Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ווספה- חדשה או אספנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

:-)אז מכרתי את הפיג'ו

בקרוב אני אהיה סטודנט והתניידות מסויימת תהיה הכרחית.

מכיוון שתמיד היתה לי מן הרגשה שרכב חדש זה סוג של בזבוז כסף... אתה מגיע מ אלף ל-בית וזהו, אין אופי אין חוויה נוספת{אפשר גם לנסוע באוטובוס}

אני די מתלבט לגבי הקנייה הבאה...

התקציב לא גדול ואמור להניע אותי לעבודה , אוניברסיטה ובחזרה..

השיקול כרגע הוא ווספה,

האמת שווספה ישנה היתה החלום שלי ואז נפלה עלי משמיים הפיג'ו והחלום של הווספה המתין בצד.

ההיגיון אומר ווספה חדשה , בלי תיקונים עם אחריות ובלי כאב ראש.

הלב אומר ווספה סופר 1965 { מה אני יגיד לכם, בא לי הדבר האמיתי}

העניין התקציבי ללא ספק תופס מקום חשוב בהחלטה. אני רוצה שהווספה תהיה לא פחות ממושלמת.

בקשר לשיפוץ של רכב רגיל אני יודע בערך את הסדר גודל ולכן הכיוון הוא ווספה.

המטרה היא לקחת ווספה ולשפץ אותה לגמרי למצב תצוגה, לא פחות!

ווספה חדשה מהחברה 50 סמק אמורה לעלות 16000 ש"ח

כאמור ההתלבטות היא ביו השניים.

האם 16000 שקל לדעתכם זהו סכום הגיוני לשיפוץ?

זהו המקסימום שאני מוכן להקצות.

אם זה אפשרי הבחירה תיטה לכיוון השיפוץ

כבר מצאתי ווספה ביד 2 ב 3500 שקל , כלומר 12500 נטו לשיפוץ מקסימום.

אין לי ידע טכני , את רוב החלפים אני יוכל להביא באופן אישי מחו"ל, העבודה הרצינית תינתן לבעלי מקצוע, את הדברים הקטנים אני יעשה לבד:-)

אני לא מוכן להתפשר על פחות משיפוץ מושלם.

לכן אם התקציב לא מספיק אני יאאלץ לדחות זאת לעתיד.

:shock:
פורסם

כשאתה כותב ווספה למה אתה מתכוון?

ווספה אמיתית של חברת פיאג'ו, עשויה מפח הילוכים ביד וברקס רגל:

או סתם טוסטוס פלסטיק זול?

לגבי ווספה חדשה, קיימות היום מס' גרסאות רטרו לווספה רובם מצויינות אולם נפחי המנוע שלהם גדולי מ-50 סמ"ק, כיום כבר אין הצדקה לקנות קטנוע פחות מ-125 סמ"ק הקלות הרישוי והמחרים כימעט זהים והמנוע הגדול יותר, עדיף. לווספה החדשה יתרון של רכב חדש..היא מודרנית היא אוטומטית היא בטוחה יותר זריזה יותר ויש לה את האופי הווספאי אבל...

כחובב רכב ישן גירסאות הרטרו והנידמה לי, מעולם לא היוו תחליף לדבר האמיתי...החיפושית החדשה-פיספסה...פיאט 500 קטנטונת חמודה אבל...נסיכת רכבי הגג ה"פתוח" המיאיטה של מזדה, או MG אמיתית ישנה, אצלי לא תימצא בעייה בכלל...

העדפה לקשישות האמיתיות! כרכב נוסף אהלן וסהלן....

לגבי החיים ביום יום, סופי (ווספה ספרינט 1969 150 סמ"ק) ואני נהנים מרומן ארוך וממושך כשסופי נוסעת יום יום כתחליף לקטנוע מודרני וגומעת עשרות ק"מ ביום ומאות בחודש...ללא מחאות אמיתיות או תלונות אחזקה זולה עד אפסית, תקלות אמיתיות כימעט ואין! אבל...סופי היא לא כל ווספה, היא מקורית כימעט לחלוטין, מעולם לא עברה התעללות או שיפוץ מלא וככל הידוע לי עברה לפני שנים אוברוהול אחד כניראה אצל בעל מקצוע מעולה, אין קיצורי דרך ואין אילתורים...

את סיפורה תימצא כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=124778

הרכיבה לא נוחה, הכלי מסוכן ואינו עומד מול שום מקבילה מודרנית, האופי הצליל וההרגשה אין להם תחליף את החיוך על פני איש לא יכול למחוק! אבל אני משוחד!-רן

images.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בהנחה שאת ענין הקוסמטיקה אתה תעשה לבד ואת כל ענין המכונאות חשמלאות, תתן לבעל מקצוע - נראה לי שמ-12,500 אמור להישאר לך מספיק עודף.

מעבר לזה - הכלי יחסית פשוט, ואם יש לך קצת זמן לראות את עבודת בעלי המקצוע, זה יעזור לך בהמשך כאשר תצטרך לתקן דברים קטנים, שאת רובם ניתן לעשות בזמן קצר יחסית כאשר אתה תקוע באמצע הדרך.

הכלי מאוד אמין, לדעתי אמין יותר מכלים חדשים, דווקא בשל הפשטות שבו. כלי שעבר שיפוץ רציני ומקצועי אמור לשרת אותך נאמנה גם בשימוש יום-יומי ארוך טווח.

אם מערכת החשמל עדיין 6 וולט - זה הדבר היחיד שהייתי חושב לשדרג.

כל יתר המגרעות נכתבו ע"י רן - לענ"ד המגרעות האלה הן היחודיות של הכלי וזה מה שגורם להתאהב בו.

אם הכלי הוסב לסטטוס אספנות, אל תשכח שתצטרך להגיע לאוניברסיטה/עבודה לפני 7 בבוקר או אחרי 9 בבוקר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש ווספות משופצות ויפות במחיר שאתה מיתכוון להוציא. אם אתה רוצה את כל חווית השיפוץ ומביא חלקים לבד למשל מתאילנד את רוב הדברים אפשר להרכיב לבד אז כנראה שכמו שכתבו למעלה ישאר לך עודף.

פורסם
יש ווספות משופצות ויפות במחיר שאתה מיתכוון להוציא. אם אתה רוצה את כל חווית השיפוץ ומביא חלקים לבד למשל מתאילנד את רוב הדברים אפשר להרכיב לבד אז כנראה שכמו שכתבו למעלה ישאר לך עודף.

יש לי וספה PX200 שנת 99 למכירה.

אם מעוניין תפנה אלי בפרטי

למכירה כל החלקים של :

GN250,TU250,DR250,jawa350,dealem leberty50

פורסם

אני גם לומד בת"א מספר ימים בשבוע,

ונוסע לשם עם ווספה אספנות ,לפי דעתי זאת האופציה שלך.

היתרונות:הווספה שלי אספנות,אז הביטוח זול וגם האגרה(והדלק)

הבאסה שלא מותר ליסוע בין 7-9 אבל זה גם יתרון כי זה מאפשר לי להגיע מוקדם,לשתות נס טוב ולחזור על החומר

לפי דעתי בתקציב של 16K כדי לך לחפש ווספה נוסעת

פורסם

שלום לפותח השרשור,

ראשית, עליך להגדיר את המרחק שאתה מתכוון לנסוע בכל יום.

מזה כחודש וחצי, בימי אמצע השבוע גם אני מתנייד על וספה PX200 שנת 99'. אני גר בנתניה, והוספה מביאה אותי כמעט מידי יום לעבודה בת"א, ללימודים וגם לחברה באחד הישובים שבאיזור. צריכת הדלק עומדת על כ-22 ק"מ לליטר, שזה בדיוק מחצית מצריכת הדלק של המכונית שלי. כמובן שיש גם להוסיף שמן שתי פעימות (אני נוהג להוסיף 3%), אולם מחירו של בקבוק ליטר הוא כ-30 ש"ח בלבד. בהנחה שאני מתדלק בכל פעם כששה ליטר בנזין, אתה יכול לעשות לבד את החשבון לכמה מיכלים מספיק בקבוק אחד.

בדומה לרן, אני גם חושב שיש כלים יציבים יותר ופרקטיים יותר, אולם התחושות שהיא מעבירה והייחודיות שלה בעיני שווים את הכל. כל זאת בנוסף לעובדה שיש לה מלאי חלקים ענק (הן במוסכים מתמחים, הן בחנויות מקוונות והן ב-EBAY), מחירי רכישה נוחים במרבית המקרים ועלויות תפעול נמוכות (למעט עלויות הביטוח המבהילות: 3,300 ש"ח חובה, ועוד כ-700 עבור ביטול השתתפות עצמית וצד ג' עבור נהג יחיד עם 7 שנות ותק, אפס תביעות ומעל גיל 24).

אני ממליץ לך בחום להכנס לאתר של מועדון הוספות הישראלי, שם תוכל למצוא מידע רב.

בהצלחה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אהלן, כמובן שאני מדבר על הווספה של פיאג'יו.

המרחק אמור להיות רמת-גן הרצליה

רמת גן - רמת החייל

לא משהו דרמטי...

בגלל שאני לא ארצה להגביל את עצמי, אני לא ארצה להסב את הקטנוע ברישוי לסטטוס אספנות.

השיקול שלי פה הוא נטו עלות הרכישה והשיפוץ של ספרינט 65 מול ווספה 50 או 125 של פיאג'יו חדשה.

נראה לי שהתגובות שלכם סיפקו לי את התשובה הנדרשת

תודה ויום טוב.

:shock:
פורסם

אם אתה לא מסב לאספנות אין בכלל שיקול קח ווספה משנת 85-90 הן יעלו לך יותר זול בקניה מווספה אספנות וגם יש ים חלקים בארץ ובזול. יש אחת ביד 2 מודל 82 כמדומני מבחור מבאר שבע במצב נסיעה ובזול.

פורסם

הווספה החדשה מדהימה, עדיין מתכתית, נראית מדהים ונוסעת מדהים, קיימת ב50 ו125, ה250 הGTS היא כבר סיפור אחר, יותר מסיבית אבל נוסעת מדהים, האיכות שלה פשוט מדהימה, והיא מגיעה ל140 קמ"ש בבטחה.

אני לא יודע מה להגיד אני אוהב את הישנות הן מדהימות אבל עדיין יש התעסקות מסויימת. הכל שיקול שלך, אם זה נטו מחיר רכישה אני מציע שתעשה לי טלפון ל0544-801800, אני אוכל לכוון אותך קצת ולעזור לך בשמחה.

שיהיה יום נפלא לכולם.

haters will hate

• תוכן חדש...