Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מס' ימים הקפאתי רישון רכב (מיושן טרם אספנות) ומאחורי הטופס גיליתי מידע

מפתיע, האפשרויות הן:

א. הבנת הנקרא שלי תואמת לזו של ילד בכיתה ב'.

ב. במידה והקפאת רשיון רכב (של רכב בן יותר מ-19 שנים ופחות מ-30) ליותר משנה, תיאלץ לעבור במעבדה מוסמכת (מכון תקנים).

-תקנו אותי אם אני טועה אבל פעם החוק התיר הקפאה של רכב מיושן עד שנתיים לפני הצורך במעבדה?

הניסוח המדויק בטופס הוא:

"לא יוחדש רשיון רכב מיושן אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו - גם אם הרשיון הופקד" (הוקפא)

"רכב מיושן שהוא רכב פרטי/אופנוע/רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עד 6 טון - ניתן לחדש רשיונו גם אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו - כפוף לאישור מעבדה מוסמכת (וההוראות הקובועות בתקנות התעבורה)"

תודה לעונים...

פורסם

זהו, שאני תמיד ידעתי, שזה היה שנה. בזמן (יחסית) אחרון שמעתי, שזה הועלה לשנתיים, אבל אף פעם לא ראיתי תעוד לזה... אולי זו הוראה "פנימית" במשרד התחבורה, שאף פעם לא הייתה מופיעה "רשמית"?

-בכל אופן- אני לא רוצה להסתכן, ועם התקרבות לשנה ללא טסט- המשאית שלי (שלא אספנות) אמורה לעבור טסט- הסיכון בטעות גדול מדי- משאית יורדת לצמיתות, אפילו מכון התקנים לא יעזור!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לפני מס' ימים הקפאתי רישון רכב (מיושן טרם אספנות) ומאחורי הטופס גיליתי מידע

מפתיע, האפשרויות הן:

א. הבנת הנקרא שלי תואמת לזו של ילד בכיתה ב'.

ב. במידה והקפאת רשיון רכב (של רכב בן יותר מ-19 שנים ופחות מ-30) ליותר משנה, תיאלץ לעבור במעבדה מוסמכת (מכון תקנים).

-תקנו אותי אם אני טועה אבל פעם החוק התיר הקפאה של רכב מיושן עד שנתיים לפני הצורך במעבדה?

הניסוח המדויק בטופס הוא:

"לא יוחדש רשיון רכב מיושן אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו - גם אם הרשיון הופקד" (הוקפא)

"רכב מיושן שהוא רכב פרטי/אופנוע/רכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר עד 6 טון - ניתן לחדש רשיונו גם אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו - כפוף לאישור מעבדה מוסמכת (וההוראות הקובועות בתקנות התעבורה)"

תודה לעונים...

כל מה שציינת מתייחס לרכב מיושן. ברגע שרכב מגיע לגיל 30 והוא נרשם כרכב אספנות הוא בסטטוס שונה מרכב מיושן וחלות עליו תקנות שונות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
כל מה שציינת מתייחס לרכב מיושן. ברגע שרכב מגיע לגיל 30 והוא נרשם כרכב אספנות הוא בסטטוס שונה מרכב מיושן וחלות עליו תקנות שונות.

אבל השאלה היא האם לאחר שנה נאלצים לעבור בדיקת מעבדה או לאחר שנתים (הכוונה כמובן לרכב מיושן ולא אספנות)?

פורסם
אבל השאלה היא האם לאחר שנה נאלצים לעבור בדיקת מעבדה או לאחר שנתים (הכוונה כמובן לרכב מיושן ולא אספנות)?

עפ"י ציטוטי החוק שהובאו על ידך - ניתן ללמוד כי לאחר שנה ללא רישוי תקף, יחודש רשיון לרכב מיושן רק לאחר שעבר מעבדה מוסמכת.

פורסם

בנוגע לקטע המצוטט מעלה. אני מבין מזה, שאם עברה שנה מאז הרשיון הסתיים (הכוונה- הרכב ללא טסט כבר יותר משנה), והרכב לא חזר לכביש לאחר בדיקת מעבדה, הוא יורד מהכביש לצמיתות. אני צודק?

"ai motoare capul doare"

פורסם
בנוגע לקטע המצוטט מעלה. אני מבין מזה, שאם עברה שנה מאז הרשיון הסתיים (הכוונה- הרכב ללא טסט כבר יותר משנה), והרכב לא חזר לכביש לאחר בדיקת מעבדה, הוא יורד מהכביש לצמיתות. אני צודק?

זה כתוב בעיברית פשוטה - "ניתן לחדש רשיונו גם אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו - כפוף לאישור מעבדה מוסמכת (וההוראות הקובועות בתקנות התעבורה"

משמע כל עוד לא עבר מעבדה מוסמכת (כמובן בהצלחה) לא יחודש רשיונו.

פורסם
תקנה 281 לתקנות התעבורה קובעת כי לא יחודש רישיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג רישיונו.

(עידכון אחרון 30-4-2008)

ירון מאיר

טוב יש בעיה אם החוק אומר שאחרי שנה עוברים בדיקת מעבדה ובו"ז לפי ירון ותקנה 281 החוק אומר שעוברים בדיקה לאחר יותר משנתיים, למישהו יש עצה לפתרון כי בטלפון אתה יכול ליפול על איזו פקידה "מחוננת" :evil: שתגיד שאחרי 30 שנה עוברים בדיקת מעבדה ואם אתה עובר את המעבדה אתה מקבל אישור מוסך שאיתו אתה הולך למכון רישוי ושם מקבל את מעמדך

כרכב "מיוספן" (מיושן+אספן) שכמובן מגיעה בתועדה מצופה ברונזה...:shock:

פורסם

שלח מכתב לרשות הרישוי, שאל שאלתך, הסבר הנקודה בכדי שיוכלו לענות בצורה ממוקדת וענינית.

כל תשובה שתקבל מהם תהיה תשובה שנכתבה ע"י בר-סמכא והיא תשובה מחייבת גם את הפקידה שלא כל כך מבינה אלא רק מה שהמחשב פולט לה ללא שיקול דעת (או שיקול דעת מוטעה).

כל עוד לא ישונו תקנות בדרך, התשובה של אותו בר-סמכא תהווה בשבילך אסמכתא בבוא היום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
טוב יש בעיה אם החוק אומר שאחרי שנה עוברים בדיקת מעבדה ובו"ז לפי ירון ותקנה 281 החוק אומר שעוברים בדיקה לאחר יותר משנתיים, למישהו יש עצה לפתרון כי בטלפון אתה יכול ליפול על איזו פקידה "מחוננת" :evil: שתגיד שאחרי 30 שנה עוברים בדיקת מעבדה ואם אתה עובר את המעבדה אתה מקבל אישור מוסך שאיתו אתה הולך למכון רישוי ושם מקבל את מעמדך

כרכב "מיוספן" (מיושן+אספן) שכמובן מגיעה בתועדה מצופה ברונזה...:shock:

ירון בסה"כ נתן הסבר לתקנה שאתה צטטת מתוך הפקדת הניירת שבצעת(בדיוק כפי שהבנת מלכתחילה).

מאיר הביא את תיקון התקנה כפי שהיא ידועה לרבים(או שלא) והיא הנכונה.

ככל הנראה במשרדי הרישוי משתמשים עדיין בתדפיסים ישנים עם התקנה הישנה.

לא חסרים מקרים שמשרדי הרישוי משתמשים בתדפיסים ישנים, לדוגמה: לאחרונה שונה פורמט רשיון הרכב, חלק ממשרדי הרישוי השתמשו בניירת ישנה ונוצר מצב שהסעיפים ברשיון לא תאמו זה לזה(מס' מנוע הופיע במקום של מס' השלדה ולהיפך ועוד...).

פורסם
ככל הנראה במשרדי הרישוי משתמשים עדיין בתדפיסים ישנים עם התקנה הישנה.

לא חסרים מקרים שמשרדי הרישוי משתמשים בתדפיסים ישנים, .

בדיוק זאת הסיבה.

ירון מאיר

פורסם

אני ביצעתי טסט לאינוצנטי מודל 82 הלכתי למשרד הרישוי והפקדתי רישיונות עם טסט בתוקף לחצי שנה ,לאחר שנתיים ארבע חודשים וחצי ללא שום בעיה{חוץ מתורים} ניגשתי שוב למשרד קיבלתי טופס רישיון ל 7 וחצי חודשים הבאים ללא צורך בתשלום מלא רק 50 שח אם אני לא טועה.

בעוד חצי שנה נעשה זאת שוב ונגיע לאספנות ב1.1.12

• תוכן חדש...