גדול יותר, ותוך כדי זה לשחק עם מיקום הסרן הקדמי, לא יודע זאת ורק השערה.
זוהי משאית D-400 מתחילת שנות הששים, צבאית לשעבר, עם קבינה ישראלית ודלתות של "ויליס".
ראה את כל הסיפור באתר המרתק של יוחאי שנער - http://israelmotorindustry.org/dodge-d400-israel-1960/
תודה! אכן סיפור מעניין עם תובנה על התנהלות "מקצועית".
לדעתי עדיין יש כמה פריטים בחצר של עמוס.
אנסה לעבור שם היום.
ישי
אכן כן! :shock: משהו הזוי לגמרי- לי בזמנו נאמר בפרוש שהמכרז נגמר והכל נמכר, אפילו אמרו לי את המחיר שבו הטאטרה נמכרה (הרבה מעבר ליכולת שלי!:-( )- ועכשיו התקשרתי ואמרו לי שיש מכרז!!! WTF?!?:shock: אז מי שאוהב טרקטורים הישנים- יש שם כמה, אומנם במצב לא מזהיר- אבל...:roll:
אכן כן! :shock: משהו הזוי לגמרי- לי בזמנו נאמר בפרוש שהמכרז נגמר והכל נמכר, אפילו אמרו לי את המחיר שבו הטאטרה נמכרה (הרבה מעבר ליכולת שלי!:-( )- ועכשיו התקשרתי ואמרו לי שיש מכרז!!! WTF?!?:shock: אז מי שאוהב טרקטורים הישנים- יש שם כמה, אומנם במצב לא מזהיר- אבל...:roll:
היה נחמד אם מישהו היה יכול להביא תמונות משם...
עברתי ליד החצר של עמוס ז"ל
אכן ראיתי מיכלית שחורה (זפת) , לא זיהיתי מרחוק אם זו טטרה אבל כמה אפשרויות כבר יש ?
עופר העלה את פרטי המכרז כאן
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3470651&postcount=691
לא חושב שכל הכלים האילו עומדים באותה חצר אבל יש למשפחה עוד חצר עם טרקטורים מאוד ישנים.
האם מישהוא יודע מה עלה בגורל הפייסר ?
בהצלחה
עוד שאנחנו כאן מתפעלים ממשאיות אנחנו שוכחים טיפה הרבה היבטים בטיחותיים.
לדוגמא:המשאית הזאת נסעה לה עם המיכל הזה כשהוא עמוס כעשרה קוב של מים ושהוא לא יושב כהלכה ומאובטח.
איפה דוב קרדו שהוא קצין בטיחות במקצועו? לחוות דעת.
התמונה קצת מטושטשת ועימכם הסליחה
עוד שאנחנו כאן מתפעלים ממשאיות אנחנו שוכחים טיפה הרבה היבטים בטיחותיים.
לדוגמא:המשאית הזאת נסעה לה עם המיכל הזה כשהוא עמוס כעשרה קוב של מים ושהוא לא יושב כהלכה ומאובטח.
איפה דוב קרדו שהוא קצין בטיחות במקצועו? לחוות דעת.
התמונה קצת מטושטשת ועימכם הסליחה
ליאור, פעם הבאה תצלם בבקשה ברזולוציה גבוהה יותר, אפשר לכוון את המצלמה מראש. רצוי גם שהתמונה תראה את מספר הרישוי וכולם ירוויחו.
הבעיה ברכב כבד שהנהג לא מסכן את רק את עצמו אלא בעיקר את שאר החבר'ה בכביש.
מיכל חייב להיות מאובטח, גם ככה הנוזל רץ בפנים, בעיקר בקומבינות כקושרים מיכל חקלאי בלי מחיצות פנימיות ויאללה- סע.
יש הבדל בין מיכלית מים שנוסעת לאט בשטח, למשאית עמוסה מים בכביש.
טוב .. היום נסעתי 1200 ק"מ ויש מלאאא תמונות ..
היות ואני מת מעיפות להלן מספר תמונות .. המשך יבוא ..
עברתי ליד החצר של עמוס ז"ל
אכן ראיתי מיכלית שחורה (זפת) , לא זיהיתי מרחוק אם זו טטרה אבל כמה אפשרויות כבר יש ?
עופר העלה את פרטי המכרז כאן
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3470651&postcount=691
לא חושב שכל הכלים האילו עומדים באותה חצר אבל יש למשפחה עוד חצר עם טרקטורים מאוד ישנים.
האם מישהוא יודע מה עלה בגורל הפייסר ?
בהצלחה
פעם היו לי התמונות שצילמתי משם- מחר אנסה לחפש בעבודה... משהו מוזר- נראה כאילו המכרז הקודם התבטל לגמרי! אם ככה- גם הפייסר שם... למה ישי- אתה רוצה אותו- מאמין שאפשר לקחת בזול, אבל יש עליו הרבה עבודה! אם-כי לא אבוד, אפילו חשבתי- אבל זה בדיוק מה שחסר לי עכשיו...:oops: כואב לי הלב על הטאטרה- בסוף הרי תלך לאיזה ברזלן או קבלן שישחוט אותה.... :cry: וכן- כל הכלים שבמכרז שם- חוץ מהאאודי A6 שלא שם אלא כמה דקות משם... אגב הטאטרה ממש לא שנת 65- אלא יותר בכיוון של סוף ה-70'- תחילת ה-80'!
ליאור, פעם הבאה תצלם בבקשה ברזולוציה גבוהה יותר, אפשר לכוון את המצלמה מראש. רצוי גם שהתמונה תראה את מספר הרישוי וכולם ירוויחו.
הבעיה ברכב כבד שהנהג לא מסכן את רק את עצמו אלא בעיקר את שאר החבר'ה בכביש.
מיכל חייב להיות מאובטח, גם ככה הנוזל רץ בפנים, בעיקר בקומבינות כקושרים מיכל חקלאי בלי מחיצות פנימיות ויאללה- סע.
יש הבדל בין מיכלית מים שנוסעת לאט בשטח, למשאית עמוסה מים בכביש.
גיא
מחילה מראש על איכות התמונה,מכשיר האייפוד שאני נושא עימי פשוט שבק חיים.חבר צילם לי עם האייפון שלו ולא בצורה מקצועית.
קבלתי מכשיר חדש ממישהו שחזר מחו״ל ואין לי זמן כרגע לטפל בו קרי ״לפרוץ אותו״.שאני אומר קבלתי אני מתכוון לרכשתי.
אגב מיכל המים הזה היה אמור להיות רתום לרמסע,אני מכיר אותו,לפני עשר שנים המיכל הזה גרם להתהפכות משאית רמסע שהעמיסה אותו והוא היה מלא מים,לא אוסיף עוד כי אני מכיר את הנהג והרמסע יצאה לגמלאות ולפירוק עקב הגיל המתקדם שלה.את מספר המשאית שבצילום אני מנוע מלמסור,המיכל הוא בבעלות המועצה האזורית שבשטחה אני מתגורר הנהג הוא קבלן פרטי וצילום כזה גם הועבר במייל לנוגעים בדבר.
בדרך לקופת החולים במיתר נתקלתי ב:
1- בסקניה הזאת,קצת ארוכה במיוחד,חונה לעיתים קרובות במחסום עומרים בואכה דרום הר חברון,
2-ה"מקדחת" כלונסאות במיתר דגם קנוורט,הבניה שם צוברת תאוצה.
ארז, אחלה תמונות:) תמשיך..
משמאל לימין,
* דודג' D500 ייתכן 4X4, תראו את הפנסים בפגוש במקום בחזית כרגיל, בעבר שמשו גם כנושאות מכונות קידוח. אולי מישהו ידוע איך 4X4 האלו הגיעו לשוק? מי ייצר ומי עשה הסבה ל-4X4? נכון לצבא היה D200 4X4 אבל זה בכלל לא אותו הדבר..
* ליילנד עם אף מרובע, :? איפה דב והחבר'ה שיגידו בדיוק מה דגם, צ'יפטיין? משהו אחר?.. מה השנתון ואם היה גיר וילסון או גיר ידני.
* קנוורט K100?
* מרצדס 1924 או דומה, לפי מספר הרישוי שנת 83 או '84. נראית די פלסטינאית למרות המספר הצהוב.
יום טוב
גיא
מחילה מראש על איכות התמונה
ליאור, קודם כל תודה על התמונה, ברור לי שלא אתה צילמת בגלל האיכות הנמוכה, הצעתי מראש לתכנת את המצלמה למצב שייתן צילום מהיר וחד בזמן נסיעה. יותר חשוב שהעברת את המסר הלאה וגם את התמונה. טוב לשמור על סולידריות בעבודה, לא ללכלך סתם על נהג שזרק סיגריה. אבל- בטיחות מעל הכל.
הרמסע נגרטה - אולי בגלל החבטה בזמן התהפכות, זאת מכה רצינית שבקלות מכופפת את מסילות ההרמה ואת הבוכנות, לא שווה ואי אפשר ליישר, בקיצר - לברזל.
העמסת מיכל מים חקלאי על רמסע זו משימה שדורשת מחשבה/חוצפה/אומץ/טפשות, מרכז הגובה של המים במיכל מעל שני מטר, המים רצים במיכל ויהפכו את הרכב בלי לשאול שאלות. מיכל לא מקובע יכול ליפול ולקטול מי שמסביב.
לפני יותר מ- 30 שנה לא קשרו מכולות בצורה חוקית, או יותר נכון לא עבדו מסודר עם טוויסט לוקים. ב-1978 אם אני לא טועה נפלה מכולה ממשאית והרגה 4 חברי הנהלה של קיבוץ מצר. העולם התקדם, אבל לא לגמרי.
לכן חשוב שמי שרואה מפגעים יעביר את המסר הלאה..כן, לתעד, לצלם, רק ככה. הולך לצאת חוק שיחייב כל ציי רכב גם פרטיים של חב' היי טק להדביק מדבקה עם מספר טלפון לדיווח עברות תנועה. וזה עוד כלי רכב פרטי. במשאיות פוטנציאל הנזק גדול בכמה מכפלות.
להלן תמונה שעלתה כאן בעבר בנוגע לדודג 4x4
ronis11111
10/07/12, 18:55
המרצדס 1513 בעברה של חב חשמל עם מנוף וארגז של חב שלדות פה ללא המנוף ,הK100 של אמנון חורש מאילת בעבר היתה של מחלבות יוטבתה עם תיבת הילוכים אוטו ,הלילנד ביבר הדגם הזה יוצר החל מ68 ועד 72 הגיר במקרה הזה של משאית הייבר היה מסוג קלידסטון ולא וילסון שלא התאים לעבודות תשתית
ארז, אחלה תמונות:) תמשיך..
משמאל לימין,
* דודג' D500 ייתכן 4X4, תראו את הפנסים בפגוש במקום בחזית כרגיל, בעבר שמשו גם כנושאות מכונות קידוח. אולי מישהו ידוע איך 4X4 האלו הגיעו לשוק? מי ייצר ומי עשה הסבה ל-4X4? נכון לצבא היה D200 4X4 אבל זה בכלל לא אותו הדבר..
בתמונה אחת מהשתיים -
דודג' פאואר ואגון W500. תשעים יחידות כאלו הורכבו בתעשיות רכב בין 1967 ו- 1972, ונמכרו לשוק האזרחי.
דודג' פאואר ואגון W600. צה"ל רכש 372 יחידות כאלו (שיוצרו בין 72 ל- 74, אף הן בתע"ר).
ההימור שלי הוא על ה- W500 האזרחי. עם מס' רישוי או מס' שלדה, ניתן לתת זיהוי מלא.
עוד משהו: המינוח "פאואר ואגון" והקידומת W אפיינו באותה עת כל דודג' 4x4 (ולא רק "קומאנד קאר"). כך, הדי-200 לדורותיה, שחלקנו זוכר, היתה בעצם...W200.
בתמונה אחת מהשתיים -
ההימור שלי הוא על ה- W500 האזרחי. עם מס' רישוי או מס' שלדה, ניתן לתת זיהוי מלא.
..W200.
יוחאי ורוני, תודה על הזיהוי :) איזה טוב שיש כמה שיודעים הכל.
שאלה על הדודג' בתמונה השניה עם מכונת קידוח מותקנת.. נראית חדשה בהרבה, עד כמה שחדש הוא דבר אפשרי בדודג', מה הדגם? גילוי נאות- עשיתי טסט על D500 ובכלל לא מתגעגע, אהה כן וגם רישיון על ריאו בצבא. היה הרבה יותר כיף, אם היה אפשר - הייתי מחזיק אחד כזה ככה לטיולים וסתם נסיעות מנהלתיות, הכוונה לריאו עם מזגן, היו כמה כאלון בצריפין בבה"ד לנהיגה.
שאלה על הדודג' בתמונה השניה עם מכונת קידוח מותקנת.. נראית חדשה בהרבה, עד כמה שחדש הוא דבר אפשרי בדודג', מה הדגם?
זה כנראה W600 דגם 1980, והפעם תוצרת ארה"ב. שמונה כאלו בדיוק נעו בישראל, אלא שכולן עלו לכביש במאי-יוני 1983. את מי שימשו עד אז? לא ידוע לי.
זה כנראה W600 דגם 1980, והפעם תוצרת ארה"ב. שמונה כאלו בדיוק נעו בישראל, אלא שכולן עלו לכביש במאי-יוני 1983. את מי שימשו עד אז? לא ידוע לי.
יוחאי תודה, בויקיפדיה כתבו שדודג' W500 יוצר עד 1972, הוחלף ב-W600 שיוצר עד 1977 שהוחלף אז ב- W400.
זה לא מסובך כמו שזה נשמע..
מכאן שאם ה-W600 השחורה וחברותיה 'יוצרו' ב- 1980 אז אלו קומבינות שהתגלגלו איכשהו לכאן, אולי יובאו עם מכונות הקידוח בהשפעת גבעת חלפון. אולי זה W400 מה שלא סביר כל כך..
נצל"ש.
מחפשים שותפים לפיתוח מערכות חסכון בדלק לרכב כבד, נגררים וצמ"ה.
לפנות במייל:
guy.edelist@gmail.com
גורר מרצדס פשוט יפה,ליד מחסום עומרים
עוד צילום של מרצדס אצילית של אחד או חברה בשם "עדי המוביל".
ועוד צילום של שתי משאיות הייבר וולוו פלסטיניות.תפסתי אותן ב"פוקס" זו מול זו אפשר לראות השמאלית ריקה והימנית עמוסה
עוד צילום של מרצדס אצילית של אחד או חברה בשם "עדי המוביל".
ועוד צילום של שתי משאיות הייבר וולוו פלסטיניות.תפסתי אותן ב"פוקס" זו מול זו אפשר לראות השמאלית ריקה והימנית עמוסה
שווה לצלם גם את הנגרר, כמה סרנים יש לו? כמה סרנים מתרוממים? כמה בעלי היגוי?
בשנים האחרונות נכנסו חוקים חדשים ואי אפשר להוביל ציוד כבד על עגלה עם שני סרנים בלבד, יש כמובן חלוקה למשקלים וקבוצות אבל בגדול הבלאגן נגמר ואנחנו מתקרבים לארה"ב ואירופה.
אני מניח שאתה מתכוון לאירופה בלבד, לא ארה"ב. כל הפיתוחים המודרניים שמגולמים כיום בגרורים - מוצאם מאירופה. ארה"ב מאחרת קשות בתחום הבטיחות ובתחומים רבים אחרים. דברים שהיו סטנדרט לפני 10 שנים באירופה, רק כעת הם חובה בארה"ב.
עד לפני כ- 10 שנים, גרור אמריקאי היה בסך הכל עגלה עם גלגלים, כאשר 2-3 שסתומי ממסר פרימיטיבים מפוזרים בה.
שווה לצלם גם את הנגרר, כמה סרנים יש לו? כמה סרנים מתרוממים? כמה בעלי היגוי?
בשנים האחרונות נכנסו חוקים חדשים ואי אפשר להוביל ציוד כבד על עגלה עם שני סרנים בלבד, יש כמובן חלוקה למשקלים וקבוצות אבל בגדול הבלאגן נגמר ואנחנו מתקרבים לארה"ב ואירופה.
אהלן גיא.
במקרה הייתי ליד הנגרר ותנחש מה?......יש לו שלושה סרנים ובעוונותי לא צילמתי אותו.
לגבי אירופה שבקרתי בגוש היורו בנעורי זכור היה לי שישנה שם הגבלת משקל למעט מערבלי בטון ומשאבות בטון.או מספר מועט מאוד של רכבים 6X2.למעט האיזור הסקנדינווי שוודיה ונורבגיה.ארה"ב עדין לא נראה שמדברים שם על הגבלת משקל
שני רכבים של חברת החשמל:דאף,ואינטר.
חיכו אחד לשני בתחנת הדלק סמוך לצומת שוקת והחלו בעבודה סמוך לצומת.
הסקניה הזאת של חברת נאבלי מסתובבת באיזור הדרום.
משאית יפה לדעתי ומושכת את העין
1-מקסר בטון דאף פלסטינית,יש עוד כמה מקסרים הפועלים עם מנוע משלהם.
2-רכב הסעות מוגן ירי של חברת אמיל הסעות שיצא לגמלאות.
3-איווקו דחסנית מהרשות הפלסטינית הדחס תוצרת יפן לפי מה שכתוב עליו
אני מניח שאתה מתכוון לאירופה בלבד, לא ארה"ב. כל הפיתוחים המודרניים שמגולמים כיום בגרורים - מוצאם מאירופה. ארה"ב מאחרת קשות בתחום הבטיחות ובתחומים רבים אחרים. דברים שהיו סטנדרט לפני 10 שנים באירופה, רק כעת הם חובה בארה"ב.
עד לפני כ- 10 שנים, גרור אמריקאי היה בסך הכל עגלה עם גלגלים, כאשר 2-3 שסתומי ממסר פרימיטיבים מפוזרים בה.
בארה"ב יש מגבלות משקל קשות, גורר תומך מוגבל ל-38 טון כולל. ועוד- בגלל עומס על שוליים בכבישים צרים וסכנת שבירת גשרים ישנים יש מגבלות משקל שמחייבות ריבוי סרנים. אתה רואה מוטציות של משאית אחת ללא נגרר עם 7 סרנים. מסכים שזה פרימיטיבי..
אגב, חברות ההובלה שם נאבקות להעלות את המשקל המותר ל-45 טון, עד עכשיו ללא הצלחה. לך תסביר להם שאצל הפרימיטיבים מהמזרח התיכון משקל כולל בתצורה הגדולה ביותר של פול טריילר עומד על 59 טון, בלי ריבוי גלגלים וסרנים, רק 4 בגורר ו- 3 בנגרר. :-o
1-מקסר בטון דאף פלסטינית,יש עוד כמה מקסרים הפועלים עם מנוע משלהם.
2-
3
לא מבין את הפלסטינאים, מה קרה סולר לא עולה כסף שם? לפני מה שבדקי לא זול בהרבה מישראל. מנוע נפרד למיקסר זו שטות שחייבת לעוף מהעולם, שותה דלק, מוסיף משקל ומעלה מרכז כובד.
בארה"ב (לפחות בחלק מהמדינות) יש המצאה בטיחותית שלא ברור לי מדוע לא מיושמת באירופה. מדובר בהתקן דמוי נגרר בשם Boost-A-Load שמהווה מייצב למערבל בטון ומונע התהפכות במצבים קיצוניים. הנגרר מתקפל מעלה כשהמשאית לא עמוסה. הנה תמונות...
http://farm3.staticflickr.com/2529/4093880477_6c8122b888_z.jpg
http://www.lapinetrucks.com/images/cement_mixer_boostaload2.jpg
אוקיי- עכשיו אני עצבני!!!:evil: אפילו עצבני מאד!!!!!!!!!:evil::evil::evil::evil::evil::evil::e vil: אם מישהו מכיר- היה הרבה שנים באזה"ת קרית אתה, ליד מוסך איווקו, בחצר של איזה מפעל הברזל- מנוף רוסי מאד ישן ונדיר (וכשאני אומר נדיר- נדיר אפילו ברוסיה, למעשה לי כבר בשנות ה-90' לא יצא כבר לראות כאלה!!!). כמה אנשים ניסו לברר מה הסיפור (כמובן שאני ביניהם!)- ונתקלו באנטיפט שלא רק שלא היה מוכן לדבר- גם לא נתן להתקרב בכלל למנוף כדי לראות אותו מקרוב!
אז היום עברתי שם כהרגלי מדי פעם כשאני באיזור- וראיתי חצר ריקה!:shock:
תפסתי מישהו שיצא מהמפעל- ותשובתו הייתה: חתכו אותו לברזל לפני כמה שבועות!:shock: -כאשר אמרתי לו: אבל למה- הרי לא הייתם בכלל מוכנים לדבר עליו- הייתי קונה אותו מזמן, ולא רק אני????? -התשובה הייתה: הזקן הזה שאמר את זה- לא קובע כלום: בעל הבית החליט- זהו!
כוס אממממממממקקקקקקקקקקקקק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! :evil: :evil: :evil: :evil:
:? :? :? :? :? :? :? :? :cry: :cry: :cry:
התעוררה שאלה לגבי הגרר ריאו של אגד שנמצא במוזיאון:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=566354#post4272405
למישהו יש מושג ותשובה?
לא הבנתי את השאלה- כי היו כמה. אז לפי הסדר:
1) יש כמה סוגים של "ריאו-חץ", כאשר הישן וה"קטן" יותר עם הזרוע לאחור, וה"חדש" ה"גדול" יותר- עם הזרוע קדימה כמו שהגרר מאן של היום שיש לאגד. שניהם תוצרת "אייל".
2) את הדגם הזה של המתקן שיש למוזיאון- אני לא מכיר מהצבא, ככה שיש סיכוי לא קטן שהוא לא היה צבאי במקור- לפחות לא המתקן. לגבי האוטו- איני רואה כל מניעה לאגד לקנות רכב "יד שניה" מצה"ל- שכן האופציה הייתה קלה וזמינה יחסית! ספק רב אם מדובר ב"שלל" מסוג כלשהו. יחד עם זאת- קיימת סבירות שניקנה/התקבל כתרומה ישירות מארה"ב (ועדיין- יותר מסביר שגם אז היה כבר משומש- אך בצבא ארה"ב:-D ). בכל אופן- וודאות של 99.9% שיש לו עבר צבאי כזה או אחר- לאוטו.
CUCV M1009
23/07/12, 20:18
kenworth t series
בגליל העליון את הדגם המדויק לא מכיר
כמה תמונות מאוסף הארוורד - מה שאתם רואים הם שני סאוררים שויצרים בדרך מירושליים למפעלי ים המלח הישנים, אאל"ט בהובלה של מנוע דיזל למשאבה או גנרטור. המשאיות - אני די בטוח - הגיעו משוויץ וחזרו בנסיעה. אני לא חושב שהיה ייבוא סדיר של סאורר לארץ לפני קום המדינה ובודאי לא אחרי זה. הלילנד היפו שבתמונה נושא מס רישוי מנדטורי אאל"ט ירושלמי (M?). מישהו יכול אולי להוסיף? מההשויצרים לא קיבלתי עדיין כל מידע - גם בשבילם הסיפור אינו ידוע...
החברה שלנו לוו את הפול טריילר אולי הוא נשאר בארץ?
בתודה מראש ובברכה,
T
מועדון סאאב
23/07/12, 22:21
התעוררה שאלה לגבי הגרר ריאו של אגד שנמצא במוזיאון:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=566354#post4272405
למישהו יש מושג ותשובה?
בשפה צבאית : ריאו חץ 305. מורכב על ריאו 5 טון רב דלקי.
עבדתי בשנות השמונים בלבנון עם כאלו שהועברו לצד"ל.
הישן וה"קטן" יותר עם הזרוע לאחור
גנאדי, אתה מתכוון לריאו חץ 306 המורכב על ריאו 5 טון קאמינס.
לחץ 306 היו מספר וריאציות, ועם השנים הם שודרגו.
המרצדס גרר במוזיאון אגד (רישוי 507-485), מצויד במנוך ובכננות זהות לריאו חץ 306, אולם בסיס הגלגלים שלו ארוך יותר.
אורן
נכון! אז ה"חץ" שבמוזיאון- גם היה צהלי? -אם כן- היה הרבה לפני התקופה שלי בצה"ל...:roll:
kenworth t series
קנוורט T660...
עוד שתי משאיות מרצדס ביש"ע:
אחת בתוך המחצבה בין הישוב אשכולות לקיבוץ שומריה נעה עם מיכל מים
השניה נעה בין מסוף תרקומיא לחברון
:-D
kenworth t series
תמונות מהממות.
Kenworth Man
25/07/12, 2:15
kenworth t series
דייב, בתור חובב Kenworth אני יכול לומר לך בוודאות מוחלטת שזאת kenworth t660
אישית, אני חולה על הW900
שלב ראשון נגמר, ממשיכים קדימה עוד כמה שבועות תהיה כמו חדשה....... הבטחתי קיימתי
פשוט מדהים!!!8):twisted::twisted::-D
ובאותה הנשימה- תמונות של האחותה "קצת" פחות ברת מזל... למי שתהה לאן נעלמה המשאית מצומת ביל"ו- אני חושב שקיבלתי היום את התשובה...:-(:?:cry: ועוד "קרובת המשפחה" שלה, הקנוורט 8X4, שנחתכה גם כן אחרי שעמדה שלמה הרבה זמן...:-(:cry::cry::cry:
Kenworth Man
25/07/12, 16:35
מפלצת!
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=298385&d=1343211832
רק שאלה, למה נדמה לי כי הפנסים היו אמורים להיות ממוקמים על הכנפיים ולא בתוך הפגוש?
בלי שום קשר, משאית מרשימה
התקנות אז לא איפשרו לשים פנסים מעל לגובה המסויים. ברוב המשאיות האמריקאיות פנסים המקוריים חרגו מהתקנות- ולכן בארץ נאלצו להורידם לטמבון. זו הסיבה שתראה במשאיות הישנות פנסים מורכבים בטמבון- בזמן שלחלק אפילו יש פנסים מקוריים שכוסו!
לא מזמן למיטב הידיעתי התקנות שונו- ובזמן האחרון משאיות מגיעות עם הפנסים המקוריים. אבל בהחלט יכול להיות שבמשאית הזאת הם עדיין יותר מדי גבוהים- ולכן לא קיבלו אישור! כי לפי השנתון הפרייטליינרים כבר הגיעו עם הפנסים הרגילים!
CUCV M1009
25/07/12, 19:34
דייב, בתור חובב Kenworth אני יכול לומר לך בוודאות מוחלטת שזאת kenworth t660
אישית, אני חולה על הW900
שי אז זאת בשבילך עוד קנוורט' בגליל העליון, משאית של רמת הגולן.
אז בכל זאת חזרת למשאית... כל הכבוד יפיפיה, תהנה, אגיע ואשמח לקבל סיבוב.
נכון! אז ה"חץ" שבמוזיאון- גם היה צהלי? -אם כן- היה הרבה לפני התקופה שלי בצה"ל...:roll:
מסתבר שהגיע לישראל ב-1957 במסגרת הסיוע האזרחי שהממשל האמריקאי (ממשל אייזנהואר) העניק לישראל כחלק מתכנית USAID.
אזרחי להמדרין.
Kenworth Man
26/07/12, 17:25
תודה רבה, גם זאת T660
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=298436&d=1343234082
משאיות שאני באמת אוהב זה navistar caterpillar:
http://4.bp.blogspot.com/-M-DdboNpLy8/Tp78Tm1HiBI/AAAAAAAAAPw/iTrHkfd3l2Q/s1600/twoCat_trucks.jpg
http://jfkitching.com/wp-content/uploads/caterpillar-ct660-truck-1.jpg
http://www.aliarc.com/misc/Image/CAT%20TRUCK%20006.jpg
http://mycattruck.com/wp-content/uploads/2012/01/88-Logan-2.jpg
http://dailydieseldose.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/04/Dump1024x768.jpg
(התאומות של משאיות "אינטנאשניונל" - בערך אותו סיפור של מה שקוה עם שברולט וGMC - אותה גברת בשינוי אדרת)
Kenworth Man
26/07/12, 17:44
אגב, אם במשאיות עסקינן,
מביני דבר, עזרו לי בבקשה בזיהוי כמה משאיות.
1:
http://img3.imageshack.us/img3/9926/gs8.jpg
2:
http://explorepahistory.com/kora/files/1/2/1-2-11C3-25-ExplorePAHistory-a0k7z5-a_349.jpg
3:
http://ww2db.com/images/vehicle_cckw40.jpg
4:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/Old_WWII_truck.jpg
5:
http://i196.photobucket.com/albums/aa115/welcome-rob/P1000012.jpg
6:
http://www.transportcafe.co.uk/general_patton/ww2_british_military_vehicle_field_gun.jpg
והינה עוד תמונה שלה:
http://farm8.static.flickr.com/7015/6795972869_9382325344.jpg
משהו מזהה?
הלו, הלו, אי אפשר אחת אחת? נתת לנו כאן מנת יתר!
אז אני אתחיל מהשניה דווקא (לא מצליח להדביק את תמונה...) - זהו מאק AB. האבא של כל המאקים.
עוד שתי משאיות מרצדס ביש"ע:
אחת בתוך המחצבה בין הישוב אשכולות לקיבוץ שומריה נעה עם מיכל מים
השניה נעה בין מסוף תרקומיא לחברון
שבוע שעבר ראיתי אחת כזאת יוצאת משכונת אבו טור לדרך חברון בירושלים. מספר צהוב כמובן.
הלו, הלו, אי אפשר אחת אחת? נתת לנו כאן מנת יתר!
אז אני אתחיל מהשניה דווקא (לא מצליח להדביק את תמונה...) - זהו מאק AB. האבא של כל המאקים.
OK:
Federal 94x43A, Mack AB, ZIS, Scammell Pioneer, AEC Matador, all (except the Mack) from WWII
זאב
שיחקת אותה בגדול,תמשיך קדימה וב ע נ ק ! ! !
וואו!!!!
יפיפייה!
רק אם תמרק את מיכל הסולר זה יהיה מושלם.
מי הבעלים ומאיפה מוראד זה בטבריה
משאית מאק ליד הישוב אשכולות
מי הבעלים כיום ומראד זה בטבריה
כמה תמונות מאוסף הארוורד - מה שאתם רואים הם שני סאוררים שויצרים בדרך מירושליים למפעלי ים המלח הישנים, אאל"ט בהובלה של מנוע דיזל למשאבה או גנרטור. המשאיות - אני די בטוח - הגיעו משוויץ וחזרו בנסיעה. אני לא חושב שהיה ייבוא סדיר של סאורר לארץ לפני קום המדינה ובודאי לא אחרי זה. הלילנד היפו שבתמונה נושא מס רישוי מנדטורי אאל"ט ירושלמי (M?). מישהו יכול אולי להוסיף? מההשויצרים לא קיבלתי עדיין כל מידע - גם בשבילם הסיפור אינו ידוע...
החברה שלנו לוו את הפול טריילר אולי הוא נשאר בארץ?
בתודה מראש ובברכה,
T
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=298194&stc=1&thumb=1&d=1343070002 (http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=298194&d=1343070002)
אמרתם שוויץ..... אז יצאנו לשטח לבדוק.
מדובר במוזיאון SAURER שנמצא בעיירה ARBON שבשוויץ. כפי שניתן ללמוד החברה החלה דרכה ביצור מכונות אריגה ועברה ליצור משאיות, להלן מקבץ תמונות.
CUCV M1009
28/07/12, 17:36
טוב חברים יקרים וליאור רז היקר, החלטתי ללכת על הסוס השני זה שהיה של זליג, הוא במצב לא רע בכלל עם רישיונות וטסט ונסע פחות מחצי מזאת שהיתה שלי שליאור מצא לי אותה בשטחים, אז החל ממחר בערב העדכן את הפורום בכל התהליך עם תמונות מצורפות . תודה לכם ושבת שלום
זאב שיחקת אותו עם המשאית אחת היפות שראיתי בארץ אחרי מה שאתה עושה לה, וכאן מגיעה לך שאפו כל הכבוד!
תמשיך להינות ממנה וכמובן לעדכן.
ודרך אגב ראיתי אותה עומדת בכניסה למסעדה כמה פעמים עברתי שם, תמיד עומדות שם הרבה משאיות.
CUCV M1009
28/07/12, 18:18
לבקשת דב אני יפרסם גם כאן סרטים על משאיות שפרסמתי אצלי בשרשור.
זה הוא השרשור שלי למי שעוד לא ראה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=429867
אז הסרט הראשון הוא
Duel 1971
בכיכוב: 1955 Peterbilt 281
תקציר קצר: זהו סרטו הראשון של סטיבן ספילברג. (מי שלא מכיר את הבמאי והמפיק הזה אז מה אני יגיד לכם... אתם לא כל כך בעניינים, אחד מיוצרי הסרטים הטובים שהיו ויש עדיין), שהוכיח כבר אז את כשרונו הרב כקולנוען צעיר בראשית דרכו.
מותחן אימה על איש מכירות בשם דויד מאן (דניס וויבר). מאן נהג תמים שנוסע הביתה בדרכים של המדבר הקליפורני. בדרך הוא מנסה לעקוף משאית כבדה, אבל לנהג המשאית יש פתיל קצר, והוא, בתורו, מתחיל להתעלל בנהג האומלל, וללא שום סיבה נראית לעין הוא נתקף על ידי המשאית הגדולה שרודפת אחריו ומנסה בלי סוף להפיל אותו מהכביש. הסרט מורכב ממאבק של חתול ועכבר בין המשאית לדמותו של וויבר. לאורך כל הסרט לא נראים פניו של נהג המשאית שמקבל הילה של יצור מסתורי. למרות העלילה הפשוטה והתקציב הנמוך ($375,000) הסרט שומר על איכות ורמה גבוהה של מתח בגלל הבימוי המצוין של ספילברג ובגלל סירובו של התסריט לפתור את התעלומה של נהג המשאית. ההצלחה של הסרט הזה שמה את ספילברג על המפה בהוליווד ואיפשרה לו להתקדם מעבר לבימוי סרטים לטלוויזיה.
משאית זהה שהייתה לסרט נמכרה ב - $44,000
תהנו
דייב.
טריילר לסרט:
http://www.youtube.com/watch?v=5MtAMc4i8OA
CUCV M1009
28/07/12, 18:23
ותמונות של המשאית הזהה מהסרט שנמכרה תמורת $44,000
אהבתי מאוד את שרשור המשאיות , ובכל פעם שנכנסתי לפורום ,לא פיספסתי את הביקור בשרשור המשאיות.
לצערי ולטעמי האישי, התחילה ברברת על אנשים וגירים ומנועים ותמונות של דגמים חדישים ,
והפורום ,אם אני זוכר טוב הוא פורום אספנות , כך שסטינו קצת (הרבה) מהנושא .
אני שמח מאוד לחזות שוב "בתחיית המתים" , ולשרשור חוזר הצבע על הדף.
הפוסטים האחרונים פשוט מרתקים.
כן ירבו , ותודה על השיתוף.
שי אז זאת בשבילך עוד קנוורט' בגליל העליון, משאית של רמת הגולן.
אחלה צילומים,
ואם בקנוורט עסקינן
הרי צילום של מיכלית קנוורט,במקרה ראיתי אותה ביער יתיר
מצ"ב תמונות של 2 משאיות ישנות שראיתי בשבוע שעבר
ronis11111
30/07/12, 18:00
איפה הסופר וויט ?
מגרש חב המניע בחדרה
CUCV M1009
30/07/12, 20:59
בגליל העליון
דב וגאנדי (צביקה גם בשבילך אם כבר דברת רק על משאיות ישנות) התמונה הראשונה מוקדשת לכם Mack גרר 5 ספרות שייך לחבר אני עוד בסוף יקנה ממנו את היפיוף הזה!!!
Leyland עוד לפני 10 שנים הוא היה מושלם עם מנוע גריל ושמשה בשנים האחרונו משמשת כשלט
ועוד גרר Freightliner ו GMC גרר לידו גם הם שייכים לחבר
בגליל העליון
דב וגאנדי (צביקה גם בשבילך אם כבר דברת רק על משאיות ישנות) התמונה הראשונה מוקדשת לכם Mack גרר 5 ספרות שייך לחבר אני עוד בסוף יקנה ממנו את היפיוף הזה!!!
Leyland עוד לפני 10 שנים הוא היה מושלם עם מנוע גריל ושמשה בשנים האחרונו משמשת כשלט
פשוט תענוג, ומשובב לב.
העם דורש עוד תמונות שפויות(י ש נ ו ת).
הכלים מוכרים... מעניין לאן נעלמו הפגוש הקדמי והגריל של הליילנד...
דרך אגב סיוסיוי, כשאתה משתמש במונח "גליל עליון" כאן בפורום, אתה צריך לזכור שיש לו הקשר מאוד מאוד מסויים (קואופרטיב הגליל העליון, כמובן), לכן דע לך, שעד שראיתי שמדובר בכלים שנמצאים ב"איזור" הגליל העליון, חשבתי שיש לנו גילויים חדשים בחצר הקואופרטיב... ועוד כשכתבת "שייכים לחבר", האינסטיקנט הזקן והאופטימי שלי ישר גרמו לי לחשוב שיש חבר קיבוץ, או חבר קואופרטיב, שאיכשהו שמו יד על כלי שאני לא מכיר...
דב
בגליל העליון
דב, אני יכול להרגיע אותך שהטמבון הקידמי של הליילנד הזו משמש למטרה הטובה!:wink:
נראה לי שאחד הרוכשים הכי רציניים בארץ של משאיות ישנות יתחיל מעכשיו לשנות את סדרי העדיפויות שלו...
הרבה נחת!
דב
להלן משאית טיאוט כביש דגם MAKE רק שכחתי את שם הדגם אז מי שיכול להגיד לי.....
המשאית היא צבאית והיא חונה במגרש של מוסך קלדרון עמק שרה באר שבע.המוסך הזה מתעסק הרבה עם הצבא.
מועדון סאאב
31/07/12, 17:25
להלן משאית טיאוט כביש דגם MAKE רק שכחתי את שם הדגם אז מי שיכול להגיד לי.....
המשאית היא צבאית והיא חונה במגרש של מוסך קלדרון עמק שרה באר שבע.המוסך הזה מתעסק הרבה עם הצבא.
השם הרשמי: Mack MR
בסלנג של הנהגים: מק בית שי*וש
Kenworth Man
31/07/12, 18:53
אני לא יודע את הדגם, אני יודע שבצפון מסתובבת כבאית MACK עם אותה חזית,
אני חושב שיש גם כבאית כזאת לתחנת חדרה
אכן כבאיות כאלו עדיין חיות ובעוטות, אני לא חושב שלחדרה יש אבל בבית שאן עמדה אחת כזו לפני 20 שנה וסביר להניח שעדיין עומדת :wink:
גם באיו"ש הן עדיין פעילות, לדעתי רובן ככולן שייכות לצבא.
איתמר.
אני לא יודע את הדגם, אני יודע שבצפון מסתובבת כבאית MACK עם אותה חזית,
אני חושב שיש גם כבאית כזאת לתחנת חדרה
יש כבאית מהדגם הזה בתחנת ירושלים
אכן כבאיות כאלו עדיין חיות ובעוטות, אני לא חושב שלחדרה יש אבל בבית שאן עמדה אחת כזו לפני 20 שנה וסביר להניח שעדיין עומדת :wink:
גם באיו"ש הן עדיין פעילות, לדעתי רובן ככולן שייכות לצבא.
איתמר.
אני לא נתקלתי בכבאית מהדגם הזה באיזור איו״ש מהיכרותי את המקומות,ישנן כבאיות מגירוס ומרצדס, ודגמים קטנים חדשים של שברולט המכונות ״רותם״ אם זכרוני אינו מטעה אותי.כבאית מאק מהדגם הזה ראיתי בתחנת ירושלים חיה נושמת ובועטת אולי נתקלת בה.
אם להוסיף משהו דגמים של המאק הזאת היו לחברת אמבר לחלוקת תערובת לעופות,
Kenworth Man
31/07/12, 21:30
מה ברצינות??? אף אחד לא מזהה?
לפחות את השלשיה הזאת:
http://img3.imageshack.us/img3/9926/gs8.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/Old_WWII_truck.jpg
http://miliblog.co.uk/wp-content/gallery/brit-ww2-preserved-heavyweights/aec-0854-matador-5ton-6x6-2500galls-refueller-ngy-434.jpg
למה?! -בעמוד 357 TATRA כתב לך את כל התשובות! אני יודע לגבי השניה- ZIS רוסי ממלחמת העולם השניה...
נראה לי שאחד הרוכשים הכי רציניים בארץ של משאיות ישנות יתחיל מעכשיו לשנות את סדרי העדיפויות שלו...
הרבה נחת!
דב
דב, אל שתאיר אותנו במתח. מה-מי זה-למי נולד?
גיא א.
אני לא נתקלתי בכבאית מהדגם הזה באיזור איו״ש מהיכרותי את המקומות,ישנן כבאיות מגירוס ומרצדס, ודגמים קטנים חדשים של שברולט המכונות ״רותם״ אם זכרוני אינו מטעה אותי.כבאית מאק מהדגם הזה ראיתי בתחנת ירושלים חיה נושמת ובועטת אולי נתקלת בה.
אם להוסיף משהו דגמים של המאק הזאת היו לחברת אמבר לחלוקת תערובת לעופות,
Mack MR- כבאיות אלו מפוזרות בכמה תחנות, אכן שייכות לצבא ששמר עליהן שלא כמו נהגים פרטיים. הכבאים מאד אוהבים את המאק בגלל הכח, הזריזות והמהירות, מה שאי אפשר להגיד אל המקבילות מאירופה. מה שקצת פחות טוב זה ארגון ציוד הכיבוי והדיגומים מסביב.
לאמבר היו מיכליות תערובת 8X4 Mack MR וטרברג 8X4 הרבה לפני שמישהו בכלל קלט ש- 8X4 הולך להיות תקן..
Kenworth Man
01/08/12, 2:20
OK:
Federal 94x43A, Mack AB, ZIS, Scammell Pioneer, AEC Matador, all (except the Mack) from WWII
למה?! -בעמוד 357 TATRA כתב לך את כל התשובות! אני יודע לגבי השניה- ZIS רוסי ממלחמת העולם השניה...
אופס.........
לא שמתי לב, תודה רבה לשניכם!
שבוע שעבר במצפה רמון ..
מאק שהושאלה מהצבא לפני עשרות שנים
שבוע שעבר במצפה רמון ..
מאק שהושאלה מהצבא לפני עשרות שנים
הפתעת אותי על הבוקר ארז.תמונה יפה.
זכור לי שהייתה משאבת בטון מורכבת על משאית מהדגם הזה לפני שנים,הייתה באיזור באר שבע.
אולי ידוע לך משהו על זה?
פשוט מדהים!!!8):twisted::twisted::-D
ובאותה הנשימה- תמונות של האחותה "קצת" פחות ברת מזל... למי שתהה לאן נעלמה המשאית מצומת ביל"ו- אני חושב שקיבלתי היום את התשובה...:-(:?:cry: ועוד "קרובת המשפחה" שלה, הקנוורט 8X4, שנחתכה גם כן אחרי שעמדה שלמה הרבה זמן...:-(:cry::cry::cry:
קודם כל מזל טוב להולדת הבת:-:-D
מאיפה הצילומים?הגרוטאות האלה קיימות עוד?
ronis11111
02/08/12, 22:26
Mack MR- כבאיות אלו מפוזרות בכמה תחנות, אכן שייכות לצבא ששמר עליהן שלא כמו נהגים פרטיים. הכבאים מאד אוהבים את המאק בגלל הכח, הזריזות והמהירות, מה שאי אפשר להגיד אל המקבילות מאירופה. מה שקצת פחות טוב זה ארגון ציוד הכיבוי והדיגומים מסביב.
לאמבר היו מיכליות תערובת 8X4 Mack MR וטרברג 8X4 הרבה לפני שמישהו בכלל קלט ש- 8X4 הולך להיות תקן..
גיא אולי אני מחדש לך אבל כבר בשנת 1965 היו בארץ משאיות ליילנד בתצורת 8X4 ונקראו אוקטופוס סה"כ היו 5 יח 2 של הנמל החדש 2 של בית שאן חרוד ו1 של המניע כבר אז גילו את פוטנציאל המשקל הגבוה,דרך אגב באנגליה התופעה הזאת הופיעה הרבה שנים לפני.
בהמשך לשרשור שלי אני ממשיך לפרסם גם כאן סרטים על משאיות לבקשת אנשי המשאיות,
זהוא הסרט שאני יפרסם לסופ"ש הזה
Maximum Overdrive 1986
בכיכוב: 1966 Autocar A64 B
1972 Brockway 400 Series
1973 Diamond Reo C-114 D
1971 Ford LN 9000
Freightliner FLC
1970 Freightliner FLT 7564
1980 GMC Brigadier
1976 International Harvester Transtar II CO4070
International Harvester Transtar II 4070
1962 Mack B-61
Mack B-77
1979 Mack Cruiseliner
Mack DM-600
Mack MR-600
1974 Mack R-685 T
1984 Mack Ultraliner
Peterbilt 362
Western Star 4800
White 4000
White 9000
White 9000 T
1971 White-Freightliner T-166
תקציר קצר: סרט שנכתב, בויים על ידי סטיבן קינג (גם היוצר מפיק והבמאי הזה כמו סטיבן ספילברג עשה בחייו לא קצת סרטים טובים! ואיכותיים!) וגם מבוסס על סיפור קצר שהוא כתב ("Trucks")
במשך 3 ימים בשנת 1986 כוכב שביט מסתורי ומשונה עבר על פני כדור הארץ. במשך הזמן הזה מכונות על פני כדור הארץ התחילו "להתעורר לחיים" ולטבוח בבני אדם.
קבוצה של אנשים שנמצאת בחניון משאיות מוצאת את עצמה מוקפת במשאיות "חיות" ואז הם צריכים לעצור את המשאיות לפני שהן יעצרו אותם...
תהנו
דייב.
טריילר לסרט:
http://www.youtube.com/watch?v=_jvqPvDUEW8&feature=player_embedded
קישור לסרט המלאה:
http://www.youtube.com/watch?v=MgkvaKe1Wes&feature=player_embedded
ותמונות אחרונות,
כל רשימת המשאיות מסודרת לפני התמונות.
קודם כל מזל טוב להולדת הבת:-:-D
מאיפה הצילומים?הגרוטאות האלה קיימות עוד?
נכון לשבוע שעבר- כן, הצילומים מבאסלו- "השוחט" הרשמי של המשאיות האמריקאיות בגינות סחרוב בירושלים! ותודה רבה!:-D8):twisted:
המלכה התעוררה משנתה הארוכה, התקלחה ,התאפרה, והתלבשה חגיגית אמנם עוד לא הסתיימו כל העבודות והעבודה עוד רבה, אבל קצת תמונות להתרשמות תוך כדי העבודה
rubber duck
04/08/12, 20:21
הרבה זמן לא נכנסתי פה לפורום
נחמד לראות ולקרוא פה את כל התגובות
אני אישית יותר משתמש בפורום שיש בפייס "משאיות נוסטלגיה מישראל"
גם שם יש דברים מעניינים
דיפדפתי כמה דפים אחורה ובתשובה לשאלה למה הקבינה של המאק לא באמצע
התשובה הראשית מעבר לכל מה שציינו שהיא באה לתת מענה לנהג ברוורסים
משאיות אלו יותר היו טריילרים של חלוקה בתוך העיר יותר מאשר מחוץ לעיר
והדבר הקל על הנהג גם לראות מקדימה צמוד למשאית וגם אחורה שלא צריך להוציא את כל הגוף
בנוסף ל CUCV M1009 אחלה סרטים אתה מעלה פה
חחח רק אתה בתחילת דרכך...בשוק קיימים בממוצע בסביבות 100 סרטים של משאיות
ניראה על כמה מהם תצליח לעלות ולפרסם
ד"א אני מחזיק 90% מהסרטים הקיימים בבית (סוג של אספנות על גבול האובססיה :-)
כולל דואל ובהילוך רצחני ועוד כמה עם תרגום
שתי משאיות
1-סוסה אצילית מדגם מאן בשירות פז
2-גרר כבד וולוו,
המלכה התעוררה משנתה הארוכה, התקלחה ,התאפרה, והתלבשה חגיגית אמנם עוד לא הסתיימו כל העבודות והעבודה עוד רבה, אבל קצת תמונות להתרשמות תוך כדי העבודה
זאב
כל הכבוד והרבה כיף, אני נמצא במולדת המשאית וכידוע יש כאן דברים מדהימים.
זמי
גיא אולי אני מחדש לך אבל כבר בשנת 1965 היו בארץ משאיות ליילנד בתצורת 8X4 ונקראו אוקטופוס סה"כ היו 5 יח 2 של הנמל החדש 2 של בית שאן חרוד ו1 של המניע כבר אז גילו את פוטנציאל המשקל הגבוה,דרך אגב באנגליה התופעה הזאת הופיעה הרבה שנים לפני.
תודה רוני, חבל שלא נשמרה דוגמא אחת מהאקטופוסים, לא היתה מודעות לשימור, ואם כל קאופרטיב היה שם בצד משאית ומכסה בברזנט עד שיקום מוזאון, ככה לטובת הדורות הבאים, אז בהחלט היה מה להראות לעולם.
כל הכבוד לתעבורה על הקמת המתחם ברמלה ועבודות השחזור והשיפוץ של המשאיות.
אם כבר 8X4, באוסטרליה פגשתי משאית"הינו" 6X2, סרן בודד מניע מאחור, שני סרני היגוי מלפנים.. זה לא היה עובר כאן אפילו בתור בדיחה..
גיא א.
וואו!!! מעלפת! ומה עם כמה צילומים מהקבינה ? ידוע שיש שם קבינה לא קטנה.
נשמח לשטוף את העיניים בקבינה ועולם המעניין שמאחורי כיסא הנהג.
אגב צביעת מיכל הדלק בניקל יכול להוסיף למדהימה הזאת !!!
מועדון סאאב
08/08/12, 18:51
באוסטרליה פגשתי משאית"הינו" 6X2, סרן בודד מניע מאחור, שני סרני היגוי מלפנים.. זה לא היה עובר כאן אפילו בתור בדיחה..
זו הקונפיגורציה הנפוצה ביותר בסין, ואני מניח שבעוד כמה ממדינות המזרח הרחוק.
אורן
בסלנג של מהנדסי המשאיות קוראים לזה "chinese six "
אסף.
וואו!!! מעלפת! ומה עם כמה צילומים מהקבינה ? ידוע שיש שם קבינה לא קטנה.
נשמח לשטוף את העיניים בקבינה ועולם המעניין שמאחורי כיסא הנהג.
אגב צביעת מיכל הדלק בניקל יכול להוסיף למדהימה הזאת !!!
יש שם מיטה לא קטנה בכלל מאחורה!:wink: אצלם פעם את שלי- עוד לא חשבתי לעשות זאת...:oops:
באנגליה קוראים לסידור הסרנים הזה "שישיה סינית", או אם תרצו, בעברית, "6X2 סיני", וזה בכלל לא צריך להיות בדיחה - זה בדיוק מה שצריך נהג חלוקה שמרוקן את המשאיות שלו מהקצה האחורי, תוך כדי עבודה, ולקראת הסוף רוב המשקל שלו על הסרן הקדמי.
תראו את משאיות החלוקה של המשקאות, ותבינו עד כמה זה סידור הגיוני. כל כך הגיוני, שגם באנגליה הוא נעלם, אם אני לא טועה. מישהו יכול להוסיף, למה זה?
דב
הנה עוד סוס כמו של זהב
http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=6&CarID=223961
הנה עוד סוס כמו של זהב
http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=6&CarID=223961
זה ממש ממש אוטו אחר ולא כמו שלי זה קנוורט T800 8X4 ואפילו לא דומה
זהב איזה סוג המשאית שלך ?
יצרן.
באנגליה קוראים לסידור הסרנים הזה "שישיה סינית", או אם תרצו, בעברית, "6X2 סיני", וזה בכלל לא צריך להיות בדיחה - זה בדיוק מה שצריך נהג חלוקה שמרוקן את המשאיות שלו מהקצה האחורי, תוך כדי עבודה, ולקראת הסוף רוב המשקל שלו על הסרן הקדמי.
תראו את משאיות החלוקה של המשקאות, ותבינו עד כמה זה סידור הגיוני. כל כך הגיוני, שגם באנגליה הוא נעלם, אם אני לא טועה. מישהו יכול להוסיף, למה זה?
דב
דב, ההגיון נכון, רק אפשר לשער שהסיבה ש"שישיה סינית" נדירה עד סכנת הכחדה היא שסרן היגוי קדמי יקר יותר מסרן אחורי רגיל. היגיון בצד, כסף מדבר. במשאיות חלוקת משקאות חדשות הצמיגים קטנים יותר כדי להוריד מרכז גובה ולעזור לנהגים/סבלים בפריקה
וטעינה, עכשיו מה? תפתח סרן היגוי כפול מלפנים לצמיגים קטנים? זה סוג של סוג של שוק שלא קונה פנימית אם לא חייב.
גיא א.
זהב איזה סוג המשאית שלך ?
יצרן.
Freightliner FLD120 בהזמנה מיוחדת לשוק הישראלי
CLIPPER159
10/08/12, 16:19
לפי מה שהבנתי המשאית של זהב ושל גנדי הם האחרונות שנשארו על הכביש והשאר נשחטו אצל באסלו ?
CLIPPER159
10/08/12, 17:57
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicSpecial.php?CatID=1&SubCatID=6&CarID=242505&Code=80968704816892e79d5b7cc9d8f8eda4
כמו של זאב (8X4)- "סוס" האחרון בארץ בוודאות- יכול להיות שעדיין עובדת מכונת קידוח סגולה שצולמה לא מזמן, ואול יש עדיין לבנה- למרות שאני בספק. עוד אחד כמו של זאב בדיוק (למעשה- שלו מקורי) כיום מסתובב בשטחים. זהו. כמו שלי יש עוד כמה, כולל זה ששמת את המודעת המכירה שלו. יש עוד איזה 5-6, עד 10 לא יותר- בטוח בכל הארץ. בעולם לא יודע- אבל כמעט ולא ראיתי דגם זהה לגמרי לשלי גם בתמונות מחו"ל- יש אי-איילו הבדלים!
CLIPPER159
10/08/12, 22:19
תודה גלוק אפשר תמונות של המשאית שלך ? :)
תודה גלוק אפשר תמונות של המשאית שלך ? :)
לא אמרת איזה מהמשאיות של גינאדי ...;)
CLIPPER159
11/08/12, 20:00
http://www.fastup.co.il/v.php?file=8697127.jpg
http://www.fastup.co.il/v.php?file=59313900.jpg
Kenworth Man
11/08/12, 23:54
בבקשה::twisted:
אני רוצה סיבוב!!!!
(מוזיל ריר)
דאף של חברת שבירו עם המנוף האמתני שעליה בפעולה
המרצדסים והוולוו בצומת אל-פאוור כל בוקר ממלאים מים,
דאף של חברת שבירו עם המנוף האמתני שעליה בפעולה
פעם, פועל האחזקה טיפס עם כלים על הגב, יחד עם החלק שצריך להחליף על הסולם עד גג המיכל, תיקן או מחליף מה שצריך ויורד למטה.
היום כולם נעשו אשכנזים, מביאים מנוף כל פעם שצריך להרים משהו כבד יותר מ-20 ק"ג לגובה מעל קומה אחת. :lol:
המרצדסים והוולוו בצומת אל-פאוור כל בוקר ממלאים מים,
מיכליות מרצדס- הצילום מלפנים אז קשה לראות, בכל מקרה סביר להניח שאם הן סינגל -1924, אם דבל בק-אקס כנראה 2628.
סביר להניח שתקנות משקל לא ממש מטרידות שם מישהו. :?
תמונות של סקאניה וואביס שנת 70 של קיבוץ מעגן שפורסמו בפייסבוק (ע"י אבירם אוזן).
כך נראתה אותה הסקאניה בימים טובים יותר , בתמונות שפרסם ישראל (עמוד 166 בשרשור זה),
מישהו מרים את הכפפה?
בכל מקרה, לא נראה לי שנשארו יותר מדי שרידים שכאלו,
שי
CLIPPER159
12/08/12, 21:47
משהוא יכול להעלות תמונות של המשאית קנוורט T800 8X4 כמו של זהב ?
שמעתי שצילמו אחת סגולה עם מכונת קידוח .
ועוד אחת לבנה שעדיין עובדת .
תודה .
במושב גן שורק 3 בתים לפניי הסוף בצד ימין יש מגרש פירוק ענק! למשאיות בלבד
בעבר ראיתי שם גם כמה משאיות עתיקות
Kenworth Man
13/08/12, 0:18
האם נשארו משאיות ZIL שהיו שלל מצרי בארץ
Kenworth Man
13/08/12, 0:19
יפהייפה!!!!!!!
עבודה מדהימה! מאיפה הבקאליות?
מיכליות מרצדס- הצילום מלפנים אז קשה לראות, בכל מקרה סביר להניח שאם הן סינגל -1924, אם דבל בק-אקס כנראה 2628.
סביר להניח שתקנות משקל לא ממש מטרידות שם מישהו. :?
הם סינגל ובעיות המשקל שם במשאיות האלה הם כלום לעומת בעיות המשקל והברקסים במשאיות שמובילות עפר וסלעים.
Kenworth Man
13/08/12, 17:20
יפהייפה!!!!!!!
עבודה מדהימה! מאיפה הבקאליות?
שורשר בטעות:oops:
פעם, פועל האחזקה טיפס עם כלים על הגב, יחד עם החלק שצריך להחליף על הסולם עד גג המיכל, תיקן או מחליף מה שצריך ויורד למטה.
היום כולם נעשו אשכנזים, מביאים מנוף כל פעם שצריך להרים משהו כבד יותר מ-20 ק"ג לגובה מעל קומה אחת. :lol:
זה לא עניין של אשכנזים או לא יודע מה
זה עניין של יעילות
לפעמים יותר מהיר ובטיחותי להביא מנוף מאשר לטפס ולרדת עשרות פעמים על סולם שמי יודע כמה זה בטיחותי
כמה תמונות ..
יש עוד מאות אבל השרשור המוצלח ננעל ..
לחדי העיין ..
במאק הלבנה - יש קטנוע מובנה ליד המיכל דלק ,
ובצהובה יש 6 עובדים שישינים מתחתיה.
כמה תמונות ..
יש עוד מאות אבל השרשור המוצלח ננעל ..
מעניין איפה עומד הרכב של TWA . הרכב היה פועל בשטח האווירי של נתב"ג ושימש את עובדי TWA בנתב"ג.
לחדי העיין ..
במאק הלבנה - יש קטנוע מובנה ליד המיכל דלק ,
ובצהובה יש 6 עובדים שישינים מתחתיה.
זה קטנוע מפלט כנראה (כמו במטוסי קרב:lol:)
הי ,
הרכב של חברת התעופה נמצא ליד שכונת המשתלה בתל אביב ,
אתה מזהה איזו משאית זו עם המנוף ?
הי ,
אתה מזהה איזו משאית זו עם המנוף ?
של מנופי אבי, אם אני לא טועה, על בסיס רנו 8X4.
וואי, המק הזה עוד עובד, ועדיין נוסע ככה עם הקטנוע?!:shock: -ראיתי אותו ככה לפני שנים, אבל אז נידמה לי היה לו פיור ישן יותר שחור- הבחור השתדרג!:lol::-):twisted:
אולי המטען הזה לא היה מאובטח מספיק
היו שייכים לחברת ההסעות "אמיל הסעות"
וולוו אף 12
מובילית פורד קארגו
כתבה נוסטלגית אליה הגעתי במקרה,
שי
עוד משאית מאק של הקבלן יחזקאל מורד מטבריה בישוב אשכולות
CLIPPER159
25/08/12, 14:15
אני רוצה לקנות ב EBAY דגם של Friitleinr מה אני אמור לרשום בחיפוש?
freightliner תחת קטגורית TOYS
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=freighliner&_sacat=220
וודא רק שיש שילוח לישראל ותשלום ב-PAYPAL
CUCV M1009
30/08/12, 22:40
בהמשך לשרשור שלי אני ממשיך לפרסם גם כאן סרטים על משאיות לבקשת אנשי המשאיות,
זהוא הסרט שאני יפרסם לסופ"ש הזה
Over the Top 1986
בכיכוב: 1965 Autocar A64 B
תקציר קצר: לינקולן הוק (בגילומו של סילבסטר סטאלון) הוא נהג משאית אשר מנסה לשקם את חייו. בהסכמת כריסטינה, אשתו החולה ממנה נפרד עשר שנים קודם לכן, הוא נוסע לקחת את בנו מייק שמעולם לא ראה אותו אשר יוצא לחופשה מבית הספר הצבאי בו הוא לומד בקולורדו אל בית החולים בקליפורניה שם מאושפזת כריסטינה. סבו של הילד, ג'ייסון קאטלר, איש עשיר שהתנגד מהרגע הראשון ליחסים בין בתו להוק זועם על ההחלטתה. הוק ובנו יוצאים למסע שבין קולורדו לקליפורניה במשאית שבבעלותו. תחילה מתייחס מייק לאביו בזלזול רב אך לאט לאט מפשירה מערכת היחסים ביניהם והוק זוכה לאמון מצד בנו. כשהם מגיעים לבית החולים הם מגלים כי כריסטינה מתה, הילד עוזב בכעס ולוקח מונית לבית סבו. הוק פורץ לבית הסבא כדי להחזיר את הילד אך המשטרה עוצרת אותו. קאטלר הסב מוכן לוותר על התלונה אם הוק יעזוב את העיר. לאחר שחרורו נוסע הוק ללאס וגאס להתחרות באליפות העולם בהורדת ידיים שהפרס לזוכה הוא משאית חדשה ו-100 אלף דולר. הוא מודע לעובדה שהוא נחות משאר המתחרים המנוסים אך זה לא מפריע לו למכור את המשאית הישנה שלו ולהמר על עצמו ב-7,000 דולר. בינתיים באותו הזמן מוצא מייק עשרות מכתבים ששלח לו אביו במהלך השנים ומבין כי סבו הסתיר אותם ממנו. הוא בורח מהבית לכיוון בית המלון בו מתקיימת התחרות כדי לפגוש באביו. סבו ועוזריו עושים את הדרך גם כן לשם. מייק מוצא את אביו ומתנצל על התנהגותו, מעניק לו את התמיכה הנפשית שעוזרת להוק לזכות בתחרות. קאטלר הסב מבין כי בין נכדו לחתנו נוצר קשר עמוק ומרים ידיים במאבק על משמורת הילד.
למרות שהסרט כשל כישלון חרוץ הן בקופות והן מבחינת המבקרים אני ממש ממש אהבתי את הסרט הזה ובמיוחד את המשאית.
בקיצור סרט מדהים מוזיקה מדהימה ומשאית יפייפיה!
זהו להפעם עד השבוע הבא,
שיהיה סוף שבוע נעים ושבת שלום
דייב.
טריילר לסרט:
http://www.youtube.com/watch?v=gB5iDUnx0iY
כאשר אתם מכניסים קישור למשהו, תוסיפו כמה מילים, במה מדובר?
עוד יותר אם זה יד 2, כי אם לא פתחתם את ההודעה עצמה, מגיעים לדף עם הרבה הודעות, ואז, לך תדע מה רצה המשורר להגיד?
תודה, דב
ב"סוסים" האלה נתקלתי בבאר שבע
ב"סוסים" האלה נתקלתי בבאר שבע
יפה ליאור, תמשיך. הסוס הצהוב - אינטרנשיונל פייסטאר. לאיתן הובלות החזיק אחד, לנתיבים היו כמה. רכב חזק שלא מתפרק. עבדו גם בציוד כבד. אם ראית, המצרים מובילים איתם טנקים.
חברים, מחפש משאבת קלאץ' לפורד D1210 שנת 78. היא נראית ככה.
על הסקניה הזאת עבדתי עד לפני תישע שנים,גיר חשמלי ודחס של זיטמן.שהביאו את המשאית היותר חדשה חשבו לעשות לסקניה שינוי מרכב מדחס לרמסע אבל בסוף החליטו שלא ומכרו אותה בשמונים אלף שקל לאיזה בדואי.
אמנם הכל פה חדש, אבל רציתי רק להוסיף שלבושתי, זו פעם ראשונה שאני מבחין בנגרר מערבל בטון. לא יודע כמה הם נפוצים בארץ, אבל הנה:
http://i70.photobucket.com/albums/i99/yohai00/20120912_172404.jpg
אמנם הכל פה חדש, אבל רציתי רק להוסיף שלבושתי, זו פעם ראשונה שאני מבחין בנגרר מערבל בטון. לא יודע כמה הם נפוצים בארץ, אבל הנה:
http://i70.photobucket.com/albums/i99/yohai00/20120912_172404.jpg
אמנם הם לא נפוצים ולא יוצא לראות אותם הרבה
אבל לידיעתי יש הרבה כאלה
אין הרבה כאלה- הם התחילו להכנס יחסית לא מזמן, לא יודע למה פעם לא היו בכלל... אבל- זה לא כזה נח לעבודות בעיר, אולי בגלל זה... אבל נותן חסכון בדלק- באותה הנגלה מביאים יותר בטון!
חברים, מחפש משאבת קלאץ' לפורד D1210 שנת 78. היא נראית ככה.
נסה אצל צ'יקו חלקי חילוף או חזי דלאל וחלק, וזאת אם הבלם שולמן לא הצליח לשפץ לך אותה.
על הסקניה הזאת עבדתי עד לפני תישע שנים,גיר חשמלי ודחס של זיטמן.שהביאו את המשאית היותר חדשה חשבו לעשות לסקניה שינוי מרכב מדחס לרמסע אבל בסוף החליטו שלא ומכרו אותה בשמונים אלף שקל לאיזה בדואי.
למה אתה מתכוון "גיר חשמלי"? זה גיר רובוטי? אם כן, זו גירסה מאוד מוקדמת...?
שנה טובה לכולם,
דב
ronis11111
14/09/12, 15:32
אין הרבה כאלה- הם התחילו להכנס יחסית לא מזמן, לא יודע למה פעם לא היו בכלל... אבל- זה לא כזה נח לעבודות בעיר, אולי בגלל זה... אבל נותן חסכון בדלק- באותה הנגלה מביאים יותר בטון!
גנאדי נכון שאין הרבה כאלה בארץ אבל התחילו לייבא אותם כבר לפני 30 שנה אך זה לא היתה הצלחה גדולה ולכן הם נעלמו. לפני כשנתיים מס חברות לבטון הזמינו שילדות נגרר למיקסרים במפעל שלדות והחלו שוב להופיע בשוק המקומי, היתרון כמובן בכמות הבטון כאשר היציקות גדולות
שנה טובה
תשעג- תהיה שנת עושר גדול.
עושר בכל המובנים, גנאדי שיהיה לך כבר את האוסף שתרצה, ובמצב נסיעה כמובן. ולכולם שנה מצויינת.
כבאית שצולמה במוסד כלשהו במרכז
בקשר למשאבת קלאץ' של גנאדי , תתקשר אלי ל 0505379343 ואני אמצא לך או אפנה אותך לאדם המתאים .
עשיתי טעות וכתבתי "דגמי משאיות" בגוגל...
אז ככה אני מברך את כולם לשנה טובה, שנת איתור משאיות ישנות שאף אחד מאיתנו לא ידע עליהן, שנת ליקוט ושיפוץ, שנת עליה לכביש, שנת שינויים בתקנות התעבורה (ברור למה אני מתכוון, נכון, לא צריך לפרט, כן?), שנת מפגשי אספנות רק של משאיות, שנת צביעוֹת, התנעות ונסיעות, שנת השגת חלפים נדירים, שנת העלאת המון הודעות ותמונות בשרשור שלנו...
שנת התעוררות מעילפון ארוך (זה ספציפי ל"המניע", שיעשו כבר משהו עם ה"סופר" וה"היפו" שלהם), שנת... טוב די.
שנה טובה!
http://www.asam.co.uk/ioct/ot04b.jpg
מקווה שהקישור עובד... ואם לוחצים על התמונה, יש עוד... ועוד ....
שימותו. אין לי זמן.
עשיתי טעות וכתבתי "דגמי משאיות" בגוגל...
שנת התעוררות מעילפון ארוך (זה ספציפי ל"המניע", שיעשו כבר משהו עם ה"סופר" וה"היפו" שלהם), שנת... טוב די.
שנה טובה!
מצטרף לשנה טובה :)) !!!!!!! רק אושר עושר ובריאות, שכל הדגמים העומדים יניעו, שנמצא הרבה עניין ונדע לעזור לגנאדי ולעוד כמה להתניע את המשאיות שאספו...
גיא א.
מועדון סאאב
16/09/12, 16:07
שנה טובה מפרנקפורט
ronis11111
17/09/12, 10:20
שנה טובה מ... 1950
גיא,שנה טובה זה הסופר וויט הראשון שהגיע לארץ עם מנוע דיזל מקורי והוא היה של קיבוץ גשר יש לי תמונה שלו באיזה מקום עם הנגרר הזה לאחר התהפכות גם הנגרר היה יחוד היות וזאת למעשה אמבטיה עם מע הידראולית
שנה טובה מפרנקפורט
והכבאית מקאסל...
ועוד טאטרה לשנה טובה
כנראה משנות הארבעים המוקדמות,מעניין אם שרדו כאלו משאיות.
היו טטרות בארץ???!
לא שמעתי על כך מעולם!
מעניין איפה צולם... יש שם עוד תמונות מתחת, גיא, תראה, תראה?
מתי אתה בא לארץ? אולי נעשה מפגש פורום לכבוד האירוע?
ועוד טאטרה לשנה טובה
כנראה משנות הארבעים המוקדמות,מעניין אם שרדו כאלו משאיות.
אוי, איך ת'בלבלתי, מרוב שגיא חותם "טטרה", חשבתי שגיא העלה את התמונה...
טעות לעולם חוזרת, אמר הקיפוד וירד מהמברשת...
היו טטרות בארץ???!
לא שמעתי על כך מעולם!
מעניין איפה צולם... יש שם עוד תמונות מתחת, גיא, תראה, תראה?
מתי אתה בא לארץ? אולי נעשה מפגש פורום לכבוד האירוע?
היו טטרות בארץ,אני מכיר את נכדו של הסוכן שהיה בארץ בזמנו,פרסמתי תמונה של הסוכנות שהיתה מצוייה בתל אביב,כמו גם יש לי הייכן שהוא סרט של כמה דקות של נסיעות המבחן שלהן בשנות הארבעים המוקדמות אך משום מה איני מצליח להעלותו לכאן,אולי אפרסם ביוטיוב ואקשר מכאן,יש לו אביזרים מהמשאיות האלו,מעניין אם שרדו שמעתי על אחת בצפון אצל אספן אך איני יודע באם זה נכון.
תודה - סוף סוף. האמת היא שחשבתי שזו היתה סתם שמועה עד עכשיו. המשאית היא T28 שהייתה גרסת ה6X4 של הT27 בעלת ההנעה 4X2. אלו היו המודלים הבינוניים של טאטרה בשנות השלושים (בראשית שנות הארבעים זה לא יכול להיות לפי הצורה והמצב הפוליטי כמובן) בין הT13/T26 הקלים והT23/T24/T29 הכבדים. המשאית תוכננה למעמס של 3 טונות על דרכים משובשות וצוידה במתלים נפרדים עם חצאי צירים כמנהג טאטרה עד היום. בסרטון המצורף ניתן לראות את הT24 בפעולה. השאלה היא באם המשאית בתמונה נשארה בארץ או שרק הודגמה ואח"כ חזרה לצ'כיה...
http://www.youtube.com/watch?v=wY7cDHJe_1M&feature=player_detailpage
וזו גרסת האוטובוס של הT24:
http://www.youtube.com/watch?v=q10sUMwE8j8&feature=player_detailpage
מעניין למה המיוחד לטטרה - שאסי צינור מרכזי בודד - לא תפס אצל אחרים אע"פ שהיא נחשבת למשאית מעולה - בייחוד צבאית.
בהתחלה היו פטנטים, וזה יותר יקר משסי רגיל...
טוב, דבר דבר, קודם כל הסרט הראשון:
מדהים ממש. איך היו להם אז את הטכנולוגיה לפתח ולייצר את מכלול המתלים/סרנים הזה (אני יודע שצ'כיה היתה מעצמת עיבוד מתכת, אבל עדיין) - הגומיות של הציריות... הכול פותח מאפס, לעומת כל היצרנים האחרים באותה תקופה וגם היום, שבוודאי מסתמכים על טכנולוגיות קיימות בדרך זו או אחרת...
ועוד הצליח להם? זאת אומרת מישהו יודע לגבי רמת האמינות של המשאיות, יחסית לרמת האמינות של משאיות רגילות מאותה תקופה?
ואיזה מנועים וגירים היו להם? זה כבר דיזלים?
מה שכן, לא יכולתי שלא לשים לב שהמשאית ה"עמוסה" עמוסה בעצם בהרבה מאוד ארגזים ריקים... ובעצירת המצלמה על כיתוב ה"דנלופ" על הצמיגים - כמה שילמו להם על הפרסומת הסמוייה הזו...?
ושמתם לב לאיש שעומד על עגלת הצינורות מאחור ומפעיל היגוי, מין צ'רלי צ'פלין כזה?
ולמה באמת הטכנולוגיה הזו, ששרדה עד ימינו, לא נפוצה יותר?
טוב, דבר דבר, קודם כל הסרט הראשון:
מדהים ממש. איך היו להם אז את הטכנולוגיה לפתח ולייצר את מכלול המתלים/סרנים הזה (אני יודע שצ'כיה היתה מעצמת עיבוד מתכת, אבל עדיין) - הגומיות של הציריות... הכול פותח מאפס, לעומת כל היצרנים האחרים באותה תקופה וגם היום, שבוודאי מסתמכים על טכנולוגיות קיימות בדרך זו או אחרת...
היה לטאטרה מהנדס גאון בשם הנס לדווינקה (שמכרו פרדיננד פורשה גנב חלק גדול מרעיונותיו כשתכנן את החיפושית): http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Ledwinka
ועוד הצליח להם? זאת אומרת מישהו יודע לגבי רמת האמינות של המשאיות, יחסית לרמת האמינות של משאיות רגילות מאותה תקופה?
עד כמה שאני יודע, התכנונים המוקדמים היו סבירים לתקופה- המנועים ותיבות ההילוכים חשמל וכ'ו היו פשוטים - אבל כשהגרמנים השתמשו בכלים שלקחו לעצמם מהצ'כים במלחהע האחזקה הוזנחה והם לא שרדו.
ואיזה מנועים וגירים היו להם? זה כבר דיזלים?
עד סוף שנות השלושים בנזין (4 או 6 צילינדרים) מקוררי מיים (עם אופציה למאן למי שרצה דיזל). כשהT81 ייצאה לשוק פותח מנוע הדיזל הראשון של טאטרה, V8 בנפח 12.4 ל ו150 כ"ס - עדיין מקורר מיים. המנועים מקוררי האויר פותחו בשביל הוורמאכט לקרת סוף מלחהע והשאר הוא הסטוריה.
מה שכן, לא יכולתי שלא לשים לב שהמשאית ה"עמוסה" עמוסה בעצם בהרבה מאוד ארגזים ריקים... ובעצירת המצלמה על כיתוב ה"דנלופ" על הצמיגים - כמה שילמו להם על הפרסומת הסמוייה הזו...?
שים לב בהמשך למשאיות העמוסות ב"אמת"
ושמתם לב לאיש שעומד על עגלת הצינורות מאחור ומפעיל היגוי, מין צ'רלי צ'פלין כזה?
היגוי ציר אחורי לטריילר - הכרחי לדרכים בצ'כוסלובקיה דאז
ולמה באמת הטכנולוגיה הזו, ששרדה עד ימינו, לא נפוצה יותר?
מחיר3X
T24/67 עם מנוע מאן דיזל:
http://www.tatraportal.com/popisky/t24/t24-67_02.jpg
T81:
http://www.tatraprehled.com/predval/pics/81val.jpg
T111 - דיזל עם קירור אויר משנות ה50
http://www.tatraprehled.com/111/pics/111pods.jpg
לגבי משאבת הקלאץ' של הפורד של גנאדי הרי מסתבר שהעסק קצת יותר קשה ממה שחשבתי .
אני די מקושר בתחום הזה ולהפתעתי אחרי שהפכתי את כל המדינה מהצפון עד הדרום לא מצאתי חלק כזה .
זה די מוזר כי בזמנו זו היתה משאית פופולרית מאוד .
אבל נכנסתי למוטיבציה מטורפת בעיניין .ימות העולם אבל אני אמצא משאבה כזאת .
תודה רבה! אני יודע שאין חלקים לאוטו הזה, ויותר מזה- לליילנדים הרבה יותר קל למצוא! נראה לי זשה בגלל שהכל פשוט נזרק כי אף אחד בעולם לא חשב לשמור משהו לאוטו הזה...:roll::-(:?
המשאבה הזו לא היתה בשימוש גם במכוניות אחרות?
בדקתם אצל מוטי אנשביין?
ממש מוזר הסיפור.
ומה קורה בחו"ל? אם עושים חיפוש אינטרנטי?
שווה לבדוק במוסך מ.ש.א. ביהוד, גנאדי, נדמה לי שכבר נתתי לך את הטלפון שלהם?
כבר בדקתי ב מ.ש.א ואין להם .
תתקשר ל "הבלם שולמן "בתל אביב . הם בזמנו תיקנו אותם .הם רוצים שתביא אליהם את המשאבה ויתכן ויצליחו לתקן אותה .
036871048 .
הנה צילומים באדיבות דב קרדו
המערבל לוקח 13 וחצי קוב בטון שזה 30 טון ויותר ,הבעיה היא כניסה לאתרים גדולים בלבד ,אתרים שיש צורץ בכמויות גדולות ,לעומת 8 קוב של המשאיות, דבר נוסף המערבל על הנגרר הוא צריץ אחזקה שוטפת משלו טסט ביטוח נוסף
ישראל, שמח שחזרת גם לפורום!:-)
אני עדיין בונה על אחד מה-B61 עם הקומפרסורים, בתיקווה שהם יזכרו את הבטחתם ולא יזרקו אותם בסוף לברזל, ובתיקווה שכאשר יחליטו למכור- יהיה עוד מה לעשות עם מה שיישאר- כי טוחנים אותם די עד הסוף... אגב יש להם גם מלא R600.
כבר בדקתי ב מ.ש.א ואין להם .
תתקשר ל "הבלם שולמן "בתל אביב . הם בזמנו תיקנו אותם .הם רוצים שתביא אליהם את המשאבה ויתכן ויצליחו לתקן אותה .
036871048 .
תודה, אני יודע איפה הם, בינתיים הצלחתי לפרק את המשאבה- וגיליתי שהיא דווקא במצב בסדר גמור בפנים- אז אני בשלבי חיפוש של הגומיות. אם לא אמצא- אצטרך בסוף כן לשפץ, במקום אחר קיבלתי הצעה במחיר סביר, נראה גם גם אצל שולמן- ואשפץ! אוף- האוטו כבר עומד לפחות חודש ובא לי לנסוע איתו!!!:x
הודעה שהועלתה בשרשור "מציאות ב- Ebay"... מקווה שהכנסתי נכון את הקישור, יש שם גם תמונות, אם מישהו יכול להעזור להעביר אותן לכאן...
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3583141#post3583141
CLIPPER159
08/10/12, 12:13
באשדוד חונה ליד הנמל k 100 או k 700 ללא עגלה נראת ישנה מאוד בצבע חום ...
הודעה שהועלתה בשרשור "מציאות ב- Ebay"... מקווה שהכנסתי נכון את הקישור, יש שם גם תמונות, אם מישהו יכול להעזור להעביר אותן לכאן...
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3583141#post3583141
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=309258&d=1349553247
בשבילך
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=309254&d=1349553247
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=309255&d=1349553247
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=309256&d=1349553247
http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=309257&d=1349553247
תודה צביקה!
חוץ מהאף המוכר, הוא כל כך לא נראה "סופר-וויט"... בתמונת החזית, הגג הלבן נבלע ברקע, ובכלל הוא נראה משונה... והג'אנטים הסגורים, הגלגלים הגדולים... נאאהה. זה לא זה.
Kenworth Man
09/10/12, 7:04
מה זה המנורות חצר שיושבות לו בצדדים?
היום אני נוסע לי במרכז ת"א- ולפתע יוצאת מאחת החצרות של הבנייה ממש במרכז העיר... וולוו "טלויזיה" לבנה עם הקבינה המרובעת ומספר 6 ספרות!!!:shock::shock::shock: האוטו עם סרן אחד מאחורה ועם המנוף האחורי עם המתקן להרמת משטחי האבן מדרכה וכאלה, ונראה במצב מצויין יחסית לגילו וללא ספק עובד ועם רישיונות בתוקף!!! WTF- כמה עוד הפתעות כאלה נראה?!:shock:8):twisted: אני הייתי ממש בהלם, לצערי לא הספקתי לצלם כי הייתי בנהיגה...
gabyglazer
25/10/12, 22:33
לאוהבי המשאיות
מבוסס על שלדה ומנוע של דאף
בעל רישוי ונוסע ברחובות פרנקפורט במסגרת פרסומת של סמסונג
מרשים ביותר והוישר מסתובב כמו מנוע של מטוס!!!
עד כמה שאני זוכר - זו משאית "קונספט" של דאף מלפני כמה שנים.
רעיון נחמד להשתמש בה לפרסומת ככה...
אבל כמשאית, לא הייתי סופר אותה. מבחינתי משאית צריכה להראות כמו משאית ולא כמו חללית!
Photographed by Dov Kredo
Photographed by Dov Kredo
צומת אלוף שדה לפני בניית המחלף...
שלום ,
כמה תמונות מהטיולים בחודש האחרון , המשך התמונות בקבוצה בפייסבוק :
http://www.facebook.com/groups/270391996395337/#!/groups/270391996395337/
נוספות
כאמור המשך בקבוצה .
http://www.facebook.com/groups/270391996395337/#!/groups/270391996395337/ (http://www.facebook.com/groups/270391996395337/#!/groups/270391996395337/)
נפלתי על הסרטון הזה במקרה...
http://www.youtube.com/watch?v=MY13w8wzACE&feature=youtube_gdata_player
גנאדי, התרגום עליך.
:wink:
זאת תמונה (עדכנית, כנראה) של משאית צבאית סורית (כנראה כבר בידי המורדים...).
מישהו יודע מה זה?
סתם הימור - אולי ייצור מקומי (או מהסביבה...) עם מנוע "מגירוס"?
(למצרים היו בעבר "מוטציות" כאלה).
אולי, אבל לא נראה לי כל כך.
ככה נראה פארגו/דה-סוטו טורקי (לי הוא הזכיר קצת את ה"אביר"):
לא שאני יודע, אבל זה באמת נראה קצת "מגירוסי", כמו הכבאיות היותר מתקדמות... גיא???
מישהו יודע מה זה?
מישהו יודע מה זה?
GAZ-3308 רוסי
vBulletin® Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.