Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היוצר והאומן הגדול ביותר הוא אלוהים, על כך אין ויכוח.

יש גם בני אדם שהתברכו בתכונות אלו בזעיר אנפין(לעומת אלוהים).

יצירתיות היא תכונה נעלה (אישית אני מקנא בה) ומדי פעם אני מנסה להוכיח שגם בי יש יצירתיות המוצא את ביטויה לפעמים, בכתיבה.

כאן, באנגליה זו תרבות מושרשת ונושא האספנות , במיוחד בתחום המכוניות, מהווה תחום נלמד ומבוסס על כללים כתובים, ממש תורה מסיני.

גם בישראל קיימת "תקומה" בתחום אספנות המכוניות. אני מכיר אספן יצירתי במיוחד, אורי סהר. הוא בורא מחדש מכוניות שמזמן הפכו לגרוטאות במצב הטוב...או לשלדים ללא הכר במצב הרע!

האיש הוא אומן ויש כאלו שמכנים אותו "אספן" מכוניות. בדרך כלל הוא נצמד למקור, מייצר, מחדש את המבנה ההרוס, מכופף, משייף, מנסר, צובע ובסופו של דבר, "בורא" מחדש את הדגם, הזוכה לקבל "חיים" חדשים בגן העדן- במוזיאון ע"ש בתו קרן סהר, בקיבוץ אייל.

אספן מכוניות אחר, אולי הגדול בישראל, איתן ורטהיימר, הוא אחד מהתעשיינים הידועים והעשירים בישראל, מאפשר לציבור חובב אספנות המכוניות, ליהנות מאקסמפלרים יחודיים המוצגים בשני מוזיאונים בישראל, האחד בתפן שבצפון הארץ והשני בעומר שבדרום ישראל. ויש כאלו שאינם יכולים מסיבה זו או אחרת, להיות אספנים וגם יצירתיים ברמה כל כך רצינית ובוחרים באיזה "טרנטה"...מחליפים לה מצבר, מוסיפים לה כפתור, מנסים להתניע מספר פעמים ללא הצלחה , דוחפים את הרכב במורד לקול צלצולים ורעשים העולים מקרבי המנוע "השם ישמור" ומכריזים בקול חנוק מעשן, שהטרנטה הפכה לרכב אספנות! האמנם?

מי הוא אספן ולעניינינו ומהו רכב אספנות?

 

נ.ב. בגלל זכויות פרסום הבאתי רק חלק מהכתבה שבמקור כתבתי אותה באנגלית.

מועדון החמש ואחרים העוסקים באספנות מוזכרים בכתבה המורחבת.

 

מריוס

×
×
  • תוכן חדש...