Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במרצדס שלי יש בעיה שתמיד שמתי לב אליה אבל בזמן האחרון זה התחיל להפריע לי.

נורת ה ABS דולקת בקביעות, מישהו אולי יודע למה?

ועוד שאלה, אמרו לי שבכל רכב הזרקה, חייב להיות מחשב, מישהו אולי יודע איפה ממוקם המחשב של הרכב?

פורסם

זה קורה בגלל חוסר גז במערכת מילוי גז עולה הון תועפות

המוסך המליץ לי לותר על הABS

וניתק לי אותו כל הספור הוצאת פיוז

חבר מס 14400

פורסם
זה קורה בגלל חוסר גז במערכת מילוי גז עולה הון תועפות

המוסך המליץ לי לותר על הABS

וניתק לי אותו כל הספור הוצאת פיוז

חוסר גז באיזה מערכת? במערכת ABS?

אתמול הרכבתי ברקסים חדשים, זה לא הפריע לי אף פעם עד לפני כמה ימים שהגלגלים ננעלו לי שעצרתי במעבר חציה.

גם אצלי במרצדס הנורה דולקת אבל מדי פעם נכבית. בדקתי את הברקסים והם בסדר אז זה לא מפריע לי

אצלי הנורה דולקת כל הזמן...

פורסם
בדוק את הסנסור בכל האופנים אם הם קרובים דיים לזר שיניים.

ניתן לדחוף את הסנסור לכיוון הזר.

ירון מאיר

אפשר קצת במילים יותר פשוטות? :)

ואם מישהו מודע למיקום שהמחשב של הרכב (אם יש בכלל אני יודע שחייב להיות בכל רכב הזרקה) נמצא?

פורסם

קודם כל תבדוק אם הABS עובד. אם כן הבעיה יותר קטנה.

שמעתי כי מנורת בקרה כזו יכולה להדלק אם יש מנורת בקרה או תאורה שרופה בלוח השעונים. בדוק שכל המנורות שלך פועלות. אם לא החלף את כולן. זה פשוט פתרון לזמן ארוך.

שלמה דן גדרון

פורסם
קודם כל תבדוק אם הABS עובד. אם כן הבעיה יותר קטנה.

שמעתי כי מנורת בקרה כזו יכולה להדלק אם יש מנורת בקרה או תאורה שרופה בלוח השעונים. בדוק שכל המנורות שלך פועלות. אם לא החלף את כולן. זה פשוט פתרון לזמן ארוך.

כל המנורות הוחלפו...

ואיך אני בודק אם ה ABS דולק? אני יודע שלמשל אצל אמא שלי באוטו שאני דורך ברקס אני מרגיש את זה בדוושה...כאילו אני מפמם את הדוושה, אבל אצלי זה לא ככה..

פורסם

• לא לכול מערכת הזרקה יש מוח - לאלה המכאניות אין.

אין קשר בין ה- ABS לבין הבלמים. מדובר בשתי מערכות שונות. כאשר ה- ABS לא תקין - הדבר לא ישפיע על הבלימה ועדיין תוכל לבלום כראוי. כמובן שתיתכן נעילת הגלגלים וכתוצאה מכך תקבל את כול שאר המגרעות של מערכת בלמים קונבנציונאלית. לבדיקת המערכת: עליך למצוא שטח חולי/חצץ/אדמה כלשהוא, הרחק מאנשים מסתובבים וכו' (אפשר גם להסתפק בשוליים רכים) ולנסוע במהירות של כ- 40 או 50 קמ"ש ואז לבלום בפתאומיות; אם הגלגלים ננעלים הרי שהמערכת של ה- ABS לא מבצעת את תפקידה. אם המערכת כן עובדת, אתה תשמע כאילו שור שואג מאחוריך (מאיפה הבאתי את התיאור הזה :shock: ?) ותרגיש רעד בדוושת הבלם. אם היא לא תקינה, הייתי פשוט ניגש למוסך מורשה מרצדס ומתחבר למחשב ה- ABS וקורא את התקלה. קל, פשוט והכי בטוח ובדיוק בשביל זה יש מחשב וקריאת תקלות. אגב, תוכל כבר בהזדמנות זו לבצע סריקה כללית. כמובן שהייתי יושב לו על הקארוטיס (העורק הראשי המוביל דם למוח דרך הצוואר) ומסתכל איתו מה הקוד של התקלה ומה היא אומרת. כול זאת כדי למנוע מקרים כמו החלפת מחשב ראשי שעולה כמה אלפי שקלים, כאשר הבעיה היא בסך הכול מגנט פגום בחיישן... אם החלפת גלגל בזמן האחרון, חזור ועדכן אותנו ואל תיפנה לדיאגנוזה במוסך. חזור לעדכן אותנו.

בהצלחה.

פורסם
  • לא לכול מערכת הזרקה יש מוח - לאלה המכאניות אין.

אין קשר בין ה- ABS לבין הבלמים. מדובר בשתי מערכות שונות. כאשר ה- ABS לא תקין - הדבר לא ישפיע על הבלימה ועדיין תוכל לבלום כראוי. כמובן שתיתכן נעילת הגלגלים וכתוצאה מכך תקבל את כול שאר המגרעות של מערכת בלמים קונבנציונאלית. לבדיקת המערכת: עליך למצוא שטח חולי/חצץ/אדמה כלשהוא, הרחק מאנשים מסתובבים וכו' (אפשר גם להסתפק בשוליים רכים) ולנסוע במהירות של כ- 40 או 50 קמ"ש ואז לבלום בפתאומיות; אם הגלגלים ננעלים הרי שהמערכת של ה- ABS לא מבצעת את תפקידה. אם המערכת כן עובדת, אתה תשמע כאילו שור שואג מאחוריך (מאיפה הבאתי את התיאור הזה :shock: ?) ותרגיש רעד בדוושת הבלם. אם היא לא תקינה, הייתי פשוט ניגש למוסך מורשה מרצדס ומתחבר למחשב ה- ABS וקורא את התקלה. קל, פשוט והכי בטוח ובדיוק בשביל זה יש מחשב וקריאת תקלות. אגב, תוכל כבר בהזדמנות זו לבצע סריקה כללית. כמובן שהייתי יושב לו על הקארוטיס (העורק הראשי המוביל דם למוח דרך הצוואר) ומסתכל איתו מה הקוד של התקלה ומה היא אומרת. כול זאת כדי למנוע מקרים כמו החלפת מחשב ראשי שעולה כמה אלפי שקלים, כאשר הבעיה היא בסך הכול מגנט פגום בחיישן... אם החלפת גלגל בזמן האחרון, חזור ועדכן אותנו ואל תיפנה לדיאגנוזה במוסך. חזור לעדכן אותנו.

בהצלחה.

תודה רבה, מעכשיו אני אומר לך שבדקתי את הברקסים אם הם עוצרים כמו שצריך את הרכב, גיליתי שה ABS לא עובד (לפי התיאור שלך) הגלגלים ננעלים.

ברכב שלי אני כמעט בטוח שאין חיבור למחשב.

פורסם

טוב אז בא נלך צעד צעד.

בדוק את הנתיך (פיוז) של מערכת הabs.

סובב את גלגל ההגה לאחד הכיוונים עד סופו ודומם מנוע.

גש לאחד מהגלגלים הקדמיים (לזה שיש את הגישה הטובה ביותר).

באופן עצמו (נבה, גלגל,בית המיסבים...)אמור להמצא הסנסור (הקורא את סיבובי הזר שיניים).

אם אתה לא רואה אותו עקוב ע"י אחד מהחוטי חשמל.

בעיקרון הסנסור צריך להיות צמוד לזר שיניים ולקרוא אותו.

במיקרים מיחדים,הסנסור זז ממקומו (במעט) ולא קורא את סיבובי הזר.

לכן יש צורך עם מברג או ביד(אם ניתן) לדחוף את הסנסור לכיוון הזר.

הזר עצמו נמצא על הנבה .

ברכבים ישנים (אני לא יודע אם זה אצלך) מערכת ה abs הייתה מופעלת רק בגלגלים הקדמיים.

וברכבים החדשים יותר על כל ארבעת הגלגלים.

לכן אם אתה לא מוצא שהסנסור בגלגלים הקדמיים התרחק מהזר, עבור לגלגלים האחוריים.

יש לנקוט משנה זהירות בעת הכניסה מתחת לרכב.

אם לא תוקנה התקלה , מציע לך לגשת למוסך לתיקון. כי יכול גם להיות שסנסור אינו טוב או שהכבל חשמל שלו קרוע בדרכו אל יחידת ה absהמרכזית.

ירון מאיר

פורסם

אתה צריך שרטוט חשמלי של המערכת עם תיאור של הפינים בקונקטור בחיבור של הצמה אל המחשב. אחרי זה החיים יהיו הרבה יותר קלים.

מצאת שרטוט?

נתק את הצמה מהמחשב, והתחל לבדוק פונקציות בסיסיות בפינים בקונקטור בצד הצמה.

על ידי קיצור הפין שהולך לנורת הביקורת לשאסי, אתה אמור להצליח לכבות ולהדליק את נורת הביקורת.

על ידי התחברות עם רב מודד אל זוגות החוטים שהולכים לחיישני המהירות על הגלגלים ניתן לבדוק התנגדות תקינה של החיישנים ושהחיווט אליהם תקין. בדיקת מתח AC ותדר פולסים בזמן נסיעה תתן אינדיקציה לכך שהם ממוקמים מספיק קרוב ונותנים קריאה.

ניתן למדוד שמתחי אספקה, פלוסים ומינוסים, מגיעים אל הקונקטור.

זה יכסה לך את רוב סוגי התקלות.

הסתייגות: אני לא מכיר את הרכב שלך, וכל זה נכתב מהיכרות טובה עם מערכות ABS אחרות.

פורסם

בנוסף, יש סיכוי מצוין שאם יש בשרטוט במחשב פין "דיאגנוסטיק", קיצור שלו לאדמה (כשהמחשב מחובר ונעשתה קודם בדיקה לוודא שנורית הביקורת תקינה), יניב לך סדרה של הבהובים בנורה שאולי יספרו לך בעזרת קודי תקלה מה בדיוק כואב למחשב.

פורסם
נתק את הצמה מהמחשב' date=' והתחל לבדוק פונקציות בסיסיות בפינים בקונקטור בצד הצמה.[/quote']

קודם כל שאני אדע אם יש מחשב ברגע אח"כ אני אוכל לעשות את זה, ה ABS עד לפני שנה בערך עבד (דוד שלי נהג על הרכב ואמר לי שהוא עבד) כנראה שזה בעיה חשמלית, ביום ראשון הרכב נכנס לטיפול של המזגן (החלפת צינורות וכו') באותו זמן אני כבר יביא חשמאלי מקצועי שיסתכל על הכל שם.

פורסם
קודם כל שאני אדע אם יש מחשב ברגע אח"כ אני אוכל לעשות את זה, ה ABS עד לפני שנה בערך עבד (דוד שלי נהג על הרכב ואמר לי שהוא עבד) כנראה שזה בעיה חשמלית, ביום ראשון הרכב נכנס לטיפול של המזגן (החלפת צינורות וכו') באותו זמן אני כבר יביא חשמאלי מקצועי שיסתכל על הכל שם.

לא הבנתי את העברית, בעיקר את המשפט הראשון. כמו כן בוודאי התכוונת להגיד "אביא" ולא "יביא".

ולענייננו: ברגע שיש ABS יש גם מוח... מערכת ה- ABS עובדת, באופן בסיסי, כך: חיישנים המותקנים על הגלגלים מעבירים מידע נחוץ למוח (מחשב יהיה נכון יותר להגיד), זה האחרון יודע אם כך את מצב הגלגלים וגם את הלחץ שהנהג מפעיל על הבלם, ולאור נתונים אלה, בזמן בלימה, הוא גורם לשחרור הבלמים בגלגל הסורר, הנעול. לאחר שהגלגל שוב אוחז בדרך, המחשב, שחש זאת ע"י החיישנים האמורים - שוב נותן ללחץ השמן לבלום ולהפעיל הבלם בגלגל. כול זאת מתרחש כמובן הרבה (מאד) פעמים בשניה.

• תוכן חדש...