Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחלה פרוייקט "הומלס"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שנה של הזעת ריר תוך קריאה פורום וחיפוש אחר מכונית מתאימה לשיפוץ, אני יכול לבסר שאחת כזאו אכן נמצאה ונימצאת בחניה ליד ביתי וכרגע אני יכול לפתוח שירשור משלי על מהלך פרוייקט "הומלס".

אז למה "הומלס"? מכיון שתהליך השיפוץ אמור להתבצע בחניה משותפת ואולי חלקית במרפסת בדירתי, במילים אחרות אין לי מקום מסודר כמו בית פרטי עם חצר או מבנה סגור אחר. כמובן שאני לא מתכוון לבצע פעילות שיפוץ הבודי של הרכב בתנאים האלו (נשאיר את זה למקצוענים), למרות זאת ברצוני לעשות מקסימום תיקונים מכניים בכוחות עצמי.

קצת על הכלה, אופל קדט 78 אוטומט מנוע 1.2S(היה פעם) עם בודי יחסית טוב ומנוע גמור - יש סדקים באחד הצילינדרים.

במהלך חיפושים רכב לצורך שיפוץ הקריטוריונים עקריים עבורי היו: סוג רכב - מיוחד,מחיר - זול, זמינות חלקים - טובה עם התיחסות לגיל שלו, מורכבות מכנית - פשוט. לכן אובייקטים במהלך חיפוש היו פורד אסקורט, אופל קדט, פיאט 127 בכלל מכוניות קטנות וחמודות. אז לאחר חיפושים ארוכים מצאנו אחד את השני.

טוב משלב של היסטוריה נעבור להווה, ואני ארשה לעצמי לשאול כמה שאלות את הקהל.

1. כרגע אני מחפש ספר הינס של אופל קדט 73-78 אולי יש למישהו מחברי פורום והוא מעוניין למכור, כמו כן אני יודע שבתל אביב יש חנות שמוכרת את הספרים אולי מישהו יודע את הכתובת ומס' טלפון שלה.

2. כמו שאמרתי יש סדקים בתוך אחד הצילינדרים אני אשמח לכבל כל הצע בנושה העם ניתן לתקן, שמות של בעלי מקצוע... תמונה של הצילינדר צורפה.

3. אם דרך יחידה לטפל במנוע היא החלפת בלוק צילינדרים האם ניתן למשל לקחת את הבלוק מרכב ללא רישיונות שנועד לפירוק, לפי הבנתי אני חייב מסמכים כלשהם על המנוע כידי שיהיה אפשרי לשנות את מס' מנוע ברישיון רכב.

4. ברור לי שבזמן הקרוב אני לא הולך לנסוע על הרכב, לכן השאלה האם אני צריך לעשות משהו עם רישיון רכב. כרגע יש לי רישיון רכב אספנות עם אגרה שלא שולמה וטופס העברת בעלות.

תודה לכולם ותהנו מהתמונות הראשונות

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עצתי הראשונה לך לפני הכל... ביום ראשון על הבוקר גש למשרד הרישוי הקרוב לביתך והקפא את רשיון הרכב.

(ציין לפני הפקידה שאתה מעונין אך ורק להקפיא את הרשיון לצורך החזרה עתידית לכביש)

שלום לכולם.

לאחר שנה של הזעת ריר תוך קריאה פורום וחיפוש אחר מכונית מתאימה לשיפוץ, אני יכול לבסר שאחת כזאו אכן נמצאה ונימצאת בחניה ליד ביתי וכרגע אני יכול לפתוח שירשור משלי על מהלך פרוייקט "הומלס".

אז למה "הומלס"? מכיון שתהליך השיפוץ אמור להתבצע בחניה משותפת ואולי חלקית במרפסת בדירתי, במילים אחרות אין לי מקום מסודר כמו בית פרטי עם חצר או מבנה סגור אחר. כמובן שאני לא מתכוון לבצע פעילות שיפוץ הבודי של הרכב בתנאים האלו (נשאיר את זה למקצוענים), למרות זאת ברצוני לעשות מקסימום תיקונים מכניים בכוחות עצמי.

קצת על הכלה, אופל קדט 78 אוטומט מנוע 1.2S(היה פעם) עם בודי יחסית טוב ומנוע גמור - יש סדקים באחד הצילינדרים.

במהלך חיפושים רכב לצורך שיפוץ הקריטוריונים עקריים עבורי היו: סוג רכב - מיוחד,מחיר - זול, זמינות חלקים - טובה עם התיחסות לגיל שלו, מורכבות מכנית - פשוט. לכן אובייקטים במהלך חיפוש היו פורד אסקורט, אופל קדט, פיאט 127 בכלל מכוניות קטנות וחמודות. אז לאחר חיפושים ארוכים מצאנו אחד את השני.

טוב משלב של היסטוריה נעבור להווה, ואני ארשה לעצמי לשאול כמה שאלות את הקהל.

1. כרגע אני מחפש ספר הינס של אופל קדט 73-78 אולי יש למישהו מחברי פורום והוא מעוניין למכור, כמו כן אני יודע שבתל אביב יש חנות שמוכרת את הספרים אולי מישהו יודע את הכתובת ומס' טלפון שלה.

2. כמו שאמרתי יש סדקים בתוך אחד הצילינדרים אני אשמח לכבל כל הצע בנושה העם ניתן לתקן, שמות של בעלי מקצוע... תמונה של הצילינדר צורפה.

3. אם דרך יחידה לטפל במנוע היא החלפת בלוק צילינדרים האם ניתן למשל לקחת את הבלוק מרכב ללא רישיונות שנועד לפירוק, לפי הבנתי אני חייב מסמכים כלשהם על המנוע כידי שיהיה אפשרי לשנות את מס' מנוע ברישיון רכב.

4. ברור לי שבזמן הקרוב אני לא הולך לנסוע על הרכב, לכן השאלה האם אני צריך לעשות משהו עם רישיון רכב. כרגע יש לי רישיון רכב אספנות עם אגרה שלא שולמה וטופס העברת בעלות.

תודה לכולם ותהנו מהתמונות הראשונות

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
עצתי הראשונה לך לפני הכל... ביום ראשון על הבוקר גש למשרד הרישוי הקרוב לביתך והקפא את רשיון הרכב.

(ציין לפני הפקידה שאתה מעונין אך ורק להקפיא את הרשיון לצורך החזרה עתידית לכביש)

תודה על התגובה המהירה. רק לוודה שהבנתי נכון, גם עם רכב נמצא בסטוס אספנות בכל זאת צריך להפקיד רישיונות? חשבתי שרכב אספנות לא צובר חובות, כניראה הבנת הניקרה שלי לא משהו :roll:

תודה.

פורסם

זה לא ממש משנה ברכב האספנות... בכל מיקרה לא תחוייב על הזמן ללא טסט. אם זה לכמה שנים- עוד מילה, רק בשביל "הרגשה טובה". אם זה בשביל כמה חודשים- לא שווה לדעתי לעבור את ה"תענוג" של משרד הרישוי.

תתחדש על האוטו, ובהצלחה בשיפוץ! אני מכיר מישהו, שיש לו מלא ספרי היינס, ת'כף הוא בטח יכנס ויראה בעצמו, ואז יבדוק, אם יש לו ספר כזה.:-) בנוסף, וודי שמת לב, שיש כאן לא מעט אוהבי אופלים ישנים, אז לבד בטח לא ישאירו אותך!8) לי אין מה להוסיף יותר- אינני מבין באופלים. בעניין של המנוע- אכן, על הבלוק (ורק עליו- חוק מרפי) אתה צריך תעוד מלא, מאיפה הגיע, אחרת לא יאשרו לך את ההחלפה. יש עוד דרכים- אבל אנחנו מדברים על החוקיות, מן הסתם, ואין לך הרבה אופציות כאן.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

החנות בתל אביב נסגרה מזמן...:cry: תנסה למצוא ב- EBAY. אם אתה צריך עזרה בנושא בה"פ.

שגיא

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

קודם כל בהצלחה!

אל תדאג בגלל תנאי שיפוץ לא יוקרתיים. העיקר שהשכנים יאהבו אותך :) (לראיה, אני מבצע כל עבודה אפשרית על האוטו בחניה הציבורית, מנקה אחריי, ולא עושה רעש).

ספר היינס חפש משומש במחיר זול באיביי גרמניה/ארה"ב/אנגליה.

3. אכן, צריך שטר מכר - מסמך שאומר מאיזה אוטו המנוע ירד, פרטיו וכד' (אני מניח שלכל רכב יש בעלים, אז אפשר להוציא שטר מכר).

4. אל תעשה כלום לדעתי. לא מזיק ולא מסייע לאף אחד להקפיא או כד'.

משכנתא זה קל

פורסם

קודם כל שיהיה לך בהצלחה ותתעד כל שלב עם צילומים וזכרונות אח"כ החוויה היא להיזכר!

אל תקפיא ואל תעשה שום דבר, אם הרכב בסטטוס אספנות אז אין שום בעיה, האוטו שלי לא עבר טסט בערך 5 שנים ועכשיו הוצאתי רשיונות חדשים והעברתי טסט.

רק שים לב שאתה מקבל חידוש הביתה בכל חצי שנה, אם לא תרים טלפון למשרד הרישוי ובקש שישלחו לך את החידוש, אתה לא צריך לעשות איתו כלום רק לדאוג לקבל אותו בדואר, לפעמים ה#$%^ במשרד הרישוי רואים שרכב לא עבר טסט תקופה ארוכה אז הם מורידים אותו מהכביש בלי לשאול.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

יש לי ספר היינס אם אתה מעוניין לקחת לצלם.

מקווה שיש לך כבר מנוע ספייר מכיוון שאלו מנועים שלא שקל להשיג היום (יש לי אחד ספייר אבל אני שומר אותו למקרה הצורך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום לך !

קודם כל תתחדש.

יש לי את הספר שאתה מחפש, ספר חדש בניילון !

ויש לי גם זוג טסות (בתמונה), שאני חושב שיתאימו לך !

תתקשר אלי 0502102525

25 032.jpg

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

בהצלחה בשיפוץ,

יש לי את הסמל שבמרכז ההגה שפורק מאוטו כזה, אם אין לך אני מוכן לתרום לך, צריך להיות לי גם 2 טאסות במצב סביר וגם מאפרות שבדלתות (לא בטוח שהם עוד קיימות)

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
יש לי ספר היינס אם אתה מעוניין לקחת לצלם.

מקווה שיש לך כבר מנוע ספייר מכיוון שאלו מנועים שלא שקל להשיג היום (יש לי אחד ספייר אבל אני שומר אותו למקרה הצורך).

חברי, האחווה של פורום הזה היא משהו מיוחד שלא קיים בחיים יומ יומיים, לצערי.

redroze אני באמת מעריך את המוכנות שלך לתת לי את הספר כידי לצלם אותו.:beerchug:

בסופו של דבר רכשתי את הספר חדש מאסף במחיר של eBay.

בהצלחה בשיפוץ,

יש לי את הסמל שבמרכז ההגה שפורק מאוטו כזה, אם אין לך אני מוכן לתרום לך, צריך להיות לי גם 2 טאסות במצב סביר וגם מאפרות שבדלתות (לא בטוח שהם עוד קיימות)

אני אשמח לקבל את הסמל בגלל שהוא באמת חסר לי. מעפרות קיימות, ולגבי טאסות אני לא בטוח כי אני לא ראיתי אף תמונה של Kadett C עם טסות, רק Kadett B.

לסיכום ספר יש, שלב הבא פירוק וניקוי ראשוני של בלוק מנוע לטובת התיעצות עם מקצוענים לגבי גורלו.

פורסם

שיהיה במזל טוב ,

אכן רכב אמין מאוד ונעים לנסיעה .

אם אתה צריך יש לי חלקים למכירה , לא יקר , (כולל שימשה קידמית )

דבר איתי , יעזור לך בעתיד .

ביי

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

תתחדש,

וואוו, איך אני זוכר את המכוניות האלה. שנים לא ראיתי כזה רכב. לקחת אותי 25-30 שנה אחורה ברגע.

תהנה מהשיפוץ ומהרכב. אני סמוך ובטוח שלכל בעיה יהיה פיתרון וככל שיהיו יותר בעיות ותקלות לפתור - כך יגדל הסיפוק בסוף.

• תוכן חדש...