Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בזיהוי דגם אופנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

מצ"ב תמונה של סבא שלי ז"ל מצולם על אופנוע (כנראה צולמה איפושהו בשנות ה- 30 של המאה הקודמת באיזור ירושלים)

האם מישהו יכול לשפוך יותר אור על הדגם / שנה של (מלבד ששם היצרן Sunbeem)

האם קיימים כאלו אופנועים משוחזרים בארץ?

תודה וחג שמח

אביב

CCI24042008_00000.jpg

פורסם

ה- "מ" וה-"M" הם קיצור של המילה מנדט. האותיות הופיעו על לחות זיהוי של כלי רכב לפני קום המדינה.

שלמה דן גדרון

פורסם

ישנם שני אופנועים כאלה אצל אספנים משופצים ,שני האופנועים היו בעבר ירושלמים.

יתכן מאד שאחד מהם זה האופנוע הזה!

פורסם

השם הנכון הוא SUNBEAM. יצרן אנגלי נוסף שנכחד מעל דפי ההיסטוריה...(התחיל כיצרן אופניים ואח"כ אופנועים וגם מכוניות).

למיטב ידיעתי:

האופנועים יוצרו בעיר WOLVERHAMPTON באנגליה, עד לאמצע שנות הארבעים בו נמכר המפעל ל- BSA.

הדגמים המאוחרים יותר, דגמי ה- S, קיבלו SHAFT DRIVE והם הדגמים המבוקשים כיום (השראת האופנועים הגרמניים ממלחמת העולם).

נוסף על כך, מתאפיינים חלק מהדגמים בידיות קלאץ' וברקס הפוכות, כלומר נלחצות בצד הפנימי (מקווה שהסברתי את עצמי נכון...).

ולגופו של עניין, התמונה קצת מטעה. לדעתי האופנוע עבר כל מיני "שיפצורים" ותוספות מאופנועים אחרים שהיו בסביבה (לדוגמא, אגזוז וכנף קדמית), דבר שהיה די מקובל ונפוץ עקב מחסור בחלקי חילוף.

אני הייתי מהמר על דגם 95L משנת 1935, OVERHEAD 500CC, צילינדר בודד, וזאת משום שהיה אחד היחידים עם אגזוז בצד שמאל ובעל GIRDER FORK. אופנוע מדהים ונדיר מאד.

מצ"ב תמונה ובהצלחה במציאת האופנוע!

Sunbeam.jpg

Sunbeam2.jpg

בעלים של BSA42 עם סירה - אין שירות של היבואן, אבל גם לא ממש צריך אותו ! :smile:

פורסם

האם קיימת בכלל אפשרות מעשית לאתר את האופנוע הספציפי לפי מס' הלוחית כפי שהונפקה עוד בתקופת המנדט? לא שיש לי איזו שהיא כוונה להשיג אותו אבל בהחלט היה נחמד, נוסטלגי ומרגש להגיע אל אותו הכלי שסבא שלי ישב עליו לפני 70-80 שנים...

שוב תודה

אביב

מצ"ב תמונה ובהצלחה במציאת האופנוע!

• תוכן חדש...