Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי בכמה תוכניות בכל מיני ערוצים על מין אמבטיות ענקיות עם חומצה כלשהי שטובלים בהם את הבודי של הרכב וזה בעצם מגלה או ממיס את החלודה שיש...

יש דבר כזה בארץ?

פורסם

אני בספק רב... כאן, לכל היותר, אנחנו טובלים את החלקים בנוזל לניקוי האסלות, בשביל להוריד חלודה!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אני בספק רב... כאן, לכל היותר, אנחנו טובלים את החלקים בנוזל לניקוי האסלות, בשביל להוריד חלודה!:-D

יש ה ניקוי בחומצה

עד כמה הם גדולות אני לא יודע

בודי אני בספק

אבל כל החלקים המתפרקים אפשרי בהחלט

במידה ואתה עושה

תדאג לניטרול של 100 אחוז אחרת זה ימשיך לאכול לך את הפח

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

יש אמבטיות לניקוי בחומצה בכזה גודל, אני ראיתי כמה מהן במפעל שניקרא סולתם ומייצר סירים ו... חלקי מכונות גליליים. :roll:

בשיחה עם חבר שעובד ב"עסקי הציפוי" עלתה השיחה על אמבטיות ציפוי ואמבטיות חומצה. הוא טוען שיש כמה בארץ שיש להם אמבטיות בכאילו גדלים. כששאלתי אותו אם אפשר לקבל את השמות שלהם הוא ענה שהם עובדים עם גופים "מוסדיים" בלבד, ואסור להכניס "פרוייקטים" שיכולים "לסכן" את הסודיות של ה"מוצרים" שנימצאים בסדנאות הללו.

המרכאות היו חלק בילתי ניפרד בשיחה, ומומשו בתנועות ידיים של שלי יחיבוביץ בארץ נהדרת... :roll:

בקיצור, דפי זהב, והרבה תקווה.

הסיבה שאני רושם את זה כי גם אני ניסיתי למצא מישהו שיהיה מוכן לטבול רכב בחומצה. התהליך יקר לאללה, כי הוא כולל טבילה בחומצה עם ממיסים (להמיס את הצבע, שומנים, זפת, פילר וכו'), שטיפה, טבילה בחומצה, שטיפה, טבילה בעוד חומצה אחרת שיוצרת בסיס לגילוון, שטיפה, טבילה במנטרל בסיסי, שטיפה, יבוש, הכנה לגילוון, טבילה במיכל גילוון, ניקוי, ביקורת וכו'...

אפשר להבין שמדובר בעסק יקר. חוץ מזה שזה ניכנס לכל החורים ושלא תמיד החומצה יוצאת. היא נישארת שם וממשיכה לאכל את המתכת, גם אחרי השטיפה והמנטרל יכול להיות שישארו שאריות. כמו כן, הגילוון לא מגיע לשם ולכן המתכת נישארת חשופה, ובמקומות הכי בעייתיים, חללים שאין גישה אליהם. כי אחרי תקופת זמן הריקבון יוצא אחרי שבקע את המתכת ואז זה מאוחר מידי.

בקיצור, עדיף ניקוי חול, או כל צורה אחרת של התזת מדיה שוחקת בלחץ.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
גלוון זה דבר לא אידאלי כאשר רוצים לצבוע אח"כ.

יש צבע יסוד לגלוון, אחרי זה יסוד מקשר וסוגרים עניין...

בגדול, יש צדק בדבריך, למרות ש...... כיום מכוניות מגיעות עם סוג של ציפוי על הפח שמונע חימצון, אני לא יודע אם זה אבץ של גילוון או משהו אחר. פעם לא היה את זה. חלודות היו צצות במקומות מסויימים גם אם לא היתה מכה או תיקון. סתם ככה.

גם אחרי ניקוי המתכת וצביעה מחדש, לאחר כמה שנים החלודה יצאה שוב.

למה? כי זו נקודת תורפה, חיבור בין שתי מתכות, חפיפה של פאנלים וכו'.

כיום פחות רואים את התופעה הזו כי חל איזה שהוא שיפור (משמעותי) באיכות ובטכנולוגיה וגם בחומר ה"פח". כיום זה לא יתקבל בעין יפה אם רכב יחליד אחרי 3-4 שנים.

כמו כן שיטת הצביעה הפכה לטובה יותר, שימוש בצבעים אלקטרוסטטים, כאילו שבאמת נידבקים וניקשרים למתכת, טיפול המתכת בזמן היצור והגנתה ועוד.

רוב המכוניות ה"חדשות" שאני רואה שיש להם חלודות אילו רכבים שעברו צבע. גם אם זה צבעי טוב שעשה עבודה טובה. יקח לחלודה זמן אבל היא תפרוץ.

יש כאילו שטוענים שאם מכונית חדשה שהיה מוחזקת בתנאים נורמאליים (ללא שמש חשופה, ללא לחות ומליחות גבוהים) היא תוכל להחזיק להרבה מאוד זמן. הרבה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

הבעיה שלנו, שהמכוניות שלנו הן ........ לא בדיוק חדשות....:roll::?:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

פעם היתה לי הזדמנות לטפל בחומר שנקרא קארבו. שמתי חלקי גוף מפלדה עם צבע ישן באמבט, תוך רבע שעה כל הצבע ירד, מה שהיה חלוד נשאר חלוד אבל מה שלא היה חלוד קבל צבע אפור כהה ולא החליד. כנראה שהחומר מגיב עם התכת ויוצר צפוי לא מחליד

פורסם
פעם היתה לי הזדמנות לטפל בחומר שנקרא קארבו. שמתי חלקי גוף מפלדה עם צבע ישן באמבט, תוך רבע שעה כל הצבע ירד, מה שהיה חלוד נשאר חלוד אבל מה שלא היה חלוד קבל צבע אפור כהה ולא החליד. כנראה שהחומר מגיב עם התכת ויוצר צפוי לא מחליד

גם שטובלים מתכות בנוזל אסלות הוא משנה את הצבע לאפור כהה,.

עומר

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

אם הדפנות הכפולות מחוררות במקומות הנכונים , אין סיבה שתשאר חומצה, במיוחד אחרי ניטרול וניקוי.

בפנים אפשר גם לצבוע וגם לגלוון , אבל אני מניח שזה לא זול.

כיום אין בעיה לצבוע על מגלוון בגימור איכותי , הרבה חלקי פח מגיעים מגלוונים היום.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ- אני צריך לנקות את הג'אנטים של סוברו שלי ("טבאות"). יש כמה אופציות: ניקוי חול (אני מעדיף, שלא), ניקוי עם מברשת פלדה על הדיסק (נראה לי שאצטרך בכל מיקרה), וטבילה בחומר כגון ניקוי האסלות/חומצה. אז, ככל הנראה אלך על ה"מי אש" (חומצת מלח 30%) וחומר האסלות. השאלה: קודם כל- האם אפשר לערבב אותם ביחד (יש לי פשוט את שניהם, ושני הבקבוקים האלה בערך הכמות, שאני צריך), ומה בדיוק אני צריך לעשות מיד אחרי ההוצאה מחומצה, כדי שאוכל לצבוע (עם המרייט כסוף)?

תודה!

פורסם

Super Carbof או משהו כזה. הספק הוא "טמבור אקולוגיה" (אקולוגיה עאלק...).

לדעתי לא נימכר לפרטיים, אלא רק למי שיש אישור ממשרד הבריאות/עבודה או משהו כזה. תוכל למצוא כזה חומר אצל חרטי מנועים ומוסכים המתמחים בשיפוץ מנועים. אולי יסכימו לקחת ולטבול עבורך החלק. אגב, הוא לא מחסן מפני חלודה ויש לשמן החלק לאחר הניקוי.

פורסם

GLUK - עקרונית אתה יכול לערבב חומר אסלות ומי אש, שניהם זה חומצת מלח HCL רק בריכוזים שונים. השאלה זה למה לערבב ? אם אתה רוצה לדלל את החומצה תדלל במים (אבל בזהירות ועם כפפות ומשקפי מגן)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...