Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 128 - מה לא הייתי נותן...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

... בשביל לקחת אחת כזאת לסיבוב לפחות! :-D

ובדיוק כמו זאת שהיתה לאבא שלי כשהייתי ילד קטן - מודל 76' 1100 בצבע אדום!!

אני מסוגל להתרגש עד דמעות כשאני רק נזכר בצליל הגזעי של המנוע,

בתאוצה ה"פראית" (בהשוואה למתחרותיה מאותה תקופה חח), ואת מאות הקילומטרים שהיא היתה

גומעת עד די-זהב, ואופירה ב-50 מעלות בצל בלי למצמץ!!

(השמות העבריים של דהב ושארם-אל-שייך מימי סיני העליזים, לטובת הצעירים בחבורה)

ואם להיות לרגע ריאליים - כמה מכוניות מהדגם הזה שוקמו או שרדו מאז, ומצויות כיום במצב נסיעה להערכת המומחים?

בתור אחד שאין לו שום נסיון עם רכבי אספנות, מכונאות, פחחות וכולי -

במה זה כרוך להחזיק כזה אוטו ? (אם יש בכלל מי שימכור...)

מבחינת עלויות קנייה, אחזקה, זמינות של חלקים ומוסכים?

ועוד שאלה קצת טיפשית אומנם, אבל תמיד סיקרנה אותי משום מה -

אם נגיד אני יודע את מספר הרישוי של רכב ישן שהיה לי לפני המון שנים, האם יש דרך לברר מה עלה בגורלו?

(האם הוא עוד על הכביש, ואם לא - אז היכן הוא "נקבר"...) יש איזה רישום מסודר במשרד הרישוי או משהו כזה?

פורסם

יש כזאת למכירה ביד 2: הנה המודעה (אני כמובן לא קשור לרכב-רק מנסה לעזור)

koteret_pratim.gifright_04.gifקטגוריה:רכב אספנותתת קטגוריה:כללידגם:פיטט 128שנה:1980יד:3צבע:כתוםבעלות קודמת:פרטיתבעלות נוכחית:פרטיתמוכן להחלפה:כןמחיר:10,000 ₪koteret_teur_tosafot.gifright_04.gif

רכבשמור רישיונות מוקפים עם טסט.רכב פיאט 128 יבוא אישי מאיגוסלוויה הרשיונות מוקפים עם טסט ל4 חודשים הרכב עבר אוברול למנוע + מצמד חדש + בלמים חדשים + צבע בקיצור הרכב במצב נסיע ושווה ליראות לאספנים ומבינים באספנות.

right_06.gifspacer.gifcenter_09.gifcenter_17.jpgcenter_18.gifטלפון:050-7328307 סלולארי:057-5897345

פורסם
o1_6_1_54131_20080330150311.jpg

o1_6_3_54131_20080330150312.jpg

זו לא 128, אלא "יוגו" החיקוי היגוסלבי של ה-128.

אני בצעירותי נסעתי על 128 ספיישל שנת 76, מנוע 1300.

הרכב שירות אותי כ-10 שנים מהנות ומרתקות (אין בורג שלא פירקתי)...

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

פורסם

היית לי אחת מודל 74 ( בתמונה הקטנה) 1300 קופה במשך 7 שנים. ללא ספק מכונית מהנה וחזקה. תחזוקה פשוטה ( פיאט) אך הפח בעייתי. הדגם של ה 4 דלתות קיים בכמויות קטנות מאד לערכתי כעשרה. היה גם דגם ראלי מחוזק אך לדעתי הוא נעלם מארצנו. כבר בתחילת שנות ה90 כשקניתי אותו הוא היה במספרים קטנים. לעיתים הייתי מסתובב במגרשי גרוטאות כדי לחפש חלקים.

בהצלחה בחיפוש, מידי פעם מופיעה כזאת למכירה, צריך לעקוב

פורסם

יש אחת כזו מהשנים הראשונות עומדת באחד הבנינים ליד לשכת עבודה בהרצליה

ראיתי אותה לפני שנה בערך היא היתה עם כיסוי

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

וואוו, זרקת אותי לאחור... איזו נוסטלגיה...

בשנת 1980 היתה לי 128 אדומה דגם Rally, אם אינני טועה 1301 סמ"ק

פול שעונים בדש בורד ופנסים כפולים בחזית....

מה לא הייתי נותן כדי להחזיר אותה חזרה... !!! :cry:

מזדה 5 לטובת הילדים :evil: אלפא רומיאו 164TS לנשמה 8)

פורסם

הפיאט 128 היתה אחת המכוניות החשובות ביותר שהוצגו ב 50 השנים האחרונות.

למרות שהאוטוביאנקי פרימולה,שלא היתה אלא בלון ניסוי,הקדימה אותה בשימוש במנוע רוחבי וגיר צידי,ה 128 היתה המכונית הראשונה שעשתה שימוש מסחרי מלא בשיטה שרוב יצרני המכוניות מישתמשים בה עד היום.

פיאט נהגה בחוכמה כשפיתחה יחידות הינע חדשות לחלוטין למכונית החדשה ולא היתפתו לעשות שימוש במנועים העתיקים של ה 1100\124.

מנועה של ה 128 היה בעל גל זיזים עליון שהונע ברצועת גומי,בעל ראש מנוע מאלומיניום וגיר שהיה עשוי אף הוא מאלומיניום.

גם מיכללי הניהוג היו מודרניים וכללו מיתלי מק'פרסון מלפנים ומיתלה ניפרד מאחור(לא בדיוק ניפרד-המיתלה היה מבוסס על זוג בולמים וקפיץ עלים רוחבי שקישר בינהם).

גם מערכת הבלימה היתה מודרנית וכללה בילמי דיסק מלפנים,מעגל בלימה כפול ומגבר בלם.

התוצאה היתה מכונית מצויינת,בעלת ביצועים טובים יחסית,התנהגות כביש טובה ומהנה,מרווחת ובעלת תא מטען גדול יחסיונעימה מאד לנהיגה ולנסיעה.

מיכללי הניהוג שלה היו כה מוצלחים עד שפיאט החליטו להשתמש בכל מיכלול המיתלים והבלמים שלה בעת פיתוח הפיאט X1\9.

ייצור ה 128 באיטלייה היסתיים ב 78',עת הריטמו החדשה החליפה אותה.

למרות הריטמו עשתה שימוש במיכלולים רבים שנילקחו כמות שהן מה 128,התוצאה היתה מאכזבת מאד,ולעומת ה 128 נחשבה הריטמו לכישלון.

ייצור ה 128 הועבר ליוגוסלבייה שם ניקראה זסטבה ויוצרה בעיקר בגירסת האצ'בק מוזרה למראה.

לארץ יובאה ה 128 עד סוף 78' ביבוא סדיר,ושבה אלינו לסיבוב קצר ב 82' כשיובאה מיוגוסלבייה בלא שלהלקוחות ידעו זאת כלל.

בעיקבות הפרשה הזו חלה חובה מאותה שנה לציין את ארץ הייצור של המכונית ברישיון הרכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יש אחת כזו מהשנים הראשונות עומדת באחד הבנינים ליד לשכת עבודה בהרצליה

ראיתי אותה לפני שנה בערך היא היתה עם כיסוי

האוטו של המשפחה שלי.

מדובר על פיאט 128 שנת 74 (אני חושב) יד שלישית אם אינני טועה, ו52,333 אלף ק"מ מקורי.

האוטו כעקרון למכירה הבעיה שסבא שלי ז"ל שכח לרשום את האוטו בירושה, ולהחזיר את הרשיונות זה רק עם התערבות של בית משפט!

pict0006un2.jpg

פורסם

יש אחת כזאת לבנה בגני תקווה , יפיפיה שמורה מאד בצבע לבן רשומה כאספנות ונדמה לי שנוהג בה אדם מבוגר,

יש גם אחת כזאת בצבע ירוק שמסתובבת לא מעט בפתח תקוה גם כן במצב לא רע .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

הנה כזאת בדיוק ... שנת 1973... 4 פנסים עגולים מאחור

800px-Fiat_128_Rally_1972.jpg

מזדה 5 לטובת הילדים :evil: אלפא רומיאו 164TS לנשמה 8)

פורסם
הנה כזאת בדיוק ... שנת 1973... 4 פנסים עגולים מאחור

ל128 לא היו פנסים עגולים מאחור. היה פנס מלבני בכל צד. בדגם הספיישל היתה בנוסף מנורת רוורס לבנה.

כרמל טוכמן

NSU CLUB ISRAEL

• תוכן חדש...