Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אספנות, אבל בדרך לשם

סוף סוף יוצא לי זמן לעבוד על ה XT הישנה.

השמשה הקדמית סדוקה והבאתי שמשה תחליפית

השאלה שלי, עם איזה כלי להוציא את הגומיה החיצונית, איך אני אמור לעשות את זה, איך אחר כך אני מנתק את השמשה, וכדי להחזיר אותה למקום, ושלא יהיו נזילות, מה התהליך

תודה.

פורסם
לא אספנות, אבל בדרך לשם

סוף סוף יוצא לי זמן לעבוד על ה XT הישנה.

השמשה הקדמית סדוקה והבאתי שמשה תחליפית

השאלה שלי, עם איזה כלי להוציא את הגומיה החיצונית, איך אני אמור לעשות את זה, איך אחר כך אני מנתק את השמשה, וכדי להחזיר אותה למקום, ושלא יהיו נזילות, מה התהליך

תודה.

הוצאת הישנה בדחיפות מבפנים החוצה (מתוך הרכב לדחוף אותה ) עד אשר שפתי הגומי החובקים את הפח ישוחררו, רצוי שתהיה לך עזרה של מישהו שעומד בחוץ.

בדיקה ששפתי הפח ברכב שלמים ולא חלודים, בדיקה שהגומיה תקינה ולא תקועים בה שבבי פח חלוד, העברת הגומיה לחלון החדש ועכשיו השלב הבעייתי.

מכניסים חבל דק בכל היקף הגומיה כאשר זנבות החבל נפגשות במרכז החלק העליון, מורחים סבון כלים מהול מעט בכמות נדיבה ומניחים את החלון במקומו, אחד מפעיל קצת לחץ מבחוץ והשני מתחיל למשוך את החבל בעדינות תוך וידוא שהשפה של הגומי עוברת את שפת הפח ונכנסת לתוך הרכב.

ועכשיו שאלה: למה לא לגשת לזגג שיעשה את העבודה?

לא אמור להיות יקר מדיי.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

מה נותן לי החבל במקרה הזה? אני אמור לקשור אותו או לכווץ איתו את הגומיה? בשביל להוציא את החלון החוצה אני לא אמור קודם לפרק את הגומיה? רק ללחוץ על החלון מבפנים והוא אמור להשתחרר ?

לא אמורים לשים חומר אוטם? סיליקון או כל דבר אחר שכל זגג דוחף שם?

אני עושה את זה לבד כי אני רוצה ללמוד איך לעשות את זה, מה שגם בעל מקצוע לא עובד ב"עדינות" כמו שאני מעדיף שיעשו עם הרכבים שלי.

תודה.!

פורסם

תדחוף מפנים את הגומיה מעבר לפח במסגרת החלון.

קח מברג שטוח, ובעדינות הרם את הגומי מעט למעלה והחוצה, עד שיתיישב הגומי מעבר לחומת הפח הקטנה.

כשמבינים את העיקרון היתר קל.

זהירות לא לסדוק את השמשה!

עריכה, ראה תרשים:

דיאגרמצה.JPG

משכנתא זה קל

פורסם

אני ממליץ על זגג, על עבודה כזו לוקחים 100 ש"ח עד כמה שזכור לי,

בכל אופן לא כדאי לעשות את זה עם סבון בגלל המים שיש בו, הכי טוב זה לשים גריז שגם ימנע חדירת מים וחלודה בעתיד.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

הייתי כבר בסרט שלך פעם.

אחרי התאונה עם ה XT הקודמת, כשמצאתי את ה XT הנוכחית, גם לה היה סדק "תמים" בשמשה הקדמית.

השמשה הורדה מהאוטו הקודם (שמשה מקורית, שאין לי שום מושג איך לא התנפצה מתאונה חזיתית עם עמוד במהירות גבוהה).

הפירוק שלה התבצע בערך כמו ש triumph ציין, קודם פירוק הגומיות אחרי זה מכניסים את החוט, הלך ממש בקלות.

עכשיו הגיע תור ה XT שקניתי, וזה היה סיוט.

מסתבר שבאוטו הקודם שלי לא היתה טיפת חלודה מסביב לשמשה אבל באוטו החדש החלודה חגגה מסביב למסגרת, עד כדי כך שהמנגנון של הוישרים פשוט נתקע ובלי היכולת להוציא אותו אי אפשר היה להוציא את הזיווד מתחתיו, שחוסם את החלק התחתון של החלון ומונע ממנו לצאת.

2 מוסכניקים פשוט עלו לי על האוטו ובמשך שעתיים ניסו להוציא את המנגנון בצורה אלימה עד שהם הצליחו (היה מחזה מאוד לא נעים לראות פטיש פעם אחר פעם מכה במנגנון האומלל רק כדי לשחרר אותו, אבל לא היתה ברירה), הפלסטיק שמזווד מלמטה פשוט נהרס והשתמשתי בחלק מהאוטו השני.

אם אני זוכר נכון העבודת פירוק והרכבה והעבודות של השיוף והחומר נגד חלודה וכו' עלו לי בסביבות 1700 ש"ח.

אני מקווה בשבילך שאין לך חלודה, למרות שאני דיי בטוח שזה מה שאתה הולך למצוא, החלודה היא הגורם המרכזי לסדקים בשמשה.

ואם הנורא מכל קורה, אל תשכח לפרק את הפלסטיקים של הקורות מבפנים כי הם יפגעו בתהליך.

נראה נורא2.jpg

סדק בשימשה הקידמית2.jpg

Dscn0944.jpg

Dscn0945.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

למה לפרק את הפלסטיקים מבפנים, כאשר אני מתקין את השמשה מבחוץ? - הבנתי, אתה התכוונת במקרה של חלודה. שכח מהשורה הזו. נערך.

שמע, הסדק באמת התחיל בחלק העליון של השמשה, אבל יש לי תחושה שזה יותר מאיזה ילד ערס צעצוע שהחליט שאבן צריכה לפגוש את השמשה שלי, לא מעבר לזה.

לצערי, החנייה המקורה כבר תפוסה עם רכבים אחרים.

אני אנסה את זה במהלך היומיים הקרובים

אין לי בעייה ללכת לבעל מקצוע, אפילו, למרות שיסקלו אותי באבנים, יש לי ביטוח שמשות על האוטו..

מכיוון שלא חסרים לי חלקי חילוף, ולא בא לי על שמשה תחליפית + פועל פזיז צעיר בגיל 15 לחייו, שאחרי שהאוטו שלך עמד 7 שעות בשמש לתור שלו (כי אתה במסגרת הביטוח) הוא רץ אץ מהר לפרק את השמשה, ובדרך פוגע ושובר את הדשבורד הרגיש בסובארו האלו, אני בכל זאת מעדיף לעשות את זה לבד.

תודה, אני אנסה לעדכן

אגב, זכור לי גומיה (לפחות ככה זה נראה) בחלק הפנימי של השמשה, יש לי גם פוד בקורה שם, ככה שאני סקרן אם אני צריך לפרק אותו קודם לכן.

פורסם

הגומיה הפנימית זה השוליים של הריפוד גג.

לי החליפו את הגומיה החיצונית באחת תחליפית למרות שהגומיה המקורית יצאה בשלמותה, במוסך נימקו את זה שזה בסך הכל גומיה ועדיף אחת חדשה, לא הפריע לי.

אגב, השתמשו אצלי בסיליקון בשביל אטימה, אם מסתכלים מקרוב אפשר גם לראות אותו בפינה.

היום, אם הייתי צריך לעבור את אותו התהליך שוב הייתי לומד מטעויות ונותן למישהו עם ידים טובות לעשות את התהליך ככה שזה יראה מושלם, הייתי יודע לפרק לפני בדיוק את מה שצריך, למרות שסה"כ עשו לי עבודה סבירה לחלוטין.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

הדרך הכי פשוטה וזולה לדעתי אם אתה לא יודע את העבודה :

להרים את הטל להתקשר לבעל מקצוע

להגיד לו שישבור את הראש כי אני לא מבין בזה

אחרי ההתקנה אומר תודה רבה ומשלם .

תנסה לחסוך 300-400 שקל ואתה יכול ליפול בברוך של חיפוש שמשה חדשה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אני חושב שאחרי שפותח השרשור הסביר פעמיים מדוע אין הוא מעוניין למסור את הרכב לידיו של בעל מקצוע אלא לבצע את ההחלפה בעצמו, אפשר להפסיק לייעץ לו שוב ושוב למסור את הרכב לזגג. לא?

פורסם

שימוש בסיליקון לא נכון בכלל, הסיליקום לא עושה טוב לפח, הוא גם שומר על לחות שתכנס לאיזור של הפח ותגרום להתפתחות חלודה,

מה יקרה שתרצה לפרק את השמשה שוב, היא תהיה תקועה עם הסיליקון.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

זה מה שמשתמשים אצל זגגי רכב לרוב, כשהגומיה יבשה, סיליקון RTV שחור.

אני לא בעל ידיים שמאליות (יש לי רק אחת כזו) ויש לי טיפה נסיון בתחום הרכב, לא הרבה...

אני לא חושב שהחלפת חלון דורשת מהנדס טילים לטווח קצר.

אני רק סקרן, האם אחרי ההחלפה, בשימוש בגומיה המקורית, לא יהיו נזילות ובנוסף, שהחלון יישב מספיק חזק, כדי שבברד חזק או מזג אויר אחר, הוא לא ישתחרר.

תודה.

פורסם
זה מה שמשתמשים אצל זגגי רכב לרוב, כשהגומיה יבשה, סיליקון RTV שחור.

אני לא בעל ידיים שמאליות (יש לי רק אחת כזו) ויש לי טיפה נסיון בתחום הרכב, לא הרבה...

אני לא חושב שהחלפת חלון דורשת מהנדס טילים לטווח קצר.

אני רק סקרן, האם אחרי ההחלפה, בשימוש בגומיה המקורית, לא יהיו נזילות ובנוסף, שהחלון יישב מספיק חזק, כדי שבברד חזק או מזג אויר אחר, הוא לא ישתחרר.

תודה.

לא הבנתי את הקטע של ברד ומזג אויר, החלון יושב מבחוץ פנימה איזה ברד יכול להוציא אותו מתוך הרכב החוצה?

העניין לא מסובך כלל וניתן לביצוע בקלות לבד, אבל... אני שיודע איך לעשות זאת בדיוק ואפילו עשיתי זאת פעמיים במהלך השיפוץ עד לסיום, את הפעם האחרונה והסופית נתתי לזגג לבצע, יש להם את הטכניקות שלהם.

בשום מקרה לא משתמשים בסיליקון, סיליקון בא לכסות על גומיה לא תואמת או פשלות אחרות.

רק מי סבון בכדי לעזור בהחלקת הגומיה למקומה.

לגבי החבל כאשר החבל נמשך מתוך הרכב הוא גורר את השפה הפנימית של הגומיה איתו וכך השפה של הגומיה עוברת את שפת הפח ומתיישבת במקומה, לעשות את זה עם מברג זה טירוף מבחינת עבודה וטיפשי מבחינת התוצאה.

בהצלחה

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

• תוכן חדש...