Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפה לגיר 4 הילוכים(מ 3 ) volvo240 1983

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ,

האם מישהו ביצע פעם החלפה מגיר 3 הילוכים ל 4 ?

מהן ההשפעות על הסחיבה ? רעש? רעידות?

ערב טוב

תודה , שי ירושלים .

פורסם

שי שלוםהשיפור הן בנוחות הנסיעה והן בצריכת הדלק יהיה משמעותי ותרגיש שינוי אדיר בהתנהגות הרכב,בי-ם יש מוסך שמטפל ואוהב וולוואים במיוחד אספנות, יעקב הבעלים הוא גם חבר מועדון והחליף כמה וכמה גירים בחיים שלו...המוסך נקרא מוסך "תקוע" ונמצא באזור המוסכים בתלפיות... והטל' של יעקב הוא-0505378883 רק לא בשבת!שיהיה בהצלחה.-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אנצל את השרשור הזה כדי לשאול האם ניתן, על כל ההבטים, (בנימצא, עלות לא יקרה, התאמה ללא שינוי מבנה וכד') להחליף גיר 4 הילוכים בגיר 5 הילוכים במרצדס 280SE שנת 78 דגם W116 מנוע W110? כל תשובה, הפניה, הכוונה, יעוץ וכן הלאה יתקבלו בשמחה.

ארז רונן

פורסם

אני לא בצעתי - אך ראיתי תוצאות יפות עם כאלה שביצעו - המלצתי - אם הגיר שלך תקין והכוונה היא רק לחסוך דלק זה לא ממש ישתלם כי החלפה כמו שצריך תעלה כ-4000 עד 5000 ש"ח - אם הגיר ממילא הלך - זה כמובן סיפור אחר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני לא בצעתי - אך ראיתי תוצאות יפות עם כאלה שביצעו - המלצתי - אם הגיר שלך תקין והכוונה היא רק לחסוך דלק זה לא ממש ישתלם כי החלפה כמו שצריך תעלה כ-4000 עד 5000 ש"ח - אם הגיר ממילא הלך - זה כמובן סיפור אחר.

נכון ולא נכון...ההחלפה תורמת לא רק לצריכת הדלק אלה גם לשמירה על המנוע. גיר שלושה הילוכים (קצר) גורם למנוע לעבוד בסיבובי מנוע גבוהים יותר ולכן הבלאי והשחיקה גדולים יותר, גיר ארבע הילוכים ימתן את כמות הרעש מהמנוע וינצל טוב יותר את כוחו...הבונוס האמיתי הוא נסיעה נינוחה יותר, שקטה יותר, וחסכונית יותר. בחישוב כללי למרות המחיר שציינת (קצת גבוה לדעתי) עדיין ההחלפה משתלמת לטווח ארוך!-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לי יש 245 שנת 85 עם אוברדרייב חשמלי - נפלא - אני עוד זוכר ב 79 שהיה לי עם שלושה הילוכים - את הרעש ב 90-100

פה - ממש תענוג איך ב 85 - פתאום האוטו נוזל לתוך ההילוך הרביעי - שקט... שלווה... נהדר.

אגב - ב 122 שנת 66 שלי יש גיר רגיל (M-40ׂ ׂ ) ארבעה הילוכים - ומאז שיש לי את האוטו הזה - אני מחפש גיר חמישה הילוכים או ארבעה+אוברדרייב - להחליף. כדאי ומומלץ.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

חשוב לציין כי מדובר בגיר אוטומטי .בגיר רגיל אין הבדל בין 4 ל 3 הילוכים (זוהי חלוקה פנימית של הגיר ההילוך הישיר הינו זהה) .בין 4 ל5 בדרך כלל יש, ההילוך ה 5 הוא מעל ההילוך הישיר דהינו עוברדרייב.

גם אני מעוניין להחליף את הגיר הידני שלי במרצדס מ4 ל5 הילוכים ,נכון לאינפורמציה שיש לי עד כה הגיר הידני של בודי 124 אמור להתאים ל 108 שלי.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

המחיר שצייתני אינו גבוה, בשל העובדה שהוא לוקח בחשבון שאינך קונה גיר מפירוק ושם אותו כמו חתול בשק, אלא פותח את הגיר ומחליף את חלקים הבלויים (למעשה משפץ) ע"מ שיחזיק מספיק זמן ולא "ילך" תוך זמן קצר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לי יש 245 שנת 85 עם אוברדרייב חשמלי - נפלא - אני עוד זוכר ב 79 שהיה לי עם שלושה הילוכים - את הרעש ב 90-100

פה - ממש תענוג איך ב 85 - פתאום האוטו נוזל לתוך ההילוך הרביעי - שקט... שלווה... נהדר.

גיר אוטומטי בעל 4 הילוכים היה קיים בוולבו 240 2.0 בלבד (לא ב 1.8)משנת 85' והילך, כשקיבלה ה 240 את מנועי ה K של ה 740.

בגיר הזה אין אוברדרייב חשמלי, למרות הלחצן שמורכב בצידה של ידית ההילוכים.

זהו גיר 4 מהירויות "רגיל" לחלוטין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
גיר אוטומטי בעל 4 הילוכים היה קיים בוולבו 240 2.0 בלבד (לא ב 1.8)משנת 85' והילך, כשקיבלה ה 240 את מנועי ה K של ה 740.

בגיר הזה אין אוברדרייב חשמלי, למרות הלחצן שמורכב בצידה של ידית ההילוכים.

זהו גיר 4 מהירויות "רגיל" לחלוטין.

חן אתה טועה.

גיר ה4 הילוכים של וולוו 240,740,940 כלומר AW70 הוא בעל הילוך רביעי אוברדרייב.

הלחצן הקיים בידית הוא השליטה על ההילוך הרביעי.

גם הגיר הנוסף שקיים ב740,940 בנפחי מנוע 2300 מסוג ZF הוא בעל 4 הילוכים כאשר ההילוך הרביעי הוא אוברדרייב, אך השליטה בו היא מכאנית ע"י ידית ההילוכים. שימוש בגיר זה היה קיים משנת יצור 87 ועד 94.

משנת 95 ואילך כל הרכבים בעלי הגיר האוטומטי צויידו בגיר AW70.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

אף אחד לא טועה.

ברור שההילוך הרביעי הוא הילוך יתר, אך הוא חלק אינטגרלי מהגיר ולזה היתכוונתי.

זה כלל לא משנה אם ביטול ההילוך נעשה מכאנית או חשמלית,כל זמן שהילוך היתר הוא חלק מהגיר הוא נקרא פשוט הילוך רביעי.

ב 144,בדגמים הידניים, היה אוברדרייב חיצוני שהופעל ע"י מתג, והוא הוצע כאופצייה.

פורסם
אף אחד לא טועה.

ברור שההילוך הרביעי הוא הילוך יתר, אך הוא חלק אינטגרלי מהגיר ולזה היתכוונתי.

זה כלל לא משנה אם ביטול ההילוך נעשה מכאנית או חשמלית,כל זמן שהילוך היתר הוא חלק מהגיר הוא נקרא פשוט הילוך רביעי.

ב 144,בדגמים הידניים, היה אוברדרייב חיצוני שהופעל ע"י מתג, והוא הוצע כאופצייה.

חן,

א. מי שלא עושה לא טועה. מי שעושה יכול גם לטעות ולא קורה שום אסון בכך.

גם הגירים הרגילים ב144 שהיה בהם גיר + אוברדרייב , הוא היה חלק אינטגרלי מהגיר, לא היתה אפשרות לפרק אותו או לחילופין להוסיף אותו, אלא רק להחליף את הגיר לפי הדרישה. והשליטה על האוברדרייב היתה חשמלית באמצעות לחצן בחלק העליון של ידית ההילוכים.

דרך אגב, גירים אלו קיימים גם ב240 ידני באותה שיטה רק לא יבואו לישראל.

אני בזמנו הרכבתי גם גירים אוטומטים AW70 של 740,940 ל144 ועשיתי כמובן את כל השינויים הדרושים לכך, וזה לא פשוט.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם
חן,

א. מי שלא עושה לא טועה. מי שעושה יכול גם לטעות ולא קורה שום אסון בכך.

ינקול,

2 Miss + 1 Proc ???:lol::lol::lol::lol:

פורסם

גם הגירים הרגילים ב144 שהיה בהם גיר + אוברדרייב , הוא היה חלק אינטגרלי מהגיר, לא היתה אפשרות לפרק אותו או לחילופין להוסיף אותו, אלא רק להחליף את הגיר לפי הדרישה. והשליטה על האוברדרייב היתה חשמלית באמצעות לחצן בחלק העליון של ידית ההילוכים.

דרך אגב, גירים אלו קיימים גם ב240 ידני באותה שיטה רק לא יבואו לישראל.

אני בזמנו הרכבתי גם גירים אוטומטים AW70 של 740,940 ל144 ועשיתי כמובן את כל השינויים הדרושים לכך, וזה לא פשוט.

השליטה על האוברדרייב היתה באמצעות ידית קטנה שהיתה צמודה לידית המגבים בעמוד ההגה ולא באמצעות לחצן.

בעיקרון, גיר AW70 מתאים מבחינת בית הגיר (האוזינג) ל 144, רק העיניין הוא שב 240\740\940 המנוע מורכב בהטייה של 30 מעלות, כך שהגיר יתחבר למנוע, רק שהוא יישב בזווית..

אכן פרוייקט לא פשוט.

• תוכן חדש...