Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון אני עוזר לחבר לחפש רכב לרכישה ומתוך כך, יצא לי לדבר עם כל מיני בעלי רכבים קלאסיים אשר מוכרים את רכבם ויש לרובם מכנה משותף חדש, צורת חישוב ערך האוטו ולפיכך המחיר המבוקש...

לדוגמא, הבעלים של רכב כלשהו, שנמכר בד"כ סביב ה-20,000 ש"ח, מבקש עליו 50,000 ודואג לספר למה: רכב כזה בחו"ל עולה 4-5 אלף דולר. עם הייבוא, המכס וכו' הרכב יעלה יותר מ-50,000, אז בעצם הוא מבקש עליו פחות מהמחיר...

בעלים של רכב אחר, אמריקאי במקרה הזה, מבקש על הרכב 80,000 ש"ח ודואג לספר את אותו הסיפור... שמע... נכון שלפני כמה שנים ביקשתי עליו 35,000, אבל עכשיו עם כל הייבוא, לא תמצא יותר מכוניות כמו שלי פה בארץ ואפשר רק לייבא, אם תייבא הרכב יוצא לך 80,000 ש"ח פה בארץ לפחות וגם הוא, לטענתו, מוכר אותו "בהפסד" כשהוא מבקש 80,000...

כאמור שוב ושוב אני נתקל בשיטת התמחור החדשה, למכוניות שמקורן פה בארץ... האם מעכשיו מחיר מכונית בארץ, גם אם יש או היה לה מחיר שוק ידוע בשוק המקומי, יתעדכן על-פי "כמה היה עולה לי להביא כזה רכב מחו"ל"?

השיא היה בשבוע שעבר, כשנסענו למושב בצפון כדי לראות טנדר F1 ישן לפני שיפוץ (גוש חלוד) והבעלים ביקש על הרכב 40,000 ש"ח. הטיעון? כבר מוכר... "תכנסו לאיביי, רכב לפני שיפוץ נמכר שם ב-4000 דולר, תביא לארץ ויצא לך אותו דבר... רכב כזה משופץ באיביי עולה 10,000 אז אני בעצם מוכר אותו בזול" :roll:

מה דעתכם?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דעתי היא שזה שוק חופשי וכל מי שמגזים, בסופו ששל דבר או שירד מהעץ או שיישאר עם גוש חלוד. היה לנו בזמנו בפורום ויכוח על דגם של מכונית אירופאית כאשר מישהו כתב "הרכב נמכר בהנחה, רק XXXXX ש"ח". מה זה הנחה? מי קובע מה השווי של הרכב? בשוק מצומצם כמו שלנו זה נקבע על ידי הקונה והמוכר. עוד לא שמעתי באמת בכמה נמכרה אותה מכונית ספציפית (לא רוצה לציין את הדגם) ובכלל כמעט ולא שמעתי בכמה נמכרה מכונית ענתיקה.

בקיצור, תמיד הגזימו, תמיד חשבו שיש להם אוצר ביד, תמיד התפשרו בסוף או שנשארו עם החלודה אבל "אני לא פרייר".

והיום באמת שיש לנו אפשרות לייבא...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ליאור זה לא חדש

כל המחירים עלו בעשרות אחוזים

ונכון ה שהעלה אותם לרוב זה היבוא

אנשים מבקשים מחירים מופקעים ולא בצדק

מוסטנגים במצב מזוויע במצב שאני קניתי את שלי נמכרות באזור ה 35-40

אם היא נוסעת ו V8 אנשים גם משלמים 60-70

אותו דבר לגבי פיירבירדים קמרוים וכו

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אני עוקב שנים אחרי המחירים בחו''ל,

בשנה האחרונה המחירים טיפסו...

אבותינו קראו לזה ''היצע וביקוש'' ...

עוד עשור המחירים יכפילו את עצמם - צטטו אותי!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

ליאור אני חושב שהמחיר זה הפרט המאד שולי פה...

מה שיותר מטריד אותי שנשארו ב 99% מהמקרים אקזמפלרים מזעזעים ..

ועליהם דורשים את המחירים הללו...

אתה יודע מה, עדיף לייבא.

לחברה הצעירים שלנו במועדון יש מזל שאנשים כמו אייל שדואגים לעזור למצוא את הנחבאות מהעיין אחרת אין מצב שהם היו יכולים להגיע למחיר של רכבים או פרויקטים נורמאלים.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

את המחיר יקבע בסופו של דבר זה שישלם. גם אני עוקב שנים אחר המחירים בחו"ל ואני מסיכים עם גידי שמחירים עלו באפן משמעותי. וכך גם מחירי החלפים . כן. כן..גם אלה שבאי בי.

הענין הוא שבארץ אין מצאי. לדוגמא, אותו f1 שהוזכר, הרי אתה לא יכול לומר למוכר שפלוני רוצה עבור רכב כזה כך וכך, כי אין.

ובעצם...עם מחירים כאלה באמת עדיף ליבא.

אריה

נ.ב

כשאתה בא למכור רכב משופץ אתה מקבל הצעות רחוקות מאד מהעלות האמיתית

פורסם

זו בד"כ הבעיה עם האנשים, שלא מבינים באמת כלום בתחום, ורק קיבלו איפשהו חציי-מושגים. אני "מת" על כל אלה, שעל כל גרוטאה שמוכרים, כותבים במודעה: "רכב אספנות, למבינים בלבד", וחושבים, שבגלל, שכתוב עליו "אספנות" ערכו עולה לשמיים, כאשר בפועל מדובר באוטו, ששווה במיקרה הטוב 2000 ש"ח, ואף אחד גם לא רוצה!:evil::?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אין מחירון לרכבים קלאסים וזה מובן.

השאלה היא אם לא ניתן להיעזר בשרותיהם של שמאים שייקבעו את השווי המוערך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אין מחירון לרכבים קלאסים וזה מובן.

השאלה היא אם לא ניתן להיעזר בשרותיהם של שמאים שייקבעו את השווי המוערך.

עידן

זאת בדיוק השאלה... על פי מה יעריך השמאי את הרכב? על-פי שוויו פה בארץ? או על פי כמה יעלה להביא כזה רכב מחו"ל, שכן אין עוד הרבה כאלו בארץ?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

כרגיל: "רכב קלאסי שווה כמה שמוכן לשלם השרוט שיקנה אותו"... לא גרוש פחות ולא גרוש יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מנקודת המבט של המוכר, יש הרבה הגיון בתמחור של: "כמה היה עולה להביא כזה מחו"ל". בעיקר לכלי-רכב נדירים או מיוחדים. גם אם הם גושי חלודה.

באותה מידה ההגיון של: "כמה עלה לי לשפץ את גוש החלודה ולהביאו למצב נסיעה/תצוגה" גם הוא תקף בתמחור של מוכר.

השמאי, אם יבוא להעריך רכב כנראה שיעזר באחד משני הנתונים אלה ובנוסף יסתכל במחירונים בחו"ל וינסה לעשות איזו השוואה.

המספרים האלו הם רלוונטיים כנקודת פתיחה במשא-ומתן. אם הקונים לא יסכימו לקנות במחיר הנקוב, המוכרים יירדו במחיר. ככה פועל שוק.

כיוון שכרגע יש תחושה של בועה גם בשוק הרכב הקלאסי, כפי שהייתה בשוק הזה בשנות השמונים, כנראה שאנו נחווה התפוצצות גם של הבועה הזו בשנים הקרובות וירידה חזרה למחירים שפויים.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

לעניות דעתי, עצם פתיחת השערים ליבוא רכבי אספנות מחו"ל אמורה להוריד את ערך הרכבים בארץ. זה נראה לי כל כך ברור. כי הרי עד היום היה מצאי נתון של רכבי אספנות ואם רצית לקנות היית חייב לשלם את המחיר המבוקש כי לא הייתה לך אלטרנטיבה. אבל היום יש לך אלטרנטיבה לייבא. חוץ מזה שזה מוריד את הנדירות של הרכבים בארץ. כך שהמצב היום הוא לטובת הקונים ולרעת המוכרים (בעלי רכבי האספנות המקומיים).

ותחשבו על זה.....

פורסם

שמאים הם ממש לא הפתרון,הם דואגים אך ורק לאינטרסים שלהם.

היה פה אחד עם אמריקאית מיבוא שהעריכו אותה ב-20K ש''ח "כי ככה היא עולה בחו''ל" :roll:

ויצא לי לשמוע על 914 שמוערכת ב-70K, לצורכי ביטוח מקיף...

porsche 914,2.0,1970

פורסם
זאת בדיוק השאלה... על פי מה יעריך השמאי את הרכב? על-פי שוויו פה בארץ? או על פי כמה יעלה להביא כזה רכב מחו"ל, שכן אין עוד הרבה כאלו בארץ?

ליאור.

יש ועוד איך יש מחירון לרכבים קלאסיים ואספנות במדויק!!!

כולל רמות גימור ו/או תצוגה.

הבעיה שמעט מאוד מבינים כיצד לתמחר/לקבוע את מחירו!

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תוכן חדש...