Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהן התקנות בנושא שינוי מבנה והיכן ניתן לראות או להבין את כוונת המחוקק?

לדוגמא, נניח שאני רוצה לשנות את מבנה הפנסים ברכב ולשתול פנסים אחרים, או לבטל וינקר צד ולהעביר אותו למראת הצד כמו במכוניות חדישות יותר, או ניפוח כנפיים וכו'...

כל הארה תתקבל בברכה:wink:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

בקצרה...

תקנות המתייחסות לשינויי מבנה רכב מרוכזות בת"ת סימן י"א: שינויים במבנה רכב המתחילות בת"ת 380.

בעיקרון תקנות אלו קובעות שלא יבוצעו שינויים במבנה של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי( יש לשלם אגרה בעד מתן היתר).

על אף ת"ת שהזכרתי מעלה, בעת ביצוע שינוי במיקום וביטול מחווני כיוון, חובה להתייחס לת"ת 344 (א) המחייבת מיקום המחוונים כפי שהיצרן קבע אותם או לחילופין יותקנו מחווני כיוון בעלי אור מהבהב בצהוב, פנס מכל צד,

במקום הרחב ביותר על דפנות הרכב או ארבעה מחווני כיוון בעלי אור מהבהב, שניים בצבע לבן או צהוב בחזית הרכב ושניים בצבע צהוב או אדום מאחורי הרכב.

ת"ת 334 מתייחסת לפנסי החזית. – מערכת האורות

התקנת פנסי חזית - חדשים מסוג שלא היו קיימים ברכב חייבים לענות לתקנים המופיעים בת"ת ומפורטים בנספח ניפרד.

מריוס

פורסם

אין לי מושג מה כתוב בתקנות- אבל, אני מתאר לעצמי, שכל, מה הזכרת -לא ממש "בעייתי", גם ברכב יותר חדש. לפחות, כל עוד אתה לא מתחיל "להתפרע", ולשים, לדוגמה, 10 פנסים בכל צד, או משהו כזה!:-) העניין הווינקרים- ככל הידוע לי, חייבים, שיהיה לפחות ווינקר, שרואים מהצד ומקדימה (נוסף לאחוריים, כמובן), עד כמה, שאני יודע- לא ממש מוגדר המיקום החובה שלהם!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בקצרה...

תקנות המתייחסות לשינויי מבנה רכב מרוכזות בת"ת סימן י"א: שינויים במבנה רכב המתחילות בת"ת 380.

בעיקרון תקנות אלו קובעות שלא יבוצעו שינויים במבנה של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי( יש לשלם אגרה בעד מתן היתר).

על אף ת"ת שהזכרתי מעלה, בעת ביצוע שינוי במיקום וביטול מחווני כיוון, חובה להתייחס לת"ת 344 (א) המחייבת מיקום המחוונים כפי שהיצרן קבע אותם או לחילופין יותקנו מחווני כיוון בעלי אור מהבהב בצהוב, פנס מכל צד,

במקום הרחב ביותר על דפנות הרכב או ארבעה מחווני כיוון בעלי אור מהבהב, שניים בצבע לבן או צהוב בחזית הרכב ושניים בצבע צהוב או אדום מאחורי הרכב.

ת"ת 334 מתייחסת לפנסי החזית. – מערכת האורות

התקנת פנסי חזית - חדשים מסוג שלא היו קיימים ברכב חייבים לענות לתקנים המופיעים בת"ת ומפורטים בנספח ניפרד.

מריוס

טוב נו, בישראל כמו בישראל, שום דבר לא מוגדר בצורה ברורה ומשאיר פתח לבוחן להגיד לך מצטער לא עברת!

איך אפשר לשים יד על התקנות? (ז"א האם יש מקום בו ניתן לקרוא ולהבין מה מותר ומה אסור)

סתם לדוגמא: אם אני רוצה להחליף את פנסי החזית של פיאסטה ישנה, מפנסי 7" עגולים לפנסים מעוצבים של פוקוס חדשה תוך חיתוך הפח להתאמה מלאה, האם ניתן??

חבר מועדון 13925

פורסם

למה? -דווקא, ממה, שהביא הבחור מעליי- הכל די מובן לדעתי! כלומר- את הפנסים של הפוקוס חוקית לא תוכל לשים בפייסטה, אבל להחליף פנסים שלה בדומים של יצרן אחר- בהחלט כן! אבל, אותך הרי לא מעניינת פייסטה, ואני בטוח, שאתה לא מתכוון לעשות שינויים כה דרסטיים באוטו שלך- אז, קשה לי להאמין, שמישהו ייתעסק איתך על זה! (שוב- כל עוד לא תוסיף מקדימה 4 זוגות של פנסים, מאחורה 30 זוגות, ובצדדים 30 ווינקרים בכל צד!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
למה? -דווקא, ממה, שהביא הבחור מעליי- הכל די מובן לדעתי! כלומר- את הפנסים של הפוקוס חוקית לא תוכל לשים בפייסטה, אבל להחליף פנסים שלה בדומים של יצרן אחר- בהחלט כן! אבל, אותך הרי לא מעניינת פייסטה, ואני בטוח, שאתה לא מתכוון לעשות שינויים כה דרסטיים באוטו שלך- אז, קשה לי להאמין, שמישהו ייתעסק איתך על זה! (שוב- כל עוד לא תוסיף מקדימה 4 זוגות של פנסים, מאחורה 30 זוגות, ובצדדים 30 ווינקרים בכל צד!

אולי לא ממש פייסטה אבל בהחלט הייתי רוצה להחליף פנסים עגולים בפנסים מרובעים כאשר הוינקר הקידמי כבר מובנה בבית הפנס ובהחלט הייתי רוצה להעביר את וינקר הצד מהכנף למראה.

לא מעוניין להוסיף 30 וינקרים בכל צד, זה לא יפה!:wink:

חבר מועדון 13925

פורסם

ווינקר מראה הוא תוספת לווינקר כנף

יש תקנה בחוק שממודל מסויים חייב ווינקר כנף ויש אפילו מקום מוגדר

רכבים שיש בהם במראה זו תוספת לווינקר פנס

חלק מהרכבים משנות השישים חויבו בארץ לווינקר צד בשנים מאוחרות יותר

קיצור כל עוד זה בגבול הסביר יעבירו את זה לדעתי (כמובן אין מאה אחוז )

גם ככה רוב הבוכנים של היום לא מכירים את הרכבים שלנו וגם אם כן הם לא מכירים אותם לפרטי פרטים ובטח ובטח לא שינויים ומתיחות פנים קלות שנעשו בין השנים .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

פנס איתות צד מחוייבים רק רכבים משנת יצור 76' ואילך(אלא אם קיים במקור בשנתונים נמוכים יותר).

את הפנס הראשי לא תוכל לשנותו, אבל פנס איתות על המראה כן תוכל לבצע.

רוב פנסי האיתות על הכנף ברכבים ישנים הם בניה מקומית של ארה"ק(גם בפיאסטה).

פורסם
טוב נו, בישראל כמו בישראל, שום דבר לא מוגדר בצורה ברורה ומשאיר פתח לבוחן להגיד לך מצטער לא עברת!

איך אפשר לשים יד על התקנות? (ז"א האם יש מקום בו ניתן לקרוא ולהבין מה מותר ומה אסור)

סתם לדוגמא: אם אני רוצה להחליף את פנסי החזית של פיאסטה ישנה, מפנסי 7" עגולים לפנסים מעוצבים של פוקוס חדשה תוך חיתוך הפח להתאמה מלאה, האם ניתן??

זה אפשרי, בירושלים מסתובבות חיפושיות שהפנסים הקדמיים והאחורים שלהם של חברות אחרות...

אחת מהן עם גריל של מרצדס, פנסים מרובעים של GMC.

ואת אחרת פנסים קדמיים של מרצדס 500S מהשנים 2000-2001.

פורסם
ווינקר מראה הוא תוספת לווינקר כנף

.

לא ממש נכון, ראה את ה C4 החדשות והאקורד לדוגמא, שם יש קדימה, מראה ואחורה, זה לא בא בתוספת לוינקר כנף.

וינקר מראה בא בפירוש במקום וינקר כנף!

חבר מועדון 13925

פורסם
מה לגביי גג נפתח?

זה משהו שניתן ליישם?

בכל זאת ישנם דגמים שיצאו גם וגם לאותו הדגם

רכב עם גג נפתח אורגינלי מהמפעל יש לשלדה שלו חיזוקים נוספים בגלל העדר מבנה הגג. חיזוקים אלה לא תמיד קיימים באותו דגם עם גג רגיל מלא ולכן זה לא מומלץ.

מזדה 5 לטובת הילדים :evil: אלפא רומיאו 164TS לנשמה 8)

• תוכן חדש...