Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני סורק את התמונות המשפחתיות שנשארו לי וזה מה שמצאתי עד כה:

הסיטרואן עד כמה שידוע לי היא ז"ל (זכרונה לחלקים)- לכן לא מחקתי את המספר

11.jpg

39.JPG

42.jpg

72.JPG

75.JPG

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

ועוד אחת

אגב צולמה במוזאון הרכבת בירושליים

80.JPG

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

הפיאט די איכזבה והוחלפה בסוסיתא שקרעה את יבשת אירופה

היא עשתה 280K ק"מ.

חדי העין יבחינו בתמונה באסם בסוסיתא עם גריל מעוגל.

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם
איזה יפה הפיאט 1100 אמבולנס 1957 - לא ידעתי שהיו כאלה בארץ

ככל שאני זוכר - הפיאט 1100 עם פנס מרכזי ("ציקלופ") היו אלה שיוצרו ע"י NSU.

השם שהופיע עליהם היה: FIAT / NSU Neckar

גם אני לא זוכר בארץ רכב כזה בתצורת אמבולנס, או מסחרי סגור.

עודד

פורסם
ועוד אחת

אגב צולמה במוזאון הרכבת בירושליים

תיקון קל.

הקטר ("קראוס" שנת ייצור 1903) היה מראשוני רכבת העמק. במשך שנים הוא שכב לו והתדרדר במוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב (ושם צולם).

כיום הוא נמצא משופץ (אבל בלי יכולת נסיעה) במוזיאון הרכבת בחיפה

הנה תמונה (מתוך אתר הרכבת) של אותו קטר היום

598_big.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אבו-אדלרון מוסיף: מוכן לקבל את התיקון (התמונה צולמה בעת חופשת הורי ז"ל בירושלים). אגב, כחובב רכבות ותיק, אמרתי לאום-רונן, מעט לפני ביתנו הבכורה, (אז, כידוע לא מסרו פרטים על מה יצא): "בן או בת, ל י תהיה רכבת חשמלית!"

ואכן, כיום, אני בעלים של שתי רכבות Mini Morklin, מאלה העוברות מתחת לגשר משקפיים, וגר מרחק הליכה מתחנת רכבת ישראל

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

היי רונן

אני רואה שאת התמונה מהעבר לא העלית. :-)

אז אני מרשה לעצמי להעלות אותה ברשותכם...

אם תרצה תוכל לפרט אודות הרכב והמצולמת בו.

פירוט נוסף בקישור הבא:

http://mercedesponton220.qpon.co.il/Front/Pages/pages.asp?id=125866

ביי וד"ש

אבי נוף.

P7226643.JPG

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי!

אכן תמונה חשובה! כלב מי שלא נוהג במרצדס כזו! (אני כלב בן כלב-זכר אבי לברכה-, שלא המשכתי לאחוז בה עד עצם - היום הזה). אנה הדנית, זכר צדיקות, אכן, לא נהגה ברכב, אך נסעה בו רבות, על (כל) המושב האחורי, גם בירח הדבש שלנו, רוכבת על כל החיילים הטרמפיסטים ש-העיזו-עלו לנסוע עמנו. היא, הסטורית, היתה, ע"פ עדות שחקנית תיאטרון אנונימית בת שמונים, הראשונה שנכנסה לתוך תיאטרון "הבימה" והיחידה שהיתה על ברכיה במונית חזרה מהצגה, ובכלל. אני האמנתי לשחקנית הנ"ל ששמה בישראל (ובכל היתר): חנה רובינא. זה צד אחד.

הצד השני: את המכונית קניתי בעת היותי "סלב'ריקה", כי אני אוהד רכבים ישנים, עוד מלפני לידתי... אך דא עקא (כיף לומר את זה, מתגלגל בלשון, כמו הגה עם המאותת על טבעת הצופר), בעת היותי סטודנט (חפשי) רשמנו את הרכב כמשפחתי, ואבי קיבל עליו הוצאות רכב, שעזרו לי. ב-77', בתום לימודי, אבי, חובב החדש, אילצני למוכרה, וביום שישי אחרי סגירת הבנקים, קיבלנו הכסף. חצי שעה אחרי כן, המהפך הכלכלי, כשהלירה הושוותה בערכה לתכולה של סיר לילה, גרמה לנו לנסות לבקש את הרכב חזרה.

המכונית ידעה את כל המדינה, טופלה היטב, אישית בידי. (אגב, היתה לה חניה קבועה בכניסה לאולם הבימה הקטן, אפילו השוטרים עברו על כך בשתיקה!!!

אני שמח, אבי, שהיא נפלה ל... אולי טיפסה, נשמע לי נכון יותר, לידיך המלטפות. וזו, איננה חנופה!

אתה תהנה, אני אקנא וכך נמשיך להנות מהפונטון, שכל מקומי היה עוצר ושואל: הדה ביז'ו (דגש על הז'')? ולתשובתי: לַא, הדה מרצדס. והוא היה, תמיד, פונה ל"גריל" ואומר: ווא-ללה מארסידיס!

יבוא עוד.

אבו אדלרון

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם
איזה יפה הפיאט 1100 אמבולנס 1957 - לא ידעתי שהיו כאלה בארץ

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=111923&d=1207066064

הפיאט הזה, היה אצלנו "יד שניה" בלבד. הבעיה: היד הראשונה היתה ידים רבות של כל נזיר עם רשיון נהיגה במנזר הר התבור, אליו, בתקופה ההיא, ניתו היה להגיע רק בטיפוס ומדרגות. כנראה גם הפיאט איכשהו. אבי ז"ל, עשה רשיון נהיגה בהיותו בן 50, וזה היה לו הרכב הראשון. הרבה בושות ולעומתן הרבה תירוצים על איחורים (ההורים היו יעקעס, לא נַיים לאחַה, צריש תירוץ טוף!! וכל זה נקרא במבטא יעקי כמובן). מאידך, כל מוסך ידע לטפל בקאקאמאייקה, אפילו אני, שעשיתי קילומטרז' רציני, בין הגילים 16-18...

הייתי רוצה לפגוש את הקיקלופ (עין באמצע, אך גם שתיים בצדדים), אך אחרי תלאות כאלה... וואלה!

אבו אדלרון, הנער בחזית, ההורים, להם אני חייב את מוצאי הדקדקני, וידיד ותיק.

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

הרכבים בשתי התמונות הימניות, רח' העצמאות בחיפה, מצעד העצמאות 1961 אינם שלי. באמת!!

סאאב ל(ה)נשמה.

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=111922&d=1207065662

המכונית ברקע: 'יתא 1965 ועבדכם, אבו רונן, בחזית, עם פיאות אלביס (רק פיאות, לצערי).

אין טעות במשפט הראשון: הסוס' נהנה מצומיק, ה'יתא נשכחה מאחור. מי יגנוב? וכך עשתה המכונית (נו, טוב, נקרא לה כך) מעל 280 (לא קמ"ש, סה"כ, ב-K). כן, מעל רבע מליון, בכללם כ-10K באירופה, בלי לפתוח מנוע, עם 4 החלפות תיבת הגה ופעם אחת קורונה\פיניון. בימי העצמאות נדחסו 10 חברים ובנות זוגם, כולל הנהג ולא כולל ידיעת הוריו היעקים את העבירה, ובימים כתיקונם, ידע הרכב הזה מזרון מאחור... מזל שהסוסיתא לא הצטיידה במצלמה!

טוב. כן נקרא לה "מכונית". אני ממליץ, כמכונית אספנות.

אבו רונן.

סאאב ל(ה)נשמה.

• תוכן חדש...