Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר מדי זמן בבית, וקצת קשה לי עם המנוחה שנכפתה עלי.

אז ככה - הג'וק החדש הוא למכור את הפיאסטה (יש לי מישהו שיושב לי על העורק הראשי ומוכן לשלם + - ממה שאני מעוניין למכור) שלוותה אותי בשלושת השנים האחרונות ושופצה באהבה ולקנות איזה קורטינה דור חמישי במצב נסיעה+רישיונות שאוטוטו נהפכת לאספנות.

השאלה שלי היא בנוגע לחיים יומיומיים עם הקורטינה הזו.

הפעם אני ניגש לרכב מיושן שיש לי "קצת" (הרבה) יותר ניסיון מאשר קניתי את האסקורט זצ"ל - האם התחזוקה של הקורטינה יחסית זולה וקלה? כלומר התרגלתי למנוע הOHV בפיאסטה שלי ששם הכל באמת נגיש ופשוט ברמות שגורמות לי להסתכל על מנועים אחרים ולחטוף מגרנה...:oops:

אני מוריד את הדלק מאחר וזו הוצאה מוכרת... וכואבת :-D ויותר מדבר על השגת חלקי חילוף - האם מנוע הפינטו של הקורטינה באמת זהה למנוע של הסיירה? - ואם כבר עד כמה מסובכת צריכה להיות החלפת הגיר לכזה עם מספר ההילוכים הנכון? האם צריך להתעסק עם הדרייבשאפט או הסרן האחורי?

מבחינת חלקי מערכת היגוי - תפוחים, מסרקי הגה וכיו"ב האם יש אפשרות לשפץ/להשיג תחליפים במידה והרכב ינהג את עצמו עקום (חס וחלילה), פנסים, שמשות, וחלקי פנים שיכול להיות שלא שרדו את השנים? יש בעיה להשיג כאלה?

האם הקורטינות באו עם מזגן בשעתו? ואם לא - האם ניתן להלביש אחד שירד מסיירה?

וכעת לחלק האומנותי - אפשר לחיות עם רכב כזה ביומיום? ירדתי עם פיאסטה 1100 לאילת וחזרתי עם ארבעה אנשים+ציוד ככה שאני לא מפונק, אבל נדמה לי שהקורטינה 1600 יותר עצלנית מהפיאסטה שלי... (יחס משקל/כוח-חמור אנגלי) אני לא צועק ומהלל את ההנעה האחורית ולא מחפש חיית דריפטים (למרות שהחלקות זה נחמד, גם עם הנעה קדמית) אלא יותר רכב מרווח ונעים יותר ליום-יום עם ערך מוסף, האם היא תוכל לספק את הסחורה או שאני אתאכזב?

לסיכום - ואני מבקש דעה אובייקטיבת: האם כדאי למכור את הפיאסטה ולהתחיל לחפש קורטינה?

תודה על העזרה,

חג שמח,

עידן.

נ.ב

[קנייה] - מחפש קוביות פרווה במחיר הגיוני :lol:

תמונה012.jpg

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אתה מכיר את הקורטינה, שעומדת בבת-ים במיגרש הגרירות? (ללא כל קשר).

המנוע זהה לסיירה. מנוע בסה"כ פשוט ואמין, באחזקה נכונה. מזגן- מזגן אפשר להתאים "חיצוני", כמו שיש ללירון. אני בספק, אם אפשר בקלות להשיג חלקים קוסמטיים, לפחות בארץ- תעשה "שיעורי בית" בEBAY. צריכת דלק- אין לך מה להשוות אפילו עם הפייסטה.

אני לא ממש אוהב את הקורטינה MK5, אבל גם היא "קלאסיקה מודרנית" כבר.

אה, ואם אתה רוצה עצה: אל תמכור את הפייסטה, אלא, אם היא התחילה לעשות יותר מדי בעיות. וחוץ מזה- אתה חושב, שכזה קל למצוא קורטינה במצב טוב? -רובן נזרקו, לדעתי... וחבל- אבל אין מה לעשות... אולי תחפש פייסטה MK1? -יש כמה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני בספק שתמצא קורטינה כזו במצב סביר במחיר סביר.

אם תמצא רכב במצב טוב, הוא יענה על כל דרישותך, למעט המזגן.

מבחינה מכנית, הרכב פשוט ויש לחלקים לרוב.

מבחינה חיצונית, יש בעיה, צריך לחפש היטב או לייבא.

צריכת דלק - לאחר שיפוץ מנוע, בנסיעה רגועה ביותר היה מגיע לממוצע של 1 ל - 10

מזגן - למרות השקעה לא מבוטלת (מעל 3,000 ש"ח) מעולם לא קירר כמו שצריך, אישית, בדיעבד, לא הייתי משקיע שקל על המזגן.

אם המזגן הוא קריטי הייתי מוותר על הרכב.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות

נ.ב הייתה לי קורטינה 1982, גרמנית, ידנית (4 הילוכים), דגם L, במשך כ-7 שנים, נמכרה בצער לפני שנתיים.

(הרכב היה רכב יחידי והמזגן הכניע אותי)

פורסם

בעניין המזגן- אז, לי היה מזגן "מפוצל" בקאפרי השני שלי, שפירקתי, והיה מקרר מעולה! כמובן, שפורק ונשאר "בהמתנה, לאוטו אחר- היה תכנון להרכיבו לקאפרי, שנסע, אבל מכרתי אותו לפני.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אני בספק שתמצא קורטינה כזו במצב סביר במחיר סביר.

אם תמצא רכב במצב טוב, הוא יענה על כל דרישותך, למעט המזגן.

מבחינה מכנית, הרכב פשוט ויש לחלקים לרוב.

מבחינה חיצונית, יש בעיה, צריך לחפש היטב או לייבא.

צריכת דלק - לאחר שיפוץ מנוע, בנסיעה רגועה ביותר היה מגיע לממוצע של 1 ל - 10

מזגן - למרות השקעה לא מבוטלת (מעל 3,000 ש"ח) מעולם לא קירר כמו שצריך, אישית, בדיעבד, לא הייתי משקיע שקל על המזגן.

אם המזגן הוא קריטי הייתי מוותר על הרכב.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות

נ.ב הייתה לי קורטינה 1982, גרמנית, ידנית (4 הילוכים), דגם L, במשך כ-7 שנים, נמכרה בצער לפני שנתיים.

(הרכב היה רכב יחידי והמזגן הכניע אותי)

הבעיה שהיתה לך עם המזגן היא ככל הנראה בעלי המקצוע שטיפלו בו.

קשה מאד בארץ למצוא בעלי מקצוע בתחום הזה, כל חשמלאי קונה בלון גז ושעונים והופך להיות מומחה למזגנים ברכב.

הכי מצחיק זה לראות את השלטים "מילוי גז למזגנים", כל מי שרושם כזה שלט הוא בעיניי חאפר ובלי מושג ירוק במיזוג.

מערכת המזגן ברכב, כמו בבית או בכל מתקן קירור אחר היא מערכת סגורה ואם חסר גז אז סימן שיש נזילה מאיזה מקום, מילוי לא פוטר את הבעיה.

בכל מקרה אם המזגן שלך תוכנן לאוטו הוא היה אמור לקרר בצורה טובה, וב 3000 שח אפשר לבנות את המזגן מחדש!

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

היי עידן

איזה כיף שיש לי קורטינה :twisted: (הייתי חייב להגיד)

תראה, הקורטינה שלי 75 נוסעת היטב ללא תלונות (כרגע היא מושבתת בעקבות חיפוש רדיאטור) המזגן שמותקן בה הוא מקורי שהתקינו בארץ והוא מקרר מצויין,

מערכת החימום עבדה עד לשבוע שעבר ואז ניתקתי אותי בעקבות נזילה (כשאמצא רדיאטור חימום אחזיר אותה),

עדיף למצוא אחת עם מזגן שלא תקין ולסדר אותו מאשר לקנות אחת ללא מזגן ואז להתקין, עניין של מחיר,

המנוע הוא בול כמו של סיירה וגם החלקים שמסביבו, משאבת דלק אלטרנטור וכו',

החלפת גיר ל-5 הילוכים פשוטה להחריד, וכל אחד יכול לעשות את זה עם עזרה של עוד מישהו כי הגיר כבד מאוד, צריך בנוסף לקצר את הדריישפט שזה עניין של מאות שקלים בודדים, אבל זה כדאי כי הגיר 4 הילוכים פשוט מעייף גם את הנהג וגם את האוטו,

לגבי חלקי חילוף מכאניין אין בעיה עדיין להשיג או לשפץ רק שצריך סבלנות כי רוב החנויות ניפתרו מהמלאים הישנים,

כמו ברכב אספנות במידה ותמצא מלאי בחנות כדאי שתקנה ספייר לעתיד,

חלקים חיצוניים קשה להשיג אבל איביי הוא הפיתרון המומלץ.

אגב

יש בחור שיש לו קורטינה MK5 במצב חדש חדש שהיא לא משופצת שמעוניין למכור, אני יכול להפנות אותך אליו.

אני מזמין אותך להתרשם מהקורטינה שלי לפני הצעד שאתה רוצה לעשות,

אגב אולי כדאי לך לקנות את זו, לטענת הבעלים הוא יהיה שווה פי חמש כשיהפוך לאספנות :lol:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=721429

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אופיר, למה אתה שלילי?:twisted: -המחירו יעלה פי 50, כאשר יהיה רכב אספנות!!! מה קרה לך?:lol::-P

(מעניין, כמה זה עכשיו "המחיר שירד" אצלו?:roll::x )

פורסם

אם אתה פתוח לרעיונות שונים, שווה לבדוק גם אופצייה של רכישת וולבו 244 מסוף שנות ה 70' או תחילת ה 80'.

לרובן יש הגה כוח ומזגן מקורי, זמינות חלפים מצויינת ואיכות ייצור וגימור מעולות.

הקורטינה בשנותיה האחרונות לא היתה אלא עגלה רכה ומיתנדנדת בלי הרבה עיניין.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אגב אולי כדאי לך לקנות את זו, לטענת הבעלים הוא יהיה שווה פי חמש כשיהפוך לאספנות :lol:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=721429

מישהו היתקשר לבדוק כמה הוא רוצה על הרכב?

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

לפני שלוש שנים הכרתי אדם מבוגר מאוד שהיה ברשותו קורטינה 81 ידנית ,יד ראשונה!! עם 72,000 ק"מ.

מצב מעולה,צבע מקורי בלי חלודות,שמורה בתוך חניה מקורה כל השנים, שימשה אותו ביום יום לנסיעות קצרות לעיר.

בשנת 2005 הוא שם שלט למכירה. וכעבור כמה שבועות היא נמכרה.

אם יהיה לי בעתיד עוד הזדמנות לרכב במצב נדיר (מכל סוג שהוא) יד ראשונה עם ק"מ נמוך מזקן ,אני יקנה.

לדעתי,תשאר עם הפיאסטה עזוב אותך מכאבי ראש.

חכה בסבלנות עד שיגיע רכב שבאמת יהיה שווה בשבילו למכור את הפיאסטה האהובה שלך.

• תוכן חדש...