Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מכיר את הרכיבים הספציפיים שמסתובבים היום בשוק, ולכן הייתי שמח לקבל עזרה עם מציאת רכיבים שיודעים לקבל מתח אוטומטיבי, נגיד עד 16 וולט.

 

1. מגבר אופרטיבי.

2. ספק אנלוגי פשוט שמקבל עד 16 וולט ונותן חמישה וולט מיוצבים.

3. טרנזיסטור MOSFET שיקבל 0 וולט או 12-14.5 וולט ויתן לי להעביר דרכו זרם פיקוד של ממסר אוטומטיבי סטנדרטי.

 

תודה.

  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי חנן,

 

שבוע שעבר בניתי מעגל 'טיימר' סביב הרכיבים הבאים שעונים על דרשותייך.

את כולם ניתן להשיג.

 

1. ספק כוח ניתן להשיג אצל סימן טוב בשדרות הר-ציון מיוצב וגם לא מיוצב.

2. מגבר אופרטיבי TL081 עולה מספר שקלים.

3. טרנזיסטור MOSFET מתאים לזרמים גבוהים של עד 30 אמפר.

IRF540N=BUZ11

BUZ 31,IRLZ34N

4. גוף קירור מתאים ל-TO-220 מכיוון שה-MOSFET מתחמם מאוד בזרמים מעל 4 אמפר.

איזה כייף לי :)

פורסם

חנן הינו מהנדס אלקטרוניקה ולכן אני מאמין שהוא יודע מה הוא רושם.

ספק זה לא מייצב מתח בלבד.

 

חנן, שכחתי לציין שמשפחת ה- MOSFET BUZ (לרובם) יש רק תחליפיים שהם שווה ערך למקורי.

למיתוג זרמים קטנים עד 3 אמפר תוכל להשתמש ב-BUZ 74.

איזה כייף לי :)

פורסם

דניאל, את היישום המדויק לא איכפת לי לגלות בסוף העבודה. בינתיים לא פרשתי את זה בפני הגולשים כי פחדתי שזה יהפך להיות כמו הבדיחה של למה ישראלי לא מז..ן ברחוב. שגולשים יתעסקו בעצות לשיפור במקום בשאלה עצמה. אגב, זה לא פרויקט שלי אלא של סרגיי, חבר, וגם אני לא מאמץ את הדרך שבה הוא בחר לתת פתרון לבעיה שהוא הציג. אבל זה לא הנושא.

 

מרק, YUVK צודק. לזה התכוונתי. אם לא הייתי מובן, אני מתנצל. אמנם למדתי מזמן הנדסה, אבל עבדתי מאז בעיקר בתכנון של רכיבים מיתכנתים (FPGA) והרבה פחות בתכנון מעגלים, ובכל מקרה שנאתי את מה שעשיתי והשתדלתי להדחיק, אז תסלחו לי אם טעיתי במינוח.

 

תודה על העזרה.

פורסם

חנן, אם פני הדברים הם שאתה מעוניין במייצב מתח אזי אין בעיה להשיג את הרכיב 7805 המתאים לזרם של עד 1 אמפר ומתח דפרנציאלי של 10 וולט בין המבוא למוצא של הרכיב.

 

קיימת גם משפחה של L7085 המיועדים גם ל-1.5 אמפר.

אל תשכח לקנות מספר סוגים של גופי קירור המתאימים למארז TO-220.

 

האם אתה מתכנן מעגל מודפס עבור המעגל ? או אתה בונה את המעגל על לוח בנייה STRIPBOARD ?

 

צירפתי לך מאמר כיצד לתכנן מעגל עם מייצב מתח מסידרת 78XX.

במאמר מופיע גשר דיודות שאותו אפשר לעיף במידה ומתח המבוא הינו DC.

 

אם תרצה מישהו שיבנה לך את המעגל שתכננת אתה מוזמן לפנות אלי.

E987057.pdf

E01A064.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

לגבי המגבר שרת- תוכל להשתמש ברכיב כמו TL081 או אם אין דרישות מיוחדות אני ממליץ להשתמש ב-741 המסורתי, קל השיג ויכול לספוג מתחי אספקה מספיק גבוהים, למשל LM741A ואני בטוח שיש גם כאלו למתחים יותר גבוהים. חיפוש פשוט בחברות כמו National/ST/Linear יניב תוצאות רצויות גם אם יש בקשות מיוחדות. בכל מקרה תצטרך להגן עליו ממתחים גבוהים ובכלל עדיף לייצב אותו, בעיקר לאור העובדה שהזרמים שהוא צורך מהאספה דיי נמוכים.

 

לגבי השאר לא אוכל לענות כיוון שלא ציינת שום דבר לגבי זרמים ודרישות פיזור חום מהמייצב.

פורסם

לגבי רכיבי הספק: לפני כמה שנים בניתי מגבר הצתה ועבורו נזקקתי לטרנזיסטור הספק אותו קניתי באחת החנויות (שלא אזכיר את שמה כי לא אוכל להוכיח). למרות שהטרנזיסטור מתוצרת מוטורולה היה אמור לעמוד בכבוד בזרם, הוא נשרף אחרי כמה דקות עבודה. את הרכיב החלופי קניתי בחנות אחרת - ולמרות שהיה אמור להיות זהה, ההדפסה על אריזת המתכת נראתה איכותית הרבה יותר. רכיב זה פועל עד היום. ככל הנראה היה מדובר בזיוף.

 

זיוף רכיבים שעולים מספר שקלים? בעבר עבדתי באחת מחברות הרכיבים בתחום . בעקבות החזרות לקוח התגלה כי הרכיבים שהוחזרו הם מזוייפים, הלוגו היה שלנו, אבל הרכיב בפנים היה מתחרה נחות. סוג זיוף אחר הוא הדפסה מחדש של מספר הרכיב (למשל עם מגבלת זרם שונה). דומה לזיופי המעבדים שהיו מקובלים בעבר, שם הודפס תדר עבודה גבוה יותר.

:turn-l:
פורסם

אני לא מבין אתכם. למה שאני אצטרך גופי קירור כשכתבתי שכל מה שאני מתכוון להעביר דרך הטרנזיסטור זה זרם פיקוד של ממסר?

אני לא זוכר את הנתון המדויק, אבל אני לא חושב שיש שם הרבה יותר מ50-100 מיליאמפר. למה אתם מדברים איתי על טרנזיסטורים של 3-30 אמפר?

 

 

 

המייצב יצטרך לתת זרם אפסי כמעט. היציאה שלו תחובר לכניסה של המגבר.

 

המעגל יבנה על גבי לוח אוניברסלי עם חורים. אין לי מושג מה השם המקצועי שלו.

פורסם

חנן, הבעיה שאתה לא מפרסם סכימה חשמלית של המעגל ולא מנדב מידע אז יש בעיה.

זרם הפיקוד הוא אכן נמוך אבל מה קורה ברגלים האחרות של הטרנזיסטור ? האם הם אמורות למתג זרם גבוה ?

 

בכול מקרה אם אתה רוצה למתג זרמים גבוהים בעזרת ה-MOSFET (כמו ממסר) אז לך על BUZ 11, אם מדובר על זרמים נמוכים עד 2 אמפר לך על BUZ 74.

זרמים של עד 800MA תוכל להשתמש ב-2N2222A.

המחיר לא משמעותי לכן אני הייתי בוחר ב-KILLER שרשמתי קודם לכן BUZ 74.

 

לוח בנייה נקרא STRIPBORD ותוכל לרכוש בעלות של 25 שקלים לוח במידות 100X160 מילימטר.

 

מחר יום שישי סימן-טוב סגור אך תוכל לרכוש את החלקים אצל אריהב ממול לחנות של סימן טוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נכון שלא שיחררתי מידע וסכימה, ואני שמח על כך, כי השרשור הולך בדיוק לאן שרציתי, אבל נדמה לי שאת מה שכן צריך לדעת בשביל התשובות שאני צריך דווקא כן נתתי.

 

אם זכרוני אינו מטעני אז ה2N2222A הוא לא מוספט. נכון?

 

תודה, בכל מקרה. אל תתרגשו מהאסרטיביות שלי. אני באמת מעריך את העזרה.

פורסם

2N2222A הינו טרניזסטור NPN באריזה מתכתית הכי פופלארי שיש.

ה-MOSFET הכי 'חלש' שאני מכיר הינו ה-BUZ 74 או התחליפים שלו ממשפחת BUK או IRF.

בכול מקרה עדיף שתקפוץ לסימן- טוב מכיוון שהבחור העונה לשם דוד יודע בעל-פה למצוא תחליפים.

איזה כייף לי :)

פורסם

חנן קח בחשבון שאם תזין את המגבר במתח של 5V (בהתאם למייצב שביקשת) לא תוכן להכניס במבואות ההשוואה מתחים שהם מעל מתח האספקה (פחות קבוע).


×
×
  • תוכן חדש...