Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני משפץ ספיט MK2 שיש בה אלטרנטור, אני מחליף את כל החוטי חשמל עקב התישנות החוטים אולם הבלגן שורר במערכת עקב ה"קיצורים" של חשמלאים במשך השנים

אני מעונין להבין את החיבורים שמסומנים כCONTROL BOX אין לי חלק כזה ורציתי להבין לפי האותיות באנגלית מה לחבר למה

מצורף התרשים

בברכה

חיים

תרשים חשמל טריומף.jpg

תרשים חשמל טריומף1.JPG

פורסם
שלום לכולם

אני משפץ ספיט MK2 שיש בה אלטרנטור, אני מחליף את כל החוטי חשמל עקב התישנות החוטים אולם הבלגן שורר במערכת עקב ה"קיצורים" של חשמלאים במשך השנים

אני מעונין להבין את החיבורים שמסומנים כCONTROL BOX אין לי חלק כזה ורציתי להבין לפי האותיות באנגלית מה לחבר למה

מצורף התרשים

בברכה

חיים

היי חיים, נדמה לי שכבר נענית על כך ע"י עודד בעבר אבל אני אסביר.

ה controll box הנו מיישר ומייצב מתח שהיה מותקן כאשר ברכב היה דינמו ולא אלטרנטור, הדינמו מוציא זרם חילופין ומאחר ולטעינת המצבר נדרש זרם ישר הוא (הזרם) עבר דרך הקופסא ייושר ויוצב ואז המשיך למצבר לטעינה.

עם השנים הוחלף אצלך הדינמו לאלטרנטור שבו מעגל הייצוב והיישור נמצא built in וכנראה שביטלו את הקופסא מאחר וכבר לא היה בה צורך.

אם תרצה להבין את אופן פעולת הקופסא אוכל להעביר לך חומר הסבר רק שאין לך ממש צורך בזה כרגע מלבד העשרת הידע האישי:lol:

בהצלחה

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

תודה

הבנתי כבר מהתשובה של עודד שאני לא זקוק לקופסא ולכן ביקשתי עזרה עם החוטים. לאן לחבר אותם? האם כל החיבורים נמצאים על הסלנואיד במקום הקופסא?

בקשתי עזרה בהבנת החיבורים כשאין קופסא.

בברכה

חיים

פורסם
תודה

הבנתי כבר מהתשובה של עודד שאני לא זקוק לקופסא ולכן ביקשתי עזרה עם החוטים. לאן לחבר אותם? האם כל החיבורים נמצאים על הסלנואיד במקום הקופסא?

בקשתי עזרה בהבנת החיבורים כשאין קופסא.

בברכה

חיים

לא!!

לא כל החיבורים נמצאים על הסולונואיד.

חלקם מתבטלים לגמרי מאחר וכעת אין לך שעון טעינה:-(

מהאלטרנטור לסולונואיד והחוט הדק אל מנורת הטעינה, השאר מבוטלים!

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

תודה

אני אעלה סכימה של מצב החוטים ברגע ברכב שלי על מנת לקבל חות דעת

שאלה נוספת:בתרשים של MK2 אין צורך בפיוז למנורות הלוח שעונים ולעומת זאת בMK3 יש צורך, מה מומלץ ואיזה אמפר?

תודה

חיים

פורסם
תודה

אני אעלה סכימה של מצב החוטים ברגע ברכב שלי על מנת לקבל חות דעת

שאלה נוספת:בתרשים של MK2 אין צורך בפיוז למנורות הלוח שעונים ולעומת זאת בMK3 יש צורך, מה מומלץ ואיזה אמפר?

תודה

חיים

שים לב במרק 3 יש מיצב זרם ללוח השעונים כדי לשמור על מד החום ומד הדלק. חיבור ישיר ישרוף את השעונים. אני מניח כי גם אצלך צריl להיות מיצב זרם.

בטריומף ספיטפייר מרק 1 ;2; 3 לא היו פיוזים. רצוי מאוד מבחינת הבטיחות להתקין פיוזים.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...