Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטריומף (1300) יש פלנצ' מים הבנוי מ 2 חלקים כמו בתמונה, חלק אחד עם מכסה (אין מכסה רדיאטור, הוא על הפלנצ') וחלק שני מתחבר למנוע.

ע"פי הבנתי (הנמוכה יש לציין) צריך להיות מעבר בין 2 החלקים, בפועל אין ביניהם שום קשר או מעבר מים.

לא נראה לי שהמעבר סתום ולכן אני תמהה.

מישהו מכיר את החלק ויכול לאשר או להסביר?

תודה

נ.ב. היכן ניתן לרכוש קנגלרית לייצור אטמים באזור המרכז?

14032008140.jpg

14032008136.jpg

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

תמונה של פתח המילוי יכולה לעזור,

כמו כן תמונה מצידו השני של החלק גם.

יכול להיות שיש תרמוסטט שם?לא הגיוני, אבל, היי מדובר בטריומף:roll:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
תמונה של פתח המילוי יכולה לעזור,

כמו כן תמונה מצידו השני של החלק גם.

יכול להיות שיש תרמוסטט שם?לא הגיוני, אבל, היי מדובר בטריומף:roll:

לא יפה ללכלך:snipersmi

אני אנסה להעלות תמונות גם מהצד השני למרות שנראה אותו דבר:wink:

חבר מועדון 13925

פורסם

הי,

ראשית - אצלי ב-1500 (וכנראה גם בדגמים הראשונים של ה-1300) הפלנג' היה בודד, ומכסה הרדיאטור היה... על הרדיאטור.

הפלנג' שלך תקין - לא צריך להיות מעבר בין שני האזורים. הוא מממלא שתי פונקציות שונות:

הצד האטום הוא מכסה הטרמוסטט, וממנו יוצר הצינור העליון (החם) המתחבר לדוד העליון של הרדיאטור.

הצד השני משמש כ"נושא מכסה". מכסה הרדיאטור הועבר לשם כדי שיהיה בנקודה הגבוהה ביותר של מערכת הקרור. הצינור היוצא ממנו מתחבר אף הוא לדוד העליון, סמוך למקום המקורי של המכסה.

לדעתי (אבל אינני בטוח) השינוי היה יוזמה מקומית (ומאוחרת) של "אוטוקרס". נראה לי שבמכוניות הבריטיות נשאר הסידור המקורי.

עודד

פורסם
אז איך ממלאים מיים?

כרגיל - דרך מכסה הלחץ של הרדיאטור. ההבדל שהוא לא נמצא על הרדיאטור עצמו, אלא קצת גבוה יותר.

עודד

פורסם

אה אוקי עכשיו הבנתי למה התכוונת.

בקיצור אין קשר בין הטרמוסט לבין פתח מילוי נוזל הקירור,

כשממלאים נוזל הוא מגיע לרדיאטור דרך הצינור המחובר לפתח המילוי.

עכשיו הכל ברור,חוץ מ...

הרדיאטור באמת נמוך מהמנוע?

אם לא אז זה באמת מיותר.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

עודד, תודה על ההסבר, בכל מקרה נתבקשתי להביא תמונות גם מן הצד השני, אז הנה התמונות גם בצורה שבה הוא מותקן על המנוע.

תודה.

חבר מועדון 13925

פורסם

לאור התמונות, אני עוד יותר בטוח שזהו אילתור ישראלי. במקור היה בפלנג' שמעל התרמוסטט מכסה מתברג, שדרכו נעשה מילוי מים כללי למערכת. מכסה הרדיאטור, שהיה נמוך יותר, שימש רק כשסתום ויסות לחץ (ודרכו זרמו המים אל מיכל העודפים וחזרה). עכשיו אני נזכר (זכרונות משנות השבעים!) שמכסה הרדיאטור היה סגור עם פלומבה! תוספת מים היתה אמורה להעשות דרך מיכל העודפים. כל זה היה מוסבר במדבקה על הצד הפנימי של מכסה המנוע (מצטער, היתה ואיננה).

בדקתי בספרי HAYNES ו- AUTOBOOK - המכסים את כל הדגמים (הבריטיים, כמובן) עד 1974 - ושם נראה המצב המקורי (כמו אצלי).

לפי התמונות שלך נראה כי השינוי הישראלי אילץ גם שינוי (לא מאד מלהיב, לטעמי) בניתוב צנרת הדלק. הצנרת עוברת עכשיו מעל מכסה השסתומים (וגרוע מכך - מעל סעפת הפליטה). במקור הצנרת "עקפה" את המכסה מלפנים, אבל עכשיו המקום "תפוס".

עכשיו מאוחר. מחר אצלם את הפלנג' עם המכסה המתברג ב"טריומף" שלי, נוכל להשוות.

עודד

פורסם

אלתור ישראלי זה ממש לא נראה לי,

אני לא חושב שבישראל שיחקו עם יציקת אלומניום בשביל לשנות משהו שעובד.

יכול להיות שזה מן שדרוג לדגמים המאוחרים יותר,כתוצאה מהתחממות שכנראה שהבינו שנגרמה כתוצאה מאויר במערכת הקירור.

פורסם

הנה עוד תמונות:

על המכסה המשונן (פעם היה מתברג. כבר הרבה שנים הוא תקוע...) מוטבע:Water Filler Only

P1010457 M.JPG

P1010459 M.JPG

P1010460M.JPG

עודד

פורסם
הנה עוד תמונות:

על המכסה המשונן (פעם היה מתברג. כבר הרבה שנים הוא תקוע...) מוטבע:Water Filler Only

הבנתי, אז אצלי הם פשוט מחוברים יחד ולא צריך להיות קשר ביניהם.

תודה עודד.

חבר מועדון 13925

• תוכן חדש...