Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שפרוייקט הפורשה הצליח, בא לי על פרוייקט חדש לקיץ.

אף פעם עוד לא ייבאתי אופנוע, האמת, עוד לא היה לי אופנוע חוץ מהווספה המדהימה שלי. אז זה הזמן להתחיל, לא?...

את התהליך של היבוא עצמו אני מכיר מהפורשה, אז זו לא השאלה. ראיתי שבזמן האחרון הביאו לא מעט 750 כאלו, ומשום מה לא גולדווינג. בבדיקה באי ביי עושה רושם שהגולדווינג אפילו קצת יותר זול. יש לזה סיבה מיוחדת?

אשמח לשמוע מבעלי אופנועים כאלו וכאלה שייבאו כבר, נקודות וטיפים לגבי מה לחפש, על מה לשים לב, ורושם כללי לגבי כל אחד מהאופנועים. מה עדיף מבינהם ולמה.

וחוץ מזה, איך עובד כל תהליך ההעמסה והמשלוח. משלוח רכב אני מכיר, אופנוע עוד לא (אבל בקרוב...)

ובכלל עלויות של הסיפור הזה.

ועוד כל עצה, הארה והערה לגבי האופנועים האלו ויבוא אופנועים בכלל

תודה ושבוע טוב

איתן

נ.ב. האמת רציתי הארלי, אבל הדעה בקרב חברים שרכבו קצת בחיים היתה שהרלי זה רק פוזה...

פורסם

או קיי, לכל ההרליסטים המגיבים...

לפי מה שהבנתי הארלי מהשנים האלו בנויים זוועה לפני שהמפעל שודרג והתחיל לייצר תוצרת סבירה. חוץ מזה הם יקרים יחסית, חוץ מזה בא לי אופנוע נוסע, אחד כזה שאפשר לרדת איתו לאילת בלי בעיה, ולהרלי לא קיבלתי אישור מרופא השיניים שלי (הסתימות) מרופא הגב שלי (חוליות) וקטע של לרכב על קונגו נראה לי נחמד עד לבית הקפה השכונתי. אם רוכבים יותר משעה יורדים ממנו עם רעידות פרקינסון מתקדמות...

ומה עוד? ביצועים שאי אפשר בשום אופן להשוות (לרעת ההארלי כמובן, בטח אם זה ספורטסטר) אמינות מזעזעת (כבר אמרנו) צורך בכלים יעודיים ותחזוקה אינסופית שלא ממש אפשר לעשות לבד.

ומול כל זה? יפני, אבל ברזל אמיתי. ביצועים, נוחות, אמינות, פשטות, מראה לא רע בכלל, אספנות אבל שימושי מאוד ותענוג לרכיבה - גם בשניים. ומחיר ממש מצחיק.

למדתי מהרבה נסיון שכלי אספנות הם דבר מגניב, אבל אם אין בהם ערך מוסף רציני מאוד בנהיגה עצמה, הם נחמדים בשביל הפוזה אבל נמאסים מהר מאוד. רכב מרוכב משני פרמטרים מאוד גסים: איך הוא נראה, ואיך הוא נוסע. במכוניות, רכב אספנות כמה שיהיה יפה יוצא פעם בשבוע (במקרה הממש טוב) לסיבוב דאווין, וחוזר לחניה. אבל אם רכב האספנות הוא אלפא או פורשה (לדוגמא) הוא נוסע הרבה כי אי אפשר לחכות לחווית הנהיגה עליו, חווית נהיגה שאף כלי מודרני לא יכול לתת. אם חווית הנהיגה לא נמצאת, אז או קיי, הוא יפה, אבל הכיף הוא להסתכל עליו ולא לנסוע עליו, ולהסתכל ולהעריך אפשר בדיוק באותה צורה על משהו שמישהו אחר קנה...

אז כמו שאמרתי, אופנוען אני עדיין לא, אבל נהג כן. והנסיון הזה היה מוביל אותי לכיוון דוקאטי למשל אם היה משהו שנראה לי רלוונטי מהשנים הללו. לפי כל מה שהבנתי ההונדה הוא כלי נהיגה פנטסטי לעומת ההרלי שהוגדר, וסליחה על חילול הקודש "בהמה שמנה, עצלנית, מתפרקת מזיעת שמן, רועדת, נוסעת עקום" ועוד כל מיני כנויי גנאי. נכון, זו בהמה שמנה יפה שבא לבכות, אבל בשביל זה יש לי דגם על השולחן...

תקנו אותי אם אני טועה...

איתן

פורסם
אחרי שפרוייקט הפורשה הצליח, בא לי על פרוייקט חדש לקיץ.

אף פעם עוד לא ייבאתי אופנוע, האמת, עוד לא היה לי אופנוע חוץ מהווספה המדהימה שלי. אז זה הזמן להתחיל, לא?...

את התהליך של היבוא עצמו אני מכיר מהפורשה, אז זו לא השאלה. ראיתי שבזמן האחרון הביאו לא מעט 750 כאלו, ומשום מה לא גולדווינג. בבדיקה באי ביי עושה רושם שהגולדווינג אפילו קצת יותר זול. יש לזה סיבה מיוחדת?

..[/quote

ההונדות 750CB בשנתונים הרלוונטים יוצרו בשני דגמים, דגם K הקלאסי ודגם F (שנקרא גם סופר ספורט)

הכל על הדגמים הנ"ל ניתן למצוא כאן: http://www.sohc4.net/index.php?title=Main_Page הכן לילה לבן לאינפורמציה האינסופית.:shock::shock::shock:

הגולדווינג יותר יקר מה-CB וגם במחירון הקובע לשיעור המכס (NADA).

הונדה זה הונדה. קח הונדה בן 32 שנים פלוס, ותבין למה היפנים הם מעצמה...

היכון לארבעה חודשים מענינים....(חוויות נחמדות יותר ונחמדות פחות)

בהצלחה.

פורסם

לפי מה שהבנתי הארלי מהשנים האלו בנויים זוועה לפני שהמפעל שודרג והתחיל לייצר תוצרת סבירה. חוץ מזה הם יקרים יחסית, חוץ מזה בא לי אופנוע נוסע, אחד כזה שאפשר לרדת איתו לאילת בלי בעיה, ולהרלי לא קיבלתי אישור מרופא השיניים שלי (הסתימות) מרופא הגב שלי (חוליות) וקטע של לרכב על קונגו נראה לי נחמד עד לבית הקפה השכונתי. אם רוכבים יותר משעה יורדים ממנו עם רעידות פרקינסון מתקדמות...

ומה עוד? ביצועים שאי אפשר בשום אופן להשוות (לרעת ההארלי כמובן, בטח אם זה ספורטסטר) אמינות מזעזעת (כבר אמרנו) צורך בכלים יעודיים ותחזוקה אינסופית שלא ממש אפשר לעשות לבד.

ומול כל זה? יפני, אבל ברזל אמיתי. ביצועים, נוחות, אמינות, פשטות, מראה לא רע בכלל, אספנות אבל שימושי מאוד ותענוג לרכיבה - גם בשניים. ומחיר ממש מצחיק.

למדתי מהרבה נסיון שכלי אספנות הם דבר מגניב, אבל אם אין בהם ערך מוסף רציני מאוד בנהיגה עצמה, הם נחמדים בשביל הפוזה אבל נמאסים מהר מאוד. רכב מרוכב משני פרמטרים מאוד גסים: איך הוא נראה, ואיך הוא נוסע. במכוניות, רכב אספנות כמה שיהיה יפה יוצא פעם בשבוע (במקרה הממש טוב) לסיבוב דאווין, וחוזר לחניה. אבל אם רכב האספנות הוא אלפא או פורשה (לדוגמא) הוא נוסע הרבה כי אי אפשר לחכות לחווית הנהיגה עליו, חווית נהיגה שאף כלי מודרני לא יכול לתת. אם חווית הנהיגה לא נמצאת, אז או קיי, הוא יפה, אבל הכיף הוא להסתכל עליו ולא לנסוע עליו, ולהסתכל ולהעריך אפשר בדיוק באותה צורה על משהו שמישהו אחר קנה...

אז כמו שאמרתי, אופנוען אני עדיין לא, אבל נהג כן. והנסיון הזה היה מוביל אותי לכיוון דוקאטי למשל אם היה משהו שנראה לי רלוונטי מהשנים הללו. לפי כל מה שהבנתי ההונדה הוא כלי נהיגה פנטסטי לעומת ההרלי שהוגדר, וסליחה על חילול הקודש "בהמה שמנה, עצלנית, מתפרקת מזיעת שמן, רועדת, נוסעת עקום" ועוד כל מיני כנויי גנאי. נכון, זו בהמה שמנה יפה שבא לבכות, אבל בשביל זה יש לי דגם על השולחן...

תקנו אותי אם אני טועה...

איתן

אתה בכלל לא טועה,והונדה זה הטויוטה של האופנועים,היו לי הרבה אופנועים

BSA

BMW R100RS X 2

SUZUKI 1100 ES

SUZUKI 1100 F

HONDA CBX 1050 6 PISTONS 1983

HARLY FXRP

HONDA VTX 1800 2003

אין כמו הונדה (וכללית היפנים) באמינות...אבל אם מדברים על חווית רכיבה,אין כמו הארלי:-Dלטעמי כמובן.

פורסם

since you're so much against american , isn't the goldwing made in usa ? (like a few other usa models desinged to wake some people up from japanese boredom, as the nissan patrol v8 5.6,armada,toyota sequoya)

פורסם

אם אתה לא ממש חייב הונדה (לא שאני נגד)

תמצא לך בימוטה מעניינת .

אין בעיית חלקי חילוף למנוע , הוא יפני סטנדרטי.

הכלי רועד פחות מהארלי.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

איתן

מה שנכון נכון, אבל עם הארלי גם האישה יכולה להנות:twisted:

.... במחשבה שנייה, לא כל כך טוב, בסוף היא תמכור אותך ותשאר עם ההארלי.:?

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

לא יודע לגבי ההרלי- אבל חבר עשה לי סיבוב לפני כמה ימים על הלמברטה שלו- ומה אני אגיד- זה הכלי האידאלי לאשה! והמבין יבין!:twisted::lol::-P

אתם יודעים, מי חסר בדיון הזה- רן שושני!:-) אבל הוא בחו"ל, ככל הידוע לי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בענין האשה אני מסודר, יש לי ווספה...

אני מבין את כל אוהבי ההארלי ולא ממש אכפת לי שיהיה לי אחד כזה, אבל אני חושב שכל ההרליסטים יסכימו איתי (בשקט...) שבשביל לנסוע לאילת בהחלטה של רגע הם יקחו כלי אחר. מה שמזכיר לי שפגשתי לפני כמה ימים איש הארלי ותיק מאוד בצפון, הוא היה על הונדה סילבר ווינג...

מישהו כאן כתב להתכונן לארבע חדשים מענינים יותר ומענינם פחות, למה?

ושוב אבקש ממישהו שעבר את התהליך עצות לגבי מה לחפש באופנוע הספציפי וממה להתרחק, במה להקפיד בהובלה ואילו צורות יש, ועל מה המכס מסתכל. ברכב הם מחפשים חלודות, באופנוע בדרך כלל זה לא רלוונטי, אז איך הם קובעים רמה ומעריכים שווי?

תודה

איתן

פורסם

מישהו כאן כתב להתכונן לארבע חדשים מענינים יותר ומענינם פחות, למה?

ושוב אבקש ממישהו שעבר את התהליך עצות לגבי מה לחפש באופנוע הספציפי וממה להתרחק, במה להקפיד בהובלה ואילו צורות יש, ועל מה המכס מסתכל. ברכב הם מחפשים חלודות, באופנוע בדרך כלל זה לא רלוונטי, אז איך הם קובעים רמה ומעריכים שווי?

תודה

איתן

ה"מישהו" עונה.

בהנחה שאתה מתעתד לקנות ב-EBAY, קח כחודשיים עד שתמצא את הכלה המתאימה לך.

אל תתפשר, יש כל הזמן כלים חדשים המתפרסמים, חשוב ללמוד את הנושא לעומק ולהיזהר ממלכודות ונפילות.

כשבועיים שינוע לנמל היעד. (כולל טיפול בתשלומים למוכר וטיפול בניירת היצוא).

כשבוע בנמל עד לשינוע.

שבועיים הפלגה מהחוף המזרחי (במקרה הטוב, במקרה הרע האופנוע יגיע לאחר טיול בסין....)

מספר ימים בנמל בארץ עד לשיחרור.

הערך נקבע על פי NADA

ומשרד הרישוי ועמדה מספר 1 עם ידידנו חגאי.

בסה"כ זו חוויה, עובדה שהרבה אנשים שורדים אותה (כולל אותי).

אפשרות נוספת זה למצוא "מאכר" שיטפל בכל הטירחה תמורת תשלום.

בהצלחה.

אם תרצה פרטים נוספים, בה"פ

פורסם
לא יודע לגבי ההרלי- אבל חבר עשה לי סיבוב לפני כמה ימים על הלמברטה שלו- ומה אני אגיד- זה הכלי האידאלי לאשה! והמבין יבין!:twisted::lol::-P

אתם יודעים, מי חסר בדיון הזה- רן שושני!:-) אבל הוא בחו"ל, ככל הידוע לי...

רק בשבוע הבא בחו"ל ;להראלי זה למכורים...זר לא יבין ואין גם טעם להסביר!ההונדה מלכה בדרכה ושווה כל שקל אין שום בעייה להביא אחת כזו וזה גם ברשימת החלומות שלי!כלי מעניין נוסף ששוה לבדוק הוא ה-BMW הגדול אולי יתן תמורה טובה יותר!או ה-CBX שיתן פוזה ללא גבול!בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...