Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לקנות רכב אספנות הממוקם בצפון (אני גר במרכז) והבעיה היא שהידע המכני שלי שואף ל-0. השאלה שלי היא איך אני יכול לבדוק את הרכב לפני הקנייה? זה לא כמו רכב חדש שאפשר לקחת לקומפיוטסט.....

יש איזה מישהו אולי כמו "המומחה" שבודק רכבי אספנות? או שאולי יש איזה מישהו בפורום שעושה זאת תמורת תשלום? חבל לי לקנות ואחר כך לגלות בעיות שניתן היה לגלות בבדיקה פשוטה.

תודה מראש לעונים

פורסם

ברכבי אספנות בד"כ קונים רכב לא במצב תקין לגמרי, כל הכיף או לפחות חלק גדול ממנו הוא בתהליך השיפוץ, אם אתה לא מבין כלל בצד הטכני אני לא חושב שכדאי בכלל להיכנס לתחום.

רכב אספנות גם אם הוא תקין בקניה, לא מחייב שישאר במצב הזה לאורך זמן, לרכבי אספנות אין גם מחירון ולכן אתה לעולם לא תוכל לדעת כמה באמת הוא שווה, השווי של הרכב הוא בדיוק הנקודה של כמה אתה היית מוכן לשלם עליו.

כמו כן אהבה לרכב אספנות מסויים לא תלויה במצבו.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

ראשית, ברוך הבא לעולם של ה"משוגעים" לדבר.

אם תספר לנו על איזה רכב בדיוק מדובר, אולי מישהו יוכל לתת לך הדרכה, כיצד לבדוק, להעריך ועל מה לתת את הדגש.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

אני כבר מ"המשוגעים לדבר"..... יש לי מיני מיינור 77 כבר 3 שנים ואני מודע לכך שלא קונים רכב במצב מושלם.

אני פשוט רוצה איזושהי בדיקה בסיסית כדי שלא יהיו אחר כך הפתעות גדולות מדי.

פורסם

השאלה מה אתה מחפש בבדיקה ואיזה תשובות אתה רוצה?

מצב מנוע-ניתן לקבוע בבדיקה באופן לא מחייב ובערבון מוגבל!

שילדה-ניתן לבדוק סימני תאונות.

מצב מכלולים-שוב בערבון מוגבל.

שאר הדברים-ניתן לראות גם בעין בלתי מקצועית!

אבל...התחיבות למחיר תיקון לא תקבל, מחיר החלקים לרכב אספנות הוא נעלם גדול,

סוג השיפוץ הנדרש משתנה בהתאם לסוג השיחזור שאתה מייעד לרכב.

כך שבפועל בדיקה (פרט למען השקט הנפשי שלך) לא ממש משמעותית ברכב אספנות.

אם אתה רוצה לקבל הערכה כללית למדת ההשקעה הרי שבפועל תגלה שדווקא

בדיקת המכון שבוחנת מצב מכלולים היא המישנית בהוצאות השיפוץ.

דווקא הפחחות והצביעה, שיפוץ וריפוד פנים הרכב והחלקים הקוסמטיים מהווים הוצאה גדולה.

הוסף חלקים שכבר לא ניתן להשיג בארץ, ומחייבים משלוח מחו"ל. ותגלה שמה שלא סיפרו לך

במכון עלה לך הרבה כסף, ומה שסיפרו לך כבר ידעת לפני, או שהמשמעות שלו קטנה.

במידה ואתה מבקש לקנות חיפושית, ורוצה להשוות בין כמה וכמה פריטים ויש ברשותך

את הזמן והממון להעביר את כולם בדיקת מכון,, אז אולי תוכל להצביע על הטובה מבין

האפשריות, אבל בהנחה שבידך פריט בודד, אין משמעות אמיתית לבדיקה.

חבר מבין עניין ומקורב לנושא יעשה עבודה טובה יותר ממכון, כיוון שפרט ליכולת שלו

לאתר בעיות ותקלות יש לו גם את הידע בדבר מחירי החלקים זמינותם ומידת ההשקעה הנדרשת

לפי הצרכים האמתיים שלך.

בקיצור שקול הייטב לפני שאתה מוציא כסף לבדיקה!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

כמו שאמרו קודמיי, לא לוקחים רכב אספנות לבדיקת מכון, אם תנסה להכניס גרוטאה שלא נסעה שנים למכון בכלל לא יקבלו אותך,

ואם הרכב במצב נסיעה הם לא יאמרו לך את מה שאתה באמת צריך לשמוע ולא יתנו מדד להוצאות עתידיות שתצתרך להשקיע באוטו.

אני כשקניתי את הקורטינה שלי הסתכלתי עליה מבחוץ, היו קווים ישרים.

הסתכלתי מתחת לאוטו וחיפשתי פגיעות למטה, לא היו.

חיפשתי רקבונות במקומות קריטיים, לא היו אלא חלודות אופייניות למודל,

את המנוע בכלל לא בדקתי אבל הבנתי מהמוכר שהוא לא מניע, לא איכפת לי הסיבה כי האוטו היה צריך לעבור שיפוץ בכל מיקרה,(בסוף הצלחתי לסדר אותו לבד).

אין לצפות לקנות אוטו מעל 30 שנה על הכביש ושלא יהיו לו מכות או חלודות, צריך האוטו יהיה בר שיפוץ.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אין לי בעיה עם קצת חלודות או שהפחחות לא תהיה מושלמת. הנקודה היא שאני הולך להוציא כ-20,000 ש"ח בקנייה של האוטו והמוכר טוען שהאוטו אחרי שיפוץ ובמצב מצוין מבחינה מכנית ובגלל זה גם אני מוכן לשלם סכום כזה. אני לא רוצה לקחת אותו למכון (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) אלא שאלתי אם יש איזה אלטרנטיבה אחרת שמתאימה לרכבי אספנות כדי שאני אוכל לוודא שהמצב המיכני הוא באמת כמו שהוא אומר. אני לא רוצה להוציא סכום כזה על רכב שבסוף יתברר שצריך להשקיע עליו עוד סכום רציני כדי שייסע בצורה נורמלית.

פורסם
אין לי בעיה עם קצת חלודות או שהפחחות לא תהיה מושלמת. הנקודה היא שאני הולך להוציא כ-20,000 ש"ח בקנייה של האוטו והמוכר טוען שהאוטו אחרי שיפוץ ובמצב מצוין מבחינה מכנית ובגלל זה גם אני מוכן לשלם סכום כזה. אני לא רוצה לקחת אותו למכון (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) אלא שאלתי אם יש איזה אלטרנטיבה אחרת שמתאימה לרכבי אספנות כדי שאני אוכל לוודא שהמצב המיכני הוא באמת כמו שהוא אומר. אני לא רוצה להוציא סכום כזה על רכב שבסוף יתברר שצריך להשקיע עליו עוד סכום רציני כדי שייסע בצורה נורמלית.

לי היתה אותה בעיה. נסעתי עם המכונית והמוכר למכון בדיקה רצו ים של כסף..

משם נסענו למוסכניק זקן מאוד חביב ש מכיר את המכונית-פלימוט 8 צילינדר כמו את כף ידו.

הוא בדק את הרכב במשך שעה שלמה

בסוף אמר ואני לא אשכח זאת לעולם: "קח את המכונית איך שהיא יחסית לגילה היא מאה אחוז.,שמור עליה והיא תשמור עליך."

לא להאמין..

משם נסענו לפחח גםם אוטו סטייל כמו המכונאי הוא בדק מבחינת רקבונות שלדה ועוד

בסוף אמר: "כגודל הציפיות כן גודל האכזבות".

רוצה לומר המכונית היתה באמת כמו חדשה-אז לקח לה ארבע עשרה שנה להחליד קצת.. אז עברה פחחות וצבע כללי לפני שנה.

מסקנה: חבל על הכסף והזמן במכון.

פורסם

ציין מהו הרכב שמצאת, ואולי בעלים של רכב דומה יידע לתת לך טיפים ספיציפיים המתאימים במיוחד לדם הנ"ל, כגון "מחלות" ספיציפיות, חלקי חילוף נדירים, חלקים מתבלים / מועדים לפורענות וכו'.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...