View Full Version : קומבינה ישראלית/אמריקאית או איך לא לרכוש רכב...
שלום לכם,
הסיפור קצת ארוך (סליחה מראש) אבל שווה קריאה:
לפני כשלושה שבועות נפגשתי עם אדם (די נחמד, יש לומר) בכדי להתרשם מרכב אמריקאי שביקש למכור: מנוע 5,000 V8 , חשמלי מלא, מזגן, משופץ ושייך למשפחת ה"קלאסיים".
כאן המקום לציין כי אין בכוונתי, כרגע, לפרסם את שמו של המוכר ו/או את הרכב אותו ביקש למכור, והפרטים ינתנו לפונים אליי אישית בלבד.
התרשמתי מהרכב לחיוב על כל יתרונותיו ומגרעותיו.
בעל הרכב פירט בפני את עברו המפואר, ייחודו ואת הדברים אותם השאיר עדיין "פתוחים" ויש לתקנם.
לדברי המוכר, המנוע המקורי הוחלף לפני כחמש שנים (אולי אני טועה במספר השנים).
לאחר כשבועיים שוחחנו שוב.
ביקשתי מהמוכר לנסוע עימי (ועל חשבוני!) למוסך באשקלון בכדי לבדוק את הרכב.
המוכר סירב בתוקף. הבנתי וויתרתי.
ביום שישי 12/12/03 נפגשנו שוב, הפעם באור יום, וסוכם כי הרכב יעבור לבעלותי ביום ראשון תמורת סכום מסויים.
היום, יום ראשון, בבואי לבטח את הרכב ביטוח חובה, מקריא לי המוכר את פרטי הרישיון:
נפח מנוע 3,785 סמ"ק!!!
"מה?" אני שואל "זה לא 5,000 סמ"ק V8?".
"זה כן!", הוא משיב בביטחון, "אבל במשרד הרישוי אין מנוע כזה לדגם הזה, אז רשמו 3,785, וזה בסדר....עובר טסט"
"יש לך את כל הניירות של החלפת המנוע החוקית?" אני מקשה.
"לא", הוא משיב, "הניירות עולים הרבה כסף, הבעלים הקודם השאיר את זה אצלו"
ביקשתי לקחת את הרכב, יחד עם המוכר, למכון טסטים בחולון (המוכר גר בראשל"צ) בכדי שבוחן משרד הרישוי (אדם אותו אני מכיר) יראה ויתן את אישורו לכך.
המוכר סירב בתוקף!! "אני עד לחולון לא נוסע", הפציר.
בזאת, פחות או יותר הסתיימה הפרשייה שלי עם אותה אמריקאית.
ועכשיו לשאלות:
1. הייתכן דבר כזה? או שמישהו (כנראה הבעלים הקודם) שילם במיטב כספו כדי שרישום כוזב זה יופיע ברישיון?
2. האם לפרסם את שמו ואת מכוניתו של המוכר (יצויין, כי המוכר נראה לי אדם מאוד נחמד ואמין) בכדי להזהיר אחרים שלא יפלו בפח?
יצויין, כי הדגם הנ"ל לא מיובא לארץ עם מנוע 5,000 אלא עם 3,785 בלבד.
רפי
זה רכב בלתי חוקי בעליל.
טסט ניתן להעביר כי בוחנים אינם אמורים לפרק מנוע ולבדוק נפח בוכנות- אבל גם אם הרכב עבר טסט הוא בלתי חוקי ובעצם חברת הביטוח תתנער מאחריות!
...אני ממליץ שתפרסם פרטים מישהוא "חובב אמריקאיות עוד יפול בפח".
בברכה.
אינני מבין איך אתה עוד מעוניין לדעת אם יש צ'אנס לרכב ו/או לבעליו.
הרי כל דבר שביקשת - סירב לך המוכר החביב והאמין...
הנתונים שמסר לך על הרכב - סיפורי מעשיות... :evil:
לך ומצא רכב אחר עם בעלים שאינם כה חביבים אך לפחות ישרים ויודעים מה הם מוכרים.
כיום יש שפע של מכוניות בשוק מכל סוג ודגם שרק תרצה.
אז, שיהיה לך בהצלחה - :lol:
אבי
זה אולי שברולט קמרו Z28 שנת 1979 ?
מנוע V8 חדש ?
אולי ? :shock:
נ.ב
לדעתי רצוי להגיד על איזה רכב מדובר ועל איזה בעלים כי זה לא חוקי ! 8)
הרכב הגיע במקור עם מנוע V-6 והוחלף ל V-8 דבר די נפוץ בארץ
הצורה הפשוטה ביותר לבדוק נושא זה היא ע"י VIN וזה אומר לפי המספר המוטבע ע"י היצרן במספר זה רשום נפח הרכב המקורי
אפילו ששתלו ברכב הנ"ל מנוע(אם איני טועה אולדסמוביל קטלס 2 דלתות שנת 82)יש אפשרות לאשר זאת מכוון שרכב מסוג זה הגיע במקור עם מנוע
V-8 הבעיה היא להשיג רשיונות למנוע לכן תבקש מבעל הרכב בנימוס את הרשיונות למנוע במידה ויש לו אז הבעיה היא רק זמן במידה ואין ניירת תן למוכר לשבור את הראש יש מספיק מכוניות(קצת יותר מעניינות)שאפשר לרכוש
מקווה שתצליח ליאור
אולי עוד כמה פרטים:
מעבר לים, הרכב נמכר גם עם מנועי V8.
המנוע שהושתל הינו מנוע שברולט (הרכב אינו שברולט), וזו השתלה עליה קראתי כבר בכמה אתרים בחו"ל.
לטענת המוכר (לא בדקתי), המספר הטבוע במנוע זהה למספר המנוע ברישיון. (אז למה הנפח לא?)
ואולי אלה הסיבות לכך, שהוא מנסה למכור את הרכב כבר מעל לחצי שנה?
האם כמעט והייתי הפראייר התורן?
ליאור, ביקשתי מהמוכר (בנימוס רב!) את הניירות בכדי שאטפל בעצמי בנושא המנוע, אך תגובתו היתה בסגנון : "אין לי זמן להתעסק עם זה ואני גם לא רוצה להתעסק עם זה. אני רוצה שמישהו שמעוניין ברכב, ויהיה רציני (ופראייר? תוספת שלי), יקנה את הרכב כמו שהוא ולא יסתכל על כל נזילת שמן מתיבת ההגה ..."
רפי
לטענת המוכר (לא בדקתי), המספר הטבוע במנוע זהה למספר המנוע ברישיון. (אז למה הנפח לא?)
מה שעשו שם זו קומבינה לא חוקית, אך לא נדירה. מספר המנוע זוייף. לקחו מנוע, שייפו לו את המספר והטביעו את המספר של המנוע המקורי. כך מצליחים לעבור טסט ברמיה כי המספרים תואמים למה שכתוב ברשיון, ולכאורה המנוע לא הוחלף מעולם.
הוא לא רצה לתת לך את הניירות, כי אין כאלו. אם מחליפים מנוע, למנוע החדש יש מספר חדש וצריך לרשום אותו במשרד הרישוי שיופיע ברשיונות הרכב. אם זה מנוע שונה מהמקורי זו פרוצדורה מסובכת יותר מהחלפה ראש בראש של אותו דגם מנוע - ובמקרים רבים ההחלפה לא תאושר אם המנוע החדש שונה מהותית מהקודם, או שידרשו שינויים נוספים ברכב כדי להתאימו למפרט עימו הגיע המנוע הגדול יותר מהיצרן.
אם מדובר במנוע של יצרן שונה מיצרן הרכב - אני מאוד מאוד (מאוד מאוד) בספק שהחלפה כזאת יכולה לקבל אישור - ולכן הבעלים פנה למסלול הלא חוקי של זיוף מספר מנוע.
במידה והיית הולך בתמימות למשרד הרישוי ומנסה לאשר את הקיים, רוב הסיכויים שלא היו מאשרים ויתכן שאף היו מורידים את הרכב מהכביש עד שיוסר המנוע הלא חוקי, שגם מקורותיו לא ברורים - ייתכן אפילו שהוא פורק מרכב גנוב.
אגב, הרכב יכול להמשיך לעבור טסטים עם הקומבינה הזאת, אבל חוקר תאונות של חברת ביטוח יכול אולי לעלות על זה במקרה של תביעה רצינית, וזה לא חוקי באופן כללי.
אם ההחלפה היא מV6 לV8,
מה הבעיה פשוט לספור את הצילינדרים במנוע,
ולראות האם המציאות תואמת את גרסתו או לא? :?
אם ההחלפה היא מV6 לV8,
ברשיון הרכב מצויין מספר מנוע ודגם מנוע. לא מצויין מספר צילינדרים.
דגם המנוע הוא קוד של היצרן, ואם באמת רוצים לבדוק - יכולים, אבל בזמן טסט אף אחד לא יעשה את זה.
הסיכון היחיד ליפול הוא עם טסטר היכרות אישית עם הרכב הספציפי. אם תגיע עם הונדה סיויק עם מנוע V10 של וייפר לטסט, יעלו על זה. אבל אם תגיע עם אמריקאית ישנה ולא נפוצה - הסיכוי שמישהו יידע שדגם המנוע (שזה משהו שנראה בערך כמו BZ45TR8001) הרשום הוא של מנוע 6 ציל' הוא נמוך עד אפסי.
אם ההחלפה היא מV6 לV8,
לפי הבנתי אין וויכוח שהמנוע המותקן ברכב הוא V8 5.0 ליטר
(ואגב לא צריך לספור צילינדרים לשמוע את המנוע זה מספיק לגמרי*
השאלה היא האם המנוע חוקי או לא :?:
האם התקנתו אושרה ע"י משרד הרישוי :?:
ואולי המנוע בכלל גנוב :?:
בקיצור בלי ניירות חוקיים המכונית לא שווה את משקלה בברזל...
אל תהיה כל כך החלטי. לא שאני תומך ומעודד על דפי פורום ציבורי כאלו מעשים - אבל הנוקשות של משרד הרישוי בארץ כבר הובילה לא מעט במורד הדרך הזו, והם עוברים טסטים עם הרכב, שמשרת אותם נאמנה.
אני לא אתחיל פה להכתים אנשים או מועדונים, אבל יש קבוצות שבהן זו די נורמה.
דיברתי פעם עם בחור שאישר במשרד הרישוי החלפה של מנוע וזה עלה לו בייסורים. מדובר במנוע 2000 משנות השבעים שהוחלף במנוע 2000 מודרני יותר של אותו יצרן, כשההבדל העיקרי ביניהם הוא בראש. משרד הרישוי טרטר אותו ועשה לו את המוות, אבל בסוף אישר.
המסקנה שלו מהסיפור הזה הייתה שבפעם הבאה שהוא יצטרך להחליף מנוע הוא ידאג לזייף מספר מנוע רק כדי לחסוך את הזמן והטרטורים.
יש כאלו מכוניות, יש אנשים שלוקחים את הסיכון הזה ועוברים על החוק. אני לא הייתי עושה את זה, ולא הייתי קונה רכב כזה (ולא שלא הוצע לי). אבל יש כאלו ששומעים את הסיפור האמיתי מאחורי המנוע המותקן ברכב ומוכנים לקנות. והרכב בהחלט שווה את משקלו ולמעלה מזה.
בסיפור שבשרשור הזה מדובר במוכר שקרן, ובעסקה שהייתה יכולה לסבך את הקונה שלא מודע לבעיה החוקית שברכב שלו, מקבל את זה על עצמו ומוכן לחיות עם זה. בהחלט יתכן והוא ימצא את הקונה המתאים לו, ושיבושם להם.
אל תהיה כל כך החלטי. לא שאני תומך ומעודד על דפי פורום ציבורי כאלו מעשים - אבל הנוקשות של משרד הרישוי בארץ כבר הובילה לא מעט במורד הדרך הזו, והם עוברים טסטים עם הרכב, שמשרת אותם נאמנה
אתה צודק, וזה מה שקורה במדינה שבה כמעט הכל אסור.
באנגליה כמעט הכל מותר. אבל למקרים מיוחדים (אני לא מכיר בדיוק את החוק שם) יש פרוצדורה סטנדרטית לאישור מכוניות יוצאות דופן. כך שמי שהרכיב מוכונית מקיט, או שתל מנוע V8 בפורד קפרי צריך לעבור טטס מיוחד (דומה לבדיקת מכון התקנים שלנו) ואז מקבל רישוי.
נראה שבארץ כמעט כל שינוי קטן באוטו מיד הופך אותו לבלתי חוקי. המצב הזה הוא לא רק בלתי נסבל, הוא גם אבסורדי. לדוגמה: בעל חיפושית יכול להרכיב זוג קרבוראטורים של וובר ו-camshaft מיוחד וכו' ולהכפיל את הכוח של המנוע שלו, וזה חוקי, כי זה לא כרוך בשינוי הרשיון. אבל אי אפשר להגדיל את נפח המנוע מ-1600 ל-1800 סמ"ק כי זה כן כרוך בשינוי הרשיון. בחיפושית אפשר להגדיל את נפח המנוע בלי להחליף את הבלוק, כך שמספר המנוע לא מוחלף. אז אם אני מגדיל את נפח המנוע, יש לי בלוק חוקי, אבל צילידרים לא חוקיים?? ומי בכלל יידע מזה כשאני לוקח את האוטו לטסט? הרי לא מודדים את נפח הצילינדרים.
נמאס לי לקרוא מה מותר לאנשים שיש להם המזל לגור בחו"ל לעשות ולקנא באפשרויות הבלתי מוגבלות שלהם. אנחנו זקוקים פה נואשות לחוקים הגיוניים שלא יעודדו אפילו אנשים ישרים לעבור עליהם.
בעל חיפושית יכול להרכיב זוג קרבוראטורים של וובר ו-camshaft מיוחד וכו' ולהכפיל את הכוח של המנוע שלו, וזה חוקי, כי זה לא כרוך בשינוי הרשיון. אבל אי אפשר להגדיל את נפח המנוע מ-1600 ל-1800 סמ"ק כי זה כן כרוך בשינוי הרשיון. בחיפושית אפשר להגדיל את נפח המנוע בלי להחליף את הבלוק, כך שמספר המנוע לא מוחלף. אז אם אני מגדיל את נפח המנוע, יש לי בלוק חוקי, אבל צילידרים לא חוקיים??
אסור, אסור ואסור.
אסור לשנות רכיבים במנוע כך שההספק שלו יעלה ביותר מ- 10%. זו לשון החוק, אבל לא ממש לוקחים מכוניות לדיינו כדי לבדוק את זה, וזה לא ממש סעיף שאוכפים בטסט.
ברור שהגדלת נפח המנוע ע"י שינוי נפח הצילינדרים וללא החלפת הבלוק לא ניתנת לזיהוי ע"י מכוני הרישוי, ואף מקובלת מאד במקומותינו במיוחד במכוניות וולוו 244 1800 כמו זו שנמצאת אצלי בחניה.
כל המכוניות מהדגם הנ"ל סבלו מתת-כח נוראי וברגע שהיו צריכים לפתוח את המנוע כמעט בכולן עשו הגדלת נפח ל-2127 סמ"ק.
ואכן אצלי במנוע שוכנות כבוד 4 בוכנות של מנוע B21 של וולוו בעוד שברשיון מופיע 1778 סמ"ק מנוע B17 - ואכן הבלוק הוא של ה-B17 המקורי.
בעל חיפושית יכול להרכיב זוג קרבוראטורים של וובר ו-camshaft מיוחד וכו' ולהכפיל את הכוח של המנוע שלו, וזה חוקי, כי זה לא כרוך בשינוי הרשיון. אבל אי אפשר להגדיל את נפח המנוע מ-1600 ל-1800 סמ"ק כי זה כן כרוך בשינוי הרשיון. בחיפושית אפשר להגדיל את נפח המנוע בלי להחליף את הבלוק, כך שמספר המנוע לא מוחלף. אז אם אני מגדיל את נפח המנוע, יש לי בלוק חוקי, אבל צילידרים לא חוקיים??
אסור, אסור ואסור.
אסור לשנות רכיבים במנוע כך שההספק שלו יעלה ביותר מ- 10%. זו לשון החוק, אבל לא ממש לוקחים מכוניות לדיינו כדי לבדוק את זה, וזה לא ממש סעיף שאוכפים בטסט.
טוב, אז אתה רק מאשר עוד את מה שאני טוען. באמת הכל אסור פה. זה אפילו לא מרגיז אותי כי זה מונע ממני אישית לעשות את זה; אני דווקא רוצה להחזיר את האוטו שלי למצבו המקורי ללא שיפורים. אבל למה לעזאזל למנוע מראש את הכל, מבלי לתת דרך חוקית לאשר שינוים ושיפורים ברכבים? דבר שנהוג וחוקי במידה כזו או אחרת כמעט בכל מקום בעולם? זה דומה למצב של הספורט המוטורי. כשהמדינה לא מבינה במשהו האינסטינקט הראשון שלה זה לאסור אותו. ממש מדינה דפוקה ללא תקנה.
נמרוד רחמימוב
15/12/03, 18:17
ממש מדינה דפוקה ללא תקנה.
בוא לא ניסחף.
אוסרים פה דברים מסוימים באופן גורף, מהרבה סיבות. חלקן היסטוריות, חלקן אידיאולוגיה פוליטית ארכאית, חלקן קשורות למנטליות של קהילה בגטו וחלקן נובע מהטמטום וחוסר המקצוענות של הרבה אנשים שכביכול מבינים או חושבים שהם מבינים.
בארה"ב, ואני מניח שגם בבריטניה, אדם רגיל, נורמלי,מן הישוב, לא יחליף נפח מנוע מבלי לוודא שזה בטיחותי. בארץ מחפשים קומבינות.
בארה"ב לעומת זאת, הרוגים בתאונות דרכים זה סטטיסטיקה. בארץ זו טרגדיה לאומית. לאמריקאים נהרגים כל יום חיילים בעירק. הם לא מודיעים את שמותיהם ולא מסקרים את הלוויות. אצלנו זה לא היה עובר. אנחנו בוכים על כל חייל.
אם בארה"ב איזה אידיוט הרג חמישה כי הרכיב מנוע רב הספק לאוטו דל בלמים - הוא האשם. בארץ מיד מחפשים את זה שאישר לו לעשות את זה.
כל זה לא מוריד מהצורך להיות פחות חאפרים מחד ולשחרר את ההגבלות הדראקוניות שיש על כל נשימה מאידך, אבל לא הייתי פוסל באופן כוללני ופסקני כפי שעשית.
נמרוד
טוב, אולי נסחפתי קצת בניסוח.
אני לא נגד פיקוח, כל עוד המטרה של הפיקוח היא לאשר מה שאפשר בתוך גבולות הבטיחות, ולא לפסול הכל באופן גורף. יש לנו אפילו מנגנון שמסוגל לבצע פיקוח כזה - בדיקות מכון התקנים.
אם החוק היה מתיר שינוים קלים אוטומטית (נגיד עד הגדלת כוח המנוע עד 10% כפי שהוזכר) , ומעל לגבול הזה מחייב בדיקה של מהנדס שיפעל מתוך קריטריונים ברורים ולא שרירותיים, אז זה כבר היה שיפור גדול מאוד על המצב של היום.
כרגע מתאכסן אצלי קרוב משפחה חובב נהיגה מקנדה.
קצת דיברנו על נושא שינויי מבנה...
תתנחמו התקנות בקנדה קשוחות משלנו!
רפי אני מכיר רכב זהה שנת 84 שנמכר לחלקי חילוף ב 2000 ש"ח
המנוע ברכב הוא מנוע V-6 לכן אם "נדלקת"על הרכב אז יש לך אפשרות לסדר את נושא הרשיונות
אבל כמו שאמרתי קודם לכן יותר פשוט לרכוש רכב אחר אני תמיד מעדיף רכב אספנות שכל ההוצאות מוזלות למה לרכוש רכב ב 10000 ש"ח ולשלם הוצאות רישוי וביטוח בסך 4000ש"ח לשנה לעומת רכב אספנות שההוצאות השנתיות מגיעות ל 1200 ש"ח בשנה
רפי בכל מקרה צור איתי קשר
ליאור
היופי שבכל הסיפור, שהמוכר מאמין בצידקתו ובחוקיות הרכב למישעי.
אגב, לטענתו, כל מי שחושב אחרת, סתם אידיוט שלא מבין כלום...
vBulletin® Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.