Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי להחליף את הדינמו באלטרנטור מאחר והדינמו לא מצליח לספק לי מתח הנדרש לנסיעה עם אורות וכו'.

אז היום ארגנתי אלטרנטור מפירוק עם פולי V שמתאים לי בדיוק לרכב, אני צריך רק לקצר מעט את הגוז'ון התחתון שתומך אותו.

אני מניח שמחר אסיים את ההתאמות.

האם יש צורך בשינוי חשמלי מיוחד או שמא אותם חוטים מהדינמו יתחברו לאלטרנטור וזהו?

אני פשוט לא יודע אם והיכן יש ווסת אחרי הדינמו, באלטרנטור הוא מורכב עליו מן הסתם.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם
החלטתי להחליף את הדינמו באלטרנטור מאחר והדינמו לא מצליח לספק לי מתח הנדרש לנסיעה עם אורות וכו'.

אז היום ארגנתי אלטרנטור מפירוק עם פולי V שמתאים לי בדיוק לרכב, אני צריך רק לקצר מעט את הגוז'ון התחתון שתומך אותו.

אני מניח שמחר אסיים את ההתאמות.

האם יש צורך בשינוי חשמלי מיוחד או שמא אותם חוטים מהדינמו יתחברו לאלטרנטור וזהו?

אני פשוט לא יודע אם והיכן יש ווסת אחרי הדינמו, באלטרנטור הוא מורכב עליו מן הסתם.

בדינמו חייב להיות ווסט. זו קופסא מלבנית בד"כ שחורה אבל יכולה להיות גם מפח מגלוון אליה מחוברים שלושה חוטים מצד אחד ועוד שלושה חוטים מצד שני.

כדאי להתיעץ עם חשמלאי מבוגר שעוד יודע לעשות שינויים כאלה.

אגב, אם הדינמו לא מספק את המתח הנדרש, סביר להניח כי המברשות (פחמים) שחוקים ויש להחליף אותם זה לא ענין גדול. יכול גם להיות שהווסט מקולקל או לא מכוון. חבל לפגוע במקוריות של הרכב. תנסה למצוא חשמלאי שיתקן את זה.

לפני פירוק הדינמנו בדוק כמה וולט הוא מספק ב 1500-2000 סל"ד. אם בסביבות 13.5-14 וולט סביר שהבעיה במצבר או בזליגה מהמצבר עקב קצר במקום כלשהו ברכב.

שלמה דן גדרון

פורסם

מצטרף לדעתו של שלמה גידרון - חבל לפגוע במקוריות. יתכן שיש בעיה קטנה בווסת (לא ווסט..) של הדינמו, שניתן לפתור בקלות.

הווסת הוא קופסה שחורה די גדולה, מורכבת בתא המנוע, בפינה הימנית-אחורית-עליונה של התא, על "קיר האש".

יש לו אפשרויות כוון (שלשה סלילים עם כוון מיכני). זהו ווסת סטנדרטי של "לוקאס" שהיה מורכב כמעט בכל המכוניות האנגליות של שנות הששים. כל חשמלאי ותיק ידע לטפל בו.

אם בכל זאת אתה מרכיב אלטרנטור, אל תחבר אותו (חשמלית) במקום הדינמו. בהנחה שהווסת של האלטרנטור נמצא עליו (או בתוכו), החוט שיוצא ממנו (שהוא כבר מתח מיושר ומווסת) צריך להתחבר ישירות ל + של המצבר.

צריך לזהות את החוט שמדליק את מנורת ה- "אין טעינה" (היום הוא מתחבר לווסת הקיים), ולחבר אותו ליציאה ה"קטנה" של האלטרנטור. רמז: אם החווט שלך עדיין מקורי, זהו חוט חום/צהוב המתחבר לווסת ביציאה המסומנת WL.

שעון הטעינה שיש לך לא יעבוד עם אלטרנטור, בכל מקרה.

ומתוך ידע אישי : כשהדינמו והויסות תקינים - לא צריכה להיות בעית טעינה. להיפך - יתכן שהמתח הנמוך מעט מזה של אלטרנטור דווקא "שומר" על המצבר. ושוב: אני הייתי מנסה להשאר עם הדינמו. יתכן שזה לא מסובך ....

עודד

פורסם

היי תודה על העצות.

הדינמו שופץ לגמרי במהלך השיפוץ של האוטו לפני מספר שנים, לא נסע מאז.

בנסיעה יחסית מאומצת מנתניה לת"א בסלד גבוה הגעתי למצב שהנורות כבו כמעט לגמרי באזור כפ"ס ואז טענתי את המצבר ע"י כבלים ובקושי הגעתי הביתה ללא אורות כמעט.

אני אנסה לבדוק את המתח מהדינמו לפני ההחלפה ואבדוק את הווסת. (קופסא שחורה על קיר האש שכתוב עליה לוקאס אם אני לא טועה).

אני בהחלט מעדיף להישאר עם המקור אבל אם הוא עושה בעיות אז אני נגד כאבי ראש, חוץ מזה שרוב הנסיעות שלי ככל הנראה לא יהיו מאומצות והדינמו לא ממש מצליח להטעין בסרק, מכאן שנסיעות עירוניות לא ממש יספקו טעינה נאותה למצבר.

חיפוש עמוק בגוגל העלה לי את החיווטים הנדרשים, לא ממש צריך חשמלאי רכב בשביל זה מצ"ב למי שמעוניין.

Alternator Wiring Connections.doc

mgawiringdiagram.jpg

mini-mgawiringdiagram2.gif

חבר מועדון 13925

פורסם

אני אנסה לבדוק את המתח מהדינמו לפני ההחלפה ואבדוק את הווסת. (קופסא שחורה על קיר האש שכתוב עליה לוקאס אם אני לא טועה).

קופסה שחורה - אתה לא טועה. במקור היה כתוב "לוקאס", היו גם ווסתים תחליפיים , ואז לא כתוב...

אל תסתמך על בדיקת מתח הדינמו - כי אם הווסת לא מכוון, המתח לא יהיה נכון, גם אם הדינמו תקין!

(הווסת הוא זה שמשפיע על מתח היציאה מהדינמו, ע"י חוט שחוזר מהווסת לדינמו ומכוון את מתח השדה!).

עודד

פורסם
קופסה שחורה - אתה לא טועה. במקור היה כתוב "לוקאס", היו גם ווסתים תחליפיים , ואז לא כתוב...

אל תסתמך על בדיקת מתח הדינמו - כי אם הווסת לא מכוון, המתח לא יהיה נכון, גם אם הדינמו תקין!

(הווסת הוא זה שמשפיע על מתח היציאה מהדינמו, ע"י חוט שחוזר מהווסת לדינמו ומכוון את מתח השדה!).

אז זהו, הגעתי הביתה ובדקתי, בסרק אני מקבל 3.2 וולט ובטורים בינוניים עד גבוהים אני מגיע ל 7-7.5 וולט.

לצערי לא יהיה מנוס מהחלפת הדינמו לאלטרנטור צעיר טרי ורענן.:roll:

חבר מועדון 13925

פורסם
אז זהו, הגעתי הביתה ובדקתי, בסרק אני מקבל 3.2 וולט ובטורים בינוניים עד גבוהים אני מגיע ל 7-7.5 וולט.

לצערי לא יהיה מנוס מהחלפת הדינמו לאלטרנטור צעיר טרי ורענן.:roll:

יש מנוס! תקן את מה שצריך תיקון!

יש לי קדילאק עם מנוע 6 ליטר ודינמו שפועל טוב מאוד.

לדוגמא, לפני שלושה חודשים יצא שהרכב עמד חודשיים (ימים קרים) והוא הניע כמו גדול.

הקדילאק נוסע מעט, פעם בשבועיים בממוצעה ובד"כ לא יותר מ 20 ק"מ. זה מספיק לטעון את המצבר גם כשרוב הנסיעות הם עם אורות דולקים.

תזכור שיותר ממאה מליון מכוניות נסעו עם דינמו והמצב לא היה כל כך רע. נסה לשחק עם הווסת או לנקות את המברשות.

שלמה דן גדרון

פורסם
יש מנוס! תקן את מה שצריך תיקון!

יש לי קדילאק עם מנוע 6 ליטר ודינמו שפועל טוב מאוד.

לדוגמא, לפני שלושה חודשים יצא שהרכב עמד חודשיים (ימים קרים) והוא הניע כמו גדול.

הקדילאק נוסע מעט, פעם בשבועיים בממוצעה ובד"כ לא יותר מ 20 ק"מ. זה מספיק לטעון את המצבר גם כשרוב הנסיעות הם עם אורות דולקים.

תזכור שיותר ממאה מליון מכוניות נסעו עם דינמו והמצב לא היה כל כך רע. נסה לשחק עם הווסת או לנקות את המברשות.

טוב, פרקתי את הדינמו אחר הצהריים והחלטתי לנסות לטפל בו בבית.

הוא פורק לחלקים ונוקה באופן יסודי, הניתוח הסתיים רק עכשיו.

לא מצאתי בפנים מברשות אלא רק פחמים שאולי היו תפוסים קצת ולא לוחצים על הרוטור כמו שצריך.

הבעיה לא בווסת מאחר והמתח שמדדתי הוא ביציאה מהדינמו ולפני הווסת.

מחר ארכיב אותו חזרה ואבדוק אם הניתוח הצליח או לא...

חבר מועדון 13925

פורסם
הבעיה לא בווסת מאחר והמתח שמדדתי הוא ביציאה מהדינמו ולפני הווסת.

12345

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עדכון אחרון.

הדינמו שופץ, הפחמים (מה שנקרא גם מברשות) היו תקועים ולא זזו במסילה שלהם.

לאחר ההרכבה חזרה הדינמו סיפק כ 17-19 וולט:lol:

כמו כן החוטים בווסת היו הפוכים (כנראה בגלל טעות ישנה) והכל שב על מקומו בשלום.

כעת ביציאה מהווסת יש מתח של כ 11-13 וולט ב2500 עד 3000 סל"ד בערך.

נראה טוב.

תודה רבה לכל העוזרים ובמיוחד לעודד על הטרחה והשרטוטים הטכניים :mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

את האלטרנטור נשמור לשעת חרום:wink:

חבר מועדון 13925

• תוכן חדש...