Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רציתי בבקשה לדעת אילו שיפורים אני יכול להוסיף למנוע 6 טור של מוסטנג.

כמה יעלה לי להוסיף הגה כח?

תודה מראש

משה לסרי

פורסם

איזה שיפורים אתה מתכוון ? מנוע מתלים ברקסים גיר?

בקשר להגה כוח אז זה הסיפור מבחינת חלקים שאתה צריך:

משאבה עולה 200$

מחלק (תמנון ל6 צילנדר) 350$

סט של כל הרודס סליבים פיטמן ארמ וכו ל6 צילנדר הגה כוח 440$

צנרת שמן 50 $

בערך 1000 דולר חלקים להוסיף על זה משלוח ועליות מכ"ס מס קניה ומע"מ

+

עבודה של בעל מקצוע.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

הכל עניין של תקציב. אפשר לשים טורבו או סופרצ'ארג'ר למשל. אבל אם מדובר בגדישה נורמאלית, צריך לפתוח מנוע, לשנות טיימינג, להוריד יחס דחיסה, לשים בוכנות מחוזקות, קאמשפטים, שסתומים עם קפיצים חזקים, קרנק מחוזק וכו'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני צוחק בלב כי רק במציאות הארץ ישראלית מישהו באמת יחשוב לשפר מנוע 6 טור ולא להחליף אותו לV8.

אין שום הגיון לשפר את המנוע הזה, אם שיפור זה מה שאתה רוצה או מוסטאנג חזקה יש שתי אפשרויות הגיונות לטווח ארוך מבחינתך.

אחת זה לחפש מוסטאנג עם V8 ולשפר משם ביתר קלות עם אין ספור שיפורים בכל טווח מחיר או להחליף מנוע להתמודד עם הבירוקרטיה הישראלית באיזה דרך שתרצה... הישרה או האפורה.

המנוע 6 טור הוא מנוע גרוע, מהיום שהוא יצא מהמפעל הוא היה גרוע בלי קשר ששיפורים רבים אין לו והכל יהיה יקר מסובך ובסופו של דבר התוצאה לא תהייה יותר טובה ממנוע V8 שיועד במקור למוסטאנג בכל מקרה.

שלא נתחיל שעלות בניית טורבו למנוע הזה תעלה כבר כמו הבאת מנוע הרבה יותר טוב.

אין פשוט שום הגיון בפרוייקט כזה אלא אם אתה המכונאי וזה תחביב שלך לבנות טורבו ל6 טור.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

כבעל מוסטנג 6, אני לא מציע לשפר כי יש מערכות היקפיות שלא יעמדו בעומס, למשל הברקסים שהם תוף/תוף וכו'.

צדק מי שאמר מוטב היה לקנות מוסטנג V8 אם אתה רוצה ביצועים.

אגב, אין משמעות ברכב האספנות אם המנוע "גרוע" או לא..עובדה שה "6" נמכר בכמויות אדירות בכמה וכמה רכבים של פורד.

חוצמיזה יש עוד רכבי אספנות עם מנוע "גרוע", נוזל שמן וכו'. אז מה?

השאלה היא מה דרישתנו מרכב האספנות. אם היא דרישה ערכית של הנאה מההובי ולא הנעה מהרכב, אז ה"שש" מספק (אותי למשל בשתי במכוניות יש לי).

הגיע הזמן שיפסיקו להתיחס לערכו של רכב אספנות רק לפי היצועים. הקבוצה שדוגלת בכך היא מינורית בהוויית האספנות בארץ ובעולם ויש לקחת הכל בפרופורציה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מהן הבעיות השכיחות שיש לרכב V6?

יש נזילות שמן?

אני לא מחפש ביצועים בשמיים.. אבל אני הייתי רוצה לדעת כמה המנוע הזה יגביל אותי..

בני, לך יש שניים כאלה.

הייתי רוצה את המספר טלפון שלך כי הייתי רוצה להתייעץ איתך בנושא..

אני קרוב שתי נגיעות מלקנות אותו V6 והייתי רוצה לדעת בדיוק למה לצפות..

פורסם

בני העניין הוא לא הערכת רכב האספנות לפי הביצועים אלא כעובדה דגמי הספורט תמיד היו יותר נדירים, יקרים, מאובזרים ולכן ערכם לרוב גם כספית וגם כשם או המידה שאנשים רוצים להיות בעלים של דגמים כאלה הרבה יותר גדולה בקרב האספנים.

וכפי שבברור ידוע לך בארה"ב בשנים האלה מנוע גדול יותר משמע גם מאובזר יותר ומכאניקה מתקדמת יותר.

אין מה לעשות אבל מוסטאנג GT350 או GT500 שווה בהרבה יותר ממובן אחד ממוסטאנג 6 טור.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

קודם כל תקנה את הרכב לא קונים מוסטנג בגלל ביצועים. אחרי שתסע על הרכב ותרגיש שאתה רוצה עוד כח תחסוך או תבזבז כסף ותקבל מה שתרצה כמו שאמרו באנגלית מאני ביי אניטינג. בארץ או באיביי יש אפשרויות לקנות ולשפר.

פורסם

קאמרו

וואלה אני לא יודע מאיפה הבאת את זה שמנועי 6 צילינדר של פורד גרועים .

זה מנוע אמין פשוט שלא יתן לך ביצועים של מנוע 8 צילינדרים

אבל בגדול הוא אחלה מנוע .

ואתה עוד מערבב מלא דברים שאין לך מושג בהם אז עדיף שאל תטעה סתם

מבחינת שיפורים ל 6 צילינדר

שמע יש הכל וראיתי שיפורים של 6 צילינדר שלא מביישות בכלל

הבעיה היא מחיר , הדרס עולה באזור ה 350 דולר

במקור הראש יצוק עם הסעפת יניקה יש ראשי אלומיניום למנוע הזה וסעפות אבל זה יקר אש

ויש עוד מלא דברים

פרוייקט טורבו צארג

עוד פרוייקט

ומבחינת ראליות

ככה מערכת הגה אם תרצה אני יוכל לעזור לך בעניין

מבחינת שיפורים

אני לא יודע איזה שנה אתה מדבר אבל משנת 69 אתה יכול להכניס מנוע V8 בלי הרבה שינויים

בשנים שלפני כן אתה צריך כמה שינויים שהם גם לא בשמים ואנשים עשו את זה בארץ ואתה יכול ללמוד מהם

ככה שלהסב מוס 6 ל 8 זה לא כזה מסובך.

אני לא רואה שום טעם לשפר את המנוע 6 כי השיפורים יקרים ביחס לתמורה ומנוע V יתן לך נק פתיחה הרבה יותר טובה

בגדול שאתה עובר מ 6 ל 8 אתה מבצע בין השאר כבר יישור קו לרכב

אתה מחליף את הדראמים לדיסקים ועל הדרך כבר אתה שם רפידות חדשות ומשפץ את הקליפרים , מוסיף בוסטר

מערכת הגה כח (בשביל הנוחות) , בחלק מהשנים תצטרך להשיג בקאקס 8 אינץ 5 ברגים , ולהחליף קפיצים ואת התושבות (נדנדות ) כי הם בטח גמורות (לא ראיתי רכב אחד שפירק אותם והם לא היו שחוטות) ,ומחליף את כל הגומיות באוטו (רצוי פולריטאן ) ואז אתה צריך תושבת לתושבת של המנוע שזה עולה באזור ה 120 דולר

ומנוע V8 . מבחינת אישור הכל אפשרי במדינה הזאת ככה שזה לא בעייה רק תבחר את הדרך שמתאימה לך

את רוב החלקים אתה יכול למצוא בארץ אם תחפש טוב

תשים לב שרוב החלקים שצריך להחליף הם חלקיי בטיחות שגם כל מי שנוסע עם 6 צילינדר צריך לעשות לדעתי

לנסוע עם דראמים זה סכנת נפשות, ובלי בוסטר אתה קורע את הדוושה , ואתה מתפלל שהאוטו יעצור

רוב הדברים האלו שאתה צריך להחליף זה ביישור קו , הרי שאתה קונה רכב כזה אתה צריך לבדוק שכל המערות תקינות ולתקן מה שצריך אז אם הרכב במצב טוב ולדוגמה כל הגומיות חדשות ולא יבשות אתה יכול להישאר איתם ולהמשיך הלאה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
מהן הבעיות השכיחות שיש לרכב V6?

יש נזילות שמן?

אני לא מחפש ביצועים בשמיים.. אבל אני הייתי רוצה לדעת כמה המנוע הזה יגביל אותי..

בני, לך יש שניים כאלה.

הייתי רוצה את המספר טלפון שלך כי הייתי רוצה להתייעץ איתך בנושא..

אני קרוב שתי נגיעות מלקנות אותו V6 והייתי רוצה לדעת בדיוק למה לצפות..

אין מוסטנג משנות הששים עם מנוע V6. המנוע הוא טורי וכמו שאמר דודי, פשוט ואמין.

וכמו שמישהו הציע כאן, אתה רוצה מוסטנג בגלל שזה מוסטנג או שאתה רוצה אוטו ספורט?

אני במוסטנג שלי נוסע בקושי פעם בשבוע (20 שנה, 4000 ק"מ...) ונהנה מעצם העובדה שיש לי...מוסטנג שזה אוטו אחד ויחיד.

ולקמארו אוסיף שבדרך כלל קונים רכב אספנות לא בגלל ביצועים או איבזור. (ויש לי בוסטר בברקס...)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני

הבוסטר ברקס שלך זו תוספת שלא הייתה קיימת בגרסאות האלו

חוץ מזה שאפשר להנות משני העולמות

גם אוטו ספורט וגם מוס ואין עם זה שום בעייה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

דודי, אתה מטעה בדבר החלקים בארץ. מאיפה יש ספאנדלים של דיסיקים קדימה?

למי יש קאלפרים?

נכון שפה ושם זרוקים חלקים אצל אנשים אבל

א:לרוב אין

ב: בטיחות ,עדיף להשים חדש.

ג:חדש עולה הרבה.

בני,אבא שלי תמיד נתן לי בראש שלרכבי אספנות לדוגמא המוסטאנג צריך VIBE מנטלי של נהיגה קצת אחר, יותר לאט, יותר נינוח לתכנן ולצפות את הדרך מראש ככה שיהיה מספיק זמן תגובה עצירה וכו.

אני אף פעם לא קיבלתי את זה יותר מידי בגלל שראיתי תמיד מה קורה בארה"ב ותכננתי וחלמתי לפי זה את הרכבים שלי.

שבוע שעבר סיימתי לשדרג את מערכת הבלימה של הרכב , החלפתי רק בוסטר,משאבה ומחלק לחברות שמתמחות לשיפורי ברקסים, בשנים של האוטו שלי התברכנו ב 4 פיסטונים מקוריים בקאליפר ובאוטו שלי ספצפית יש דראמים טיפה יותר גדולים שהגיע בחבילות יותר ספורטביות דאז,האוטו פשוט עוצר בצורה מדהימה של של מכונית מודרנית, כן זה רכב אספנות, כן זה עדיין מכלולים של פורד מוסטאנג אומנם אפטר מרקט, אבל בטיחות זה לא דבר גס.

וחוץ מיזה לגבי הנסיעה שלך של בקושי פעם בשבוע, כל אחד ומה שהוא אוהב והסבלנות שלו, יש כאלה שאוהבים לנסוע הרבה יותר שמתאפשר להם.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...