Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת ABS בפולו 98 [כ"ע]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשתי רכב פולקסווגן פולו קלאסיק שנת 98.

מדי פעם נורת ה-ABS היתה דולקת, ובהתנעה חוזרת נכבת.

ביומיים האחרונים, היא כל פעם נדלקת. מההתנעה ועד לכיבוי.

בקרוב אני נדרש להעביר את הרכב טסט.

א. האם זה מכשיל טסט?

ב. מה הערכת עלות לתיקון?

תודה רבה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. לא מכשיל בטסט

ב. תלוי מה הבעיה - לך למוסך לבדוק.

וכן לא משנה כמה זה עולה זה שווה את החיים שלך.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

האמת, מצאתי כמה שרשורים בנושא הזה פה בפורום.

לגבי א', הבנתי שאכן אין סיכוי לעבור ככה טסט.

לגבי ב', הבנתי שזה לא בהכרח מחשב ABS.

הצרה שלי היא שאת הרכב כבר מסרתי לצ'מפיון לביצוע טסט.

הטכנאי אמר לי שזה כנראה מחשב ABS (כמו שטענו פה - הם ישר מכוונים למחשב, ושהוא ינסה לעשות איפוס ולקוות שזה לא יידלק בטסט, רק כדי להעביר את הטסט ואח"כ לטפל בבעיה בלי לחץ)

אם זה יידלק - הם לא יוכלו להוציא את הרכב ככה עם טסט, ואז אני בבעי.

או שאני אוציא אותו בלי טסט (כי יש לי עוד כמה ימים..) ואביא אותו למעבדה של אייל ואלדר (?!?!)

האם המעבדה הזו עוד קיימת? כי כל האזכורים פה בפורום, היו די ישנים (שנת 2004-2005...).

פורסם
האמת, מצאתי כמה שרשורים בנושא הזה פה בפורום.

לגבי א', הבנתי שאכן אין סיכוי לעבור ככה טסט.

האם המעבדה הזו עוד קיימת? כי כל האזכורים פה בפורום, היו די ישנים (שנת 2004-2005...).

לא הבנתי איך זה מכשיל, בטסט הבוחן לא מסתכל איזה נוריות צצות לך בלוח מכוונים.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

• ספונסר פורום
פורסם

כאשר הנורה דולקת הרכב אמור להיכשל בטסט ,כי יש לו

תקלה במערכת בטיחות משמעותית אבל בטסט מחפפים בעיניין הזה

ותראה הרבה רכבים שכן עברו את הטסט עם הנורה דולקת ,וכאלו שלא ,

אם אתה נופל על בוחן קפדן שבודק את מצב הנורות (כרית אויר ABS)

אז הרכב נכשל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הרכב עבר!

הנורה עדיין דולקת, ואני אנסה בהקדם לברר את שורש הבעיה (כאמור - חיבור חשמלי, חיישן או מחשב).

הטכנאי בצ'מפיון בני-ברק אמר לי שזה המחשב, אבל פה כבר נכתב שזה מה שבד"כ אומרים בצ'מפיון.....

תודה, נקווה לטוב.

פורסם

אם קיימים חיישני ABS בגלגלים מומלץ לפרקם ולנקותם לפני שתיכנס להוצאה כבדה של החלפת מחשב ABS

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אוקי, קצת עדכונים (בתקווה שבהמשך למישהו תהיה המלצה):

הבוקר קצת "טיפלתי" ברכב: ניסיתי להרגיש אם החוטים שמחוברים מאחורי הגלגלים הקדמיים מחוברים כמו שצריך (לא מצאתי בגלגלים האחרויים חוטים).

לאחר מכן, נסעתי בכביש שומם ובלמתי מספר פעמים בפתאומיות. לא ממש הרגשתי את מערכת ה-ABS, אבל זה לא בהכרך אומר משהו.

אבל, בהמשך הנסיעה (נסעתי לסידורים), לפתע נכבתה הנורה. כיביתי והתנעתי את האוטו מחדש - הנורה לא דלקה!! (חוץ מבדיקת תקינות לכמה שניות בהפעלה - כמו בד"כ).

יצאתי מהאוטו לחצי שעה.

כשחזרתי והנתעתי, שוב הנורה דלקה, וגם אחרי כיבוי והדקלה היא שוב דלקה, אבל בהמשך הנסיעה היא שוב כבתה, ובבלימה הרגשתי שהמערכת עובדת (חיכוכים בדוושת הבלם בעת בלימה).

מה לדעתכם ההסבר לתופעה הזו וכיצד עלי לפעול?

האם זה מסיר את החשש מבעיה במחשב?

תודה

פורסם

התשובה היא לא ! ייתכן שיש בעיה במגעים של מחשב ABS או חדרו מים למחשב.

צור קשר עם חבר הפורום רון בכדי לפתור את הבעיה.

בשלב הראשון הייתי מנקה את 4 חיישני ה-ABS + בדיקה של כול הצמות והקונקטורים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תנסה לנקות את החיישנים של מערכת ה-ABS , לעיתים פיח ממערכת הבלימה יכולה ללכלך את החיישן.

מיותר הניסיון לבחון את מערכת ה-ABS כאשר נורית תקלה דולקת, במצב זה מערכת ה-ABS לא פועלת.

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

שלום לכולם.

במהלך הסופ"ש הנורה דלקה וכבתה כל הזמן - במהלך נסיעה (מתחילה כבויה, נדלקת ונכבית, או להיפך - מתחילה במצב דולק ואז נכבית).

ניסיתי "לחטט" מאחורי הגלגל אבל לא ממש הצלחתי למצוא משהו (הידע שלי די בסיסי מטה), ניפחתי את הגלגלים ושאר המלצות מהפורום.

אני מנסה להבין מה עלולות להיות המשמעויות לבעיה: האם יידרש להחליף מחשב, או שזו כנראה רק בעית חיבורים?

(אפנה למכון, אבל ברצוני לדעת מראש מה יכולות להיות האפשרויות לבעיה למשמעויות העלות).

למיטב הבנתי, אם זה נכבה/נדלק כל הזמן, כנראה שהבעיה אינה במחשב עצמו אלא בחיבור אליו. נשמע הגיוני?!

עצות?!

תודה רבה

• תוכן חדש...