Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירוקו

ronbs
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל ברצוני לציין שאני חדש פה ואין לי שום מושג או ניסיון ברכבי אספנות אבל יש לי קצת נסיום ברכבים.

הרכב הכי מהנה שהיה לי הוא לנציה בטה קופה 1600 סמ"ק מודל 78, זה היה לפני 20 שנה ועד היום אני מתחרט שמכרתי את הרכב.

לשאלתי,

מה דעתכם על שירוקו מודל 1977 1600 במצב נסיעה (הרכב נוסע על הכביש)

הבעיה שלי שהרכב אוטומט, לא נראה לי רכב ספורט אוטומט!!!

הרכב מיועד לבן שלי, האמת שזה גם קצת קוסם לי, שהייתי צעיר מאד רציתי לרכוש שירוקו.

האם יש הגבלות נסיעה לרכב ממודל כזה?

מה המחיר של רכב כזה?

תודה, רון

פורסם

אם האוטו מוגדר כ"אספנות"- יש מגבלה של איסור נסיעה בין 7 ל-9 בבוקר. אם לא מוגדר כ"אספנות"- אין כל מיגבלה.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
עם כל הכבוד לשירוקו, ויש כבוד, רכב ספורט הוא לא

רכב ספורט הוא לא, אבל רכב עם שילדת הנעה קדמית מהנה, ספורטיבית ומתקשרת - הוא כן.

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

לא מדובר ב"רכב ספורט", כן מדובר ברכב ספורטיבי.

החיים אינם 0 ל-100 (למרות שגרסאות ה1.6 הידני בהחלט יתנו פייט לכל לנצ'יה בטה/אלפא ספרינט), והגדרת רכב כ"ספורט" מתייחסת גם לעיצוב, איכויות היגוי, והתנהגות גביש. את כל זה - יש לשירוקו (כל שירוקו) בשפע.

הדור הראשון (והשני) של השירוקו נחשב לרכב קלאסי, ובחו"ל קיימים מועדוני רכב רבים לדגם הנ"ל. יחסית לזמנה, ואף ביחס לרכבים חדישים יותר, הציעה השירוקו (אשר התבססה מכנית על הגולף דור ראשון, והיתה זהה לה מכנית) התנהגות כביש מהנה, היגוי בטוח, ואחיזת כביש ברמה גבוהה (שוב, הכל יחסית לנורמות הקיימות בשנות ה-70').

לדגם היו ארבעה נפחי מנוע, כאשר עפ"י רוב האוטומאטי שודך למנוע 1.5 (1470 סמ"ק, 70 כ"ס). הגיר האוטומאטי הינו אותו גיר אמין, קצר, ומוכר מהקונצרן - אשר הפיק ביצועים לא רעים בכלל (שוב, ביחס למקובל דאז).

זמינות החלקים המכניים (להבדיל מקוסמטיקה, אשר תהיה בעייתית לא רק בארץ) צרכה להיות טובה מאוד, היות ופולקסווגן עשו שימוש נרחב מאוד באותם מכלולים (גולף, ג'טה, פאסאט, אודי 80). בלי כל קשר, כל רכבי הקונצרן הפגינו אמינות מעולה כך שבמידה ומדובר ברכב שלא סבל מהתעללות קיצונית - אין כל סיבה לדאגה. שיפור פשוט, חוקי, נפוץ (ולא יקר - יחסית..) יהיה להחליף את המנוע ל- 1.6, וניתן גם למצוא תיבת הילוכים רגילה מגולף. בדור השני של השירוקו (כפי שיש בסימלון ובמציאות לחבר הפורום 1303LS) הגיר האוטומאטי שודך למנוע 1.6 בגרסת 75 כ"ס.היו גם גירסאות של 85 ו- 110 כ"ס לאותו מנוע בדיוק.

לגבי מגבלות הנסיעה, גנדי (gluk) כבר ענה מעלי, ולגבי המחיר - כבר נאמר פעם (הזכויות שמורות לקובי מילוא): כמה שהפסיכי דורש, וכמה שהפרייר מוכן לשלם.

מקווה שעזרתי

פורסם
זמינות החלקים המכניים (להבדיל מקוסמטיקה, אשר תהיה בעייתית לא רק בארץ)

ספר לי על זה...אני מנסה להשיג פנסים אחוריים כבר מספר חודשים.

יש מידי פעם באיביי אבל בדרך כלל ישנים ומנוצלים היטב.

דווקא פנסים אחוריים חדשים לדור ראשון גיליתי שיש בגלאור (במחיר די גבוה) - לידיעת המעוניינים.

בדור השני של השירוקו (כפי שיש בסימלון ובמציאות לחבר הפורום 1303LS) היו גם גירסאות של 85 ו- 110 כ"ס לאותו מנוע בדיוק.

אצלי, בגרסת ה-GTS, מלבד איבזור פנימי (מושבים, הגה, לוח שעונים) תואמים ל-GTI, הגיע גם מנוע ה-1.6 החזק יותר עם 85 כ"ס - ההבדל הוא בנפח כאשר גרסת ה-75 כ"ס היתה בנפח 1596 ואילו המנוע שלי 1588, כמו מנוע ה-GTI רק עם קרבורטור (פיירבורג נבלה...) במקום הזרקה.

עם 830 ק"ג וגיר 5 מהירויות קצר זה עדיין רכב זריז למדי וזה היה מספיק כדי לברוח לאסף עם האודי 100 אבל רק במעט...:-)

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

החיים מאפס למאה בכמה שניות?

סיפור:

שלושה חברים נפגשו והתרברבו איזו מכונית יותר מהירה קנו לבנות זוגן,

הראשון: ''קניתי לאשתי פורשה. מאיצה מ- 0 ל- 100 ב - 7 שניות''...

השני: ''עזוב אותך, קניתי לאשתי פרארי, מ-0 ל-100 ב - 4 שניות''..

השלישי: ''עזבו אתכם קניתי לאשתי משקל - היא עולה עליו, מ-0 ל- 100 בשתי שניות''.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

לא נהגתי בלציה בטא אבל אני בטוח שאתה טועה בגדול לגבי האלפא ספרינט, תקנו אותי אם אני טועה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
לא נהגתי בלציה בטא אבל אני בטוח שאתה טועה בגדול לגבי האלפא ספרינט, תקנו אותי אם אני טועה.

אז זהו, ש...אתה טועה...

עיון בדפיו המצהיבים של גיליון 18 'טורבו' מעלה את הנתונים הבאים:

אלפא ספרינט וולוצ'ה - הספק 105 כ"ס, 11.5 שנ' ל-100, 180 קמ"ש

גולף (שירוקו) GTI - הספק 112 כ"ס, 8.5 שנ' ל-100, 185 קמ"ש

החיסרון הגדול של השירוקו: היתה יקרה מהגולף, אשר לכשעצמה עלתה כפול מהספרינט.

פורסם

עם 830 ק"ג וגיר 5 מהירויות קצר זה עדיין רכב זריז למדי וזה היה מספיק כדי לברוח לאסף עם האודי 100 אבל רק במעט...:-)

יניב

ה- Coupe מחכה לנקום את נקמת אחיותיה...

• תוכן חדש...